forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor extra 249 - Močvara strave
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 24/06/2015 : 19:53:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Nego zašto ti ne napišeš koje su tvoje top 25 epizode?

nisam još donio presudu

za sada znam da je Supermike broj 1
za broj 2 konkuriraju Zimska Zmija, Nestali istraživač... i možda bi mogao upasti još neki zlatni Nolitta (ili čak zadnji Nolitta??) i neki Boselli (Morska strava definitivno NE - ona mi je ispala čak iz top 10. dočim mi je prije 10 godina bila broj 1)

Ok, pretpostavljam da će ti u top 10 dospjeti i Svemirska Braća i Sveti Brijeg?

Edited by - Zoroasterixx on 24/06/2015 19:53:52
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13205 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/06/2015 : 20:07:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa kažem: zadnji Nolitta moguće konkurira za broj 2.
Sveti breg, ha, možda.

ne žurim se, jednom ću dati DEFINITIVNU KONAČNU APSOLUTNU STINKY LISTU KOJA VAŽI NEUPITNO (za sve i svakoga)
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 24/06/2015 : 20:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa kažem: zadnji Nolitta moguće konkurira za broj 2.
Sveti breg, ha, možda.

ne žurim se, jednom ću dati DEFINITIVNU KONAČNU APSOLUTNU STINKY LISTU KOJA VAŽI NEUPITNO (za sve i svakoga)

Jedva čekam da je vidim.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/06/2015 : 20:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Forumaši su birali i odlučili da su Demoni najbolja epizoda i vrh Zagora.
Inače ne vidim kako bi Stinky ili bilo tko drugi mogao svojim komentarima navesti nekoga da promjeni mišljenje o stripu.

ali nisam ja glasao
s mojim bodovima, Demoni bi ispali čini mi se

a drugo,
ti si veliki pobornik demokracije, ne? drugim riječima, TI ne možeš ovako nešto izjaviti, ajde da to ja izjavim, veliki esencijalist.
demokracija počiva na deliberaciji, dakle, smatra se da se NAČELNO sve može raspraviti - i to ne tek tako, reda radi (kako je sada slučaj u političarenju, sitnom dnevnopolitičkom seruckanju), nego NAČELO je da se istinski može doći do ispravne odluke odvagivanjem razloga koje suprotstavljene strane iznsi ---- što dalje, jelte, pretpostavlja da se MOŽE drugoga UVJERITI (dobrim razlozima), tj. da taj može promijeniti mišljenje ako je uvidio nedostatnost vlastitog i shvatio da je bio u zabludi.

... kao što ćeš ti sada uvidjeti ograničenost & zabludu tvog citiranog posta, te ćeš morati prihvatiti ovu moju korekciju (ma kako ti teško bilo)

Nije teško. Potencijalno mogu promjeniti mišljenje o Demonima, ali imali smo raspravu o tome pa ipak i dalje mislim da je to vrhunska priča. Ali ću se složiti da to možda nije vrhunski Zagor. Demoni Ludila su svakako vrhunski strip, ali Zagor - to, možda, ipak nisu jer odlaze korak predaleko.
E sad ja kao fan dobrog stripa - ne toliko Zagora - mogu cijeniti Demone Ludila kao kvalitetno napisan i nacrtan strip, ali netko tko je prvenstveno Zagorovac ga svakako može doživjeti i kao nešto što se nije smjelo dogoditi, kao uništavanje i ruganje Zagora. Međutim ni to nije baš tako jednostavno jer King kao veliki fan Zagora svejedno stavlja Demone na prvo mjesto.
Onaj komentar o popisu je više bio šala - naravno da ne mislim da je taj izbor sveto pismo, on je samo jedan pokazatelj forumskog mišljenja, nipošto nešto presudno.
Nego zašto ti ne napišeš koje su tvoje top 25 epizode?

Ono što te muči je sasvim logično i razumljivo: priča o nekom junaku u kojoj taj junak biva odveden preko ruba u toj mjeri da počini samoubojstvo, koje je definitivan kraj i nakon kojeg nema povratka, nije i ne može biti "prava" priča o tom junaku.

To su problemi koji leže u srži i trilogije Vitez tame i Čovjeka od čelika, problemi prikaza superjunaka previše nesigurnima, lomnima i punima dvojbi, u tolikoj mjeri da ih čak poništavaju kao superjunake.

