Author |
Topic |
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
mesar
Junior Member
394 Posts
Member since 27/04/2015 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 12/08/2015 : 20:22:21
|
meni je scenarij tog 3. vampira (danas sa distance od prva dva) mozda jos najbolji, svakako svijeze mada naivno u sva 3 pokusaja, a ima nekih teskih gluposti (propusta) u prva dva... svakako danas nije isto kao tada, drugi mislim
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
sergej773
Senior Member
Cuba
1922 Posts
Member since 03/06/2012 |
Posted - 12/08/2015 : 21:28:07
|
quote: Originally posted by Poli
meni je scenarij tog 3. vampira (danas sa distance od prva dva) mozda jos najbolji, svakako svijeze mada naivno u sva 3 pokusaja, a ima nekih teskih gluposti (propusta) u prva dva... svakako danas nije isto kao tada, drugi mislim
Željko priča o prvom susretu sa vampirom, Odaprane Priče broj 3 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 12/08/2015 : 21:48:56
|
nisu nekako kartonski likovi indijanac shvati da je pogrijesio vodja karavana zeli da smiri situaciju cak i prizna da je zagorov prigovor ispravan nije naivno kao crni gospodar |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 12/08/2015 : 22:58:30
|
Prvi vampir je baš hammerovski, s manje krvi naravno... Sljedeći mi je dakako treći, Castellijev nije tako loš samo malo predug (ne znam što je time htio postići). |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 12/08/2015 : 23:40:50
|
quote: Originally posted by zeljko
nisu nekako kartonski likovi indijanac shvati da je pogrijesio vodja karavana zeli da smiri situaciju cak i prizna da je zagorov prigovor ispravan nije naivno kao crni gospodar
Ništa ne može biti tako naivno kao što je bio Crni gospodar. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 13/08/2015 : 09:03:56
|
Jbg Off-topic, pa terajte dalje
quote: Originally posted by Giuda Ballerino
Hah, uvrijedio sam patka
Sve sto sam htio reci je da me ovaj put ne zanima nikakvo misljenje i da ne zelim citati hrpu teksta jer sam epizodu procitao i dozivio kao lijepu i jednostavnu koju je najbolje dozivjeti da se procita, uziva i zaklopi bez nadugo i nasiroko jer za tim nema potrebe, naravno sto se mene tice.
Inace, ako ce me patak zvati govnom i ako ce me se kloniti, nema frke, mene ne zanima ko sto misli o meni, nikada ni nije... Samo je sigurno da mu se ne mislim ispricavati jer ga nisam mislio ni uvrijediti. Toliko na ovu temu.
Kao što sam maločas pisao stinkyju, pa video ovo i izbrisao napisano da ne objašnjavam dva puta: nisam se uvredio ni najmanje. Iznerviralo me je ovo "što recenzirate neobjavljene epizode? Maknite je." a ono tvoje jok. Zvučalo je ko drski manifest koji treba saseći u korenu, na osnovu loših iskustava inače u životu i eto...
Priznaćeš, da je ovu rečenicu dole lakše shvatiti kao "zabole me đon za tvoje prenaduvane škrabotine."
quote: Nisam citao recenziju. Niti slova. Uopce me ne zanima nicije misljenje, a kamoli puna kuca patkove filozofije.
a ne kao ono šta si sad gore objasnio. Hebeni nesporazum pri čitanju mrtvog slova i, kao što reče stinky, opet sam "planuo" bezveze. Ima to svoje opravdanje van računara, ali to je nešto šta se tiče samo mene. Ljudi smo, grešimo. Nazvao sam te govnetom i ispao govno, zasluženo. Jednom ću valjda saprati i to, nekako. Sada mi ostaje da ti onako ljudski kažem da mi je žao zbog toga.
Izvini |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 13/08/2015 : 11:06:13
|
quote: Originally posted by PijaniPatak Hebeni nesporazum pri čitanju mrtvog slova i, kao što reče stinky, opet sam "planuo" bezveze. Ima to svoje opravdanje van računara, ali to je nešto šta se tiče samo mene. Ljudi smo, grešimo. Nazvao sam te govnetom i ispao govno, zasluženo. Jednom ću valjda saprati i to, nekako. Sada mi ostaje da ti onako ljudski kažem da mi je žao zbog toga.
Izvini
Nisam očekivao ovakav rasplet. Obojica ste ljudi bez dlake na jeziku i kad se takvi dokače, to brzo može da eskalira.
Citiraću Patka iz jednog drugog nesporazuma i neuspele šale koja je otišla predaleko: "drago mi je da ste raščistili nesporazum. Bravo, momci"
PS Inače i ja ne volim Patkovu "filozofiju", ali iz drugih razloga - jer sam ljubomoran kao pas na njegov talenat. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2648 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 13/08/2015 : 13:13:49
|
PP mi je poslao i private message, a ja bih samo jos jednu zavrsnu rijec ovdje.
Sve je u redu, kad procitam svoj komentar priznajem da on moze biti potcjenjivacki iako mi nije bila namjera, bilo je to samo malo agresivnija izjava, zelja za naglasavanjem.
