Author |
Topic |
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 03/05/2015 : 19:56:10
|
Intergalaktička civiliazcija želi osvojiti planet. Sleti u šumi. Pobijedi ih čovjek sa lukom i strijelom. Bravo Nollita! |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Member since 17/02/2014 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 03/05/2015 : 20:38:46
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
quote: Originally posted by nagor
Intergalaktička civiliazcija želi osvojiti planet. Sleti u šumi. Pobijedi ih čovjek sa lukom i strijelom. Bravo Nollita!
Treba prvo ovo pročitati:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42141&whichpage=9
pa tek onda raspravljati o Teroru šeste planete.
Pa baš i ne treba.
Solare, ozbiljan sam i neozbiljan. Znam, da luk i strijela imaju svoju pozadinu, ali svejedno je završetak loš. Baš lijeno loš. |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Posted - 03/05/2015 : 20:40:25
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Intergalaktička civiliazcija želi osvojiti planet. Sleti u šumi. Pobijedi ih čovjek sa lukom i strijelom. Bravo Nollita!
Treba prvo ovo pročitati:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42141&whichpage=9
pa tek onda raspravljati o Teroru šeste planete.
Pa baš i ne treba.
Solare, ozbiljan sam i neozbiljan. Znam, da luk i strijela imaju svoju pozadinu, ali svejedno je završetak loš. Baš lijeno loš.
Završetak je dobar na razini simbolike, ali scenaristički je naivan. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 03/05/2015 : 20:44:19
|
Luk i strijele nisu toliki problem već onaj štit jer je malo čudno da bi se obranio s njime od onako moćnog oružja, da je imao konja i koplje kako bi ih tek rasturio. Kada se malo uključi mašta može se i tome progledati kroz prste ali tko je vidio da postoji dobroćudni predator, možda jedino ako... ... ma ne, čak ni tada. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
Edited by - DODSFERD on 03/05/2015 20:45:10 |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 03/05/2015 : 20:50:20
|
Pa štit je od nekakvog čudnog metala, koji očito slabo djeluje na "marsovce". Onaj vrač je na tu "znanost" dodao malo indijanske simbolike. To još i prolazi... Ne prolazi mi tu Hellingen (kojeg uopće nema u ovoj priči), niti ta općenito neambiciozna priča... jebote... izvanzemaljci u darkwoodu, a Nollita to tako malo i skromno složio... više mjesta je dobio Ikarovo pero nego Akronjani... koji svi pobjegnu glavom bez obzira, na prvi znak opasnosti. Jednostavno loše i za to vrijeme u kojem je nastala priča. ;) |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 03/05/2015 : 21:06:38
|
Teror seste planete je vanvremenski klasik! Slazem se sa Nagorom da je kraj upropascen, doduse ne zbog luka i strijele, vec zbog Bignottija koji je totalno bezdusno odradio finis. Sto se tice "predatora", pa nije problem to sto je "raspricani dobrocudni momak", vec cijela razrada price. Sa ili bez Chiarolle, ovu epizodu nije mogao spasiti nijedan crtac. Definitivno jedna od najgorih epizoda ikad. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 03/05/2015 : 21:10:02
|
Za priču je čak i bolje što se Akronijani malo spominju jer bi u suprotnom to previše otišlo u SF. Meni je vrhunska sva ona napetost prije same pojave Hellingena, oni pobijeni vojnici u SKylabu, Hellingenov pokušaj da drži Zagora pod kontrolom pa zato nisam previše uzeo za zlo malo slabiji završetak. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 03/05/2015 : 21:12:02
|
Ma dajte, o čemu pričamo. Pa svi se žale da je Boselli uzdignuo Wendiga (stvarno respektabilnog protivnika) iznad Hellingena, a kad Nolitta ubaci neke retardirane zelembaće, onda to nije glupo. Prijetnja iz zraka je dobra epizoda. Ovo je prosjek. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Posted - 03/05/2015 : 21:12:35
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Za priču je čak i bolje što se Akronijani malo spominju jer bi u suprotnom to previše otišlo u SF. Meni je vrhunska sva ona napetost prije same pojave Hellingena, oni pobijeni vojnici u SKylabu, Hellingenov pokušaj da drži Zagora pod kontrolom pa zato nisam previše uzeo za zlo malo slabiji završetak.
Zagor je mješavina svih žanrova, dakle može u sebe primiti i SF. To uopće nije problem, samo Nolitta nije ni htio pisati o Akronijancima. Priča prikazuje nadmoć indijanske magije nad Helligenovom i akronijanskom tehnologijom. Znači mješavina westerna, fantasya i SF-a. Samo da je završetak manje naivan, epizoda bi bila vrhunska, ali i ovako je dobra. |
Edited by - Zoroasterixx on 03/05/2015 21:17:04 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 03/05/2015 : 21:26:46
|
Kada vec pricamo o tajanstvenim bicima iz svemira, ne znam da li se slazete (tinton se sigurno ne slaze :D ), ali Sveti brijeg je ultimativna prica. |
|
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 03/05/2015 : 21:27:15
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Kada se malo uključi mašta može se i tome progledati kroz prste ali tko je vidio da postoji dobroćudni predator, možda jedino ako... ... ma ne, čak ni tada.
