forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 1209

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 01/04/2015 : 21:14:54  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Veliki Marcus ima amneziju??? Mignaccio glavni urednik????
Pošto je danas 1.4. pucam od smjeha, ali inače bih pucao od smijeha

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/04/2015 : 21:29:36  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Rubini mi je rekao na fb da nije rekao zadnju rijec na Zagoru, kaze da ce crtati Zagorove naslovnice od broja 601, ali uporedo raditi i na Texu. Jos nesto, kaze da ce crtati iskljucivo naslovnice redovne serije, pretpostavljam da ce druga izdanja crtati drugi crtaci, ili mozda i dalje Ferri. Vidjecemo.

Steta sto je prvi april, jer bi ovo bila odlicna vest.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 01/04/2015 : 22:01:44  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:

Rubini mi je rekao na fb da nije rekao zadnju rijec na Zagoru, kaze da ce crtati Zagorove naslovnice od broja 601, ali uporedo raditi i na Texu. Jos nesto, kaze da ce crtati iskljucivo naslovnice redovne serije, pretpostavljam da ce druga izdanja crtati drugi crtaci, ili mozda i dalje Ferri. Vidjecemo.

Steta sto je prvi april, jer bi ovo bila odlicna vest.

Čuli kako King razvaljuje po Americi D.J.-a pa sada su svi na ti s njim

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 01/04/2015 : 22:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Upravo danas sam razgovarao s Burattinijem. Potvrdio je ono što svi znaju, da je u kreativnoj krizi i da ne zna hoće li i dalje pisati scenarije. Vjeruje da će nakon Hellingena uzeti dvogodišnju pauzu, a dotle će glavni urednik biti Mignacco.
Rauch će, šuška se, pisati novu epizodu u kojoj se vraća Veliki Marcus, koji ipak nije poginuo u padu sa stabla, već je imao amneziju, ali se prisjetio Zagora i kreće u osvetu.
Priča se i o mogućem dolasku novog crtača u Zagor staff, nije potvrđeno, ali s obzirom da je Martin pred gašenje, da se Torti i Alessandrini potiho žele prebaciti na Zagora.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 01/04/2015 : 22:48:42  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Dakle, Rubini na naslovnicama, Rauch preuzima glavno uredničko mjesto i sve počinje sa povratkom Velikog Marcusa.

hmmmm

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 02/04/2015 : 00:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Rubini je odlican izbor za naslovnice, tu nema sta, ali osobno, ja bi radije da je tu odgovornost preuzeo Verni, jednostavno zato sto je njegov stil vise Ferrijevski.

Ali kao sto rekoh, Rubini je super, sretno mu bilo, bas me interesuje kako ce sve to izgledat.

+1
Samo bi nadodao kako ce zagor i chicho izgledati na naslovnicama
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 02/04/2015 : 00:36:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Hmm izgleda da samo a nasjedam uvjek... na fejsu sam procitao jutros da se zagor gasi sa zavrsetkom hellingena... pola dana sam bio u kukiju
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 02/04/2015 : 08:09:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Hmm izgleda da samo a nasjedam uvjek... na fejsu sam procitao jutros da se zagor gasi sa zavrsetkom hellingena... pola dana sam bio u kukiju

Čudi me da nisi i ceo dan, pošto si površan, ne pratiš situaciju redovno.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/04/2015 : 10:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Ne vjerujem dok ne vidim. Pa nisam lud, a i ne izgleda mi Rubini kao logican izbor bas.

Meni se ipak cini da je nekoliko forumasa nasjelo, iako je fora identicna kao i proslogodisnja. Mada, ti si prosle godine bio hit na onoj temi.

Edited by - King Warrior on 02/04/2015 10:44:30
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/04/2015 : 10:44:03  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Dakle, aprililili...Tacno je da ce Rubini crtati Zagorove naslovnice, ali za americko izdanje.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 02/04/2015 : 10:48:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dakle, aprililili...Tacno je da ce Rubini crtati Zagorove naslovnice, ali za americko izdanje.

King, ovo je vec drugi put da nasjedam na tvoje sranje... nastavis li u ovom stilu, ides na moj ignore list.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/04/2015 : 10:49:03  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by tinton

Ne vjerujem dok ne vidim. Pa nisam lud, a i ne izgleda mi Rubini kao logican izbor bas.

Meni se ipak cini da je nekoliko forumasa nasjelo, iako je fora identicna kao i proslogodisnja. Mada, ti si prosle godine bio hit na onoj temi.

Možda je par forumaša koji nisu bili prošle godine aktivni bilo u nedoumici.
Vjerojatno bi bilo bolje da si neku drugu foru smislio.
Prošle godine je bilo sreće, tuge, bijesa, plača...

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/04/2015 : 10:53:53  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

Nisam imao vremena da smislim nesto bolje. Kid je vec poceo da zeza nathanovce, pa sam morao u sekundi reagovati.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/04/2015 : 11:01:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Iduće godine očekujem Cassara na naslovnicama pa da se lakovjerni malo grizu.
Ali ja sam već smislio neku drugačiju foru, šteta što se nisam toga sjetio dan-dva ranije ali može se iskoristiti drugi puta.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 02/04/2015 : 11:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam imao vremena da smislim nesto bolje. Kid je vec poceo da zeza nathanovce, pa sam morao u sekundi reagovati.

Al dobro si me presekao tamo. Samo što sam postavio zajebanciju stiže King i traži mi link za "proverene" podatke o prodaji Zagora.

