forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 20/08/2015 : 21:40:51  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Na putu ubojica, Princ vilenjaka, Tajanstveno selo, Obojeni čovjek...

Ova priča mi je ostala u sjećanju po grofičinom fantastičnom komentaru na istu: "Ovaj strip je katastofa. Scenarist kao da je želio udrobiti 500 Zagorovih epizoda u jednu. Ima svega, hoćeš glupih Indijanaca, "strašnog" protivnika koji je savladao Zagora, hoćeš letjelica, skrivenih zamkova koji se stvore u Darkwoodu kao gljiva poslije kiše. Lik je napravio totalan brudet, sve živo je utrpao u lonac i stavio da se kuha.A onda servirao govno. Jedino što valja je crtež i druga naslovnica. Prva naslovnica je 1 ne mogu vjerovati da Zagor leži pod nogama ovog ridikulastog klauna s kondomom na glavi. Pa ja ću poluditi."

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 21/08/2015 : 12:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Joj Obojeni covjek!

Priča je toliki trash da bi se čak mogla promatrati kao kultna, kao vrhunski trash. Kao da kvaliteta nije pravocrtna linija već neki krug života, ovaj kvalitete. Naprosto u jednom trenutku Obojeni čovjek kao sharknado iz zone trasha prelazi u kultno.

Tu je i pravilna opservacija da je ovaj kupus od priče sinteza cijelog Zagorova imaginarija. Imamo tu sve elemente luđački ukalupljene u svojevrstan trash esej o Zagoru.

Od svih elemenata meni osobno je najveći vrh ti Pruski pranacisti. Dali bi se još koji put iskoristiti, ipak su nacisti ultimativni negativci.

Edited by - Poncho on 21/08/2015 12:04:20
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 21/08/2015 : 12:30:05  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Joj Obojeni covjek!

Priča je toliki trash da bi se čak mogla promatrati kao kultna, kao vrhunski trash. Kao da kvaliteta nije pravocrtna linija već neki krug života, ovaj kvalitete. Naprosto u jednom trenutku Obojeni čovjek kao sharknado iz zone trasha prelazi u kultno.

Tu je i pravilna opservacija da je ovaj kupus od priče sinteza cijelog Zagorova imaginarija. Imamo tu sve elemente luđački ukalupljene u svojevrstan trash esej o Zagoru.

Od svih elemenata meni osobno je najveći vrh ti Pruski pranacisti. Dali bi se još koji put iskoristiti, ipak su nacisti ultimativni negativci.

Da, definitivno jedan od najvecih trasheva serijala! Samo je pitanje jel epizoda bas toliko losa da bude dobra! Obecao sam si da to vise nikad necu procitati, pa ne mogu sa sigurnoscu reci.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 21/08/2015 : 12:57:55  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Ta priča zaslužuje ekranizaciju. Robert Rodriguez bi to dobro odradio kao Machete

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 21/08/2015 : 13:00:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Ja sam se evo usudio ponovno pročitati i odgovorno tvrdim-Obojeni čovjek je kultna priča!

Ovo je daleko bolje od onih mediokritetskih filler epizoda. Ovo je vrhunski trash koji je usput omaž klasičnim Zagorovim pričama.

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 21/08/2015 : 13:05:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Ta priča zaslužuje ekranizaciju. Robert Rodriguez bi to dobro odradio kao Machete

Samo veliki Anthony C. Ferrante bi ovo mogao ekranizirati.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 21/08/2015 : 13:07:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Hm, vrlo zanimljiva razmišljanja. Već je ovaj razgovor svojevrsno stvaranje kulta Obojenog čovjeka. Epizoda je stvarno užasna, ali kako kaže D.J., možda bi trebala biti još malo gora da bi bila Zagorov "Plan 9 from Outer Space". Ovako je u najmanju ruku Zagorov "Glen or Glenda", a i to je velika stvar. Kad jednom uhvatim vremena, proći ću sve epizode koje pamtim kao najgore, pa ću baš vidjeti što bi se još dalo izdvojiti, ima toga dosta, dakako.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 21/08/2015 : 13:08:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo je daleko bolje od onih mediokritetskih filler epizoda. Ovo je vrhunski trash koji je usput omaž klasičnim Zagorovim pričama.

Potpis.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 21/08/2015 : 13:18:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Kod Dylana je naravno Ruju nenadmašni kralj.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2648 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 21/08/2015 : 13:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Kako je onaj pruski glavonja dobio gradjevinsku da izgradi DVORAC usred Darkwoodske sume?

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 21/08/2015 : 13:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
za vrime njezina izlaska kada sam je cita bila mi je "onako", nelosa,vise mi je bila zanimljiva naslovnica tko je taj obojeni covjek

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 21/08/2015 : 13:34:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Willer

Hm, vrlo zanimljiva razmišljanja. Već je ovaj razgovor svojevrsno stvaranje kulta Obojenog čovjeka. Epizoda je stvarno užasna, ali kako kaže D.J., možda bi trebala biti još malo gora da bi bila Zagorov "Plan 9 from Outer Space". Ovako je u najmanju ruku Zagorov "Glen or Glenda", a i to je velika stvar. Kad jednom uhvatim vremena, proći ću sve epizode koje pamtim kao najgore, pa ću baš vidjeti što bi se još dalo izdvojiti, ima toga dosta, dakako.

Teško da ćeš pronći još jedan ovakav trash esej. Loših priča ima, no ova je vrhunski loša i napisana s duhom.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 21/08/2015 : 14:04:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ni ja nisam siguran hoću li ikada više pročitati Obojenog čovjeka, možda jedino u obojanoj verziji u Libellus izdanju, ako isto stigne tako daleko.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 21/08/2015 : 14:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

quote:

Na putu ubojica, Princ vilenjaka, Tajanstveno selo, Obojeni čovjek...

