forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Americko izdanje Zagora!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/06/2015 : 08:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

quote:
Originally posted by Elderane84

quote:
Originally posted by King Warrior

Pobogu, pa covjek zeli da objavi best of Zagora, a ne best of Bosellija...mada je to nekima od vas ocigledno jedno te isto. :D

Zar si sumnjao?

Ozbiljno, nesto mi je to prenaivna prica da se ponudi novim citaocima. Ali mozda se i varam. U svakom slucaju, ja cu kupiti svaki broj, tako da je svejedno. A i vjerujem u DJ-ev izbor, dovoljno je cuti da razmislja o Teksaskim rendzerima, i vec znam da je covjek od dobrog ukusa. A kad objavi Osvetu Vudu, pravim zurku.

Neces ni na Osvetu Vudu morati cekati dugo. To je planirani broj 3, znaci ide slijedece godine!

Samo sto bi bilo mnogo bolje da si objavio Osvetu vudu prije Morske strave, zbog finisa prve price.
Vudu je kratka prica, ne znam kako si regulisao to s pravima i da li postoji mogucnost da u tu knjigu stavis jednu isto tako kratku i dobru epizodu, recimo "Zagor prica".

Rendzere ja licno ne bih stavio u uzi izbor, ali s obzirom da ti stripovi izlaze u USA, pa mozda to i ima smisla. Malo podvlacenja pod kozu juznjacima ne skodi.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19694 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/06/2015 : 09:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

quote:

Pobogu, pa covjek zeli da objavi best of Zagora, a ne best of Bosellija...mada je to nekima od vas ocigledno jedno te isto. :D

Zar si sumnjao?

Ozbiljno, nesto mi je to prenaivna prica da se ponudi novim citaocima. Ali mozda se i varam. U svakom slucaju, ja cu kupiti svaki broj, tako da je svejedno. A i vjerujem u DJ-ev izbor, dovoljno je cuti da razmislja o Teksaskim rendzerima, i vec znam da je covjek od dobrog ukusa. A kad objavi Osvetu Vudu, pravim zurku.

Ja isto mislim da s Nolittinim naivnim klasicima treba krenuti tek nakon što se već priskrbe čitatelji. Nikako u prvih pet epizoda, gdje su trebale biti isključivo najbolje Bosellijeve epizode.

@D.J.
očekivao sam ovu odluku, iako sam se nadao da ćeš se ipak predomisliti. Nadam se da će se ipak to pokazati kao dobar potez.
Ni Osvetom vudu nisam oduševljen za treće objavljivanje. Amerima koji su pročitali samo dva broja Zagora Zagorov flert s Gambitt i Marie neće biti ništa posebno napet kao ljudima koji su Zagora čitali dugo prije toga pa im je to bilo nešto novo. A realno, druge revolucionarnosti u ovoj epizodi baš i nema.

U svakom slučaju, žeim ti uspijeh s obije epizode!
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 05/06/2015 : 11:04:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Malo sam bacio pogled na onaj topic top25 Zagora i što je DJ stavio za svoj top25.
Sve ovisi kojim će smjerom ići. Mixanje najboljih od svih scenarista ili će ići za Bosellijevim pričama kada je ovaj izbacivao fantastične priče.
Sveti brijeg je stavio dosta visoko,to je isto priča Caponea kao i Hagotova moć. Ako nećeš stavljati samo Bosellija,razmisli o njegovim pričama....od Nollitinih ja bih razmislio samo o Američkoj odiseji i Oceanu.
Sve ostalo ili crta Donatelli ili je previše "čudno" za Amere.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19694 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/06/2015 : 11:08:26  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Mislim da Amrička odiseja ne bi bila dobar izbor, a pogotovo ne Ocean ( to bi ih baš smorilo, pogotovo Amere).

Uglavnom što god mi kažemo, D.J. će na kraju odabrati.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 05/06/2015 : 13:58:22  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Jedina sljedeća priča može biti "Hiljadu lica straha".
Capone rastura, indijanska tematika sa horor štihom, pravi način da se Amerikance upozna s Ferrijem.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25301 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/06/2015 : 14:16:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Znas tko je imao umjesane prste, tj. cija je ova ZS verzija i tko je dizajnirao cijelu knjigu... Attila. Covjek je rasturio! Nije bilo lako otkriti toplu vodu, da se tako izrazim, tj. dizajnerski kreirati nesto svjeze sto jos nije bilo. Ali majstor ostaje majstor.

