forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Ispod Radara Istinske Predodbe
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 03/09/2015 : 19:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Heh, ja se sa Freudom družim intezivno već godinu dana. I fino je. ;)

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 03/09/2015 19:20:21
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/09/2015 : 19:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Heh, ja se sa Freudom družim intezivno već godinu dana. I fino je. ;)

Kako i nebi bilo , lik je genijalac , a uz to te procita kao otvorenu knjigu..o moci sexa da i ne govorimo.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 03/09/2015 : 19:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ehej, nisam više u depresiji, pogrešno ste skapirali!!! To jest, ne toliko kao ranije. Sad sam vedar i raspoložen, lepršam kao leptir i cvrkućem kao ptičica!

Do pre par meseci je bilo teško, ali boljitak je više nego primetan.

Ali vi se udružite slobodno, pa da napravimo jednu finu, divlju, mentalnu žurku! ;)

Strah me ovo uopce oblikovat u misao na francuskom

Oh..ova mi dosjetka bas zvuci dobro. Napredujem.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 03/09/2015 : 19:48:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Jos samo da pitam: tko je Pablo?

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 03/09/2015 : 20:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Lokalni diler.

Ne brini, daću ti broj.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/09/2015 : 21:01:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Samo asocijacija na Pablo Escobara..no da manhunter je skoro u pravu..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/09/2015 : 15:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Sit gladnom ne vjeruje.

Kaže mu, na prvom sastanku: učini to i to i budeš i ti sit i fit.

Što se dogodi već na drugom?

Siti misli da je stvar riješena i ne želi više o tome: već je jednom žrtvovao svoje vrijeme, svoje strpljenje, već je jednom udijelio svoj savjet, svoje znanje i imanje.

Gladni laže, kako ne bi više gnjavio sitog prijatelja, kako bi ga učinio sretnim jer je baš njegov savjet i njegovo znanje - upalilo. A naravno, nije.

Što se zapravo dogodi na drugom sastanku?

Dogodi se zamjena uloga. Gladni od primatelja (sreće), postaje davatelj (sreće). On tada dijeli sreću Sitome, a da svoju još nije stekao.

Što se zapravo dogodi na drugom sastanku?

U odnosu na početak, činjenicu Sitog i činjenicu Gladnog, ne dogodi se baš ništa.

Eventualno: Siti je još sitiji, Gladni je još (puno) gladniji.

(...)

Ovo na temu praznine, i pokušaja kreativnog ispunjenja iste kroz interakciju s drugim, a sve na tragu ovoga što ste dosad napisali, znači ne skrećem u off.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 04/09/2015 : 20:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Nebih se slozio sa ovim Willere, jer interakcija moze biti okidac spoznaje one male poveznice koju smo pomeli pod tepih da je sakrijemo od samih sebe, ali i da je sacuvamo za taj prigodni trenutak kada se kockice posloze, jer kroz interakciju se oslobode brane i ponekad kazemo ono sto smo vec dugo u sebi zakljucali .

Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/09/2015 : 20:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Lijepo rečeno Murdoče, zbilja jest, samo što baš nije uvijek takav slučaj. Ne treba zbog toga nitko otpisivati interakciju, zaboga - naprotiv, samo nekad valja pažljivije birati. Ispred krive osobe često se nikakve kockice ne poslože, a samim time niti popuste brane, barem ne dugoročno.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 04/09/2015 : 21:01:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Tja,ponekad je i trenutak dovoljan da te izbavi ..samo ponekad,ali vrijedi pokusavati i propitivati

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/09/2015 : 21:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Interakcija je veoma važna. Pričati, pričati i pričati. Kada pričamo, slušamo sebe (možda i više nego sagovornik), pa time čujemo neke stvari za koje nismo ni znali.

Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/09/2015 : 21:10:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Da, ali neke takvi pokušaju skupo koštaju, još k tome obeshrabre za novi pokušaj. Ako je i u takvoj situaciji potencijal za trenutak izbavljenja postojao, on često propadne, a da nitko ne mora biti krivac, barem ne svjesno.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/09/2015 : 21:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Interakcija je veoma važna. Pričati, pričati i pričati. Kada pričamo, slušamo sebe (možda i više nego sagovornik), pa time čujemo neke stvari za koje nismo ni znali.

Sigurno vrijedi za jedne, ali drugi bi ipak rekli: pa naslušao sam se već sebe sam ispred sebe. Nema univerzalnog pravila.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 04/09/2015 : 21:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Willer

Da, ali neke takvi pokušaju skupo koštaju, još k tome obeshrabre za novi pokušaj. Ako je i u takvoj situaciji potencijal za trenutak izbavljenja postojao, on često propadne, a da nitko ne mora biti krivac, barem ne svjesno.

Pesimizam nikad nije bio moja jaca strana, prilicno sam ignorantan prema istome i mogu ti reci da mi nije zao.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/09/2015 : 21:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sigurno vrijedi za jedne, ali drugi bi ipak rekli: pa naslušao sam se već sebe sam ispred sebe. Nema univerzalnog pravila.

Ti koji kažu sa su se naslušali sebe, varaju se. Govorim iz iskustva.

Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/09/2015 : 21:21:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ti koji kažu sa su se naslušali sebe, varaju se. Govorim iz iskustva.

Iz svog iskustva, don't get me wrong...
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 04/09/2015 : 23:26:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Pomoci nekome da iskrca svoj teret pa makar i u virtuali ,pa makar i na trenutak je ono sto me ispunjava, ali ujedno sa istom tom akcijom kopam i po osobnim ranama koje ni sam neznam svrstati niti definirati.
Ovim bi subjektom na ovom topicu htio otvoriti jedno novo poglavlje,mozda najkomplexnije od svih..Samoanaliza

