forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 vegetarijanci,vegani i prijatelji životinja!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 23

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 23/01/2016 : 20:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Boze, pa napisao sam ti koji post vise (sto se krvi tice). ;P

To sto "ljudi govore" ne znaci nista. Isto ti je s onima koji ce pokusati prestati pusiti ... sta imas pokusavati, ili odlucis prestati ili ne, sve je u odluci/umu. Ali neki si ne bi priznali da im pase, pa onda kao pokusavaju prestati, lazu sami sebe.

A sto jedem ... pa nista, zivim od vazduha i svaki dan sanjam meso i ide mi slina na usta. :DDD
Ha ha ha, kada sam prestao nikada nisam ni pomislio vise na meso, cak mi i smrdi. Oni koji znaju za koliko godina se sve celije u tjelu izmjene znaju da vec davno nema ni traga od pojedenog mesa u meni, ni u celijama.

Rado, pusti ljude da zive kako zele i da jedu sta hoce. Meni npr. jaja uzasno smrde, nema sanse da bi ih jeo ikada vise.

Odgovaras mi ko da sam te napo,pitio sam te čisto iz znatizelje,jel ja nemam ideju šta bi jeo da nejedem meso!!
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2430 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 24/01/2016 : 20:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:
Originally posted by Rahazlam

quote:

quote:
Originally posted by ihrstic

SISAVCI - MESOJEDI

1) imaju kanđe
2) nemaju pore, tijelo se hrani isparavanjem preko jezika
3) vilica se otvara samo u smjeru gore-dolje
4) oštri šiljasti prednji zubi, kako bi mogli rastrgati životinju
5) samo male pljuvačne žlijezde (jer je potrebno predprobaviti vrlo malo žitarica i drugih plodova)
6) kisela slina, nema enzima ptialina za probavljanje žitarica
7) jaka solna kiselina u želucu za probavu žilavih životinjsih mišića, kostiju i sl.
8) probavni trakt dugačak samo tri dužine tijela, kako bi brzo razgradljivo meso što prije napustilo tijelo

SISAVCI - BILJOJEDI (dakle, i čovjek)

1) nemaju kanđe
2) koža diše kroz pore
3) zubalo za žvakanje (vilica se može pomicati i u stranu)
4) nemaju oštre šiljaste prednje zube za ubijanje i trganje životinja
5) razvijene pljuvačne žlijezde (potrebne za pretprobavu žitarica i plodova)
6) alkalna slina, mnogo ptialina za pretprobavu žitarica
7) 10x slabija želučana kiselina nego u mesojeda
8) probavni trakt dugačak 6-7x dužine tijela, da bi probavio žitarice i biljke koje se sporo razgrađuju

na ovo sam mislio

Ja ti sad mogu nać suprotne argumente,usporedbu sa mesojedima i sličnosti.Al nema potrebe,da nismo mesojedi onda nebi nikad jeli meso.Bolje ti je da se informiraš kod pravih znanstvenih izvora o fizionomiji čovjeka a ne o onima tipa prijatelji životinja i slično.

kako to onda da ronimo a nismo ribe?

HA?!!
kako to misliš -nismo ?!

ČOVJEK -RIBA (vodeni sisavac) tzv. AQVATIC APE

1) ne bojimo se vode i vrsni smo plivači
2) nemamo dlaku kao i svi ostali vodeni sisavci, a kosa nam raste tako da se ne opire plivanju
3) potkožno izolacisko salo kao kod svih ostalih vodenih sisavaca
4) vrlo savitljiva kičma pogodna plivanju
5) vrsna kontrola disanja (kao posljedica- govor)
6) anatomija - nos pri plivanju zatvara ulaz vodi; veći dlanovi u odnosu na prste(plivajuća kožica); automatsko usporavanje srca pri uronu u vodu
7) pijemo i trošimo vodu više od ijedne kopnene životinje (obilno znojenje, bubrezi za rad trebaju veliku kol. vode, 75% stolice voda
8) novorođenčad nam zna plivati i roniti i automatski zadržava dah, a treba skoro god. dana da nauči hodati
9) znamo igrati Picigin

