Author |
Topic  |
raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts
Member since 05/07/2014 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 03/07/2015 : 19:55:51
|
Naravno da smije, ali na zreliji i svojim godinama primjereni(ji) način.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 03/07/2015 : 20:19:37
|
Sorry Johnny, ali Willer je točno napisao. Da je više ljudi poput tog Talijana svijet bi bio mnogo bolje mjesto. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 03/07/2015 : 20:44:52
|
Aha, svi bismo bili dječica, nevini i isključivo pozitivni, smiješili bi se kao idioti po čitave dane, uživali u majčinim uspomenama, ne bismo imali pojma o životu oko nas i živjeli bismo za novog Zagora na kiosku.
Neusporedivo radije sam za ovako kako jest, da nisam (bio) infantilni 25-godišnjak na razumskoj razini upola mlađe osobe, a da mi stripovi svejedno predstavljaju ogromno zadovoljstvo.
A možda je problem da moja stara nije čitala Zagora nego Zagorku, ne Tajnu Sumera nego Tajnu Krvavog mosta, pa nismo mogli dijeliti iste uspomene.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 03/07/2015 : 20:59:36
|

Dragi Zagor i dragi Chico, procitao sam ovu vasu pustolovinu 
Jedna sporedna, nevazna i po svemu mala prica, od osrednje prema slabijoj. Ono sto je karakteristicno je da ovo nikako nebi moglo ici u redovnu seriju, nema sanse, Burattinija bi razapeli. Ali eto tu je maxi i onda svasta tu zavrsi. Nije epizoda tako ni losa, prica je prilicno plitka, ali scenarij nije toliko los, pogotovo zavrsnica koja je puno bolja od strasno dosadnih pocetka i sredine. Epizoda ima jaku socijalnu stranu, bavi se problemima siromasnih doseljenika iz Europe u potrazi za Americkim snom koji je u mnogim slucajevima jedna velika varka. Ipak Burattini je tu malo i pretjerao pa je sve to otislo i u nemalu pateticnost, ali sve u svemu najbolji dio scenarija.
Gramaccioni je uzasan, Zagor je nacrtan uzasno, okolis i prerija jadno i izuzetno siromasno, zivotinje isto tako. Jedan od rijetkih u Bonelliju za kojeg mogu reci bas los crtac.
I mislim se hocu li citati danas Prolaz izmedju tisucljeca koji nisam citao ili ovo i recem ovo, a necu tako skoro uhvatiti vremena da mogu opet procitati maxija. Godinu dana mi na radnom stolu stoji Espositov bros. nesudjeni gigant i nikako da ga otvorim. |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
Edited by - Giuda Ballerino on 04/07/2015 00:32:30 |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 03/07/2015 : 21:26:26
|
quote: Originally posted by tinton
Ja mogu samo reći, blago njemu. Čovjek je sretan u životu.
Upravo to, ali je problem što su danas mnogi zavidni zbog tuđe sreće. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
mogorovic
Advanced Member

3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 03/07/2015 : 21:50:41
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Aha, svi bismo bili dječica, nevini i isključivo pozitivni, smiješili bi se kao idioti po čitave dane, uživali u majčinim uspomenama, ne bismo imali pojma o životu oko nas i živjeli bismo za novog Zagora na kiosku.
Neusporedivo radije sam za ovako kako jest, da nisam (bio) infantilni 25-godišnjak na razumskoj razini upola mlađe osobe, a da mi stripovi svejedno predstavljaju ogromno zadovoljstvo.
A možda je problem da moja stara nije čitala Zagora nego Zagorku, ne Tajnu Sumera nego Tajnu Krvavog mosta, pa nismo mogli dijeliti iste uspomene.
Potpuno se slažem s tobom, to je bila zabavna literatura iz mladosti i moje majke. S ozbiljnim izuzetkom, da joj, kao profesorici, koja bi to a priori morala smatrati u to vrijeme šundom, nije smetalo usporedo sa mnom čitati sve stripove koje sam kupovao (a kupovao sam s prijelaza 70-ih na 80-te apsolutno -sve!). Danas, kao sedamdesetosmogodišnjakinja, čita sve što kupim od Ludensa, i to - odmah, a ja kad dođem na red! |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 03/07/2015 : 22:00:57
|
Svaka čast tvojoj majci! Moja se jedino zakačila na Alana Forda, odgovarali su joj crni humor i satira, a vjerujem da je prednost bilo i to što bi se priče brzo pročitale.
Ni Zagor ni bilo što od Bonellija je nikad nije zanimalo, čak ni Ken, a pročitala je i prvi integral Spaghetti Brothersa, rekla da je odličan i da će nastaviti, ali se to nikad nije dogodilo.
Stari mi nikad u životu u ruke nije uzeo strip (možda jest nekad davno Nikad robom, ali to ne znam), ali bi zato dida pokupio od mene što god je mogao, od Bonellija do Seksi humora i edicije Vic. Svako popodne bi koji sat ubio oko (pižolot), a prije drijemeža i nakon buđenja bi čitao i stripove, Zagora, Mr. Noa, Marka, Bleka...
|
 |
|
mogorovic
Advanced Member

