forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 19/06/2015 : 10:24:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ma kakav prigovor, sada samo čekamo potez D.J.-a.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Duke Zill
Senior Member

Croatia
1077 Posts

Member since 23/05/2015

Posted - 19/06/2015 : 11:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Duke Zill a Private Message  Reply with Quote
Slažem se sa Kingovom listom priča. To su uistinu esencijalne zagorove priče. Jedino bih ja izmijenio samo 2 priče - Povratak vampira bih zamijenio sa Sedam gradova Cibole, te Demonsku masku sa Očajničkim putovanjem. Drugo mi je sve savršeno iako bi se taj popis mogao još proširiti sa barem još 10 fenomenalnih priča.
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2427 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 19/06/2015 : 11:36:12  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Kada bih se odlucio zaplivati u izdavacke vode na nekom stranom jeziku, recimo 20 knjiga, ovo bi bio moj izdavacki plan:

1. Americka odiseja
-Prica koja sadrzi sve one elemente koji predstavljaju Zagora i njegove pustolovine.
2. Zagor protiv vampira
-Ova epizoda je spoj horrora i dobre mracne atmosfere, odlicno rezirana.
3. Ukleta zemlja
- Jos jedna Zagorova avantura u najboljem izdanju.
4. Hagotova moc
-Povratak mracnim pricama, s obzirom da su avanturisticke i horor price obiljezile Zagorov svijet.
5. Teror seste planete
-Prijevod prilagoditi, tako da ljudi ne budu zbunjeni ko je u stvari Hellingen.
6. Zagor protiv Supermikea
-Upoznati narod malo bolje sa Darkwoodom.
7. Zagor prica/Nulta godina Darkwooda
-S obzirom da su obadvije price poprilicno kratke, staviti ih u jednu knjigu i malo bolje upoznati fanove sa Zagorovim porijeklom.
8. Odlazak u nepoznato
9. Povratak vampira
10. Okean
11. Demonska Maska
12. Demon ludila
-Nakon sto smo vec predstavili Hellingena, vrijeme je da ga prikazemo u njegovom najboljem izdanju.
13. Carobnjak Kandrax
14. Osveta vudu/Crna dusa
15. Morska strava
16. Sotonski Mortimer
17. Pun mjesec
18. Izgubljeni svijet
19. Grabljivci
20. Sveti brijeg
-Zaokruziti sve sa ovom pricom. Zagor ima prividjenja u kojima se pojavljuju neki od vec predstavljenih neprijatelja poput Rakosija, biljke iz odiseje, Stiven, Supermike itd. Na taj nacin ljudima ce biti lakse da shvate ko su ti likovi jer su ih vec upoznali.

U biti, dobra lista.
Prvi vampir mi i nije horor već neko zezanje na temu vampira. Ok, završni obračun i nije loš, ali ostalo -mlako.
Pogotovo mi je debilana kad se Zagor priključuje konvoju i izmišlja ime da ga nebi prepoznali. Naravno kostim ne mjenja jer uopće nije upadljiv. A i ne može reći svoje pravo ime jer je i Patric Wilding valjda općepoznato.
-Odlazak u nepoznato... hm, ima tu svega. Ako si htio neku avanturu s brodovima, isto tako mogao si staviti Prokleto blago (ili 6-torica s plave zvijezde, koja je slična) ili Nestali istraživači, koja je i kompleksnija.
Čarobnjak Kandraksu je prva polovica izvrsna, a onda...eh
Vidim da si izbacio s liste i one na koje se svi kunu- Zimska zmija, 7 gradova...
i ...nešto se ne mogu se sjetiti ova dva boldana.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/06/2015 : 11:51:37  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Pojedine zamjerke se mogu naci svakoj prici, sve zavisi od tezine.
Meni je prvi Vampir jedan perfektan strip, spoj raznih zanrova, bas kako i treba da bude.
Zimsku Zmiju sam izostavio zbog Bignottija. Sta ja znam, njegovo uskakanje mi je pokvarilo ukupni dojam. I dalje se nalazi pri samom vrhu meni omiljenih epizoda, ali je ne bih stavio u uzi krug da sam izdavac. Cibolu ne bih objavio zbog dvije stvari; prva je Zagorov hologram ili reinkarnacija ili sta vec, taj dio mi je pokvario ukupni dojam price. Drugi razlog je Chiarolla, zaista se ne bih usudio da objavim njegov strip u inostranstvu, iako je cak ovdje bolji nego ikad prije ili poslije. Slicno je i sa maxijem Dugo putovanje, top prica, likovi lice na zombije.
Te dvije epizode oznacene masnim slovima jos nisu izasle kod nas. Imaju sve sto treba da budu top epizode: dinamicno uradjen scenario, crtez takodje dinamican i vizuelno izuzetno dobar. :)
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 19/06/2015 : 11:55:22  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kao sto sam rekao, objektivno gledano sve je tu sto je obiljezilo Zagora u ovih 54 godine. Pretpostavljam da ce "trio bosellijano" (nagor, elderane, tinton) imati prigovor na ovu listu.

