forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 521

morski
Senior Member

2665 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 09/01/2016 : 22:52:39  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Mi placamo 13eura za kolor fest..koji smo mi budzovani.
Bojim se vremena da cemo kupiti jedan strip i posudjivati jedni drugima kao nekada. Ako bude bio interesantan medij.

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9042 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 10/01/2016 : 00:53:23  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Eksperimentalan crtež - verovatno, ali loš - apsolutno.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 10/01/2016 : 02:38:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Meni se sviđaju. Druga tabla na primjer, s malo sredstava riješena bizarnost kao "konkurentsko" lice straha. Fina boja i "hrapave" površine... Ne namećem svoje mišljenje ako je netko tako shvatio. Ali da bi mi bila pozivnica za kupovinu, bi.

S tim da ovo i nije baš toliki eksperiment. Najprije su dva bočna pravokutnika tamnog kolorita (horor, crna individua među sjenama maski) izražena suprotnost svijetlomu središnjem (komična nakaznost + klaustrofobija). Potom nas središnja izmjena plan-kontraplan (ujedno najslabiji dio) uvodi u zaključni kadar. Komplementarne boje sada uokviruju jedino lice - sjene gotovo u cijelosti ustupaju mjesto osvijetljenome "ružnom". Uopće, postupna redukcija likova, sužavanje prostora i širenje površina (tijela, lica) od početka prema kraju, ukidanje tame i "tajanstvenog lika", sve pred krupni plan koji "potvrđuje" grotesknog šaptača s početka.

Kao što rekoh, meni se sviđa. Treća tabla više eksperimentira pošto se poigrava percepcijom prostora, Dylanovom i našom. Sa zanimanjem bih pogledao što ima dalje...
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5135 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 10/01/2016 : 10:45:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Eksperimentalan crtež - verovatno, ali loš - apsolutno.

jedino loše što taj eksperiment naplaćuju - mogli su
eksperimentirat i poklanjat u Repubblici uz anketni list koji bi se besplatno slao u Bonelli

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/01/2016 : 11:31:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

http://www.sergiobonelli.it/news/news/39658/Sergio-Gerasi-disegna-Dylan-Dog-.html

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

VLADA 96
Starting Member

Serbia
83 Posts

Member since 04/07/2012

Posted - 11/01/2016 : 23:17:09  Show Profile Show Extended Profile  Send VLADA 96 a Private Message  Reply with Quote

Ponovo sam procitao ovu pricu. Jako lepa, mozda jedna od najlepsih Rujuovih prica. Uocio sam, pre svega, dve teme o kojima bi valjalo govoriti: jedna je tema musko - zenskih odnosa, a druga tema se odnosi na (nesto sto meni zaokuplja paznju vec duze vreme) odnos civilizacija - priroda. Ruju je ove dve teme uspeo da spoji na jako dobar nacin kroz pricu o sirenama, demonima prirode pogubnim po muski rod. Neko bi mozda po ovom ptanju rekao da je civilizacija muska tvorevina, a da su zena vise naklonjene prirodi. Licno smatram da je ovakvo misljenje pogresno. Ako stavimo po stranu sve nase psiholoske i kakve jos sve ne razlike, za prirodu smo svi mi, da se tako zivopisno izrazim, ista govna.

Sirene su ti cudna bica, sinko. Ponekad prozdiru ljude, a ponekad se u njih zaljubljuju.

Sirene su, dakle, otelovljenje muskarcevih strasti i njegovog straha pred zenom. One su predivne i zavodljive, ali i divlje i opasne (simbol toga je drugi, zivotinjski deo njihovog tela). Ukoliko se muskarac prepusti svojim strastima, tj. njihovoj pesmi, to ce za njega biti pogubno.No, cud je sirenina smijesna rabota, pa ne mora sve da bude tako crno. I u sirenama ima ljudskosti, one nisu samo prozdrljive zveri vec se mogu i zaljubiti. Jedan od interesantnijih likova je ribar Angus. Meni licno on nekako deluje kao covek koji je napravio dobar balans izmedju prirode i civilizacije. Sa jedne strane, on je ribar, citav svoj zivot provodi na moru, a sa druge strane, imamo i potvrdu da je on obrazovaniji od drugih ribara sa ostrva: "Oni su bili neuki i sujeverni ljudi. Niko od njih nikada nije procitao Homera." Takodje, on je i ocinska figura, covek koji je odgajao malu sirenu i koji nimalo nema sklonost ka njenim carima. Medjutim, u njemu je osecaj pripadnosti ljudskom drustvu nadvladao i na kraju je ipak morao da ubije svoju "cerku".