OSTALI HOMINOIDI

1) većina se boji i izbjegava ulaziti u vodu i ne znaju plivati
2) dlakavi
3) salo oko bubrega i crijeva
4) kruta kičma
5) disanje- potreba za zrakom
6) dugi prsti i kratki dlanovi pogodniji za hvatanje nego plivanje, nos ne spriječava ulaz vode, u vodi- panika
7) umjerena potreba za vodom, većinom iz biljaka i voća
8) novorođenče odmah prohoda, plivanje X
9) totalni amateri u Piciginu. Razbijemo ih ko mlade majmune

Na ovo sam mislio
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2430 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 24/01/2016 : 20:26:16  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
Usput, oči su čovjeku postavljene sprijeda, poput svim lovcima- mesojedima radi boljeg osjećaja dubine, oštrine i udaljenosti od plijena.
Biljojedi imaju oči sa satrane da bi imali što veće vidno polje kako bi lakše uočili opasnost.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 24/01/2016 : 23:27:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IGMAN2

quote:

quote:

quote:

quote:
Originally posted by ihrstic

SISAVCI - MESOJEDI

1) imaju kanđe
2) nemaju pore, tijelo se hrani isparavanjem preko jezika
3) vilica se otvara samo u smjeru gore-dolje
4) oštri šiljasti prednji zubi, kako bi mogli rastrgati životinju
5) samo male pljuvačne žlijezde (jer je potrebno predprobaviti vrlo malo žitarica i drugih plodova)
6) kisela slina, nema enzima ptialina za probavljanje žitarica
7) jaka solna kiselina u želucu za probavu žilavih životinjsih mišića, kostiju i sl.
8) probavni trakt dugačak samo tri dužine tijela, kako bi brzo razgradljivo meso što prije napustilo tijelo

SISAVCI - BILJOJEDI (dakle, i čovjek)

1) nemaju kanđe
2) koža diše kroz pore
3) zubalo za žvakanje (vilica se može pomicati i u stranu)
4) nemaju oštre šiljaste prednje zube za ubijanje i trganje životinja
5) razvijene pljuvačne žlijezde (potrebne za pretprobavu žitarica i plodova)
6) alkalna slina, mnogo ptialina za pretprobavu žitarica
7) 10x slabija želučana kiselina nego u mesojeda
8) probavni trakt dugačak 6-7x dužine tijela, da bi probavio žitarice i biljke koje se sporo razgrađuju

na ovo sam mislio

Ja ti sad mogu nać suprotne argumente,usporedbu sa mesojedima i sličnosti.Al nema potrebe,da nismo mesojedi onda nebi nikad jeli meso.Bolje ti je da se informiraš kod pravih znanstvenih izvora o fizionomiji čovjeka a ne o onima tipa prijatelji životinja i slično.

kako to onda da ronimo a nismo ribe?

HA?!!
kako to misliš -nismo ?!

ČOVJEK -RIBA (vodeni sisavac) tzv. AQVATIC APE

1) ne bojimo se vode i vrsni smo plivači
2) nemamo dlaku kao i svi ostali vodeni sisavci, a kosa nam raste tako da se ne opire plivanju
3) potkožno izolacisko salo kao kod svih ostalih vodenih sisavaca
4) vrlo savitljiva kičma pogodna plivanju
5) vrsna kontrola disanja (kao posljedica- govor)
6) anatomija - nos pri plivanju zatvara ulaz vodi; veći dlanovi u odnosu na prste(plivajuća kožica); automatsko usporavanje srca pri uronu u vodu
7) pijemo i trošimo vodu više od ijedne kopnene životinje (obilno znojenje, bubrezi za rad trebaju veliku kol. vode, 75% stolice voda
8) novorođenčad nam zna plivati i roniti i automatski zadržava dah, a treba skoro god. dana da nauči hodati
9) znamo igrati Picigin

