Author |
Topic |
TrOMISLAWSKI
Average Member
863 Posts
Member since 16/06/2004 |
Posted - 10/04/2015 : 16:27:31
|
Scenarij: Mauro Boselli Crtež: Michele Rubini Naslovnica: Gallieno Ferri
Original #553
10.04.15. u snk 13.04.15. na kioscima
|
Nisam ja kriv za tipfelere, sami su se pojavili. |
Edited by - solar on 20/11/2015 21:31:33
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 10/04/2015 : 17:11:12
|
Skoro sam pomislio da je Tromislawski zaboravio na negromante a oni zagubljeni u prostoru. Početak sage je u broju prije ovoga. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
guderian
Junior Member
303 Posts
Member since 10/07/2009 |
Posted - 10/04/2015 : 18:41:54
|
Da se ponovim. Pročitao povratak u pečinu i sjeme zla. Ako je to uvod u sagu koja je pred nama onda je stvarno loše. Koliko sam upoznat to je to. Uvođenje (opet) Atlantide i Mua u Zagora na takav način je totalni promašaj. Recikliranje davno pročitanih priča( Martin) i to na poprilično naivan način ne pridonosi popravljanju Zagorove naklade. Zatim ovo forsiranje Shyer je također jadno. Ženska izgleda kao da je ispala iz Conana. Mješanje indijanske mitologije sa iščezlim naprednim civilizacijama jako loše odrađeno, ili uopće nije odrađeno. Uz to (bez obzira na njene riječi da je samo čovjek iz kolibe od običnih ljudi)neki magloviti pokušaj da Zagor spozna svoju nadljudskost i povezanost sa nadsilama je također nepotreban, bez obzira što neki forumaši upravo to priželjkuju. Želja da Zagor ne bude Zagor iz Zasjede u šumi, Svemirske braće ili Nestalog istraživaća već polubog iz grčke mitologije bi se možda sviđao Bazileu ali... Kemijanje sa već viđenim pričama o Atlantidi sigurno neće privuči nove čitatelje i stvoriti nove fanove pogotovu zato jer je odrađeno na smješan način koji bi prošao 1985 ali danas ne. Neki to ne shvačaju i to ne samo da neće proširiti čitateljsku bazu već će kod zakletih Zagorovaca stvoriti ravnodušnost. Kupovaćemo ga radi ljubavi i brojnog stanja. |
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 10/04/2015 : 20:31:40
|
quote: Originally posted by guderian
Da se ponovim. Pročitao povratak u pečinu i sjeme zla. Ako je to uvod u sagu koja je pred nama onda je stvarno loše. Koliko sam upoznat to je to. Uvođenje (opet) Atlantide i Mua u Zagora na takav način je totalni promašaj. Recikliranje davno pročitanih priča( Martin) i to na poprilično naivan način ne pridonosi popravljanju Zagorove naklade. Zatim ovo forsiranje Shyer je također jadno. Ženska izgleda kao da je ispala iz Conana. Mješanje indijanske mitologije sa iščezlim naprednim civilizacijama jako loše odrađeno, ili uopće nije odrađeno. Uz to (bez obzira na njene riječi da je samo čovjek iz kolibe od običnih ljudi)neki magloviti pokušaj da Zagor spozna svoju nadljudskost i povezanost sa nadsilama je također nepotreban, bez obzira što neki forumaši upravo to priželjkuju. Želja da Zagor ne bude Zagor iz Zasjede u šumi, Svemirske braće ili Nestalog istraživaća već polubog iz grčke mitologije bi se možda sviđao Bazileu ali... Kemijanje sa već viđenim pričama o Atlantidi sigurno neće privuči nove čitatelje i stvoriti nove fanove pogotovu zato jer je odrađeno na smješan način koji bi prošao 1985 ali danas ne. Neki to ne shvačaju i to ne samo da neće proširiti čitateljsku bazu već će kod zakletih Zagorovaca stvoriti ravnodušnost. Kupovaćemo ga radi ljubavi i brojnog stanja.
Nigdje nije navedeno da je Zagor polubog. Samo se Darkwood prikazuje kao "drugačije" mjesto,gdje se događaju čudesne stvari. No takvo nešto je odavno.
Nećeš za vremena Burattinija doživjeti takvo nešto. Civilizacije su ok stvar. Ako su se mogle prihvatiti Horde zla,ne vidim razloga zašto ne bi i pustolovine vezane uz civilizacije.