Jer što su Superman i Batman ako će se stalno preispitivati, biti nesigurni, gotovo sa suznim očima i sažaljevati se, i što je Zagor ako postoji neprijatelj i ako postoji kušnja koja ga može izludjeti i odvesti toliko daleko da digne ruku na sebe.

Ovo ne mijenja ni moj stav da je riječ o, ne znam ima li u opisanom kontekstu smisla reći najboljoj, ali svakako najdražoj mi Zagorovoj priči. Ali ta kvaliteta i omiljenost leže u scenariju, naraciji, dinamici, iznenađenjima, Gerrijevu radu i koječemu, dok istodobno podsvjesno osjećam da to nije Zagor.

Elementarno: Zagor koji se ubije nije i ne može biti Zagor.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13205 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/06/2015 : 20:16:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
drugim riječima, ti se difule slažeš s mojom elaboracijom... jedino još nisi došao do stupnja nadilaženja "estetske svijesti", tj. nadilaženja apstraktnosti estetske svijesti. no, kada ovo shvatiš - postaješ stinky.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 24/06/2015 : 20:17:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ono što te muči je sasvim logično i razumljivo: priča o nekom junaku u kojoj taj junak biva odveden preko ruba u toj mjeri da počini samoubojstvo, koje je definitivan kraj i nakon kojeg nema povratka, nije i ne može biti "prava" priča o tom junaku.

To su problemi koji leže u srži i trilogije Vitez tame i Čovjeka od čelika, problemi prikaza superjunaka previše nesigurnima, lomnima i punima dvojbi, u tolikoj mjeri da ih čak poništavaju kao superjunake.

Jer što su Superman i Batman ako će se stalno preispitivati, biti nesigurni, gotovo sa suznim očima i sažaljevati se, i što je Zagor ako postoji neprijatelj i ako postoji kušnja koja ga može izludjeti i odvesti toliko daleko da digne ruku na sebe.

Ovo ne mijenja ni moj stav da je riječ o, ne znam ima li u opisanom kontekstu smisla reći najboljoj, ali svakako najdražoj mi Zagorovoj priči. Ali ta kvaliteta i omiljenost leže u scenariju, naraciji, dinamici, iznenađenjima, Gerrijevu radu i koječemu, dok istodobno podsvjesno osjećam da to nije Zagor.

Pa da, zato je ovo priča oko koje se lome koplja, jer je često vole baš ljudi kojima Zagor ipak nije broj 1, a ni sami Zagorovci nisu složni je li to vrhunac Zagora ili pokušaj uništavanja Zagora.
Imamo dva mišljenja, King Warrior vs Stinky.
King u Demonima vidi Zagorovu ultimativnu pobjedu i njegovo priznanje od strane samog Manitua dok Stinky vidi Sclavijevu namjeru da se naruga Zagoru kojeg doživljava kao dječji strip, da ga obeščasti, navede na samoubojstvo i na kraju pretvori u Kikijevu igračku.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/06/2015 : 20:29:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:

drugim riječima, ti se difule slažeš s mojom elaboracijom... jedino još nisi došao do stupnja nadilaženja "estetske svijesti", tj. nadilaženja apstraktnosti estetske svijesti. no, kada ovo shvatiš - postaješ stinky.

Složio sam se još onda dok si elaborirao svoje mišljenje o Demonima. I da, ja i stripove i filmove i književna djela gledam i s estetske strane, ne samo s idejne i ontološke.

Mogu lako podnijeti poništavanje biti i Batmana i Supermana i Zagora ako je to inteligentno i promišljeno izvedeno. Za razliku od Nolana i Snydera, Sclavi to u Demonima radi izvrsno, u tolikoj mjeri da i četvrt stoljeća nakon prvog objavljivanja priče kod nas još uvijek traju rasprave je li to "pravi" Zagor ili nije.

