forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1209

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/04/2015 : 20:22:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ima stvarno takvih priča koje zauvijek ostaju u sjećanju. Neke Nolittine sam čitao samo jednom ali još uvijek ih se dobro sjećam što se baš ne može reći za ostale scenariste.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 29/04/2015 : 21:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Ima stvarno takvih priča koje zauvijek ostaju u sjećanju. Neke Nolittine sam čitao samo jednom ali još uvijek ih se dobro sjećam što se baš ne može reći za ostale scenariste.

Ma i taj argument je već prežvakan. Normalno da se sjećaš tih starih priča kad si ih čitao kad si imao deset godina i mozak ti je bio ko spužva... ko i svima nama ostalima. Upijali smo to. Snježne Sokolove, Moloka, Prugu i ostale znam vinjetu po vinjetu jer sam ih čitao u toj "pravoj" dobi. Misliš da se tih priča sjećam zato jer je to najbolje što sam ikad pročitao. Malo morgen...

Nemoj govorit da je novo loše jer brzo zaboravljaš. Nakon 20e sve se brzo zaboravlja... ne samo stripovi, nego knjige, filmovi...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/04/2015 : 22:40:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ne želim reći da se zaboravljaju samo loše stvari već sve one koje nisu tako posebne.
Evo primjera; prošli mjesec sam nakon 20 godina ponovo čitao Tajanstveni samostan, radi se o odličnoj priči koju sam gotovo u cijelosti zaboravio tako da kod čitanja više nisam bio siguran ni tko je tajanstveni ubojica.
Možda je 20 godina predugo razdoblje ali vjerujem da je to zato što su neke stvari posebnije od drugih pa duže ostaju u sjećanju.

Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 30/04/2015 : 23:07:09  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav!
Zašto na "nekromantima iz kushua piše da je originalni broj 604?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 30/04/2015 : 23:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
To ti je numeracija po Zenith Gigante ediciji i kao takva je za 51 broj veća od ''prave'' Zagorove, ludens ju stalno koristi u svojoj redovnoj seriji a upućeniji kažu da je tako i kod Talijana.

Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 30/04/2015 : 23:25:55  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:

To ti je numeracija po Zenith Gigante ediciji i kao takva je za 51 broj veća od ''prave'' Zagorove, ludens ju stalno koristi u svojoj redovnoj seriji a upućeniji kažu da je tako i kod Talijana.

To sam i ja mislio,ali... na boneli editore nije tako to je broj 553!
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 30/04/2015 : 23:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by guderian

quote:

To sam i ja mislio,ali... na boneli editore nije tako to je broj 553!

E sad, plus 51 to je to.
Ali onda vraćanje Helingena bude u broju 651 a ne 600!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 30/04/2015 : 23:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Na SBE sajtu je normalna numeracija ali sam čuo da unutar talijanskog originala piše po Zenithu. Nemam niti jedan original pa ne mogu provjeriti da li je stvarno tako, ali sigurno postoji neka caka zašto Ludens uzima tu numeraciju.

Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 01/05/2015 : 00:18:37  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:

Na SBE sajtu je normalna numeracija ali sam čuo da unutar talijanskog originala piše po Zenithu. Nemam niti jedan original pa ne mogu provjeriti da li je stvarno tako, ali sigurno postoji neka caka zašto Ludens uzima tu numeraciju.

Vjerojatno je caka ta, da su u Ludensu jako, jako pametni?
Inače, ne kužim zašto se spominje broj 600 kao Helingenov povratak dok mudraci iz Ludensa meni tvrde da moj 200 i nešto broj, je u stvari, 604 i da ne znam brojati!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 01/05/2015 : 00:22:25  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
U talijanskom izdanju su uvijek obadvije numeracije.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 01/05/2015 : 20:01:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Evo ovdje ima spisak svih do sada objavljenih brojeva iz redovne serije gdje su usporedno navedene obje numeracije: http://it.wikipedia.org/wiki/Albi_di_Zagor

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/05/2015 : 13:55:30  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Zenith Gigante je bila nesto kao strip revija u kojoj su se objavljivale dogodovstine mnogih junaka sve do broja 51. od kad se tu objavljuje samo Zagor.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2630 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 02/05/2015 : 14:01:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Evo vam Zenith gigante naslovnice od 2 do 10, do naslovnice broja 1 izgleda se ne moze niti doci.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 02/05/2015 : 18:05:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Lo stregone Bianco i La resa del Conti izgledaju vrlo poznato

Bok, kako si.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 02/05/2015 : 18:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Lo stregone Bianco i La resa del Conti izgledaju vrlo poznato

Heh..bas htio to komentirati...:-)
Koji cover reloaded od Ferrija ...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/05/2015 : 21:32:01  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-zs-694-696-pecinski-ljudi/1334/

