Author |
Topic |
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 01/04/2015 : 21:29:36
|
quote: Originally posted by King Warrior
Rubini mi je rekao na fb da nije rekao zadnju rijec na Zagoru, kaze da ce crtati Zagorove naslovnice od broja 601, ali uporedo raditi i na Texu. Jos nesto, kaze da ce crtati iskljucivo naslovnice redovne serije, pretpostavljam da ce druga izdanja crtati drugi crtaci, ili mozda i dalje Ferri. Vidjecemo.
Steta sto je prvi april, jer bi ovo bila odlicna vest.
|
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 01/04/2015 : 22:01:44
|
quote: Originally posted by going going
Rubini mi je rekao na fb da nije rekao zadnju rijec na Zagoru, kaze da ce crtati Zagorove naslovnice od broja 601, ali uporedo raditi i na Texu. Jos nesto, kaze da ce crtati iskljucivo naslovnice redovne serije, pretpostavljam da ce druga izdanja crtati drugi crtaci, ili mozda i dalje Ferri. Vidjecemo.
Steta sto je prvi april, jer bi ovo bila odlicna vest.
Čuli kako King razvaljuje po Americi D.J.-a pa sada su svi na ti s njim |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 01/04/2015 : 22:24:05
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Upravo danas sam razgovarao s Burattinijem. Potvrdio je ono što svi znaju, da je u kreativnoj krizi i da ne zna hoće li i dalje pisati scenarije. Vjeruje da će nakon Hellingena uzeti dvogodišnju pauzu, a dotle će glavni urednik biti Mignacco. Rauch će, šuška se, pisati novu epizodu u kojoj se vraća Veliki Marcus, koji ipak nije poginuo u padu sa stabla, već je imao amneziju, ali se prisjetio Zagora i kreće u osvetu. Priča se i o mogućem dolasku novog crtača u Zagor staff, nije potvrđeno, ali s obzirom da je Martin pred gašenje, da se Torti i Alessandrini potiho žele prebaciti na Zagora.
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 01/04/2015 : 22:48:42
|
Dakle, Rubini na naslovnicama, Rauch preuzima glavno uredničko mjesto i sve počinje sa povratkom Velikog Marcusa.
hmmmm
|
|
|
Tonka24
Advanced Member
14719 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 02/04/2015 : 00:33:06
|
quote: Originally posted by acestroke
Rubini je odlican izbor za naslovnice, tu nema sta, ali osobno, ja bi radije da je tu odgovornost preuzeo Verni, jednostavno zato sto je njegov stil vise Ferrijevski.
Ali kao sto rekoh, Rubini je super, sretno mu bilo, bas me interesuje kako ce sve to izgledat.
+1 Samo bi nadodao kako ce zagor i chicho izgledati na naslovnicama |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14719 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 02/04/2015 : 00:36:11
|
Hmm izgleda da samo a nasjedam uvjek... na fejsu sam procitao jutros da se zagor gasi sa zavrsetkom hellingena... pola dana sam bio u kukiju |
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 02/04/2015 : 08:09:55
|
quote: Originally posted by Tonka24
Hmm izgleda da samo a nasjedam uvjek... na fejsu sam procitao jutros da se zagor gasi sa zavrsetkom hellingena... pola dana sam bio u kukiju
Čudi me da nisi i ceo dan, pošto si površan, ne pratiš situaciju redovno. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 02/04/2015 : 10:42:14
|
quote: Originally posted by tinton
Ne vjerujem dok ne vidim. Pa nisam lud, a i ne izgleda mi Rubini kao logican izbor bas.
Meni se ipak cini da je nekoliko forumasa nasjelo, iako je fora identicna kao i proslogodisnja. Mada, ti si prosle godine bio hit na onoj temi. |
Edited by - King Warrior on 02/04/2015 10:44:30 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 02/04/2015 : 10:49:03
|
quote: Originally posted by tinton
Ne vjerujem dok ne vidim. Pa nisam lud, a i ne izgleda mi Rubini kao logican izbor bas.
Meni se ipak cini da je nekoliko forumasa nasjelo, iako je fora identicna kao i proslogodisnja. Mada, ti si prosle godine bio hit na onoj temi.
Možda je par forumaša koji nisu bili prošle godine aktivni bilo u nedoumici. Vjerojatno bi bilo bolje da si neku drugu foru smislio. Prošle godine je bilo sreće, tuge, bijesa, plača... |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 02/04/2015 : 11:01:40
|
Iduće godine očekujem Cassara na naslovnicama pa da se lakovjerni malo grizu. Ali ja sam već smislio neku drugačiju foru, šteta što se nisam toga sjetio dan-dva ranije ali može se iskoristiti drugi puta. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 02/04/2015 : 11:40:42
|
Nisam imao vremena da smislim nesto bolje. Kid je vec poceo da zeza nathanovce, pa sam morao u sekundi reagovati.
Al dobro si me presekao tamo. Samo što sam postavio zajebanciju stiže King i traži mi link za "proverene" podatke o prodaji Zagora.