Ne smiješ koristit riječ "objektivno" kad namjerno ideš zanemarivati više od 20 godina serijala.... pa jedan Kameni div tuče većinu tih tvojih "top 20" priča..

Ma bolje ti je onda početi od početka sa Zasjedom u šumi pa do kud došlo nego sa pričom gjde će morati uvjeravati izdavače i publiku da je Zagor protiv majmuna najbolje od serijala, koji izlazi već više od pola stoljeća.

U svakom slučaju, bolje je da D.J. vodi taj "international" projekt.
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2427 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 19/06/2015 : 11:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
Ma daj!!! Nisu izašle, a ja izvrtio popis epizoda tražeći ih! Mislio sam da si nešto krivo napisao

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19775 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 19/06/2015 : 12:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
King, ako slučajno počneš objavljivati Zagora u Švici, definitivno propadaš.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/06/2015 : 12:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Ne smiješ koristit riječ "objektivno" kad namjerno ideš zanemarivati više od 20 godina serijala.... pa jedan Kameni div tuče većinu tih tvojih "top 20" priča..

Nista ja nisam zanemario, na toj listi imaju cak i cetiri Bosellijeve price, to je vise nego dovoljno(znam da na njega aludiras).
Nije to moj TOP 20, to su price koje bih ja objavio da sam izdavac. Od svasta pomalo, miks zdravog razuma.

Tacno je da Kameni div tuce neke od prica (Osvetu vudu i Pun mjesec, na primjer), ali mi se ove dvije cine atraktivnije da ih se objavi. Mada, mogao bi i Kameni div upasti na listu...

Edited by - King Warrior on 19/06/2015 12:54:43
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19775 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 19/06/2015 : 12:57:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Pun mjesec je smeće.
Što ti je bilo da si to stavio na listu?

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/06/2015 : 13:00:47  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Pa ako odlucim da objavim one man show od Bosellija onda ce to biti Dampyr. Mada, od njega je vec objavljeno nekoliko knjiga na njemackom govornom prostoru (i to best of) i...propao je. Cak do te mjere da se niko vise u ovom dijelu Evrope ne usudjuje da objavi bilo sta gdje stoji Bosellijevo ime. Kada bih objavio Morsku stravu, morao bih staviti da je napisao Burattini.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 19/06/2015 : 13:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by tinton

Pa ako odlucim da objavim one man show od Bosellija onda ce to biti Dampyr. Mada, od njega je vec objavljeno nekoliko knjiga na njemackom govornom prostoru (i to best of) i...propao je. Cak do te mjere da se niko vise u ovom dijelu Evrope ne usudjuje da objavi bilo sta gdje stoji Bosellijevo ime. Kada bih objavio Morsku stravu, morao bih staviti da je napisao Burattini.

Toliko je ozloglašen?
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 19/06/2015 : 13:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
s pravom
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 19/06/2015 : 13:43:26  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by nagor

Nista ja nisam zanemario, na toj listi imaju cak i cetiri Bosellijeve price, to je vise nego dovoljno(znam da na njega aludiras).
Nije to moj TOP 20, to su price koje bih ja objavio da sam izdavac. Od svasta pomalo, miks zdravog razuma.

Tacno je da Kameni div tuce neke od prica (Osvetu vudu i Pun mjesec, na primjer), ali mi se ove dvije cine atraktivnije da ih se objavi. Mada, mogao bi i Kameni div upasti na listu...

Eh, da si stavio top 20 Ferrijevih priča, to bi onda bilo to. Primjećujem, da ti je ferrijanski crtež jako bitan kod Zagora. Ostali teško upadaju na tvoje liste.