U Nultoj godini Darkwooda je sve rečeno. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 10/04/2015 : 22:42:11
|
Ne vjerujem za kioske, trebao je biti u SNK ali za sada ga nema u ponudi na njihovom sajtu. |
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 10/04/2015 : 23:27:17
|
quote: Originally posted by guderian
Da se ponovim. Pročitao povratak u pečinu i sjeme zla. Ako je to uvod u sagu koja je pred nama onda je stvarno loše. Koliko sam upoznat to je to. Uvođenje (opet) Atlantide i Mua u Zagora na takav način je totalni promašaj. Recikliranje davno pročitanih priča( Martin) i to na poprilično naivan način ne pridonosi popravljanju Zagorove naklade. Zatim ovo forsiranje Shyer je također jadno. Ženska izgleda kao da je ispala iz Conana. Mješanje indijanske mitologije sa iščezlim naprednim civilizacijama jako loše odrađeno, ili uopće nije odrađeno. Uz to (bez obzira na njene riječi da je samo čovjek iz kolibe od običnih ljudi)neki magloviti pokušaj da Zagor spozna svoju nadljudskost i povezanost sa nadsilama je također nepotreban, bez obzira što neki forumaši upravo to priželjkuju. Želja da Zagor ne bude Zagor iz Zasjede u šumi, Svemirske braće ili Nestalog istraživaća već polubog iz grčke mitologije bi se možda sviđao Bazileu ali... Kemijanje sa već viđenim pričama o Atlantidi sigurno neće privuči nove čitatelje i stvoriti nove fanove pogotovu zato jer je odrađeno na smješan način koji bi prošao 1985 ali danas ne. Neki to ne shvačaju i to ne samo da neće proširiti čitateljsku bazu već će kod zakletih Zagorovaca stvoriti ravnodušnost. Kupovaćemo ga radi ljubavi i brojnog stanja.
Potpisujem |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
|
hamzik
Junior Member
Sweden
406 Posts
Member since 27/04/2012 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 11/04/2015 : 22:07:29
|
quote: Originally posted by hamzik
Ovo mora biti jedna od najgorih naslovnica u citavom serijalu. Uzasna ideja i jos uzasnije izvedena.
Pogledaj slijedeću |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Posted - 12/04/2015 : 12:00:25
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Slijedeća je dokaz da od jako lošeg postoji još i gore.
S tim da meni ova uopće nije loša. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
|
hamzik
Junior Member
Sweden
406 Posts
Member since 27/04/2012 |
Posted - 12/04/2015 : 12:45:24
|
quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by dzoni
prica je zato fenomenalna ..meni ni naslovnice nisu lose
Priča je bitna
Pa normalno da je prica najbitnija. Ali nemozes osporiti da su naslovnice vazne u privlacenju novih citalaca. A i meni sto vec volim Zagora opet je fino uzeti u ruke strip sa preljepom naslovnicom koja budi mastu i obecava nesto sasvim posebno. Ovo jedino budi znanje da je Ferri na samom izmaku snaga a Bure nema muda da uradi ono sto je trebo vec davno uraditi.
Kako god da je, ja jedva cekam da krenem citati JA-sagu. |
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 12/04/2015 : 14:00:50
|
Nema ova naslovnica nekih crtačkih grešaka ali meni se ne sviđa kako je zamišljena, nasuprot tome prethodni broj je bio pun pogodak što se toga tiče. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Posted - 12/04/2015 : 19:49:09
|
quote: Originally posted by hamzik
quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by dzoni
prica je zato fenomenalna ..meni ni naslovnice nisu lose
Priča je bitna
Pa normalno da je prica najbitnija. Ali nemozes osporiti da su naslovnice vazne u privlacenju novih citalaca. A i meni sto vec volim Zagora opet je fino uzeti u ruke strip sa preljepom naslovnicom koja budi mastu i obecava nesto sasvim posebno. Ovo jedino budi znanje da je Ferri na samom izmaku snaga a Bure nema muda da uradi ono sto je trebo vec davno uraditi.
Kako god da je, ja jedva cekam da krenem citati JA-sagu.
Ima Ferri i sada itekako dobrih naslovnica. Naravno da je bitno da se naslovnicom privuku novi čitatelji, ali mislim da je to kod Zagora manje bitno, ionako ga čita samo old school garda, s pokojim izuzetkom. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Posted - 12/04/2015 : 21:34:24
|
quote: Originally posted by D.J.
Tu si potpuno u pravu Velka. Zagora ionako kupuju ljudi koji kupuju sve brojeve. Jedino sto nece privuci nove kupce takvim slabim naslovnicama.
Istina, s ovakvim naslovnicama nikoga se novoga neće zaintrigirati da proviri što ima unutar korica... Iako sam stari Ferrijevac, objektivnost ipak prije svega... Općenito su te naslovnice JA sage uglavnom slabe. |
|
|
vknez
Average Member
Croatia
605 Posts
Member since 02/09/2009 |
|
Topic |
|