forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Aster Blistok izdanje?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/10/2015 : 10:45:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
meni se ne sviđa Muski, ni najmanje (usput, znao sam da misliš da je on najvažniji)

Zoro, o svemu se može raspredati koliko se hoće
to nije do "predmeta" nego do "subjekta"
ti si još uvijek u predkantovskom modusu ili ako hoćeš da te pohvalim, u modusu zdravog razuma
pa ti izgleda da se "poticanje na razmišljanje" može kvantificirati, i to tako olako. međutim, to nije baš tako, Zoro, i tebi fali mjerni instrument da bi izračunao je li mene više potakao Demon ili Supermike itd.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/10/2015 : 11:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

meni se ne sviđa Muski, ni najmanje (usput, znao sam da misliš da je on najvažniji)

Zoro, o svemu se može raspredati koliko se hoće
to nije do "predmeta" nego do "subjekta"
ti si još uvijek u predkantovskom modusu ili ako hoćeš da te pohvalim, u modusu zdravog razuma
pa ti izgleda da se "poticanje na razmišljanje" može kvantificirati, i to tako olako. međutim, to nije baš tako, Zoro, i tebi fali mjerni instrument da bi izračunao je li mene više potakao Demon ili Supermike itd.

Ne čitam misli pa ni ne govorim koji je strip tebe "više potakao" nego da mi se čini da je ovom raspravom pokazano da se o Asteru može itekako mnogo raspravljati, može se kako se čini i o Demonima Ludila, a može li se o Supermikeu/Marcusu/kamenu na cesti to se tek treba vidjeti. I naravno, dugačka rasprava nije isto što i kvalitetna rasprava, ali je ipak neki pokazatelj. Malo ima ovakvih diskusija na forumu.

Ne čudi me uopće što ti Muski ne paše . No to je samo još jedan pokazatelj zbog čega ti strip baš nije po ukusu. Što nekad davno nije bio slučaj.

Edited by - Zoroasterixx on 26/10/2015 11:27:19
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/10/2015 : 15:01:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
okej, tebi se čini da se može o Asteru, da se može o Demonima, to je pokazano... ali je isto tako pokazano da se o Zagoru ispisalo stotine i stotine stranica (možda sam ih sam toliko), dakle...

sve to skupa ništa ne dokazuje, tj. kako i sam kažeš, to samo znači da o Zagoru postoje "dugačke rasprave". o tome smo par dana prije. tj. to je tek uvjet (gotovo nužan) da bi se došlo do kvalitete, eventualno.
Aster tu ne kotira baš dobro, po tom tvom "pokazatelju", malo smo ga pogurnuli ovom prepiskom, ali bez straha, sutra-preksutra će opet potonuti i čamiti.

zato, uživaj dok traje;)
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/10/2015 : 15:10:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

okej, tebi se čini da se može o Asteru, da se može o Demonima, to je pokazano... ali je isto tako pokazano da se o Zagoru ispisalo stotine i stotine stranica (možda sam ih sam toliko), dakle...

sve to skupa ništa ne dokazuje, tj. kako i sam kažeš, to samo znači da o Zagoru postoje "dugačke rasprave". o tome smo par dana prije. tj. to je tek uvjet (gotovo nužan) da bi se došlo do kvalitete, eventualno.
Aster tu ne kotira baš dobro, po tom tvom "pokazatelju", malo smo ga pogurnuli ovom prepiskom, ali bez straha, sutra-preksutra će opet potonuti i čamiti.

zato, uživaj dok traje;)

Vraćamo se na početak, pa da se ne ponavljam previše, kažem i dalje da je činjenica da se o Zagoru ispisalo stotine stranica irelevantna kako sam kažeš. Aster će "potonuti" uz povremeno oživljavanje, ne sumnjam, to se događa na forumima...čak i Zagor povremeno potone. Neke od najboljih rasprava o Zagoru su stare.
Podrška Anti, naravno, da nastavi svoje osvrte.
A mi bi se mogli prebaciti na Zagora na prikladnom topiku. Osim ako nemaš još nešto reći o Asteru.

Edited by - Zoroasterixx on 26/10/2015 15:12:46
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/10/2015 : 15:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
vjerojatno ću reći još koju
ali, o Supermikeu neću sad pričati. ovaj put ćeš ti animirati druge i voditi glavnu riječ.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/10/2015 : 15:32:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

vjerojatno ću reći još koju
ali, o Supermikeu neću sad pričati. ovaj put ćeš ti animirati druge i voditi glavnu riječ.