OSTALI HOMINOIDI

1) većina se boji i izbjegava ulaziti u vodu i ne znaju plivati
2) dlakavi
3) salo oko bubrega i crijeva
4) kruta kičma
5) disanje- potreba za zrakom
6) dugi prsti i kratki dlanovi pogodniji za hvatanje nego plivanje, nos ne spriječava ulaz vode, u vodi- panika
7) umjerena potreba za vodom, većinom iz biljaka i voća
8) novorođenče odmah prohoda, plivanje X
9) totalni amateri u Piciginu. Razbijemo ih ko mlade majmune

Na ovo sam mislio

Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 24/01/2016 : 23:28:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Ma ok su vegani,samo nebi trebali drugima nametat svoj izbor pod krinkom nekakvih dokaza da smo genetski biljojedi!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 24/01/2016 : 23:35:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Poli još mi nisi odgovorio!?
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/01/2016 : 09:49:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ha?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 25/01/2016 : 09:59:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Na brzinu sam pročitao većinu postova, bilo je zabavno!
Zanimljivo je vidjeti razlike u razmišljanjima i kako svatko brani svoju teoriju.

Nisam niti vegan, niti vegetarijanac. Poštujem i one koji jedu meso i one koji ga ne jedu. Ja sam ga do prije pet godina jeo dva-tri puta dnevno u raznim oblicima, sada ga jedem samo u izuzetnim slučajevima. Kao posjet Baščaršiji u Sarajevu ili odlazak u neku super pizzeriju ili restoran. Mislim da sam ga u zadnjih godinu dana jeo samo nekoliko puta. Od životinjskih stvari povremeno pojedem domaći kozji sir i popijem friško kozje mlijeko. Jaja i ribu također rijetko.

Pitaju me često zašto sam tako drastično promijenio prehranu? Pa jednostavno zato jer čitam literaturu o prehrani, zdravlju i medicini, gledam dokumentarce i predavanja dostupna na netu. Nakon više stotina sati potrošenih na tu temu zaključio sam da ako želim doživjeti normalnu starost i biti zdrav dugo dugo godina da nešto moram promijeniti na bolje i tako sam učinio.

Što je po meni najveći problem prilikom konzumacije mesa? Kombinacije druge hrane s njim. Ljudski organizam teško probavlja meso i ljudi umjesto da mu pomognu i sa jednim lijepim odreskom pojedu zdjelu salate što bi želudac kvalitetno probavio i nakon četiri sata sve lijepo odlazi u tanko crijevo. Ali rijetko tko tako jede. Obično se uz meso jede krumpir, kruh i slično i tu dolazi do problema. Recimo želudac luči kiselinu da bi probavio meso i onda vi još unutra istovremeno ubacite krumpir za koga je da bi se razgradio potreban kao probavni sok lužina. I što se onda događa? Kiselina i lužina se kao što znamo iz kemije poništavaju, želudac ne može probaviti hranu, sve to stoji tamo negdje oko osam sati, mi smo lijepo siti i govorimo si joj kako sam se dobro najeo! Nakon puno vremena hrana konačno odlazi u tanko crijevo poluprobavljena, gdje umjesto da crijevne resice uzimaju hranjive tvari iz nje ona trune i nakon dva tri dana izlazi van nakon što je napravila štetu organizmu. To možete zaključiti i po mirisu na WC-u nakon obavljanja velike nužde. Znači, moguće je jesti meso i imati dug i zdrav život, ali treba paziti prilikom kombinacija. Naravno, ima tu još stvari, ali o tome nekom drugom prilikom.