Inace jedno vrijeme imao sam ideju da napravimo dvije vrste knjige jednu s normalnom vrstom naslovnice za ostatak svijeta i ovu sa ZS naslovnicom za ex-Yu! Jedino sto bi maknuli taj "stari" efekt sa vanjske naslovnice!

Pretpostavio sam da je Attila u pitanju.

Inače, bio bi pravi potez da bude ovakva naslovnica. Ali baš ovakva, sa ovim efektima. Tako da imamo glancere, ali da izgledaju poput "onih" stripova iz našeg detinjstva.

I ako smem da ti sugeriram, iako si već odlučio: Zimska Zmija ti je veoma loš izbor za drugi broj. Krenuo si sa nekom fantastičnom pričom, pa bi ti bilo mnogo bolje da tako nastaviš još dva-tri broja, pre nego što počneš polako da uvodiš i ove suve klasike. Meni je Zimska Zmija više nego dosadna epizoda, pa mogu da zamislim kako će izgledati nekom prosečnom Amerikancu.

Razmisli o "Sedam gradova Cibole", "Nestalom istraživaču", "Carstvu Songhaya", ili pak, ako hoćeš ipak one malo starije: "Ludi Hakaram", "Pljačkaši Đavolje doline", "Brodolom na Misuriju", "Demonska maska"...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 05/06/2015 14:18:11
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 05/06/2015 : 14:19:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Razmisli o "Sedam gradova Cibole", "Nestalom istraživaču", "Carstvu Songhaya",

Nadam se da ce te DJ uvaziti :)

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 05/06/2015 : 14:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ja bih taj manhunterov prijedlog prvi potpisao, ali Zimska Zmija je D.J.-eva top epizoda. Čovjek konačno ima priliku da si ostvari dječačke snove i stvori ultimativno izdanje svoje omiljene priče. Takva prilika se ne propušta.

Uostalom, Zimska zmija uopće nije loš izbor. Jedan pravi klasičan western sa prekrasnim zlatnim Ferrijevim crtežem. Mora ići jedan Nollita&Ferri klasik. To je temelj.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/06/2015 : 15:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Capone rastura, indijanska tematika sa horor štihom, pravi način da se Amerikance upozna s Ferrijem.

Epizoda jeste top u svakom pogledu, ali najbolje je objaviti nakon nekoliko najboljih prica jer upravo ovdje imamo scene iz tih nekoliko epizoda (Zimska Zmija je jedna od njih), tako ce ljudi lakse da shvate scene koje Zagor vidi u vizijama. ;)

Edited by - King Warrior on 05/06/2015 15:03:54
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 05/06/2015 : 15:41:05  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Capone rastura, indijanska tematika sa horor štihom, pravi način da se Amerikance upozna s Ferrijem
.

Potpisujem!

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 05/06/2015 : 15:44:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Najbolje bi bilo ići od početka, jedan integral sa Zasjedom u šumi, Nestalim Totemom, Velikim Marcusom, Žutim Gavranom...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19694 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/06/2015 : 16:11:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Ja bih taj manhunterov prijedlog prvi potpisao, ali Zimska Zmija je D.J.-eva top epizoda. Čovjek konačno ima priliku da si ostvari dječačke snove i stvori ultimativno izdanje svoje omiljene priče. Takva prilika se ne propušta.

Uostalom, Zimska zmija uopće nije loš izbor. Jedan pravi klasičan western sa prekrasnim zlatnim Ferrijevim crtežem. Mora ići jedan Nollita&Ferri klasik. To je temelj.

Ma znam i ja da je to D.J.-ev dječački san, ali Zimska zmija neće nigdje pobjeći, a ključno je prvo privući kupce da bi mogao izdati što više dječačkih epizoda.
Ja se moram apsolutno složiti s manhunterom.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/06/2015 : 16:32:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Bilo bi zaista hrabro objaviti jedan strip u USA koji je nacrtao Chiarolla ili Laurenti(a da nije Osveta vudu, gdje je on prvi i poslednji put bio iznadprosjecno dobar).
Tu treba imati muda veca nego Zagor.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19694 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/06/2015 : 16:41:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Laurenti je bio iznadprosječno dobar skoro svugdje, osim u Osveti Vudu (gdje je i Bosellli podbacio).