A trajat će vječno, jer ekipa ima problema s priznavanjem da im se toliko sviđa nešto za što bilo intuitivno bilo racionalno osjećaju ili znaju da im se ne bi smjelo sviđati.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/06/2015 : 20:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa da, zato je ovo priča oko koje se lome koplja, jer je često vole baš ljudi kojima Zagor ipak nije broj 1, a ni sami Zagorovci nisu složni je li to vrhunac Zagora ili pokušaj uništavanja Zagora.
Imamo dva mišljenja, King Warrior vs Stinky.
King u Demonima vidi Zagorovu ultimativnu pobjedu i njegovo priznanje od strane samog Manitua dok Stinky vidi Sclavijevu namjeru da se naruga Zagoru kojeg doživljava kao dječji strip, da ga obeščasti, navede na samoubojstvo i na kraju pretvori u Kikijevu igračku.

Bez namjere da ga uvlačim u daljnju raspravu i bez ičeg osobnog (jednom sam se opekao, pa za svaki slučaj), ali možda bi kod KW-a to mogao biti alibi iliti izgovor pred samim sobom, baš iz razloga što si (još?) nije spreman priznati da mu se sviđa u Zagorovu svijetu nekovrsno "zabranjeno voće".

Pa tako, da bi si racionalizirao zašto mu se sviđa i kako mu se može sviđati nešto što ne bi smjelo, izvuče priznanje Zagora od strane Manitua. No moguće da griješim i da on tako i intuitivno misli tj. osjeća, što je sasvim legitimno i u redu.

Ja držim - ako dobro pamtim, slažem se sa stinkyjem - da je to Sclavijeva podvala, tj. samo formalno vraćanje stvari (poretka) u ravnotežu i normalu, dok je to zapravo i suštinski nemoguće, jer poslije suicida nema natrag.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 24/06/2015 : 20:49:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
E sad, i tu se postavlja pitanje je li Zagor nakon Demona krenuo u "novom smjeru" koji su postavili Boselli i Burattini (i u tom smislu su Demoni prethodnik Zagorove renesanse) ili su Boselli i Burattini vratili serijal na pravi, tj. Nolittin put.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/06/2015 : 21:02:52  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Stinky, ti prevrtljivi filozofe,
okrenuo si ih sa "Zemlje bez povratka" na "Demone ludila" dok si rekao keks

Hteo sam replikovati IGMANU2

quote:
Originally posted by IGMAN2

Napokon smo je dočekali. Kupio 'Močvaru strave', sjeo da napokon pročitam tu epizodu u kako treba izdanju, počeo čitati i... nešto mi nikako nije štimalo.
Kako jako dobro poznam tu epizodu u Dnevnikovoj verziji, ponovo sam uzeo ZS izdanje i...
Elizabetin 'prijevod' totalno mi je uništio doživljaj.
Šta reći kad je i Dnevnikov prijevod bolji!!!!
Pa, jeben mu, pa nije to Shakespeare pa da trebaš mudrovat i smišljat kako prevesti i prenesti autorovu misao.
Ako nisi sposobna prevesti jedan obični Zagorov strip, jebi se, pusti taj posao i idi negdje čuvat ovce!
Svaki rečenicu si morala skratit, pojednostavnit, banalizirat!
Naravno, lakše i brže je ovako, što ovi u Bonelliju imaju toliko pisati i otežavati ti posao.
Ma, odustajem od ovog izdanja.

Kada mi je DJ rekao da ce druga knjiga biti Zimska Zmija, malo sam uporedio italijansko izdanje sa LU prevodom
Manje-više sam se zgrozio koliko je strip osakaćen!
Evo jednog primera:

Winter snake Zagoru, na proletnjem sastanku:

Original: "ti si samo jedan naivac koji dopušta sebi da ga zaslepi/omami draž osvajaca njegove boje kože?
...ili ti hvalospevi na koje smatraš da imaš pravo dopuštaju da nam se obratiš lažljivim jezikom?"

LU Extra; ista scena:
"Ti si zapravo špijun koji radi za neprijatelje koji imaju tvoju boju kože?
Ili se jednostavno osecaš toliko nadmoćan da dopustaš sebi taj lažljivi govor?"