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 04/09/2015 : 23:32:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
murdoc, posudit ću ti temu na kratko iako neću izaći van teme .. štoviše..pravo je mjesto, ljuta sam i moram nešto reći.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 04/09/2015 : 23:48:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Ok.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 05/09/2015 : 00:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Kras..Radomire, jučer sam uočila samo dio rečenice koji me zabolio:" ona me je zvala kras".. Jesam.. nisam razmišljala o tome da te to možda boli, jer si stvaran i nisi tada Kras, nisam te doživjela drugačije, već onako kako sam te virtualno "naučila"..ali, teško je, kad je Kras to što je i toliko je moćan u tome da je jako teško pomiriti u sebi doživljaj jedne osobe i dva svijeta. I što sam više otkrivala stvarnog tebe, bila sam zbunjenija, prvi put u životu nije bilo jednostavno, već kaotično to ispreplitanje virtualnosti i zbilje. Nikada takvo nešto nisam doživjela. Ljudi se internetom služe da bi se prikazali boljima, pametnijima, uzdižu sebe, tebi forum služi da se omalovažavaš, kažnjavaš, prkosno si (auto)destruktivan..nepismen..lud..seljačina.. Bagi te sinoć lijepo pojasnio, kako te forum doživljava, kada je pojašnjavao i mene, da bi nas u određenu scenu smjestio. Tko se više tu može snaći, za svaku ženu koja drži do sebe, velika hrabrost treba uopće reći da te upoznala..reći to na ovakvom mjestu, poput ovog foruma. Upoznajem te već mjesecima, tek sam ispod površine zagrebala i nije ni čudo što sam zbunjena i ne umijem se snaći jer, pišući ovdje ni sama sebi ne vjerujem da pišem o jednoj osobi kada bih voljela reći nešto o Krasu, pišući o stvarnome tebi ..
Sada se obraćam obojici: Krasu i Radomiru. Ti si idiot. Ti si jedini koji se trudi ili možda s lakoćom to radi, da sebe prikaže ovako kako to radiš na forumu. Još uvijek ne znam zašto to radiš..
Zar misliš da bi te ljudi manje cijenili i uvažavali da si malo više pravi ti, koji ima što reći..koji se umije izražavati, mladju si spomenuo da ti je rekao da si nepismen i to ti nije problem, a ja znam da umiješ pisati i "Ne mogu".."Ne znam"..znaš razdvojiti, kad se smiriš i uozbiljiš. Poznate su mi sve tvoje fotke s foruma, sve sam ih vidjela, koje stavljaš da bi se hvalisao.. Misliš da ti to treba? Da si tako pametniji? A znaš i jesi više od toga..
Zagrebala sam samo ispod površine, upoznajem te mjesecima..dušu sam tvoju vidjela iz bliza i moram biti oprezna kada te s njom upoznajem, kada ti tebe "prevodim" jer postaješ destruktivan..nisi navikao da te netko takvim doživi, da te takvoga cijeni? Zašto si se navikao na sebe kakvim se ovdje prezentiraš? U čemu je u tome spas?
Polako moram dozirati istinu o tebi, jer se bojim da ćeš početi gristi .. Zar sam se morala ja "dogoditi" da te polako oslobađam, otvaram.. zar sam morala ja oprezno reći koliko vrijediš i imaš toliko toga za reći, da bi se ti otvorio.."otkrio" identitet i ostalo.. zar ja moram reći da prestaneš s glupostima, da bih uočila napredak u tvom načinu izražavanja, odnosno pisanja.. Zar ja moram reći da imaš dušu da bi počeo to pokazivati.. zar moram reći da si divno, emotivno biće da bi to postao?
Vidiš li svoju sestru, tvoj ponos i veliku čast što je ona tvoja sestra. Zar si veći faca ako stavljaš fotke svakakvih žena i fifica, a manje bi te cijenili i uvažavali da se smiriš i počneš biti ono što jesi, i pokažeš ono zbog čega vrijediš, čime se ponosiš,što kriješ o sebi? Više vrijedi Jelena nego svih 850 žena kojima se razbacuješ..a da mnogo toga nije istina. Zar ti moram reći koliko te cijenim, da bi se cijenio? Zar ti moram reći da te volim da bi se volio? Nije mi problem..mogu što hoću reći jer sam ja uvijek ja,i stvarna i virtualna. I nije me briga što će selo reći.
Sada ću reći da bih voljela da o svemu razmisliš..znam da svaki porod boli, svaka metamorfoza iz gusjenice u leptira je bolan proces, ali ti si na taj put krenuo .. Molim te, nastavi ga do kraja.. izvuci sebe iz sebe i pokušaj malo više biti biće koje sam ja vidjela, doživjela, jer to je tvoje istinsko biće..sve ostalo je lažna sloboda i ona nije sretna.
Slutim zašto to činiš, ali prestani se omalovažavati i samokažnjavati i komplekse isticati kao vrline. Ti si jedno drago, toplo, emotivno biće, vrijedan poštovanja i neizvjesnosti što ćeš mi ovdje sasuti na ovo kada vidiš jer ja sam uvijek i svuda ona ista koja jesam i dovoljno bistra i pametna i luda da bih te tebi samome ovdje "prevela" i "napisala".

Jednom si mi rekao da nisi dobar, a ja uvijek pronađem nešto dobro u tebi.. To je zato što znam naći put do središta bića, ponekad ga uspijem sa sobom povesti van.

quote:
Originally posted by KRAS

quote:
Originally posted by izivko

Kras, čestitke na sestrici! Lijepa i uspješna

priča bolje slovenski od bilo kojeg slovenca..ali eto jad i beda zakompleksiranih ljudi, nemogu da smisle nas južnjake

grme naučite slovenski, prilagodite se kulturi, asimilirajte se ovo ono..i kad sve to usavršiš i završiš visoke škole o komparativnoj i slovenskoj književnosti sa najboljim ocjenama i opet nevaljaš

Edited by - Just_Charlie on 05/09/2015 00:47:09
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3841 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 05/09/2015 : 07:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Jao,jao...