Edited by - tinton on 05/06/2015 16:43:37
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 05/06/2015 : 16:42:25  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bilo bi zaista hrabro objaviti jedan strip u USA koji je nacrtao Chiarolla ili Laurenti(a da nije Osveta vudu, gdje je on prvi i poslednji put bio iznadprosjecno dobar).

Pretjeruješ. Oba su dobri crtači. Drugo je što nisu "zagorovski" crtači. Recimo, Donatelli je zagorovski, ali je, objektivno, jedan od lošijih na serijalu - plošnat, prazan crtež bez ikakva smisla za perspektivu.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19694 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/06/2015 : 16:44:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

quote:

Pretjeruješ. Oba su dobri crtači. Drugo je što nisu "zagorovski" crtači. Recimo, Donatelli je zagorovski, ali je, objektivno, jedan od lošijih na serijalu - plošnat, prazan crtež bez ikakva smisla za perspektivu.

Podcjenjuješ Donatellija isto kao što King podcjenjuje Čaroliju i Laurentija.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/06/2015 : 16:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tko zna, ne bih se čudio kada bi Amerikanci prihvatili i Cassarove, ipak se njihov ukus razlikuje od našega.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25301 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/06/2015 : 17:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako ih ova dvojica crtača ne privuku, onda ne znam ko hoće. Oni su nešto najbliže onom američkom "prljavom" stilu, zajedno na Andreuccijem. Zato sam i predložio one gore epizode, koje bi po mom mišljenju privukle Amere, koji ionako veoma teško prihvataju bilo šta novo i drugačije.
Mogu da zamislim sa njima Ferri i Donatelli izgledaju više nego arhaično.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/06/2015 : 17:48:27  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Pa upravo je Ferri poznat po prljavom stilu.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 05/06/2015 : 17:50:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da si ovdje ljudolovče rijedak glas razuma.
A tek naslovnice, hihihi!
Bogu hvala na Rubiniju pa su Ferrijeve antiumotvorine unutra, skrivene, inače bi DJ vjerojatno postao predmetom sprdnje u svijetu američkog stripa.
Izbacite svoje pizdarije iz glave, jer nije riječ o vašim dolarima. Stari Zagor u USA ima točno 0% izgleda.
Zimska zmija težak je proljevni šund.
To što nas veže za neko sretno doba nema veze s kvalitetom samog stripa, iako je to nemoguće mnogima shvatiti.
Ni noviji Zagor nema mnogo izgleda, ali barem ostavite Igoru da odabere priče koje ipak imaju nekakve, makar minimalne, šanse.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19694 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/06/2015 : 17:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, u odnosu na Donatellija.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 05/06/2015 : 17:53:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/06/2015 : 17:56:56  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 05/06/2015 : 18:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Najbolje bi bilo ići od početka, jedan integral sa Zasjedom u šumi, Nestalim Totemom, Velikim Marcusom, Žutim Gavranom...

Bože sačuvaj. Nadam se da trollaš, jer bi takvo što bilo ravno samoubojstvu.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 05/06/2015 : 18:36:58  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Uh, osjecam veliki pritisak! 100 ljudi 100 cudi!
Slazem se da je Zimska Zmija veci rizik nego neka novija Bosellijeva epizoda, ali s druge strane ta epizoda je "pravi" Zagor, njegova sustina (neki ovdje ce reci, "Aha, znaci Zagor je rasista i mrzi Indijance!" ). Slazem se da je epizoda mozda pre cisti western i da bi mogla djelovati staromodno, ALI zaista mislim da ima specijalne kvalitete koje fali Bosellijevim. Glupo mi je samo izdavati mracne ili "moderne" epizode, pogotovo odmah ubaciti Osvetu Vudu u kojoj Zagor koketira s Gambit i ima onaj sigurni smjesak na licu koji nije karakteristika "pravog" Zagora. Volim balans, bas kao sto i je u Zagoru. Inace ljudi koji ce i uzeti Zagora u Americi su otvoreniji prema drugacijim stripovima, nisu citatelji koji citaju samo superheroje.

Vidjet cemo kako ce prva knjiga proci. Na Zimskoj Zmiji se radi, ali nikad se ne zna... A knjige namjerno nisu numerirane, tako da ako netko nije zainteresiran moze preskociti neku knjigu bez da mu remeti kolekciju.

Inace, Zimska Zmija mi nije djecacki san, procitao sam je tek s 27 godina.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000