forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor gigant 7 - Očajnička utrka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 18

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 17/08/2015 : 14:19:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da su giganti sa Nuccijevom naslovnicom razbacani širom Zagreba pa ih je zato sa strane malo teže naći. Ja sam ga danas uzeo u SNK a bila je naslagana cijela hrpa.
Poslije sam išao u Konzum na Črnomercu i tamo u Tisku vidio još 2 gigant Nuccia, mislim da ga imaju skoro iza svakog ćoška.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 17/08/2015 : 18:07:52  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Ima i po provinciji. U Kutinu je došao isključivo Nuccio ;)

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 17/08/2015 : 21:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Odlicna epizoda,malo me podsjeca na kinesku sektu po etapama koje mora proci Zagor....

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 23/08/2015 : 14:06:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Nije me baš oduševila epizoda. Postavka je dosta jednostavna i već viđena u nekoj mjeri, slijed događaja je također predvidljivi pa opet Bure ubacuje brdo stranica sa prepričavanjem i objašnjavanjem očiglednog. Treba novi urednik. Crtež dosta dobar, osim kad Nuccio nema reference pa crta na pamet pa ispadaju predmeti i likovi dvodimenzionalni.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 23/08/2015 : 17:27:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Hvala Deers, uštedio si mi 59 kn.
Neki dan sam ga listao na kiosku i u tih par minuta primjetio da pati od tipičnih Buretovih boljki. Da ne spominjem da mi je sama postavka "Zagor protiv Zoološkog vrta" izrazito odbojna i još više- jeftina.

Bure ima istu šablonu pisanja priče. Što se podzapleta tiče tu uvijek ubaci neku random životinju ili Čikov pad u provaliju. Takva instant rješenja su me oduvijek držala prikovanim za fotelju. Bure suspense majstor!

Htio sam podržati Ludens za ovo, pogotovo ako bi dobra prodaja omogućila objavljivanje još neke priče preko reda (novi Hellingen ) ali stvarno ne dam tolike novce. U zadnje 3-4 godine sam se previše puta opekao na specijalcima i maxijima.

Treba novi urednik

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 23/08/2015 : 17:39:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, taman da je priča idiotska opet bi se isplatilo zbog crteža, međutim priča je vrlo dobra. Na skali od 1 do 10, zaslužuje 8.5.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 23/08/2015 : 18:19:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ja cu kupiti cim dodje u Bg, ali znajuci koliko je ispao bezveze hajp za onaj maksi Novo tisucljece, ili Covjek koji je pobijedio smrt, ocekujem samo da se ne smorim previse.
Go to Top of Page

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 23/08/2015 : 18:25:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Ja cu kupiti cim dodje u Bg, ali znajuci koliko je ispao bezveze hajp za onaj maksi Novo tisucljece, ili Covjek koji je pobijedio smrt, ocekujem samo da se ne smorim previse.

u beograd je stigao,ima skoro deset dana
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2421 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 23/08/2015 : 20:29:20  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Hvala Deers, uštedio si mi 59 kn.
Neki dan sam ga listao na kiosku i u tih par minuta primjetio da pati od tipičnih Buretovih boljki. Da ne spominjem da mi je sama postavka "Zagor protiv Zoološkog vrta" izrazito odbojna i još više- jeftina.

Bure ima istu šablonu pisanja priče. Što se podzapleta tiče tu uvijek ubaci neku random životinju ili Čikov pad u provaliju. Takva instant rješenja su me oduvijek držala prikovanim za fotelju. Bure suspense majstor!

Htio sam podržati Ludens za ovo, pogotovo ako bi dobra prodaja omogućila objavljivanje još neke priče preko reda (novi Hellingen ) ali stvarno ne dam tolike novce. U zadnje 3-4 godine sam se previše puta opekao na specijalcima i maxijima.

Treba novi urednik

a kao nečeš te tri epizode kupit kada, za par godina, Ludens dođe do te epizode i platit 54 Kn, ako tad još bude 18 Kn po broju
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 23/08/2015 : 20:44:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ma to ja samo kenjam da sam sebe uvjerim da mi ovaj gigant ne treba.
A i ne treba mi!