Ovo je samo jedan glupi primer, ali jedan od milion. Cela priča je na ovaj način osakaćena. Kažem "osakaćena" jer to je moja profesija i ovakvo ponašanje je sramotno. Kolika je razlika u rečima "špijun" i "naivac", i koliko samo ona menja neupućenom čitaocu sliku odnosa mržnje ali poštovanja između Winter Snakea i Zagora koja će se prožimati kroz celu priču? I koliko će uticati na čitaočevu procenu priče, budući da su dijalozi ipak 50-60% sveukupnog utiska (a Nolitta je itekako imao osećaj za reč i to je njegovo najveće bogatstvo)? Koliko od takvog prevoda zavisi procena jednog tintona da li je "Američka odiseja" teški naivluk ili jedna solidna klasična epizoda?

P.S. I da li onaj ko je plaća ikada pogleda njen uradak?

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 24/06/2015 21:05:05
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 24/06/2015 : 21:05:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Nažalost, samo čitatelji sa dobrim poznavanjem talijanskog (i koji posjeduju originale) mogu znati što je sve propušteno ili krivo prevedeno.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/06/2015 : 21:08:08  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
I oni koji će imati dovoljno novca da kupuju Libellusove Zagore (koji su ipak redovniji i stabilniji od VČ Biblioteke) čiji prevod je veoma dobar

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 24/06/2015 : 21:18:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Kad iziđu "Demoni" u Ludens extra izdanju past će sustav na stripovi.com, bit će dobro ako ne dođe i do uličnih nemira.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 24/06/2015 : 21:32:19  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Willer

Kad iziđu "Demoni" u Ludens extra izdanju past će sustav na stripovi.com, bit će dobro ako ne dođe i do uličnih nemira.

Ah, sumnjam. Stariji fanovi će biti uzbuđeni, mlađi niti ne toliko.

Demoni su ovdje na forumu jako cijenjeni, istina, ali imam dojam da to prije svega kod starijih fanova, odnosno onih koji su odrastali na Nolliti i Toninelliju. Nakon tih njihovih "lakših" priča je došao jedan Demon Ludila, jedna puno dublja priča od onih na koje su navikli i normalno, da su svi bili impresionirani. Iz Pljačkaša Đavolje doline i Vatrenih bikova na jednog Demona Ludila... to je za mnoge bio šok. Zato je ta priča ostala zacementirana u njihovoj svijesti.

Mlađe fanove je teže impresionirati. Odrastaju na manje naivnim pričama i neće za njih Demoni ludila biti takvo ludilo.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 24/06/2015 : 21:36:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

quote:

Demoni su ovdje na forumu jako cijenjeni, istina, ali imam dojam da to prije svega kod starijih fanova, odnosno onih koji su odrastali na Nolliti i Toninelliju. Nakon tih njihovih "lakših" priča je došao jedan Demon Ludila, jedna puno dublja priča od onih na koje su navikli i normalno, da su svi bili impresionirani. Iz Pljačkaša Đavolje doline i Vatrenih bikova na jednog Demona Ludila... to je za mnoge bio šok. Zato je ta priča ostala zacementirana u njihovoj svijesti.

Mlađe fanove je teže impresionirati. Odrastaju na manje naivnim pričama i neće za njih Demoni ludila biti takvo ludilo.

Može biti, samo i ja sam "mlađi fan" i odrastao sam na Nestalom Istraživaču i Ciboli, ali ipak sam ostao impresioniran Demonima.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 24/06/2015 : 21:42:26  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Može biti, samo i ja sam "mlađi fan" i odrastao sam na Nestalom Istraživaču i Ciboli, ali ipak sam ostao impresioniran Demonima.

Demoni i trebaju impresionirati. Nisam rekao da je loša priča, ali sumnjam, da te toliko oduševila ko nekog ko je do tada čitao samo o švercerima alkohola i pobunjenim indijancima.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 24/06/2015 : 21:42:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Također.

Džaba ti je nagore, bit će posla za snage reda.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/06/2015 : 21:54:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ako te dobro razumijem, ti tvrdiš da su Demoni... naivna priča.

Aha, svakako, kako da ne, na više načina ultimativna epska priča koja što otvara, što sugerira toliko pitanja i slojeva, koja je pogodna za vrlo intrigantne interpretacije već četvrt stoljeća, i o kojoj se evo vode i (pseudo)filozofske rasprave, je kažeš naivna i neće se svidjeti mlađim čitateljima?