Jedino Rubini i Andreucci su se uspjeli probiti. Laurenti je tu ipak samo zato jer voliš lijepe žene.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/06/2015 : 15:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Nije to tako. Mislim na ovo sa crtacima, naravno da je istina da volim lijepe zene. :D
Ipak je Ferri dominirao u pricama u prvih 40+ godina.
Ima tu i pokoji Andreucci, Rubini, Laurenti i Nuccio, a da kojim slucajem Della Monica, Prisco, Bisi i ostatak ekipe imaju zaista vrhunske price, vjeruj da bi se i oni nasli na listi. Nadam se da ce u buducnosti to i biti slucaj.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 19/06/2015 : 15:24:12  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije to tako. Mislim na ovo sa crtacima, naravno da je istina da volim lijepe zene. :D
Ipak je Ferri dominirao u pricama u prvih 40+ godina.
Ima tu i pokoji Andreucci, Rubini, Laurenti i Nuccio, a da kojim slucajem Della Monica, Prisco, Bisi i ostatak ekipe imaju zaista vrhunske price, vjeruj da bi se i oni nasli na listi. Nadam se da ce u buducnosti to i biti slucaj.

Pa kako nema Della Monica? Treći vampir je vrhunska priča, a i kad si već stavio prva dva, možeš i treći.

Plus, Crna duša nikako ne može bez Plamena, ja sam tako, pre dve godine, probao da čitam preko reda, pa se izgubio. Znači:

14. Crni plamen/Crna duša

A i bolje se uklapa u jednu knjigu.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/06/2015 : 15:31:57  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Da, mogao bi treci vampir, ali jbg onda, ispade vampirski serijal. :D
Ipak treba drzati malo i do reda da to nekako sve hronoloski dobro izgleda.
Mogao bih ukoliko bi prodaja bila ok i onda se produzi lista na 30 knjiga. U stvari, onda bi sasvim logicno bilo da ide...Samo ima jedan veliki probelm: Ne mozes objaviti epizodu Tajna Fride Lang a preskociti Zimsku Zmiju. To su te male zamkice o kojima treba voditi racuna. ;)
Crni plamen zaista nije epizoda koju bih medju prvima objavio. Sta te je tacno tu pogubilo, mislim kod Crne duse?
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 19/06/2015 : 17:12:41  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, mogao bi treci vampir, ali jbg onda, ispade vampirski serijal. :D
Ipak treba drzati malo i do reda da to nekako sve hronoloski dobro izgleda.
Mogao bih ukoliko bi prodaja bila ok i onda se produzi lista na 30 knjiga. U stvari, onda bi sasvim logicno bilo da ide...Samo ima jedan veliki probelm: Ne mozes objaviti epizodu Tajna Fride Lang a preskociti Zimsku Zmiju. To su te male zamkice o kojima treba voditi racuna. ;)
Crni plamen zaista nije epizoda koju bih medju prvima objavio. Sta te je tacno tu pogubilo, mislim kod Crne duse?

Naravno da treba da ide i Zmija. Jer šta znači amerima, ili tim nekim fiktivnim strancima, dal je neko drugi docrtavao završne table. Jer treba poći od toga da ako nisi odrasto uz Ferrija, a jesi uz stripove: prva reakcija će ti biti: "tja". Ako isključimo fanovske oči, on nije ništa bolji od Bignottija.

U Crnoj duši me je pogubilo to što se pojavljuje meni tad nepoznat glavni negativac (koga Zagor zna). To me je ubijalo u pojam i kad sam bio klinac pa čitam i odjednom iskoči neki Zagorov dvojnik ili Zimska Zmija, a ja pojma nemam ko su oni.

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7142 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 19/06/2015 : 19:59:42  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Ma kakav prigovor, sada samo čekamo potez D.J.-a.

Druga knjiga ce biti Zimska Zmija.

Bit ce mix najboljih starih, klasicnih (citaj: Nolittinih prica) i najboljih novijih prica. Isto i sa zanrovima, pokusat cu ne zaredati dvije western price zaredom ili dvije horror price zaredom. Zanimljivije je tako, barem meni!

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19775 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 19/06/2015 : 20:06:41  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Treća je Osveta vudu?
Nadam se da će Morska strava uvjeriti ljude odmah na početku da je Zagor dobar strip i da neće posustati nakon ove dvije slabije priče.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 19/06/2015 : 20:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
"Da sam izdavač" priča, ha? Dvajes'komada? Može! Na foru, non ex-Yu i blabla? Valja!