Bok, kako si.
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2421 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 23/08/2015 : 20:56:08  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
Inače, nije ovo ispalo loše. Iako je priča nelinearno postavljena, pitka je i lako se prati... naravno, ništa previše originalno, i tema već viđena i u samom Zagoru (Lovci na ljude, Senka smrti).
A i čovjek može naučiti nešto što nije znao, npr. da se gorile penju po drveću...

Nego, nije mi jasno to sa opasačem...
Uhvate Zagora, namuče se povaditi sve metke iz opasača i k tome još i skinuti futrolu pištolja s njega, a onda mu vrate opasač ?!!
Čemu to? Koji je smisao skidanja te futrole? Možda da se pokaže kako su ti negativci toliko dijabolični da su u svojoj zloči i tu Zagoru otežali život, jer kad on opet nabavi pištolj, morat će ga, jadan, nositi zataknutog za opasač.
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 24/08/2015 : 09:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IGMAN2

Inače, nije ovo ispalo loše. Iako je priča nelinearno postavljena, pitka je i lako se prati... naravno, ništa previše originalno, i tema već viđena i u samom Zagoru (Lovci na ljude, Senka smrti).
A i čovjek može naučiti nešto što nije znao, npr. da se gorile penju po drveću...

Uhvate Zagora, namuče se povaditi sve metke iz opasača i k tome još i skinuti futrolu pištolja s njega, a onda mu vrate opasač ?!!
Čemu to? Koji je smisao skidanja te futrole? Možda da se pokaže kako su ti negativci toliko dijabolični da su u svojoj zloči i tu Zagoru otežali život, jer kad on opet nabavi pištolj, morat će ga, jadan, nositi zataknutog za opasač.

to je problem nas koji sa 25, 30 ili ohoho godina čitamo zagora i analiziramo sve kad smo imali 10-15 godina to svakako ne bi primjetili i uživali bi nesmetano i dječački naivno uz zagora

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 24/08/2015 : 09:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Priča je takva kakva je, ali uživao sam u Nucciovom crtežu na velikom formatu. Tako da sam na kraju zadovoljan sa ovim izdanjem!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/08/2015 : 09:51:48  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nenno

quote:
Originally posted by IGMAN2

to je problem nas koji sa 25, 30 ili ohoho godina čitamo zagora i analiziramo sve kad smo imali 10-15 godina to svakako ne bi primjetili i uživali bi nesmetano i dječački naivno uz zagora

to je point...
mome klincu(14 godina) Gigant se jako dopao, čak ga oduševio...
e sad, za koga pisati priće?...za klince ili matorce? a teško je zadovoljit sve generacije...možda je taj gigant više namjenjen mlađima i nama mladima po srcu, a manje odraslom zahtevnijem čitateljstvu...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 24/08/2015 : 10:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Samo sam prelistao ovaj gigant i crtež je fantastičan, ako je priča barem upola dobra to će biti dovoljno da kupovina bude isplativa.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 24/08/2015 : 21:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ovo je punokrvni Zagor, kakvog bi trebali voljeti i tradicionalisti i novovalci.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 24/08/2015 : 21:54:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
SPOILERI!

Ne, ne, ne. Ovo je trebalo biti bolje. Jer koja je točno poanta ove priče? Zagor koji mora savladavati prepreke? Ne baš. Prvo prepreke mu i nisu neka prijetnja, ne stvarna, jer se na ovaj ili onaj način već sukobio sa istima ako ne i gorima. Drugo, prepreke i nisu protiv Zagora, nisu protiv ratnika, boraca, prvaka,... uopće, profil žrtve krvniku nije bitan a Zagor slučajno upada u cijeli događaj (krivo je reć da upada jer se sam nudi da osveti njezina djevojčina brata tako da ne gubi vrijeme da ga slučaj navede na to - bravo Bure!). Treće, zbog lošeg rasporeda scenarija, ovo i ne fukcionira ni kao odličan akcijski Zagor. Umjesto da zadržanog daha pratimo radnju toliko brzu i nabijenu akcijom da ne stignemo razmislit koliko su prijetnje Zagoru ozbiljne, Bure lomi akciju nepotrebnim dijelovima sa viškom kadrova i teksta. Na kraju imamo samo Nuccia koji također usporavanjem čitanja samo gubi.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2628 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 24/08/2015 : 22:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

SPOILERI!