Druga tema kojom se bavi ova prica je odnos ljudske civilizacije i prirode u svom najpogubnijem svetlu - ekoloska kriza i rat. Covek, to slabo zivince, ako ne najslabije onda sigurno jedno od slabijih, ali sa druge strane zivince obdareno razumom, trska koja misli, oduvek je tezio da sebe zastiti od neumoljivih prirodnih stihija. Posledica tog straha od opasnosti koje vrebaju u prirodi je pojava i ekspanzija civilizacije. Od pecine pa do modernih metropola covek samo pokusava da napravi neko sigurno utvrdjenje gde ce moci da se zastiti od prirode i njenih hirova. No vremenom, kako je civilizacija pocela da se razvija i jaca, cove se osilio i njegove teznje vise nisu bile samo defanzivne vec su postale i ofanzivne, imperijalisticke. Javio se pokusaj da covek porobi prirodu. I tu je nastao problem. Priroda se pobunila, probudili su se davno uspavana cudovista. U prici se vise puta insistira da sirena nikada ne bi napala ljude da nisu zagadili more i tako oterali ribe. No, ovde se sugerise na jos jednu neprirodnu pojavu - rat. Sirena je pre ovoga napadala ljude jos samo za vreme Drugog svetskog rata kada su podmornice i projektili rasterali ribe. Ovde se pojavljuje jedan drugi vid imperijalizma - porobljavanje drugog coveka, drzave i naroda. U toj borbi ljudi zaboravljaju na prirodu i na stetu koju joj nanose svojim sebicnim sukobima. I tada se privoda buni, a Angus to na jednom mestu naziva: "...tragedijom gorom i od rata." Cak i kada nam deluje da smo konacno zadali smrtonosan udar prirodi i njenim cudovistima i stihijama, ona nas iznenadi jos nekim kecom iz rukava (kao sto je Gruco iznenadio mornare kada su igrali poker), sto dolazi do izrazaja na poslednoj strani ove price.

Moje licno misljenje je da je coveku zbog njegove ranjivosti civilizacija preko potrebna. Ali, covek nikada ne treba da zaboravi da su njegovi koreni u prirodi. Nije greska u civilizaciji kao takvoj, vec u tome sto je covek poceo da se koristi civilizacijskim tekovinama da porobi prirodu. To vec sada deluje pogubno na covecanstvo, a ako se ovako nastavi, u buducnosti nas cekaju jos gore stvari.
Go to Top of Page

Villain
Average Member

Serbia
566 Posts

Member since 01/03/2011

Posted - 12/01/2016 : 22:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Villain a Private Message  Reply with Quote

This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 14/01/2016 : 21:18:16  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Danas u Londonu, moja malenkost u cetvrti Paddington nasla adresu istraz...khm..Caffe Dylan Dog... Craven Road 7.... nitko nije zaurlikao iznutra, samo sam sjeo narucio cappucino i pauzirao.
Nekoliko kopija random naslovnica, dva portreta uokvirena, uglavnom i nije neka potpuna posveta strip junaku bez horror rekvizita. Vise me podsjeca na nekadasnje salone za sisanje sa dva tri postera kao uzorcima za frizure.
Caffe restoran je dobro posjecen, puno ljudi ruca unutra, bar za pola sata sto sam bio unutra, ipak je ulica frekventna pa pridonosi posjecenosti. Moglo je bolje...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 14/01/2016 : 21:20:45  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 14/01/2016 : 21:52:25  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Jos jedna vezana za Dylan Doga...

Btw.. stavit cu jos slika iz Caffea ovih dana...