Napisao sam što sam imao, zasad, nadovezat ću se ako netko odgovori, a to nije obavezno (jer čak ni to što je tema o Zagoru nije garancija da će se iz nje razviti rasprava).
Mogao bi malo pojasniti što ti se ne sviđa kod Muskija. Smatraš li njegovu/njezinu pojavu iritantnom/suvišnom i lošim rješenjem Asterove dileme, ili te nervira spolna ambivalentnost lika? (znam da si konzervativan po takvim pitanjima)

Edited by - Zoroasterixx on 26/10/2015 15:34:32
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/10/2015 : 15:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ne sviđa mi se postavka sa Muskijem, ma kako Godard inzistirao na daljini Himere i blizini Muskija/ne
izravno rečeno: Aster je tupson, a Muski mali sroljo
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/10/2015 : 15:42:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

ne sviđa mi se postavka sa Muskijem, ma kako Godard inzistirao na daljini Himere i blizini Muskija/ne
izravno rečeno: Aster je tupson, a Muski mali sroljo

Ustvari oba glavna lika ti se ne sviđaju. Samo u Asteru pokušavaš naći nekakve znakove Čovjeka/tragaoca, ali nisi zadovoljan s njim samim...pa može se reći ni da ti se glavna ideja serijala ne sviđa.

Edited by - Zoroasterixx on 26/10/2015 15:43:34
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/10/2015 : 15:42:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx
(znam da si konzervativan po takvim pitanjima)

onda si sam sebi odgovorio
ja ne cijenim te zajebancije
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/10/2015 : 15:43:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
(znam da si konzervativan po takvim pitanjima)

onda si sam sebi odgovorio
ja ne cijenim te zajebancije

OK, izvini.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/10/2015 : 15:53:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Samo u Asteru pokušavaš naći nekakve znakove Čovjeka/tragaoca, ali nisi zadovoljan s njim samim...

da, ta postavka "traganja" je dobra, bolje rečeno, to je jedini smisao čovjeka

Aster je strip koji to doslovno prikazuje, Zagor je strip gdje je fundament već postavljen. U Asteru imaš samu potragu, u Zagoru to moraš domisliti. Kako ti rekoh, budući je meni sve već na istoj ravni, stripovi me ne zanimaju više kao zabava, kao priče, kao "uzmem štivo, čitam i pratim autora", onda razmišljam iliti promatram jednog i drugog na malčice neuobičajen način, nesvakidašnji na forumu.

Npr. uzmimo antove osvrte. On potpuno slijedi priču, apsorbiran od strane autora i igra po njegovim pravilima, da tako kažemo. Ja to više ne mogu tako, priču slijedim u određenoj mjeri (dobrog ukusa), a onda silujem stvari, opet sa zerom dobrog ukusa;)

Zato i mogu gledati Astera kao "moju mogućnost", jer moje mogućnosti se poklapaju sa cjelokupnošću svijeta (u idealnom slučaju ----- koji se neće ostvariti;)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/10/2015 : 15:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

OK, izvini.

ma ne, mislio sam na Godarda i pederčića Muskija
nisi me ti ničim uvrijedio, ma daj, to je osim toga, skoro nemoguće;)
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/10/2015 : 16:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Samo u Asteru pokušavaš naći nekakve znakove Čovjeka/tragaoca, ali nisi zadovoljan s njim samim...

Npr. uzmimo antove osvrte. On potpuno slijedi priču, apsorbiran od strane autora i igra po njegovim pravilima, da tako kažemo. Ja to više ne mogu tako, priču slijedim u određenoj mjeri (dobrog ukusa), a onda silujem stvari, opet sa zerom dobrog ukusa;)

Zato i mogu gledati Astera kao "moju mogućnost", jer moje mogućnosti se poklapaju sa cjelokupnošću svijeta (u idealnom slučaju ----- koji se neće ostvariti;)

Čini mi se da je Antov pristup neophodan, pogotovo na prvo čitanje. Moram se uživjeti u autorov svijet ako želim potpuni doživljaj...nego kako se to priča može "silovati s dobrim ukusom"?
Mislim, jasno je da ti se idejna postavka serijala ne sviđa, pa ni likovi, a ideje koje Godard predstavlja smatraš promašenima, to mi je jasno. No to znači i da je tebi jasno da Asterovo "traganje" nije nužno i tvoje traganje...osim možda strogo na alegoričkoj razini.
Što ti je dakle najbolje kod Astera? Ideja traganja za smislom, scenaristička izvedba, crtež?