Nadam se samo da će se podatak o Zagorovom preuzimanju trećeg mesta pokazati tačnim kad ih konačno objave.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/04/2015 : 17:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Burattini je rekao da se jos ne zna da li ce Hellingen zavrsiti u novembru ili ce prica biti zavrsena u prvom dijelu decembarske sveske.
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 02/04/2015 : 22:11:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Joj, tek sad sam vidio što je Bure rekao na fejsu u svađi sa Kingom, msm, Tex je nacionalni tim, a Zagor je kao klub, najbolji su u repki, očito nema ništa od sprječavanja odlaska crtača...

Edited by - Tintilinic on 02/04/2015 22:14:03
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/04/2015 : 22:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Na kojoj stranici?

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/04/2015 : 22:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Sad vidio. Sve bi bilo ok da hvali prave adute (Chiarolla) umjesto loših crtača (Verni i sl.)

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/04/2015 : 00:07:26  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Video sam i ja verbalnu prepirku Bureta i Kinga. Moguce je da Bure misli isto sto i King ali ne sme da kaze, jer vec svi znamo kako je on fin, pozitivan i dobar prema svima i prema kolegama. Ako bi rekao nesto protiv Teksa ko zna kako bi to sefovi mogli da protumace i da mu se samo zahvale na dosadasnjoj saradnji. Jebiga. Tuzna je situacija da niko ne sme otvoreno nista da kaze od celnih ljudi iz SBEa, lepo je King napisao nije Zagor samo dobar gradski tim nego je jedan od najboljih stripova uopste koji je nastao mukotrpnim radom genija kao sto su Nolitta, Ferri i Sclavi i ne moze se tek tako zanemarivati.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/04/2015 : 18:10:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Marco Verni - Zagor kao sudbina
tekst by deecay

Marco Verni nam priča kako je je postao odani Ferrijev crtački sljedbenik u Zagorovom crtačkom osoblju i što je to toliko dobro kod Zagora što se tiče tradicionalizma... I tako dalje.

Eto sada vidite u biti Vernijevu priču... Ortodoksni ferrijevac koji sve duguje Burattiniju. Iskren do bola. A zagora crta za sebe i to po njegovoj mjeri jer on to voli, a Burattini mu daje krila.

quote:

Naravno da Verni moze samo Burattinju da zahvali. Evo nekoliko njegovih (kontroverznih) komentara:

1997. sam došao na ideju da pokušam s mojim omiljenim junakom, Zagorom. Kad sam pokazao svoje prve uratke crtačima i urednicima, odgovor je bio gotov uvijek isti – savjetovali su mi da se vratim svom poslu u slastičarnici… Svi osim Morena Burattinija.

To je u stvari pravo čudo jer kad sam počeo raditi u Bonelliju, još uvijek nisam znao crtati (i uopće se ne šalim!).

Dva glavna krivca su Moreno Burattini, koji me je podržavao unatoč negativnim kritikama, za razliku od ostalih, te Sergio Bonelli, koji mi je, usprkos mišljenju svih svojih kolega, odlučio dati priliku iako sam tada još uvijek bio nesposoban. Problem je u tome što su njegovi kolege imali pravo; tada sam bio doista loš, moji crteži dosta neprofesionalni, a ni mom životopisu se nije moglo diviti.

nemam ni mrvicu talenta: nemam niti vizualno pamćenje niti imalo mašte… Nisam uzalud išao u ekonomsku školu te dvanaest godina bio voditelj prodaje.

Kada piše za mene, trudi se biti što tradicionalniji jer zna da ja ne prihvaćam Zagora van njegovih dobro poznatih okvira i tradicije: smatra me svojevrsnim fanatikom kad je Zagor u pitanju, i uvjeren je da kad sam ja zadovoljan, da su zadovoljni i svi ostali čitatelji jer sam ja tipični (prosječni) Zagorov fan.

Ne sviđaju mi se stripovi koji se danas objavljuju, jedini koji mi je donekle drag, i to vjerojatno jer je i on bio dio moje mladosti, je Tex.

gotovo automatski sam preuzeo Maestrov stil. Precrtavao sam mnoge njegove crteže tako da mi je danas prirodno crtati na sličan način, ali on ima tu neku „magiju“ koju ja nikad neću moći precrtati!

I Bonelli i Canzio su mi rekli da bi čitatelji željeli vidjeti Ferrija u Zagoru svaki mjesec, i nisu sretni kada umjesto njega pronađu crtače koji su preinovativni.

Dakle, odgovor na pitanje je: da, tko god uspije crtati kao Ferri (ili bar približno), može biti gotovo siguran da će biti primljen u Zagorovu postavu i da će ga čitatelji cijeniti.

Za sve nase mlade nade: Jedini savjet koji mogu dati je da onaj tko to želi, može i uspjeti, čak i bez puno talenta, ali nemojte misliti da je lagano. U ovih 14 godina rada za Bonelli vidio sam na desetke mladih crtača koji su pitali za savjete i za pomoć, ali kad je došlo vrijeme za zasukati rukave i sjesti zaozbiljno i nacrtati table, iščeznuli su kao snijeg u proljeće. Crtati strip ne znači napraviti par crteža kako te volja i kad te volja, već nosi sa sobom mnoge žrtve, odricanja i znoj. Često se zna dogoditi da moraš nacrtati stvari koje ti se ne sviđaju, da se nadređeni ne slažu s tvojim izborima: ako niste spremni za takve prepreke, mislim da će vam biti teško profesionalno se baviti stripom.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 03/04/2015 : 18:19:45  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Verni je dakle definicija zagotalibana. ;)
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 03/04/2015 : 20:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
@King
Lijepo si poklopio Burattinija na faceu!
quote:
and i hope Chiarolla and Sedioli will soon play in „the national team“ (Tex).
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/04/2015 : 00:01:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote

da sad ne kopam po forumu-šta je ovo??

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/04/2015 : 00:01:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote

da sad ne kopam po forumu,šta je ovo??

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page
Page: of 1209  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.48 seconds. Snitz Forums 2000