1. Morska strava
(da se malo uvlačim D.J-u ...Šalim se, dobra je navlakuša crtežom i pričom)
2. Sveti breg
(priča koja će svojom svemoći da potvrdi tobože kvalitet lika i serijala, a malo ubacuje bubu oko Zagorovog porekla)
3. Zagor priča/Nulta godina Darkwooda
(poreklo blablabla)
4. Demon Ludila
(povratak u šizzzzz)
5. Marš Očajnika
6. Princ noći
(objektivno najbolji zg vampir ikad)
7. Predatori
(Burattini/Nuccio: Očajnički juriš/Kaufmanov Zoološki vrt/Tvrđava na školju...jebbeennna priča)
8. Sedam gradova Cibole
9. Osveta Vudu
10. Kralj Orlova
11. Pun Mesec
(red je da ljudi overe jedinog dobrog vukodlaka u serijalu...Farkaskoldoi su već lepo prikazani u "Princu...")
12. Kejnov povratak/U kraljevstvu Songhaya (jedna knjiga)
13. Tigar!
14. Nepoznati svet (Rubini, neobjavljen kod nas)
15. Ukleta zemlja
16. Nestali istraživač
17. Alahova ruka
(nepravedno zapostavljena priča koja ima sve emocije koje čovek ište lepo upakovane u dve stotine strana)
18. Senke nad Darkwoodom
19. Texas rangers
20. Crni plamen/crna duša
(meni veoma dragi specijalci, mogu se savršeno uklopiti u jednu knjigu)

Judge me

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 19/06/2015 20:19:27
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/06/2015 : 20:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
A tek naslovnice, ih...Tu bih uzeo Andreuccija ili Piccinellija, nekoga sa finim, sladunjavim i cistim stilom. Rubini je vec rezervisan za Igora, zato njega ne bih.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 19/06/2015 : 20:36:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Druga knjiga ce biti Zimska Zmija.

To je dobar izbor, ali isto se nadam da ljudi neće odmah zatvoriti strip kad u njemu zasvira "Na lijepom plavom Dunavu".
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 19/06/2015 : 20:38:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Između "Zagor priča" i "Nulte godine" obavezno ubaciti "Dugin most", em genijalna epizoda em na samo 96 str.

EDIT: I koja epizoda više da upadne koja tematizira tragediju američkih Indijanaca.

Edited by - Willer on 19/06/2015 20:41:25
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 19/06/2015 : 20:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

17. Alahova ruka
(nepravedno zapostavljena priča koja ima sve emocije koje čovek ište lepo upakovane u dve stotine strana)

Hajde da nisam jedini koji ovo misli, odavno ga nisam čitao ali "Crni šeik" iliti "Alahova ruka" je stvarno upečatljiva epizoda, premda mislim da nema baš 200 str.?

Ispravak, ima, puna dvodijelna.

Edited by - Willer on 19/06/2015 20:50:18
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/06/2015 : 21:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

"Da sam izdavač" priča, ha? Dvajes'komada? Može! Na foru, non ex-Yu i blabla? Valja!

1. Morska strava
(da se malo uvlačim D.J-u ...Šalim se, dobra je navlakuša crtežom i pričom)
2. Sveti breg
(priča koja će svojom svemoći da potvrdi tobože kvalitet lika i serijala, a malo ubacuje bubu oko Zagorovog porekla)
3. Zagor priča/Nulta godina Darkwooda
(poreklo blablabla)
4. Demon Ludila
(povratak u šizzzzz)
5. Marš Očajnika
6. Princ noći
(objektivno najbolji zg vampir ikad)
7. Predatori
(Burattini/Nuccio: Očajnički juriš/Kaufmanov Zoološki vrt/Tvrđava na školju...jebbeennna priča)
8. Sedam gradova Cibole
9. Osveta Vudu
10. Kralj Orlova
11. Pun Mesec
(red je da ljudi overe jedinog dobrog vukodlaka u serijalu...Farkaskoldoi su već lepo prikazani u "Princu...")
12. Kejnov povratak/U kraljevstvu Songhaya (jedna knjiga)
13. Tigar!
14. Nepoznati svet (Rubini, neobjavljen kod nas)
15. Ukleta zemlja
16. Nestali istraživač
17. Alahova ruka
18. Senke nad Darkwoodom
19. Texas rangers
20. Crni plamen/crna duša
(meni veoma dragi specijalci, mogu se savršeno uklopiti u jednu knjigu)

Judge me

Hajde da i ja posegnem za ovim: +1!

I slažem se za Alahovu ruku / Crnog šeika, priču koju sam prvi put čitao u vojsci u proljeće 1997., kad je objavljena u extra ediciji tada Slobodne Dalmacije, i koja me oduševila. Zahvaljujući njoj i ranije objavljenima Tajnoj službi / Strijeljanju i Odlasku u nepoznato, koje sam također pročitao u vojsci, sam se i vratio Zagoru nakon otprilike 12 godina apstinencije.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.04 seconds. Snitz Forums 2000