Edited by - Zoroasterixx on 26/10/2015 16:17:07
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/10/2015 : 16:20:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa ne mislim da doslovno radim što i Aster. rekoh ti da je on tupson, tražiti Savršenu Ženu na takav način je infantilnost (slučaj Dylan Dog)

na fundamentalnijoj razini, Aster "traga". to nema veze sa zdravim razumom, nego je to permanentno stanje. ontologija. Aster se jednog lijepog jutra probudio i rekao ... "ja". što sam ja? naravno da je to i moje traganje, jedino je moja metodika superiornija;) tko ima bolje metode, njemu djevojka. Zoro, prema svemu sudeći, ti si još na početku puta, još se nisi sasvim probudio, ali sviđa mi se što si uopće krenuo na put.

DDog, Aster, to su infantilci koji nisu do kraja razumjeli "antinomiju", makar se kreću protiv struje, u suprotnostima. Zagor, Prljavi Harry, to su ti oni koji su prihvatili antinomiju i integrirali je postavši Nadljudi (a čovjek može biti samo nadčovjek ili bitanga, prema profesoru Heideggeru)
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/10/2015 : 16:30:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa ne mislim da doslovno radim što i Aster. rekoh ti da je on tupson, tražiti Savršenu Ženu na takav način je infantilnost (slučaj Dylan Dog)

na fundamentalnijoj razini, Aster "traga". to nema veze sa zdravim razumom, nego je to permanentno stanje. ontologija. Aster se jednog lijepog jutra probudio i rekao ... "ja". što sam ja? naravno da je to i moje traganje, jedino je moja metodika superiornija;) tko ima bolje metode, njemu djevojka. Zoro, prema svemu sudeći, ti si još na početku puta, još se nisi sasvim probudio, ali sviđa mi se što si uopće krenuo na put.

DDog, Aster, to su infantilci koji nisu do kraja razumjeli "antinomiju", makar se kreću protiv struje, u suprotnostima. Zagor, Prljavi Harry, to su ti oni koji su prihvatili antinomiju i integrirali je postavši Nadljudi (a čovjek može biti samo nadčovjek ili bitanga, prema profesoru Heideggeru)

Pa Aster i jest infantilan, takvim ga i autor prikazuje, jer je cilj prikazati njegov način potrage besmislenim ( jer ne vidi ono što mu je pred nosom jel).
A kako smo došli do toga da je Prljavi Harry = natčovjek?
I po čemu su uopće slični Zagor i Clint Eastwood pa da su obojica "nadljudi"? I ako možeš biti ili natčovjek ili bitanga, OK, Aster je onda bitanga, ali to bi bio i Chico također (jer je Zagor natčovjek jel, a on nije).
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/10/2015 : 16:41:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Da, ali ne može Godard upirati prstom u nekoga, kad i sam radi početničke greške. Osim toga, ja ne vjerujem u anti-nešto. Antiteza ne može stajati sama. Ako je Aster besmislen, onda je to veliki gaf stripa - i vidi vraga, baš jest tako.

Nolitta može staviti Supermikea, kad je tu bitan Zagor. I onda tu šljaka obrnuta logika, antiteza jače ističe tezu.

Harry Calahan je majstor, veliki filozof (uostalom kao i Zagor). Nisi ti do sada gledao taj film na pravi način. Da jesi, bilo bi ti jasno da bi Aster i Muski bili žrtve Prljavog Harryja. Dirty Harry je maestralni odgovor konzervativnih progresivnih snaga na seksualne, studentske, šezdesetosmaške nazadnjačke revolucije. Prvo moraš staviti film u ove koordinate, tek onda se otvaraju svjetovi.

Edited by - stinky on 26/10/2015 16:42:52
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/10/2015 : 16:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, ali ne može Godard upirati prstom u nekoga, kad i sam radi početničke greške. Osim toga, ja ne vjerujem u anti-nešto. Antiteza ne može stajati sama. Ako je Aster besmislen, onda je to veliki gaf stripa - i vidi vraga, baš jest tako.