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/01/2016 : 18:22:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Počeo sam čitati VČ DD

Nisam ništa pisao za prvih osam epizoda pa to budem kasnije.

Broj 9:Naslikani košmar:Solidna epizoda sa zanimljivim Marijem. Ludi slikar, ubojstva, malo mjesto, magla...I neke stare ljubavi. Solidno.

Scenarij:6/10
Crtež:6/10

Broj 10:Deseta žrtva:Knjiga koja ubija i tko stoji iza nje.A i još jedna stara prodavaonica slična Safari. Ma prodano.

Broj 11:Nelojalna konkurencija:Neka neka, sve je to slobodno tržište:)) S obzirom na kraj, postoji dobra šansa da gospodičnu još setnemo

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/01/2016 : 22:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Broj 12:Đavolov dodir:Očekivao sam više od Paile Barbato. Nekropolis je npr. odlična epizoda a ovdje imamo čisti prosjek. Zadnjih skoro tridesetak stranica su bolje od ostatka ali ipak nedovljano da se da veća ocjena.

Broj 13:Mudrost mrtvih:Priča počinje tako "obično" (mrtvi se vraćaju iz groba) da sam očekivao melo kompliciraniji finale. Ok, ideja nije loša ali daleko je to od nekakve prvorazredne originalnosti. Može Medda puno bolje.

Broj 14:Dva života Drim:I eto malo i veza na kakav takav kontinuitet u Dilanu.Ponovno nekakve proceduralne greške u paklu i ponovno problemi za sirotog Dilana. Solidno

Sve tri epizode imaju ocjenu 6/10, i za crtež i za scenarij.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/01/2016 : 23:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Broj 15:Na talasima sećanja:E ovo je već malo bolje, pravi thriller-horror sa "Memento" spikom. freghieri mi nije baš omiljeni crtač a u boji je još lošiji ali dobro, sve skupa nije loše.

Scenarij:7/10

Broj 16:Nesanica:Bome, ove "lud sam, što je stvarno?" epizode su mi uvijek bile odlične. Malo ludila, malo farmaceutskih igara, malo ljubavi...Dobra epizoda.

Broj 17:Ne umreti za 24 časa:Dosta dobar zaplet i odlična naracija čine ovu krimi-horror epizodu možda i najboljom od zadnjih 6 pročitanih. Dobar twist na kraju.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9470 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 20/01/2016 : 15:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote

Luca Casalanguida

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 20/01/2016 : 15:04:55  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Dakle, nastavak iz Caffé Dylan Dog, Craven Road 7,Paddington, London

Ovaj umjetnik sta je nacrtao ove slike je sigurno imao slicnih problema sa imenom kao lik sto ga je glumio B.Stiller u "Meet the Parents"

Edited by - emirem on 20/01/2016 15:06:26
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 20/01/2016 : 16:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Luca Casalanguida

Ha ono, žena dođe kod Dylana, pretvori se u monstruma, on je kokne i kraj.
Znam, devet tabli je malo ali ipak...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 20/01/2016 : 16:36:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Dakle, nastavak iz Caffé Dylan Dog, Craven Road 7,Paddington, London

Ovaj umjetnik sta je nacrtao ove slike je sigurno imao slicnih problema sa imenom kao lik sto ga je glumio B.Stiller u "Meet the Parents"

Super slike!

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 20/01/2016 : 18:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Hvala!
Nisam ih ni puno napravio, kafic ima tu lokaciju zbog nekih talijanskih turista koji su bili entuzijasticni oko samog strip-junaka, pa kako je vlasnik tu zivio,zgrada je bila potpuno stambeni objekt i onda je prizemlje pretvorio u restač. Uglavnom dobar dio grada je u stalnom razvoju i za vrijeme pauza je potreban prijeko slobodan stol makar i u kakvoj prcvarnici samo da se nesto na brzinu pojede u ovom slucaju cijene su sasvim pristojne.
Btw Dylan Dog ne bio odobravao jelovnik s obzirom da je veggie.
Do cafféa-a je tal.pizzeria, pa tko voli...