Ne, ne, ne. Ovo je trebalo biti bolje. Jer koja je točno poanta ove priče? Zagor koji mora savladavati prepreke? Ne baš. Prvo prepreke mu i nisu neka prijetnja, ne stvarna, jer se na ovaj ili onaj način već sukobio sa istima ako ne i gorima. Drugo, prepreke i nisu protiv Zagora, nisu protiv ratnika, boraca, prvaka,... uopće, profil žrtve krvniku nije bitan a Zagor slučajno upada u cijeli događaj (krivo je reć da upada jer se sam nudi da osveti njezina djevojčina brata tako da ne gubi vrijeme da ga slučaj navede na to - bravo Bure!). Treće, zbog lošeg rasporeda scenarija, ovo i ne fukcionira ni kao odličan akcijski Zagor. Umjesto da zadržanog daha pratimo radnju toliko brzu i nabijenu akcijom da ne stignemo razmislit koliko su prijetnje Zagoru ozbiljne, Bure lomi akciju nepotrebnim dijelovima sa viškom kadrova i teksta. Na kraju imamo samo Nuccia koji također usporavanjem čitanja samo gubi.

C'est ca! Bravo Deers. Uocio si iste stvari kao ja koje mi se nije dalo pisati prije par mjeseci, a pogotovo sad kad su svi procitali i kolektivno se odusevili.

Kaizoku ou ni ore wa naru!

Edited by - Giuda Ballerino on 24/08/2015 22:00:48
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4602 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 26/08/2015 : 17:02:15  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
pročitao danas,

koji nolitijanski šmek,bure je u tome majstor.

i još nuccio sa svojim crtežom to sve upotpuni.

to je to,to je taj zagor

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 26/08/2015 : 20:13:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Ovo je punokrvni Zagor, kakvog bi trebali voljeti i tradicionalisti i novovalci.

Slažem se. Meni se svidjelo konstantno prekidanje i prikaz samog zarobljavanja.
Nekako mi se čini da ne bi toliko cijenili radnju da je išla kronološki.
Znači, jednostavno bi nam prebrzo preletale borbe sa gorilom,varanom itd.

Izvrsno!

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"

Edited by - Leonid on 26/08/2015 20:13:27
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12488 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 27/08/2015 : 12:14:50  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
Pravi strip za GIGANT!
Ono opuštajuče, lijepo nacrtano,....super!

Jedina zamjerka:

-nisam nigdje pronašao Nuccijevu naslovnicu (ona sa lavom) čak ni u Hrvatskoj (Hum na Sutli, trafika TISAK), rekla prodavačica da su dobili samo ovu, nisam joj povjerovao, pa je išla tražiti i ništa.....znači trafika TISAK, a dobila je samo jednu naslovnicu,....bez veze..........onda sam morao kupiti ovu, naravno hrbat oštečen (kao uvijek kod gigant, maxi,...), tragovi vezica itd,..........loša kvaliteta za takav novac.....što se tiče same priče, ona je super
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 27/08/2015 : 13:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Jako zabavan strip, nema pretjeranu dubinu, ali mi se sviđa dinamika, restropektiva, crtež i Nučova naslovnica izdanja. Likovi su također super, sviđa mi se osvrt na njihov razlog priključenja skupini.