Nolitta može staviti Supermikea, kad je tu bitan Zagor. I onda tu šljaka obrnuta logika, antiteza jače ističe tezu.

Harry Calahan je majstor, veliki filozof (uostalom kao i Zagor). Nisi ti do sada gledao taj film na pravi način. Da jesi, bilo bi ti jasno da bi Aster i Muski bili žrtve Prljavog Harryja. Dirty Harry je maestralni odgovor konzervativnih progresivnih snaga na seksualne, studentske, šezdesetosmaške nazadnjačke revolucije. Prvo moraš staviti film u ove koordinate, tek onda se otvaraju svjetovi.

OK, teza Astera (ili Godarda) je da je ljubav najjača, jedino što vrijedi, a tu tezu predstavlja Muski, koji/koja je cijelo vrijeme u njegovoj blizini i voli ga unatoč tome što on ne primjećuje nasuprot "antiteze" - Asterova lutanja po svemiru. Odnosno, smisao je tu, na dohvat ruke, samo treba vidjeti.
Aster nije besmislen, već je njegova potraga krivo usmjerena - doduše, autor je mogao to učiniti snažnijim, mogao je predstaviti promjenu njegova karaktera kroz susret sa suludim svjetovima, no to ne zamjeram ovim ranim epizodama već onima poslije.
Btw konzervativne progresivne snage koje predvodi Prljavi Harry
Na prvi pogled šezdeset osma nema veze s temom, ali je jasno da je Godard sljedbenik studentskih revolucija, dok si ti kontra.
To je sad već šira tema, ali osobno ne vidim neku nazadnost u tim prosvjedima.

Edited by - Zoroasterixx on 26/10/2015 16:52:20
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/10/2015 : 17:02:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
sve ima veze sa svime
u tome je ljepota. pitanje je jedino koliko toga netko ima snage "silovati". kako moj bitak seže do pola svijeta, onda mogu i "silovati" više toga, pa i šezdesetosmu.

Aster. uvjetno "besmislen", osim toga referirao sam se na tvoj post (a ti si upotrijebio "besmislenost").
Muski. slaba teza, prije bitanga. Muski je pasivni prirepak, doduše, ne znam kako se to kasnije razvija. ali dobro, barem ima žensku privrženost. žensku privrženost i, zapravo, iz te pasivne prireposti prelazi u akciju. Muski ima jasno mišljenje (npr. U svetu varki) i putanju ravna crta-cilj. ali, to opet ne mogu cijeniti, jer je ispravna postavka obrnuto: muškarac bi trebao jasno misliti i ravna crta-cilj. Godardova misaona konfuzija je trebala ići do kraja: Aster postaje Savršena Žena, a Muski Nadčovjek. to bi bila diverzija i glupost, ali barem dosljedno.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/10/2015 : 17:06:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
ali osobno ne vidim neku nazadnost u tim prosvjedima.

važno da vidi Don Siegel, pa nam podaruje Prljavog Harryja!!

jasno da ti ne vidiš, pa rekoh, da se još nisi potpuno probudio. što misliš, tko je Škorpion?
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/10/2015 : 17:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

sve ima veze sa svime
u tome je ljepota. pitanje je jedino koliko toga netko ima snage "silovati". kako moj bitak seže do pola svijeta, onda mogu i "silovati" više toga, pa i šezdesetosmu.

Aster. uvjetno "besmislen", osim toga referirao sam se na tvoj post (a ti si upotrijebio "besmislenost").
Muski. slaba teza, prije bitanga. Muski je pasivni prirepak, doduše, ne znam kako se to kasnije razvija. ali dobro, barem ima žensku privrženost. žensku privrženost i, zapravo, iz te pasivne prireposti prelazi u akciju. Muski ima jasno mišljenje (npr. U svetu varki) i putanju ravna crta-cilj. ali, to opet ne mogu cijeniti, jer je ispravna postavka obrnuto: muškarac bi trebao jasno misliti i ravna crta-cilj. Godardova misaona konfuzija je trebala ići do kraja: Aster postaje Savršena Žena, a Muski Nadčovjek. to bi bila diverzija i glupost, ali barem dosljedno.

Možeš povezati sve sa svime ako želiš, ali to može biti i veoma proizvoljno, nabacivanje stvari na hrpu...treba nekog reda, smisla.