Iako nisu mogli gledati film "Predator", traperi iz "Prijetnje iz svemira" Warzaka su smatrali predatorom (grabežljivcem), samo zbog njegova fizičkog izgleda. Iz naše perspektive, sličan bi konstrukt bio "lihvar", za nekoga o kome ne znamo ništa osim da fizički sliči naslovnom junaku nacističkog filma "Židov Süs".
To je otprilike poanta stripa, vanzemaljac je samo sredstvo za iskaz iste, što nije učinjeno na bogzna koliko kvalitetan način, daleko od toga, ali daleko i od toga da je besmisleno. Za Zagorove pojmove to je sasvim ok.
|
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Posted - 03/05/2015 : 21:28:19
|
quote: Originally posted by King Warrior
Kada vec pricamo o tajanstvenim bicima iz svemira, ne znam da li se slazete (tinton se sigurno ne slaze :D ), ali Sveti brijeg je ultimativna prica.
Jedna od najboljih priča. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 03/05/2015 : 21:29:14
|
Kada vec pricamo o tajanstvenim bicima iz svemira, ne znam da li se slazete... ali Sveti brijeg je ultimativna prica.
Potpis. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 03/05/2015 : 21:33:27
|
Kada vec pricamo o tajanstvenim bicima iz svemira, ne znam da li se slazete (tinton se sigurno ne slaze :D ), ali Sveti brijeg je ultimativna prica.
Sveti breg je vrh. Capone je tamo išao skroz na indijansku mistiku iako je bilo prostora i za kakav "tehničkiji" podatak - ili kakvu scenu. Možda je onaj stvor neki zločesti "general Zod", kojeg su njegovi kaznili i ostavili kod nas. Svejedno, jaka priča. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 03/05/2015 : 21:36:38
|
To je jedna od tih legendarnih epizoda koje nisam čitao. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 03/05/2015 : 21:49:59
|
Amen! |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 03/05/2015 : 21:50:30
|
Sveti breg je apsolutno stivo za sve Zagorovce i nezagorovce. Strip koji je izveden besprekorno od pocetka do kraja. Mene je bas ta epizoda navukla na Zagora kada sam je procitao 2008e u Odabranim pricama.
Capone je potpuno razumeo Zagora, ne samo kao lika, vec kao coveka, i njegovu sudbinu i predstavio nam Zagorovog najveceg neprijatelja(do 400. broja) - svog oca. Majk Vajlding je u toj epizodi sinteza svega onoga sto muci Zagora- griza savest, osecaj bespomocnost tokom tragicne pogibje svojih roditelja, pomesana osecanja ljubavi, mrznje i nerazumevanja prema ocu i njegovim delima...
Bosseli je to posle odlicno sredio u 400. broju, ali mogao je i da ostavi nedoreceno kao sto nam je to pripremio Nolitta.
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 03/05/2015 : 21:51:39
|
Previše je vremena prošlo od kako sam čitao Sveti brijeg (25 godina ), samo mi je u mutnom sjećanju pa ne mogu izvući neke zaključke iz toga. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 03/05/2015 : 21:54:24
|
A sto se tice Uzasa sa seste planete ta epizoda je jedna od najbitnijih u celom serijalu jer je Zagor po prvi put prikazan kao nesto vise od obicnog coveka koji je uzeo pravdu u svoje ruke. On je izabrani! On je predodredjen da spasi Darkvud(a i ceo svet) od najvece pretnje.
To je lepo posle iskoristio Burattini u Darkvudu godine nulte jos vise nadogradjujuci Zagorovu misiju u svetu Indijanaca, a Bosseli je vise akcentovao Zagorovu misiju u globalnim razmerama, kao zastitnika svih civilizacija (Pahana za Atlantidu, Dambalah za Afriku). |
Edited by - going going on 03/05/2015 22:01:09 |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 03/05/2015 : 21:56:11
|
"Sveti breg" je nesta najbolje sto se moglo dogoditi Zagoru u nekoliko 30 godina. Jedva cekam da ga Ludens objavi u Extra izdanju. Capone je tu stvarno napravio odlican rad, steta sto je preminuo |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 03/05/2015 : 22:03:31
|
quote: Originally posted by going going
To je lepo posle iskoristio Burattini u Darkvudu godine nulte jos vise nadogradjujuci Zagorovu misiju u svetu Indijanaca, a Bosseli je vise akcentovao Zagorovu misiju u globalnim razmerama, kao zastitnika svih civilizacija (Pahana za Atlantidu, Dambalah za Afriku).
O tome se ne smije pričati. To je teški sci fi jer to nije nepogrešivi Nollita potpisao. |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 04/05/2015 : 00:22:27
|
Teror 6. planete je je upropašten, kažete, jer Zagor, na kraju, uzima štit i strijele koje su indijanci premazane nekim mineralima, a kad to isto Zagor napravi u Svetom brijegu, uzevši magično vračevo žezlo, onda je strip super. E, moji zagorolozi |
|
|
Topic |
|