Dobio sam vizitku od konobarice i isplanirao za slijedeci posjet UK jednu rutu koju bih mogao nazvati "putevima slucajeva Dylan Doga".

Edited by - emirem on 20/01/2016 18:30:44
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 20/01/2016 : 18:36:43  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Tko misli posjetiti i bude blizu Victoria station ide metroom jednu stanicu do Green Parka,izaci i presjedne se na drugu platformu i ide do Paddingtona.
Kad se izadje iz metroa odmah nalijevo i poslije prvog krizanja je caffe.
Samo za strip freakove i fanove Dyd-a..dok sam grad nudi puno,puno vise...

Go to Top of Page

morski
Senior Member

2665 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 20/01/2016 : 19:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Luca Casalanguida

When all is said and done.

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 21/01/2016 : 17:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Broj 1:Čarobni frulaš:Solidna epizoda, safara diže ocjenu. Bilo bi dobro da se jednom napravi nastavak.

Broj 2:Kuća duhova:Nema ovdje velikih iznenađenja ali ni razočaranja. Bilo bi dobro da su se sporedni likovi malo više razvili u priči.

Broj 3:Nekropolis:Odlična epizoda! Definitivno najbolji Dylan kojega sam pročitao u zadnje vrijeme. Dobro se kaže na recenziji - šteta što ovo nije bio specijal pa bi se priča zbog većeg broja strana sigurno još kvalitetnije razmahala. Također ne bi bilo loše dasmo vidjeli reakcije Dylanovih prijatelja na to gdje je bio i što mu se desilo, a i mogla se paralelno odvijati i radnja gdje Groucho i Bloch tragaju za Dylanom

Scenarij:9/10
Crtež:7/10

Broj 4:Ubica veštica.Dobro, danas su i vještice modernije i organiziranije, ne lete više na metlama, a imaju i internet sajt. Nema se izbora treba ići u korak s vremenom...sve u svemu, ovo je jedna light epizoda koja ne nudi ništa novo:malo vještica, malo starih ljubavi, malo malog mjesta...I jedan čist dobar twist na kraju.

Broj 5:Manila:Vampiri su uvijek imali solidne epizode u Dylanovom svijetu. Sjećam se još legendarne epizode Među nama, a i kasnije ih je bilo nekoliko. Iskreno ne sjećam se Manile od ranije ali sudeći prema predgovoru pojavila se jednom u epizodnoj ulozi dok je ovdje rame uz rame sa Dylanom u jednoj solidnoj i nepretencioznoj epizodi.

Broj 6:Bunar prevara: Ha tak tak, niš posebno, osim što smo vidjeli neke Dylanove stare ljubavi, istina onako kao u snu više ali bolje išta nego ništa:))

Broj 7:Prokleta knjiga:Knjige treba čitati pa makar bile i proklete:)) Dinamika je dobra, Likovi fino razrađeni, ideja nije loša...Ali ipak nije to ništa bolje od prosjeka.

Broj 8:Veliki san:Stanoooooo!!!! Koji blast to the past! To je taj crtež oji mi uz M&G najviše paše na DYlanu. A epizoda? Pa nije loša:))

Crtež:8/10

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 21/01/2016 : 18:59:24  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Broj 5:Manila:Vampiri su uvijek imali solidne epizode u Dylanovom svijetu. Sjećam se još legendarne epizode Među nama, a i kasnije ih je bilo nekoliko. Iskreno ne sjećam se Manile od ranije ali sudeći prema predgovoru pojavila se jednom u epizodnoj ulozi dok je ovdje rame uz rame sa Dylanom u jednoj solidnoj i nepretencioznoj epizodi.

Manila se prvi put pojavljuje u dvodijelnoj epizodi Noćni lov/Znak vampira (LU 100/101)

Edited by - swamp thing on 21/01/2016 19:00:14
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 21/01/2016 : 23:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Thnx!

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4344 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 24/01/2016 : 04:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
dali ima ljudi koji dupliraju vc i ludens izdanje dilana doga..recimo originalni brojevi od carobnog frulasa pa na dalje ?
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/01/2016 : 10:07:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ja ne:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page
Page: of 521 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.86 seconds. Snitz Forums 2000