Autor postavlja Astera na potragu koja ga na kraju dovodi do cilja (ovdje ćemo zanemariti ono što dolazi nakon prvog ciklusa) ali ne onako kako je on očekivao. Njegova potraga služi tome da autor predstavi razne negativne društvene pojave, dakle suprotnosti ljubavi, od potrošačkog društva do rata i nacizma. Na taj način sve te pojave služe kao "antiteza" ljubavi, recimo tako.

Za svakog "sidekicka" se može reći da je "prirepak" glavnom junaku...no Muski za razliku od Astera jasnije vidi, kako sam kažeš, ispravno tumači događaje i stvari i ima jasniji cilj. Zato od puke pasivnosti prelazi u akciju. Vidim da ti ničeanski (mizogino?) smatraš besmislenim ideju da androgin/žena preuzima ulogu muškarca (kako je ono bilo, žena ne može biti natčovjek jel). Dok Aster ne misli jasno i izgubljen je, a on bi trebao igrati ulogu natčovjeka.

Godardova ideja je (zapravo ne možda, već vjerojatno) doista trebala otići u smjeru u kojem si ti rekao i to ne bi bila glupost, ali Godard nije otišao nigdje već je zalutao. No ovo bi trebalo dodatno pojasniti. Ustvari tu si dotakao srž svega.

Da, Godard je tako trebao učiniti to. Aster je trebao postati Savršena Žena, a Muski Natčovjek...a sad treba objasniti što ti pojmovi znače u ovom kontekstu.

Edited by - Zoroasterixx on 26/10/2015 17:34:39
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/10/2015 : 17:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
podrazumijeva se da treba imati smisla (hint: vidi sve moje "stvari";)))

"Vidim da ti ničeanski (mizogino?) smatraš besmislenim ideju da androgin/žena preuzima ulogu muškarca"

dobro vidiš
muškarac i žena nisu ekvivalentni, već komplementarni. što ćeš, ja sam bečka škola.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/10/2015 : 17:47:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

podrazumijeva se da treba imati smisla (hint: vidi sve moje "stvari";)))

"Vidim da ti ničeanski (mizogino?) smatraš besmislenim ideju da androgin/žena preuzima ulogu muškarca"

dobro vidiš
muškarac i žena nisu ekvivalentni, već komplementarni. što ćeš, ja sam bečka škola.

Pa dobro, ali Aster baš i nije bečka škola Šala :)

Aster je za Muskija "Savršena Žena", odnosno ispunjenje, jer Aster kao muškarac ne može biti žena jel. Na taj način aktivan lik postaje pasivan, jer je njegova aktivnost pogrešno usmjerena (ne vidi dobro cilj). No Muski je muško-žensko biće, njegov cilj je jednako tako pronalaženje smisla. Pasivan lik, koji postaje aktivan jer ima jasan cilj, a to je spasiti/sačuvati Astera. Dakle, obrtanje klasične rodne uloge, ali i klasične uloge strip junaka i njegova sidekicka.
Tako da je jedini put kojim je Muski trebao ići bio put "nadčovjeka", tipično rezerviran za muške likove. No Godard nije imao hrabrosti/znanja do kraja slijediti tu početnu stazu.

Edited by - Zoroasterixx on 26/10/2015 17:50:28
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/10/2015 : 18:10:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Zoro-Wilhelmu-Meisteru, jednog dana ćeš nadmašiti Učitelja.
Ali, možda ti jesi Muski, no ja nisam Aster, nego Prljavi Harry;))
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/10/2015 : 18:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zoro-Wilhelmu-Meisteru, jednog dana ćeš nadmašiti Učitelja.
Ali, možda ti jesi Muski, no ja nisam Aster, nego Prljavi Harry;))

A kako je ono bilo...Dirty Harry bi napucao i Astera i Muskija jel
Vjerojatno uz optužbu da su hipiji
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/10/2015 : 18:38:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da, Prljavi čisti grad, samo njemu ne treba monolog Taksista. Taksist mora na glas izreći da treba počistiti "sve te kurve, pedere, gamad i pustiti niz nužnik", a Prljavi se treba samo pojaviti i već znamo da on jest to. Prljavi Harry je inkarnacija Taksistovog monologa, svaki put kad ga vidiš u offu si zamišljaj "treba sve te pedere, kurve..."

zato, ne bi Aster i Muski dobro prošli
Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000