Ah, "Aždaja"… počelo je kao zabavan trash, poslije je skrenulo u glupi trash. Canzio je dno, u rangu Pezzina… Da bi dojam bio »savršen«, trebalo je angažirati Segnu ili Gambu. To bi onda bio jedan pravi konkurent za najgoru priču serijala. Ovako Donatelli diže prosjek, ali on nije crtač, koji će spasiti priču. U biti, ovo je i dalje pretedent za najgluplju Zagorovu priču. : )

Čikov geg sa restoranom je zgodan, potres je dobra ideja, nepoznati svijet pod zemljom još bolja ideja, ali onda sve kreće u krivo… ostaviti ranjenog Tonku pored ulaza iz kojeg izlaze čudovišta je loša ideja, kameno drveće koje te želi pojest, retardirani jednookiji, koji te u jednom trenutku žele ogulit u drugom ih boli klinac za tebe, ona vladajuća klasa majmuna koja je ovdje samo zato jer je Canzio fan Jules Vernea i H.G. Wellsa (pri prikazu tih majmuna se i Donatelli spustio na Canziov nivo - loše i glupo), mitskog i moćnog gospodara Darkwooda je Canzio skoro dotukao vlagom, besmrtni indijanac vodić , koji postaje poliglot u mjesec dana, Čiko degradiran na nivo dvogodišnjeg djeteta, Zagor, koji se sam servira za jelo onom "pauku" i potom tjera ekipu da se utope u onom viru (na blef skočili u vodu i Canzio im izmislio izlaz), oluja i munje baš kad ih trebaš i glupi završni geg, koji još dodatno srozava našeg Čika. Dobro, za neke je ovo nabrojano razlog za stotke. Meni je ovo glupi trash sa efektnim naslovnicama. : )

Edited by - nagor on 02/05/2015 21:33:16
Go to Top of Page

DragonSlayer
New Member

Croatia
266 Posts

Member since 22/01/2013

Posted - 02/05/2015 : 21:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DragonSlayer a Private Message  Reply with Quote
A tek razlika između čudovišta na naslovnici i onog u stripu

When I die, I want to die like my grandfather who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/05/2015 : 22:02:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ma samo su dvojica dali stotke, nije ništa tako strašno.
Priča je slaba i naivna ali najjača mi je scena kada je Zagor kao pobjednik nad aždajom dobio ''čast'' da uspostavi duhovnu vezu sa velikim paukom.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/05/2015 : 22:10:40  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote

Sve su to "jake" scene.

Ne bih to uzimao toliko za zlo, da je Canzio složio nešto jače od priče, ali ništa. Jednostavno loše.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 03/05/2015 : 09:54:22  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote

Edited by - solar on 03/05/2015 09:55:19
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 03/05/2015 : 09:54:48  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Willer

Prije nekih pola godine po drugi sam put pročitao Burattinijevu i Chiarollinu „Prijetnju iz svemira“. Sad mi je sjećanje već podosta izblijedilo, ali pamtim kako se Burattini strašno potrudio (što mu je, čini mi se, u najvećoj mjeri i uspjelo) umanjiti važnost i intenzitet fantastičnoga dijela priče, a naglasak staviti na stanovnike Darkwooda kao obične šumske ljude američkog Zapada u krajnje neobičnoj situaciji. S tim u vezi, ne sjećam se da sam primijetio ijedan trenutak u kojem bi mi oni u svome promišljanju čudnog događaja izgledali kao netom instruirani od čovjeka 21. stoljeća. K tome, Warzakova besjeda o podrijetlu i sama je ostala nedorečena, a na mjestima gdje smo dobili više informacija Zagor nam je jasno dao do znanja kako ne razumije gotovo ništa od onoga o čemu ovaj priča. Tim je detaljima činjenica vanzemaljca u Darkwoodu, sa svim svojim okolnostima, ili ostala u sjeni, ili u najboljem slučaju realizirana kao podloga podtekstu straha od Drugoga, u kojemu i pozitivni likovi daju startnu prednost Haysu samo zbog njegove načelno irelevantne pripadnosti njihovoj vrsti. Ova je, pokazalo se središnja misao, možda i nepotrebno eksplicirana tek u zadnjem kadru, do kojega se suptilno i nenametljivo provlači: u prirodnim/sirovim komentarima i zaključcima stanovnika Darkwooda, u podmuklim unutrašnjim monolozima negativca koji računaju na predrasude ovih prvih, u prijateljskom, ali suzdržanom i obostrano opreznom razgovoru Warzaka i Zagora. „Neobična“ situacija za trapere i Indijance tako postupno prestaje biti neobična i, dapače, lako usporediva sa svakodnevnim dvostrukim kriterijima kojima procjenjujemo postupke „naših“ u odnosu na „njihove“. Izobličenja i „jednih“ i „drugih“ od strane Chiarolle, kao i terena darkwoodske šume, djeluje mi kao neprekidna sugestija čitatelju za ovaj Burattinijev zaključak.