Ova priča mi je ostala u sjećanju po grofičinom fantastičnom komentaru na istu: "Ovaj strip je katastofa. Scenarist kao da je želio udrobiti 500 Zagorovih epizoda u jednu. Ima svega, hoćeš glupih Indijanaca, "strašnog" protivnika koji je savladao Zagora, hoćeš letjelica, skrivenih zamkova koji se stvore u Darkwoodu kao gljiva poslije kiše. Lik je napravio totalan brudet, sve živo je utrpao u lonac i stavio da se kuha.A onda servirao govno. Jedino što valja je crtež i druga naslovnica. Prva naslovnica je 1 ne mogu vjerovati da Zagor leži pod nogama ovog ridikulastog klauna s kondomom na glavi. Pa ja ću poluditi."

A i tvoj komentar za Crnu krv je za pamćenje:
Meni je jedna zamjerka to što su svi preživljavali s gubitkom od 100 litara krvi.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 21/08/2015 : 15:02:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Willer

Teško da ćeš pronći još jedan ovakav trash esej. Loših priča ima, no ova je vrhunski loša i napisana s duhom.

Trebalo bi pročešljati Toninellijev period, ali da, moguće da si u pravu. Nad Zagorom uvijek nekako visi taj šund-karakter, i za postići vrhunski, ultimativni šund potrebno je nadmašiti samog sebe, a to nipošto nije lako. Tako da se Obojeni čovjek prilično ističe.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 21/08/2015 : 15:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

A i tvoj komentar za Crnu krv je za pamćenje:
Meni je jedna zamjerka to što su svi preživljavali s gubitkom od 100 litara krvi.

Ja sam jednostavni čovjek koji ne traži previše, ali ako mi pri prvom čitanju nešto smeta to i kažem

Go to Top of Page

mesar
Junior Member

394 Posts

Member since 27/04/2015

Posted - 21/08/2015 : 18:07:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mesar a Private Message  Reply with Quote
Meni osobno ,da se malo pohvalim...imam sve epizode Zagora(SD,LUD,LIbb,skoro kompletan broj ZS i LMS)..ja jednostavno ne mogu reči,da je koja epizoda Zagora slaba, škart-totalka...za crtež mogu..ali za priču-nemoguče!
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 22/08/2015 : 13:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Bude mi žao što Cajelli ne dobije još koju šansu na Zagoru. Vidim u njemu neku žicu kakvu u Raucha uz svo naprezanje ne vidim. Čini mi se da Cajelli radi uglavnom na onom Dampyru, jel ima koji fan tog stripa da napiše kakav je Cajelli tamo?

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/08/2015 : 14:02:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Rauchovi Delaware i Brodolomci su odlične priče. ponovio sam prije nekog vremena i iznenadio se koliko mi je bilo dobro. nije sam vrh Zagora, ali odlično sekundiranje.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 22/08/2015 : 14:07:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Problem je što je taj početak Rauchovo najbolje do sad. A nije to baš bilo jučer nit Rauch vječno može bit novajlija i talent. Vrijeme ide a on nikako da odigra baš veliku utakmicu. Ja u njemu vidim nekakvog Mignacca, dodaj tu još originalnog Mignacca i Zagoru se ne piše dobro.

Potrebno je neko pravo pojačanje u staffu, netko tko će bit u stanju izbaciti veliku priču a ne neki solidan filler.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/08/2015 : 14:20:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa dobro, ne bih ga skroz odbacio. i Grad ludila mi je bio odličan.
e sad, problem je što velike utakmice ne dolaze samo tako. uostalom, jedino su Nolitta i Boselli do sada uradili to.

da, dobro bi došao jedan takav. da se ponovo igra na veliko. ali ako ne bude, ostaje nam cirkuliranje;) ionako već ima bezbroj pustolovina, za jedan ljudski vijek i previše za apsolutnu obradu;)

dok čekamo velikog igrača, ostaje kombinacija (barem) prihvatljivih novih priča + iščitavanje klasika + revizija pojedinih starijih epizoda.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 22/08/2015 : 14:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Ja se pripremam za južnoameričku sagu, tu su potencijalne 3 il 4 bombe od priča.

Što se Raucha tiče, ne dajem mu neke šanse, ne vidim to u njemu. Al tko zna... Pa nisu samo Nollita i Boselli, ja bi tu zasigurno stavio i Caponea te Sclavija. Istina, Sclavijevi motivi nisu uvijek čisti, al dar je tu, vrhunski je scenarist.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/08/2015 : 14:39:08  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Sclavi spada u samo dno Zagorovih scenarista.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/08/2015 : 14:53:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
dobar je Sclavi, da, dobar scenarist. ali nisam siguran da bih ga stavio u velike igrače Zagora, jer je jednostavno premalo bio.
Capone također.
i Burattini ima dobrih stvari onda, ali cijeli opus... ma nema takvih cugova kako je potegnuo Nolitta nekoliko puta ili Boselli kad je ponovio američku odiseju.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 22/08/2015 : 15:04:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Da, Capone i Sclavi su napravili tek par priča al ostavili su trajni utisak. Bilo kome drago il ne, nekakav Big picture Zagora bez Demona ludila ne ide. Capone se pak u red velikana Zagora upisao s 1000 lica straha. Tu je i poplava u Darkwoodu koja je zapravo prva nagovjestila Atlantidu i Mu. Ja sam odavno imao teoriju da je ta priča stvorila uvjete za Bosellijeve kasnije radove. Neke poveznice se mogu povući.

Bure me već dugo više ljuti nego oduševljava, al napravio je nultu godinu Darkwooda, krajnje esencijalnu priču.
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.31 seconds. Snitz Forums 2000