Nadam se samo da će se podatak o Zagorovom preuzimanju trećeg mesta pokazati tačnim kad ih konačno objave. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 02/04/2015 : 17:45:15
|
Burattini je rekao da se jos ne zna da li ce Hellingen zavrsiti u novembru ili ce prica biti zavrsena u prvom dijelu decembarske sveske. |
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
Posted - 02/04/2015 : 22:11:26
|
Joj, tek sad sam vidio što je Bure rekao na fejsu u svađi sa Kingom, msm, Tex je nacionalni tim, a Zagor je kao klub, najbolji su u repki, očito nema ništa od sprječavanja odlaska crtača... |
Edited by - Tintilinic on 02/04/2015 22:14:03 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Posted - 02/04/2015 : 22:30:55
|
Sad vidio. Sve bi bilo ok da hvali prave adute (Chiarolla) umjesto loših crtača (Verni i sl.) |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 03/04/2015 : 00:07:26
|
Video sam i ja verbalnu prepirku Bureta i Kinga. Moguce je da Bure misli isto sto i King ali ne sme da kaze, jer vec svi znamo kako je on fin, pozitivan i dobar prema svima i prema kolegama. Ako bi rekao nesto protiv Teksa ko zna kako bi to sefovi mogli da protumace i da mu se samo zahvale na dosadasnjoj saradnji. Jebiga. Tuzna je situacija da niko ne sme otvoreno nista da kaze od celnih ljudi iz SBEa, lepo je King napisao nije Zagor samo dobar gradski tim nego je jedan od najboljih stripova uopste koji je nastao mukotrpnim radom genija kao sto su Nolitta, Ferri i Sclavi i ne moze se tek tako zanemarivati. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/04/2015 : 18:10:28
|
Marco Verni - Zagor kao sudbina tekst by deecay Marco Verni nam priča kako je je postao odani Ferrijev crtački sljedbenik u Zagorovom crtačkom osoblju i što je to toliko dobro kod Zagora što se tiče tradicionalizma... I tako dalje.
Eto sada vidite u biti Vernijevu priču... Ortodoksni ferrijevac koji sve duguje Burattiniju. Iskren do bola. A zagora crta za sebe i to po njegovoj mjeri jer on to voli, a Burattini mu daje krila.
Naravno da Verni moze samo Burattinju da zahvali. Evo nekoliko njegovih (kontroverznih) komentara:
1997. sam došao na ideju da pokušam s mojim omiljenim junakom, Zagorom. Kad sam pokazao svoje prve uratke crtačima i urednicima, odgovor je bio gotov uvijek isti – savjetovali su mi da se vratim svom poslu u slastičarnici… Svi osim Morena Burattinija.
To je u stvari pravo čudo jer kad sam počeo raditi u Bonelliju, još uvijek nisam znao crtati (i uopće se ne šalim!).
Dva glavna krivca su Moreno Burattini, koji me je podržavao unatoč negativnim kritikama, za razliku od ostalih, te Sergio Bonelli, koji mi je, usprkos mišljenju svih svojih kolega, odlučio dati priliku iako sam tada još uvijek bio nesposoban. Problem je u tome što su njegovi kolege imali pravo; tada sam bio doista loš, moji crteži dosta neprofesionalni, a ni mom životopisu se nije moglo diviti.
nemam ni mrvicu talenta: nemam niti vizualno pamćenje niti imalo mašte… Nisam uzalud išao u ekonomsku školu te dvanaest godina bio voditelj prodaje.
Kada piše za mene, trudi se biti što tradicionalniji jer zna da ja ne prihvaćam Zagora van njegovih dobro poznatih okvira i tradicije: smatra me svojevrsnim fanatikom kad je Zagor u pitanju, i uvjeren je da kad sam ja zadovoljan, da su zadovoljni i svi ostali čitatelji jer sam ja tipični (prosječni) Zagorov fan.
Ne sviđaju mi se stripovi koji se danas objavljuju, jedini koji mi je donekle drag, i to vjerojatno jer je i on bio dio moje mladosti, je Tex.
gotovo automatski sam preuzeo Maestrov stil. Precrtavao sam mnoge njegove crteže tako da mi je danas prirodno crtati na sličan način, ali on ima tu neku „magiju“ koju ja nikad neću moći precrtati!
I Bonelli i Canzio su mi rekli da bi čitatelji željeli vidjeti Ferrija u Zagoru svaki mjesec, i nisu sretni kada umjesto njega pronađu crtače koji su preinovativni.
Dakle, odgovor na pitanje je: da, tko god uspije crtati kao Ferri (ili bar približno), može biti gotovo siguran da će biti primljen u Zagorovu postavu i da će ga čitatelji cijeniti.
Za sve nase mlade nade: Jedini savjet koji mogu dati je da onaj tko to želi, može i uspjeti, čak i bez puno talenta, ali nemojte misliti da je lagano. U ovih 14 godina rada za Bonelli vidio sam na desetke mladih crtača koji su pitali za savjete i za pomoć, ali kad je došlo vrijeme za zasukati rukave i sjesti zaozbiljno i nacrtati table, iščeznuli su kao snijeg u proljeće. Crtati strip ne znači napraviti par crteža kako te volja i kad te volja, već nosi sa sobom mnoge žrtve, odricanja i znoj. Često se zna dogoditi da moraš nacrtati stvari koje ti se ne sviđaju, da se nadređeni ne slažu s tvojim izborima: ako niste spremni za takve prepreke, mislim da će vam biti teško profesionalno se baviti stripom.
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 03/04/2015 : 20:26:43
|
@King Lijepo si poklopio Burattinija na faceu! quote: and i hope Chiarolla and Sedioli will soon play in „the national team“ (Tex).
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
globinjo
Moderator
Croatia