Jbm ti prevod !!! Pa da l' je ovaj/ova što prevodi ikad pročitao/la bilo šta o Zagoru, divljem zapadu ili bilo šta o istoriji severnoameričkog kontinenta u periodu radnje stripova koje prevodi!? Glupost je jedina neograničena kategorija, na žalost...
Jbm ti prevod !!! Pa da l' je ovaj/ova što prevodi ikad pročitao/la bilo šta o Zagoru, divljem zapadu ili bilo šta o istoriji severnoameričkog kontinenta u periodu radnje stripova koje prevodi!? Glupost je jedina neograničena kategorija, na žalost...
Pa ovdje prijevod i moze stati. Originalni naziv je mislim "Soldati blu" sto na talijanskom takodjer nije "normalan" naziv. Unutar stripova kad se radi o plavim kosuljama/bluzama gotovo uvijek imamo izraz "giacche blu" ili cesce "giacche azzure", a gotovo nikad "soldati blu" tako da nemam zamjerku na prijevod.
Niti ja..sad pogledao u enciklopediji to je ZS 822 "bijeli poglavica"...tri broja prije su neke reprize Wabashi i slično,ali nije nužno da se veže na Kandraxa koji slijedi...
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Niti ja..sad pogledao u enciklopediji to je ZS 822 "bijeli poglavica"...tri broja prije su neke reprize Wabashi i slično,ali nije nužno da se veže na Kandraxa koji slijedi...
vrač Vabashi i Tajna mlina su bile stare epizode, ovo ide poslije ratnog pokliča
To su te epizode koje sam čitao kao klinac. Od Bubnjeva smrti pa naovamo
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
vrač Vabashi i Tajna mlina su bile stare epizode, ovo ide poslije ratnog pokliča
To su te epizode koje sam čitao kao klinac. Od Bubnjeva smrti pa naovamo
Ja sam to primjetio jos u najavi za prethodni broj. Ne sjecam se same epizode ali ne vjerujem da moze parirati prvom pojavljivanju.
Ovaj drugi Kandrax koji slijedi je odličan
Meni isto. Bolji od prvog. Secam se kad sam citao Magicne oci kao klinac u 4. klasu osnovne skole . Tako se dobro secam - bilo je to bas kad smo u skoli imali jednotjedni kurs skijanja. A citao sam na domacem sank pultu koji jos i dan danas imaju starci u kuhinji . I te fantasticne osjecaje danas, skoro pa 30 godina kasnije, rijetko koji strip da mi vrati..