A i Johnny Difool je odmah dolio ulje i rekao se vidi da ne podosim PP-a. Ne da ga ne podnosim nego bas suprotno, jako mi je drag, smatram ga najtalentiranijim autorom tekstova (kao sto je sam rekao jednom - to mu je i struka) i zbog njegovih postova iz 2011. i 2012. sam i poceo posjecivati forum sat ili dva dnevno. Covjek jos savrseno zna talijanski i jos smo tu negdje generacije (on je stariji mozda godinu dana, a mozda i manje), odgovara mi bas po svemu. Rijec filozofija ne mora nuzno biti negativna, ovdje sam je nespretno upotrijebio i pripazit cu ubuduce da ne isprovociram olako ljude koji stvarno pridonose ovoj stranici. Zivio, Darko :) |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 13/08/2015 : 13:16:13
|
quote: Originally posted by DeeCay
Prvi vampir je baš hammerovski, s manje krvi naravno... Sljedeći mi je dakako treći, Castellijev nije tako loš samo malo predug (ne znam što je time htio postići).
Bosellijev vampir je totalno superioran Nollitinom i Castellijevom, space shutlle je za njihove precijenjene. Tu je Boselli na svojim vrhuncima, suvereno rasturanje od prve do zadnje stranice.
Navodno onaj mediokritet Rauch će se uhvatiti četvrtog susreta s Rakosijem, o tempora o mores! |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 13/08/2015 : 14:58:50
|
Meni je Rauchova vampirica bila vrlo dobra. Cak i bolja nego Bosellijeva.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11885 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 13/08/2015 : 15:30:58
|
Zivio, Guida! Idemo dalje!
quote: Originally posted by thekide
quote: Originally posted by PijaniPatak
Ovo je jubilarac. Vezan je za ovo leto pa sam hteo da ga obelezimo kako dolikuje dok je jos aktuelan.
Kad smo već kod aktuelnosti... nadam se da si poslao sedmog giganta. Volim da šacnem u recku pre čitanja stripa.
Sminka je u toku. Ide sutra. Pre toga preporucujem strip jer necu paziti na spoilere |
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 13/08/2015 : 16:05:05
|
Bosellijev Vampir je meni prilično slabiji od prva 2 zato jer je Ylenija uzela previše maha, a kada se već išlo na njezinu osvetu to je trebalo ostati skriveno do završnog obračuna a ne unaprijed razotkriti i ubiti onaj efekt iznenađenja. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 13/08/2015 : 16:33:12
|
Evo, našao ga u svom komentaru na "Božicu mjeseca"
quote: Rakosi je lik sa mnogo većom harizmom od Ylenijine, jer u sebi nosi duh starog horror žanra, vazda privlačnijem, samo što imam utisak da ta njegova harizma nikad nije iskorištena do krajnjih granica. Uvek mi je falilo "to nešto malo" u Zagorovim vampirskim pričama da dosegnu ono šta očekujem od takve tematike, iako mi je svaka epizoda odlična. Kod Ylenije mi fali još više tog vampirskog šmeka, jer se napustio klasični vampirski šmek i okrenulo ka čistom SF-u. No, opet, Ylenia mi je jedan od rado viđenih likova u serijalu. Boselli je odlično sklopio.
|
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 13/08/2015 : 18:33:30
|
Kako god bilo, no siguran sam da nas još čeka Burattinijev Rakosi, a ta tema je plodno tlo za svakojake pretpostavke. MOžda nas najgori Rakosi još očekuje! ;) |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 13/08/2015 : 18:39:37
|
quote: Originally posted by acestroke
Konacno sam nas'o sken ove epizode, jest da je na italijanskom, ali ipak... crtez i boja mi odlicno djeluju, prevod cu vec nekako skuzit, google translate i sken jedan do drugog, i polako naprijed.
Malo čudan sken, ali oke... Nekako kao da mi se Ferri poboljšao u odnosu na gigant? |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22334 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 13/08/2015 : 19:36:48
|
Vampire (Rakosi+Ylenia) kvalitetno rangiram po vremenu izlaska, prvi najbolji, zadnji najgori. Nadam se da ce novi biti barem na nivou Tajne Fride Lang, koji je inace izuzetno dobar strip. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 13/08/2015 : 19:50:46
|
Tajna Fride Lang je vrhunska epizoda, mislim da je najbolji Vampir. Da je više u fokusu Rakosi, umjesto Ylenije, išlo bi to prema remek-djelu;) Rakosi je ipak oldskul, stara garda vampira i neprijatelja, dok je Ylania novi, teen vampir, čak fantasy nivelacija muško-žensko i to je solidni minus. |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 13/08/2015 : 20:08:20
|
Ylenia je po meni dobar lik, mada kao i Rakosi, previse je vampirizovana, odnosno previse kliseast lik. Zgodna plavusa-vampir i dzentlemenski-baron je vise puta videno, pogotovo ova druga frakcija. Medutim, ono sto mi se svidilo kod zadnje Ylenie jeste to sto Zagor nije odabran kao glavna meta, nego se kao i obicno umijesa slucajno... Mada je bilo vise pucanja i rokanja nego horrora ali u redu. Valjda ce da to poprave u sljedecem dijelu... |
|
|
Topic |
|