3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 03/07/2015 : 22:54:08
|
Moja majka je, u mlađim danima, isto voljela Alana Forda, pa je to obilato koristila u nastavi (predavala je Povijest i Zemljopis). To bi, kada je tumačila Gale i Rimsko carstvo, uvijek završavalo sa Asterixom i Obeliksom, a kada je tumačila podjelu franačke države, onda bi učenicima pomagala da se sjete nositelja vlasti u pojedinoj od tri nove države nastale od jedinstvene franačke. "Kako se zove onaj crnac kod Mandraka!?" Onda bi učenik uzviknuo: "Lotar!", ili, kada bi se radilo o začetnicima franačke države: "Kako se zove ona papiga u Alanu Fordu!?", a učenik bi: "Klodovik!", i tako bi ih izvukla na ispitu.
P.S. Otac je, također poput tvojega, bio indiferentan prema stripovima. Nikada nije pročitao niti jedan! |
Edited by - mogorovic on 03/07/2015 23:07:35 |
 |
|
Duke Zill
Senior Member

Croatia
1082 Posts
Member since 23/05/2015 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 05/07/2015 : 15:30:23
|
Pa stavi je prije na sajt. U proslosti smo u vise navrata postavljali recke nekoliko godina prije objave na nasim prostorima. Evo nedavno je to isto Djole napravio sa tri DD epizode. Sto da ne, neka ljudi malo okuse "krv". |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 05/07/2015 : 18:12:25
|
Spojleri su dio recenzije, jbg, ima epizoda gdje su neizbjezni, pogotovo kod onih prica sa kontroverznim krajem, gdje se u sustini mora o tome progovoriti koja rijec. Recenzija nije predgovor, ljudi bi trebali da znaju da u recki mogu naletiti na spojlere. |
 |
|
Duke Zill
Senior Member

Croatia
1082 Posts
Member since 23/05/2015 |
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 05/07/2015 : 19:38:09
|
Najbolje bi bilo na pocetku recenzije naglasiti da se nalaze moguci spoileri kao znak upozorenja. To sam ja u nekim navratima uradio, medutim u sredini recenzija... |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 05/07/2015 : 19:47:05
|
quote: Originally posted by King Warrior
Spojleri su dio recenzije, jbg, ima epizoda gdje su neizbjezni, pogotovo kod onih prica sa kontroverznim krajem, gdje se u sustini mora o tome progovoriti koja rijec. Recenzija nije predgovor, ljudi bi trebali da znaju da u recki mogu naletiti na spojlere.
 |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 05/07/2015 : 20:16:06
|
quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
Najbolje bi bilo na pocetku recenzije naglasiti da se nalaze moguci spoileri kao znak upozorenja. To sam ja u nekim navratima uradio, medutim u sredini recenzija...
Taman kad čovjek potroši sat vremena za čitanje onda shvati da nije trebao ni počinjati.  |
 |
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 05/07/2015 : 22:51:02
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Najbolje bi bilo na pocetku recenzije naglasiti da se nalaze moguci spoileri kao znak upozorenja. To sam ja u nekim navratima uradio, medutim u sredini recenzija...
Taman kad čovjek potroši sat vremena za čitanje onda shvati da nije trebao ni počinjati. 
Politika. Sto vise da cita, ali pod uvjetom da se nalazi upozorenje za spoilere. Medutim nije tacno definisano gdje se upozorenje treba tacno da nalazi, tako da... |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 06/07/2015 : 11:40:22
|
quote: Originally posted by King Warrior

Da ih malo uporedimo. Na slici je i Ferrijeva naslovnica iste price za SBE izdanje.
Ferri hvala na svemu ali vrijeme je da prepustis naslovnice Nunciu |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Posted - 06/07/2015 : 11:54:42
|
quote: Originally posted by going going
Au jebote, mene bi ziv sram pojeo da objave ovako pismo a imam 25 godina, bilo bi me sramota i sa 12 a kamoli 25.
Mislim stvarno je lepo citati stripove i prebaciti se u neki drugi svet. ali ovakvi izlivi emocija bas i nisu za 25ogodisnjaka.
Sta se cudite??!! Danasnji muskarci su postali obicni mekusci, pa cak i ovdje na forumu...malo podignes glas, kazes sta mislis...odmah si primitivac,agresivac itd. Danas ne znas vise sto i tko je muskarac a sto i tko je zena... Reka bi jedan to nije generacija to je degeneracija |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Posted - 06/07/2015 : 12:04:17
|
Najprije se procita strip pa recenzija, nako toga komentari i onda se daje ocjena. Bar ja tako radim. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 06/07/2015 : 12:23:34
|
Ja neću ni čitati recenziju ako nisam i strip za koji je napisana, dosta stvari koje ne treba doznam na forumu pa ne želim to još dodatno povećavati. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 06/07/2015 : 12:27:29
|
Meni to nema smisla, recenzija je isto jedan vid preporuke. Mora se buducem citatelju ostaviti bar mrca uzivanja. |
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 06/07/2015 : 12:28:54
|
quote: Originally posted by Tonka24
quote: Originally posted by going going
Au jebote, mene bi ziv sram pojeo da objave ovako pismo a imam 25 godina, bilo bi me sramota i sa 12 a kamoli 25.
Mislim stvarno je lepo citati stripove i prebaciti se u neki drugi svet. ali ovakvi izlivi emocija bas i nisu za 25ogodisnjaka.
Sta se cudite??!! Danasnji muskarci su postali obicni mekusci, pa cak i ovdje na forumu...malo podignes glas, kazes sta mislis...odmah si primitivac,agresivac itd. Danas ne znas vise sto i tko je muskarac a sto i tko je zena... Reka bi jedan to nije generacija to je degeneracija
Jel mi mozes objasniti sto i tko je muskarac, a tko i sto je zena? Zivo me zanima. |
|
 |
|
Topic  |
|