Chiarolla i u „Blagu Jeana Lafittea“ pokazuje svoje kvalitete u stvaranju ugođaja gusarskog života na zalasku, zbog čega im se ne libi pridodati anakrono oružje i odjeću, te tako pomiriti osjećaje privlačnosti i ironije. Burattinijevo kreiranje napetosti dostiže vrhunac u završnim paralelnim prikazima pothvata Zagora i Jacquesa s jedne, i Lafittea i njegovih s druge strane, u kojima autor kvalitetno reducira scene podređujući njihovu sadržajnost atmosferi odlučujućeg trenutka stripa. Sa svim svojim nedostatcima, i scenarističkim i crtačkim (posebno u drugome dijelu), ta mi je epizoda puno draža od „Zemlje slobode“, gdje Burattini koristi suprotan postupak nagomilavanja informativno-kulturološkog sadržaja bez vještine njegova međusobnog povezivanja i komponiranja s osnovnim elementima priče. A i Ferri je ovdje možda i nikad slabiji, gotovo bez imalo volje i inspiracije. Iznimka je u oba slučaja zbroj kadrova obrednog plesa pod maskom pripadnika plemena Dan. Ove epizode su mi svježije jer sam ih nedavno pročitao ponovno u sklopu brižljivih priprema za JA odiseju.

Nedavno sam pročitao i „Kaznionicu na jezeru“, u kojoj mi se svidjela atmosfera ljetnog predvečerja na rijeci i opuštenog doživljavanja istog uz pjesmu i alkohol poprilične hrpe likova. Di Vitto je odličan i u perspektivnim skraćenjima iz različitih kutova kadriranja, što scenama daje i uvjerljivost i dinamiku. Pojednostavljivanje krupnijih kadrova pretpostavljam odbija neke fanove, ali meni nimalo ne smeta. Cassaro mi pak u Martinu nikad nije smetao, ali u Zagoru jest, uz iznimku „Krvi Apača“. Odavno nisam čitao njegovog Zagora. S druge strane, ne bih mogao zamisliti da je „Dugo putovanje“ crtao itko drugi osim Chiarolle. Vrlo blisko tome, iako nisam neki posebni Nathanov fan, vjerojatno bih smatrao upropaštenom meni dragu epizodu „Prljava ulica“ da ju je recimo umjesto Bonazzija crtao Castellini.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 03/05/2015 : 09:55:01  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Ma Cassaro su dobri crtači. Di Vitto nisu ništa posebno, ali Chiarolla je odličan.

Verni se popravlja, ali nikad neće biti dobar crtač, možda bi ga mogli nazvati ok plagijatorom.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 03/05/2015 : 09:55:33  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Leonid

@Anto

Chiarolla mi je bio dobar nekada. Raniji crteži su mu poprilično dobri,no s vremenom je zbilja počeo s groznim radovima.
Takav trend sam zapazio u onoj redovnoj priči sa izvorom i Metrevelicom(zaboravio sam sada kako se točno zove priča).
Nakon toga,on crta jako loše.
Istina,naviknuo sam se na njegov stil,ali svejedno njegove maxije izbjegavam.

Cassarovi su mi još gori. Jedine dvije priče gdje sam koliko toliko ignorirao njihov crtež su Krv Apača i Demonska knjiga. Jednostavno ne znam od koga su oni to bolji u crtačkom staffu? Gorih nema.

Rad Di Vittovih sam vidio na maxiju Zračna banda.
Meni nešto odvratno. Ne volim crtež s toliko bijeloga,bez sjenčenja.
Bezveze nešto.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 03/05/2015 : 09:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

@leonid

Mene je Kjarola "kupio na prvu" još kod strica Martija.Kod Zagora sam ga čitao u nekoliko epizoda (Dugo putovanje,Cibola,neka sa vanzemaljcima,...) i u svakoj mi je bio sjajan.Ne znam za novije,tako da tu ne bih smeo ništa reći.Ali ne verujem da je nešto drastično lošiji.

Kasarovi su me,kao što rekoh,užasno nervirali kod MM.Nešto kao sad većinu ljudi kad komentarišu njihov rad na Zagoru.Međutim,danas kad čitam te epizode,uživam u crtežu.Kod Zagora sam čitao Napuštenu utvrdu i onaj drugi sa vulkanom,a od redovnih Demonsku knjigu,Krv apača,Tajnu Sumera,onu sa kukcima i stvarno sam uživao u crtežu u svakoj od njih.I stvarno ih cenim kao dobre crtače.

Di Vitove neću da komentarišem,nisam ih video na Zagoru,a kod Mister Noa su mi bili korektni.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 03/05/2015 : 09:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Nastavak rasprave sa prethodne strane:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=37611&REPLY_ID=1859067

quote:
Originally posted by nagor

Uopće nije katastrofa. Prijetnja iz svemira je oke priča... uzimate joj za minus to što ima previše sci fija i "previše Chiraolle". ;)
Zabavan trash... za razliku od nekih "klasika". ;)

Edited by - solar on 03/05/2015 09:58:45
Go to Top of Page
Page: of 1209 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.47 seconds. Snitz Forums 2000