Zato su vegetarijanci nešto zdraviji od mesoždera, a vegani su dosta ispred oboje njih. Vegana nema u bolnicama i kod doktora, vrlo rijetko. Ja sam uz pokoji izuzetak uglavnom na veganskoj prehrani. Posljedice?! Nisam kašljao više od deset godina, nisam imao niti najmanju prehladu u zadnjih pet iako se kupam i u hladnoj vodi, a ovu zimu još nisam obukao zimsku jaknu npr. Gripu i virozu niti ne pamtim kada sam zadnji puta imao, ne pijem antibiotike, a i mislim da ih neću do kraja života. No vidjet ćemo, dug je život. Što se tiče sporta i snage upišite u search Youtubea npr vegan bodybuilding pa sami zaključite fale li tim ljudima životinjski proteini. Što se moga sportskog života tiče dati ću jedan primjer iz trčanja. Uvijek sam imao kondiciju za trčanje, mogao sam trčati sat vremena bez većih problema, ali sjećam se da sam se prvih 5-10 min osjećao dosta loše, bez energije i brzo sam se umorio. Nakon čišćenja organizma i promjene prehrane sada to izgleda drugačije! Nema više početnog umora, mogu trčati dulje bez nekog treninga, manje se umaram i brže regeneriram. Prošle godine sam gotovo bez treninga otrčao 2km duže od polumaratona, izašao sam iz kuće i jednostavno odtrčao! Kao Forrest Gump! Ove godine ću odraditi i maraton uz ipak nešto treninga, jer treba naviknuti noge na 3.5-4h trčanja, imam već plan. Uz prijašnju prehranu maraton mi je zvučao kao znanstvena fantastika.

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 25/01/2016 : 10:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
ja kombiniram proteine iz mesa i jaja zajedno sa zdravim mastima(orasi,maslinovo i bućino ulje,avokado).UH sveo na minimum do max 30,unesenih kroz povrće(salata,mahune,brokula)šest dana u tjednu pon-sub..jedino kada je dan punjenja UH onda ih dignem na 300-400 kroz rižu,tjesteninu i krumpir.(jednom tjedno,nedjelja).uz trening u teretani 4-5 puta tjedno.fokus na osnovne vježbe(čučanj,benč,mrtvo dizanje,potisci i veslanja)stvar funkcionira odlično,skidaš masti i režeš se.

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12988 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 25/01/2016 : 10:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, ne gine vam sto i kusur. Teško babama u staračkom domu kad ih budete ganjali. Vi u punoj snazi a one ne mogu

Have mercy
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 25/01/2016 : 10:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote

kad dcopic i ja dođemo u starački puni snage i konde babe će nam se obradovat više nego penziji

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 25/01/2016 : 10:39:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Mi ćemo sa 100 loviti one mlađe babe, curice od 70 godina!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12988 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 25/01/2016 : 10:42:56  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
dcopic, 103
Radim sklekove bez ruku i trčim maraton

igor 12, 104
Još mogu "zaorati" duboko

Have mercy
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 25/01/2016 : 10:45:36  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote

de prestani

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12988 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 25/01/2016 : 10:55:49  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Ovaj švalerski dvojac je posljednji put viđen u starčkom domu simboličnog naziva: Posljednji metak

Have mercy
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 25/01/2016 : 10:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Lako je biti vegetarjancic sad kad svega ima u izobilju..ljudi se sprdaju i izmisljaju kojekakve marifetluke sa prehranom.samo zato jer imaju svega i nisu gladni..a kad glad udari onda ce bit peceni stakori delicija
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 25/01/2016 : 10:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
he he samo se ti keslebari...učlani se i ti u našu sranku umirovljenika jer je to i tvoja budućnost

Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/01/2016 : 12:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ha?

Kako ti izgleda tjedni jelovnik?Sto jedeš??
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/01/2016 : 12:33:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ne mislis valjda ozbiljno da mi se da pisati jelovnik? Pa sve ostalo osim mesa i jaja. Nema tu neke velike tajne. Jedino ako ti imas veoma pust jelovnik koji se sastoji samo od mesa. Svaki dan. Par puta dnevno. :D
I nije mi soja svaki dan na meniju, dapace, rijetko je.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 25/01/2016 : 13:22:27  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ha?