Wtf?
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 05/09/2015 : 08:36:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Bagi, znas ono kad covjek osjeti da se neceg zasitio..da se mora odmoriti..od foruma i svega. To se covjek zasiti sebe.
Moram se odmaknuti i posvetiti sebi, razmisliti u cemu je moj "problem" da me ljudi prepoznaju kao osobu koja ce znati nesto izvesti, pomoci...dusu izlijeciti..pruziti...
Ono kad imaju predodzbu da sam neiscrpno vrelo iz kojeg mogu lijek popiti..
Nisam..to sam samo ja, nisam neiscrpna...samo sam istinska ja, bez zadrske i kompromisa.
Vec sam sto puta rekla - nisam precica, mogu samo pokazati put.

Nakon toga se sama moram odmoriti, obnoviti. Svoj vlastiti zivot moram posloziti, uceci o drugima, ucimo o sebi ..

Naucila sam sebe iznova i zelim .. spremna sam biti sretna.
Zelim nekoga s kim cu to moci dijeliti. Dosta sam se samokaznjavala, Svirajuci to ponovo, Sama ..

Znam tocno sto zelim, spremna sam to i dobiti.
Ne zelim vise biti od sebe same samo, umorna. Ja sam vise od toga.

Edited by - Just_Charlie on 05/09/2015 08:38:22
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 05/09/2015 : 08:46:01  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
ne znam zašto ženske uvijek imau tu potrebu spašavat nas muške od nas samih

Vamos a la playa tralalalala

Edited by - igor 12 on 05/09/2015 08:46:37
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 05/09/2015 : 12:03:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

ne znam zašto ženske uvijek imau tu potrebu spašavat nas muške od nas samih

Sam je trazio da ga "napisem"..rekla sam da ga prvo moram procitati. :)

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 06/09/2015 : 17:41:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Dobar dan..kako je protekla moja trosatna kava, (dogovorena jučer, ali s nekim pravilima) uopće nije tajna, pa vam to mogu ispričati, jer sam satima slušala, a da niti jedno jedino pitanje nisam postavila. Ja doista nemam pojma kako se to dogodi. Nakon kratkog uvoda, par pitanja na koja sam odgovorila uz kavu, njegova priča trebala je biti samo kratka crtica, ali ja više nisam pričala ..samo sam slušala..tom brzinom rijetko čujem kako teku riječi, vremena kronološki posložena, dokumentaristički prikazana, cijela njegova životna priča, sve što je jučer rekao da ne pitam jer je prekinuo dužu vezu i o tome ne želi govoriti, da ne pitam o poslu ali sam dobila na uvid par selfija u full opremi, i poneku zanimljivu, bezopasnu priču, na uvid imovinsko, emotivno, obiteljsko stanje..i sve ostalo što nisam pitala niti pokazala da me zanima..
Jednostavno je..muškarci su želji pričati i pričaju više od žena, samo žele da ih ima netko slušati..Ovo nije bila kava s muškarcem kako sam donekle mislila..ovo je bilo olakšavanje duše do temelja.
Sječam se kako je usput rekao kako je lijepo samnom razgovarati, uopće nije primjetio da ja nisam razgovarala, već slušala..satima. Pokušala sam jednom samo prekinuti na kratko da kažem jednu opasku ali je rekao - samo malo, da završim, pa ćeš onda ti..hahaha. Uspjela sam mu dati par savjeta, ako je slušao sebe, neka se distancira od sebe i još jednom profesionalno se presluša, tako će jasnije vidjeti gdje griješi, jer nitko nije savršen u svim sferama života..negdje uvijek kiksa. Lik je ok. sam sebe je dogovorio opet na kavi ovaj tjedan, kad ja budem mogla, odavajući sigurnost da to želi, kao kad shvaćaš da ti je godila ova i potrebna nova, ugovorena seansa kod ... što sam ono ja?
Na rastanku me ipak podsjetio, kad se sagnuo, ne bi li mi poljubac brzinski "ukrao".

Je li sve u redu samnom?

Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000