Ili je nisi razumio odnosno pažljivo čitao, ili ozbiljno podcjenjuješ mlađe čitatelje. Razumijem da ne trpiš pretjerana propitkivanja, subverziju i lomove u konkretnom slučaju u Zagorovu svijetu i mitu o njemu, ali Demoni... su sve samo ne naivni.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/06/2015 : 21:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ja ne bih bio tako uveren da Demoni nisu naivna priča
...prvo ću da sačekam Elizabetin istančani prevod

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 24/06/2015 21:57:45
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 24/06/2015 : 22:01:44  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ne, ne, Johnny, upravo suprotno. Htio sam reći da su Demoni upravo suprotno od naive koju su do tada fanovi Zagora čitali. Malo Bleka, malo Marka, pa malo ovih starijih Zagora i onda ti dođe na red jedan Demon Ludila, koji ima svojih boljki, ali nikako nije naivan... duboka priča, koja nikog neće ostaviti ravnodušnog.

Kao voziš se u fićeku cijeli život i onda ti dođe jedan Aston Martin. Normalno da će ti se dopasti stvar i da ćeš je častiti do kraja života. Zato je ta priča na vrhu većine izbora najboljih Zagorovih priča.

Netko tko će iz miljea današeje aktualne ex-yu strip scene naletiti na Demone ludila, neće biti toliko impresioniran. To sam htio reći.

Neće biti nereda, kad to izađe u extra izdanju, za kojeg se duboko nadam, da će ići do kraja. Volio bih vidjeti SD razdoblje sa normalnim i čistim crnim tiskom.

Edited by - nagor on 24/06/2015 22:03:23
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13205 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/06/2015 : 22:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Stinky, ti prevrtljivi filozofe,
okrenuo si ih sa "Zemlje bez povratka" na "Demone ludila" dok si rekao keks

ma čovječe, ja sam baš pisao o Toninelliju i potrebi revizije, kad eto što se dogodilo;)

inače,
samo naprijed sa filologijom;) Zagora. nekad sam mislio da je to pretjerano, ali sad sam nešto u hermneutičkom štihu, pa nek bude i Zagor predmet pedantne filologije. pogotovo za DJ-ov projekt, sviđa mi se tvoja predanost.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/06/2015 : 22:16:37  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Tek sam sada prevodeći za D.J. ukapirao kako "Zimska Zmija" na našim prostorima nije nikada ni približno ispoštovala originalni predložak što se tiče Nolittinih poetičnih dijaloga. Pravi Nolitta se dao osetiti jedino u VČ Biblioteci (pretpostavljam, slepo verujući im na osnovu dosadašnjeg prevodilačkog rada), Libellusu i Horusovim prvim dvema sveskama edicije "tutto". Zato kažem: ovi koji sude priče po Extra izdanju, čiji dijalozi često idu do apsolutnog debilizma tamo gde u originalu toga nema, nisu baš kompetentni da daju čvrsto baziranu procenu Nolitte, Sclavija i Toninellija.

Ako na situaciju kod ovih mlađih čitalaca gledamo kroz tu prizmu, sve je moguće. Mogu da ih razumem. Srećom, Demon Ludila je od onih epizoda koje su ugledale svetlost dana kod Veseljaka, kao i još par kasnijih klasika u OP (Crni gospodar, Sveti Breg, Supermajk, Kandraks, Vampiri 1,2 i 3, Tkač itd.)

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 24/06/2015 22:20:16
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13205 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/06/2015 : 22:21:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ha, onda ostaje na DJ-u težak zadatak da 'potvrdi' Zimsku Zmiju i Nolittu.

(možda da netko (ja;) daje usporedo u fusnotama tumačenje Nolittine poezije, nešto u rangu Heideggerovih istumačenja Holderlina;)
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 24/06/2015 : 22:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

ha, onda ostaje na DJ-u težak zadatak da 'potvrdi' Zimsku Zmiju i Nolittu.

(možda da netko (ja;) daje usporedo u fusnotama tumačenje Nolittine poezije, nešto u rangu Heideggerovih istumačenja Holderlina;)

Haha! Evo teme za jos jedan uvodni tekst za knjigu, da se ipak jos priblizimo 500 stranica, 465-470 nece biti dosta!

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/06/2015 : 22:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Majku mu, D.J., pa koliko stranica tekstova očekuješ? Gola priča ima 400 stranica (repubblica)

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.18 seconds. Snitz Forums 2000