Kako ti izgleda tjedni jelovnik?Sto jedeš??

evo, ja pito jednu frendicu iz tvoje sekte.

jel to to?

Hej, vse razen mesa! tongue emoticon Jaz kuham kolikor se da raznoliko hrano. Veliko stročnic (leča, čičerika, grah fižol...) ali kaše (prosena, ajdova, kuskus...) žitarice ( ovseni kosmiči) poleg klasične soje, riža ali krompirja. In pa seveda veliko zelenjave in sadja...Namesto mesa, torej zelenjavne ali žitne zrezke, in priloge, ki sem ti jih naštela...Zakaj pa te t zanima? smile emoticon Kako si drugače? Mi še vedno na čakanju, da nas pokličejo delat in mi gre že na k...tole čakanje...

Edited by - KRAS on 25/01/2016 13:23:18
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/01/2016 : 13:35:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

ne znam iz koje "sekte" ti je frendica (btw, sta radi da ceka poziv na rad, je li neki specijalac ili i ona vozi avion?) ali sve sto je navela dođe jednom na red, osim "biljnih i zitnih odrezaka" - veoma rijetko, mozda ako dobijem na poslu, plus jos ostale stvari

Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/01/2016 : 13:54:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne mislis valjda ozbiljno da mi se da pisati jelovnik? Pa sve ostalo osim mesa i jaja. Nema tu neke velike tajne. Jedino ako ti imas veoma pust jelovnik koji se sastoji samo od mesa. Svaki dan. Par puta dnevno. :D
I nije mi soja svaki dan na meniju, dapace, rijetko je.

Mislio sam da mi napišeš ono neka jela koja su ti fina,i ne ne jedem ja samo meso jedem skoro sve i puno voća i povrća tak da...
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/01/2016 : 13:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

ne znam iz koje "sekte" ti je frendica (btw, sta radi da ceka poziv na rad, je li neki specijalac ili i ona vozi avion?) ali sve sto je navela dođe jednom na red, osim "biljnih i zitnih odrezaka" - veoma rijetko, mozda ako dobijem na poslu, plus jos ostale stvari

iz sekte zvana "prijatelji životinja" vegani i slični.Inace nemam ništa protiv njih ali nekad bas znaju pretjerat a znaju bit i agresivni u nametanju svojih stavova,doduše kod nas ne toliko ali vani...
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/01/2016 : 14:04:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

Na brzinu sam pročitao većinu postova, bilo je zabavno!
Zanimljivo je vidjeti razlike u razmišljanjima i kako svatko brani svoju teoriju.

Nisam niti vegan, niti vegetarijanac. Poštujem i one koji jedu meso i one koji ga ne jedu. Ja sam ga do prije pet godina jeo dva-tri puta dnevno u raznim oblicima, sada ga jedem samo u izuzetnim slučajevima. Kao posjet Baščaršiji u Sarajevu ili odlazak u neku super pizzeriju ili restoran. Mislim da sam ga u zadnjih godinu dana jeo samo nekoliko puta. Od životinjskih stvari povremeno pojedem domaći kozji sir i popijem friško kozje mlijeko. Jaja i ribu također rijetko.

Pitaju me često zašto sam tako drastično promijenio prehranu? Pa jednostavno zato jer čitam literaturu o prehrani, zdravlju i medicini, gledam dokumentarce i predavanja dostupna na netu. Nakon više stotina sati potrošenih na tu temu zaključio sam da ako želim doživjeti normalnu starost i biti zdrav dugo dugo godina da nešto moram promijeniti na bolje i tako sam učinio.