9/10

U Gracu (Gradac na moru) sam vidio veliki broj primjeraka sa Nučovom naslovnom.
Go to Top of Page

Manabo
New Member

259 Posts

Member since 28/08/2013

Posted - 27/08/2015 : 15:47:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Manabo a Private Message  Reply with Quote
Pročitao danas. Čitljivo i zabavno. Neke table ovako u velikom formatu izgledaju fenomenalno.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/09/2015 : 00:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Burattini pocinje da se ponavlja sa ovim flesbekovima odnosno isprekidanom radnjom. Ako sam dobro primetio prvi put tu tehniku upotrebljava u maxiju Tajanstveni otok. Tada je to bilo nesto inovativno za njega i vrlo me je prijatno iznenadio tim potezom i uopste nacinom kako je vodio taj maxi.
Tu je opipavao teren da bi onda isti taj recept samo u jos vecoj meri upotrebio u svom najambicioznijem delu u poslednjih 5 godina a to je gigant Covek koji je pobedio smrt. I tu mu je to upalilo! Odlicno je sve izveo uz efektnu Zagorovu smrt i da ne nabrajam dalje sta je sve tu bilo, svi ste procitali epizodu.
E onda u Mumiji sa Anda vrlo skromno to upotrebi na sredini epizode otprilike da bi objasnio nesto sto se desilo u medjuvremenu. I to je ok.

Ali da sad dodje i cetvrti put mi ponudi pricu sa retrospektivom odnosno flesbekovima u ovako malo vremena je mnogo i nije uopste novo i sveze. Prica kao prica takodje nije nista posebno. Nije objasnjeno zasto Kofman skuplja te zivotinje, zasto izvodi sve te gluposti, a i nije mi jasno kako navodi Zagora da bas naidje na svaku od zivotinja koje ima, kako je naleteo na onog nosoroga usred one sume. Mogli su i da se zaobidju. Veliko je to ostrvo.

ALi opet ima i necega dobrog u ovom gigantu, bila je interesantna misterioznost na pocetku i atmosfera u onom primorskom gradicu koji neodoljivo podseca na Port Whale, samo sam cekao kad ce Fisleg da iskoci, steta sto nije i on tu. Zatim oni domoroci koje je Kofman pokupio na svojim putovanjima su interesantni tipovi pogotovo onaj sa lavom, a i ovaj ,,moderni samuraj".

Nuccio mi je bio odlican, ima par bas odlicnih kadrova, lepo pripoveda pricu, bice on jednog dana jedan od najboljih crtaca serijala ikada, samo da se jos malo izvezba i usavrsi.
Naslovnica iako mu je potpuno pozerska mi se takodje svidela i tu verziju giganta sam i nabavio iako ni Ferrijeva naslovna nije losa.

Kamo srece nam budu prosecne price ovakvog kvaliteta na serijalu. Ovo je vrlo dobra prica ali daleko je od proglasavanja za najboljeg Bureta ili modernog klasika. Prica dosta podseca na Nolittinu Lovci na ljude(koja mi je bolja i efektnija prica, sad se setih da je i kraj obeju epizoda vrlo slican!) i prvu Sclavijevu pricu za serijal Sedam izazova ili kako se bese zvala(to mi je bila bas, bas losa prica) i kao omaz tim pricama je sasvim u redu. Takve treba da nam budu prosecne price na serijalu a najbolje treba da nam ponude nesto vece i bolje.

Bas sam se raspisao, nadam se da sam bio razumljiv i da nisam previse udavio. Evo kako bi izgledale ocene:

Prica 7
Scenario 7 ili 8
Crtez izmedju 9 i 10, ajd da kazemo 10
Naslovna: Nucciova 10, Ferrijeva koja je odabrana za gigant 10, ali ako se pogledaju i ostale dve Ferrijeve onda sveukupno za neku 7 su naslovne strane.

Edited by - going going on 03/09/2015 00:02:32
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 03/09/2015 : 00:40:23  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nije objasnjeno zasto Kofman skuplja te zivotinje, zasto izvodi sve te gluposti, a i nije mi jasno kako navodi Zagora da bas naidje na svaku od zivotinja koje ima, kako je naleteo na onog nosoroga usred one sume.

Baš zato je priča dobra.
Go to Top of Page
Page: of 18 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000