Što je po meni najveći problem prilikom konzumacije mesa? Kombinacije druge hrane s njim. Ljudski organizam teško probavlja meso i ljudi umjesto da mu pomognu i sa jednim lijepim odreskom pojedu zdjelu salate što bi želudac kvalitetno probavio i nakon četiri sata sve lijepo odlazi u tanko crijevo. Ali rijetko tko tako jede. Obično se uz meso jede krumpir, kruh i slično i tu dolazi do problema. Recimo želudac luči kiselinu da bi probavio meso i onda vi još unutra istovremeno ubacite krumpir za koga je da bi se razgradio potreban kao probavni sok lužina. I što se onda događa? Kiselina i lužina se kao što znamo iz kemije poništavaju, želudac ne može probaviti hranu, sve to stoji tamo negdje oko osam sati, mi smo lijepo siti i govorimo si joj kako sam se dobro najeo! Nakon puno vremena hrana konačno odlazi u tanko crijevo poluprobavljena, gdje umjesto da crijevne resice uzimaju hranjive tvari iz nje ona trune i nakon dva tri dana izlazi van nakon što je napravila štetu organizmu. To možete zaključiti i po mirisu na WC-u nakon obavljanja velike nužde. Znači, moguće je jesti meso i imati dug i zdrav život, ali treba paziti prilikom kombinacija. Naravno, ima tu još stvari, ali o tome nekom drugom prilikom.

Zato su vegetarijanci nešto zdraviji od mesoždera, a vegani su dosta ispred oboje njih. Vegana nema u bolnicama i kod doktora, vrlo rijetko. Ja sam uz pokoji izuzetak uglavnom na veganskoj prehrani. Posljedice?! Nisam kašljao više od deset godina, nisam imao niti najmanju prehladu u zadnjih pet iako se kupam i u hladnoj vodi, a ovu zimu još nisam obukao zimsku jaknu npr. Gripu i virozu niti ne pamtim kada sam zadnji puta imao, ne pijem antibiotike, a i mislim da ih neću do kraja života. No vidjet ćemo, dug je život. Što se tiče sporta i snage upišite u search Youtubea npr vegan bodybuilding pa sami zaključite fale li tim ljudima životinjski proteini. Što se moga sportskog života tiče dati ću jedan primjer iz trčanja. Uvijek sam imao kondiciju za trčanje, mogao sam trčati sat vremena bez većih problema, ali sjećam se da sam se prvih 5-10 min osjećao dosta loše, bez energije i brzo sam se umorio. Nakon čišćenja organizma i promjene prehrane sada to izgleda drugačije! Nema više početnog umora, mogu trčati dulje bez nekog treninga, manje se umaram i brže regeneriram. Prošle godine sam gotovo bez treninga otrčao 2km duže od polumaratona, izašao sam iz kuće i jednostavno odtrčao! Kao Forrest Gump! Ove godine ću odraditi i maraton uz ipak nešto treninga, jer treba naviknuti noge na 3.5-4h trčanja, imam već plan. Uz prijašnju prehranu maraton mi je zvučao kao znanstvena fantastika.

Hmm...
Vegana nema u bolnicama,od kud ti taj podatak,ovo sto si reko je poprilično neozbiljno.Znam ljude koji su jeli cijeli život meso i doživjeli puno godina i rijetko bili bolesni,vegana neznam puno a one koje sam vidio poprilično su nezdravo izgledali,krhki i blijedi.Sto opet nemora ništa značiti ali ipak...
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 25/01/2016 : 14:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Znam samo jednog vegetarijanca. Nije baš popularno kod nas.
Čovjek je vrlo vrlo blijed. Radili smo zajedno jedno vrijeme i vidim, gura on neku kutiju na visoku policu i muči se. Priđem da mu pomogne i poguram, a kad ono prazna kutija. Nisam mogao vjerovati šta se dešava.
Ne prejudiciram ništa, samo iznosim moja vrlo skromna iskustva sa vegetarijancima.
Inače, ja jedem baš sve u umjerenim količinama, a trudim se jesti što više voća, također, koristim sokovnik za cjeđenje sokova od povrća i voća. Od kada koristim sokovnik nisam bio ni prehlađen. Tako da od mene veliki + za povrće i voće...
Rekao bih da treba jesti i meso, ali umjereno bez prežderavanja kao uostalom i sve drugo.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 25/01/2016 14:38:49
Go to Top of Page
Page: of 23 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000