forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 19/02/2016 : 11:20:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ja sam baš na putu prema Zagrebu a budem išao i na Cvjetni trg (jer mi je tamo banka), samo što će Randall već pobjeći do tada.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

tutto maxim
Senior Member

Serbia
1355 Posts

Member since 07/01/2007

Posted - 19/02/2016 : 11:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Send tutto maxim a Private Message  Reply with Quote
Ako je Randall na Trgu, džaba ideš u banku. :-)
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 19/02/2016 : 14:43:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Billy_the_Kid

Ok glupo pitanje, jel iko ikada izbrojao koliko puta je Zagor onesvijesten udarcem u glavu. Poceo sam citati od broja jedan i smijesno mi je koliko cesto ga zveknu da sam poceo fotkati svaki put kad bi se to desilo.
Ako vec niko nista slicno nije uradio objavicu prvu galeriju kad dodjem do broja 200.

Usput možeš brojat i kolko ga je puta fulao metak sa 2 metra udaljenosti ili manje!Jbg Zagor je to...
Isto kao sto Segal razvaljuje u svojim filmovima,Rambo,Schwarceneger u svojim tako i Zagi u stripu razvaljuje!
Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

600 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 19/02/2016 : 15:10:41  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
Zagor je glasnik Manitua i kao takav sigurno nemre stradati od zalutalog metka ili udarca u glavu.

To je kao da npr. James Bond strada od sifilisa jer je gurao pimpača tam gdje smije ili ne smije.

"Više sile" Zagora štite u situacijama redovnog "poslovanja" poput krijumčarenja vatrene vode ili sukoba doseljenika i domorodaca u Darkwoodu gdje doleti kakav metak ili udarac, ali njegova uloga je sudbinski zacementirana i iz tog razloga čuđenje takvim situacijama je nelogično.

suma sumarum: nelogičnost ima svoju logiku te kao takvu nemojte je gledati s nelogične strane.

Edited by - vešmašina on 19/02/2016 15:13:12
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 19/02/2016 : 15:40:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

quote:
Originally posted by Billy_the_Kid

Ok glupo pitanje, jel iko ikada izbrojao koliko puta je Zagor onesvijesten udarcem u glavu. Poceo sam citati od broja jedan i smijesno mi je koliko cesto ga zveknu da sam poceo fotkati svaki put kad bi se to desilo.
Ako vec niko nista slicno nije uradio objavicu prvu galeriju kad dodjem do broja 200.

Usput možeš brojat i kolko ga je puta fulao metak sa 2 metra udaljenosti ili manje!Jbg Zagor je to...

I metak ga se boji pa u zadnji trenutak skrene svoju putanju, jedino logično objašnjenje.

Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1848 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 19/02/2016 : 15:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
kad si već kod zbrajanja koliko puta je dobio po tamburi,treba vidjeti i koliko puta je ranjen negdje je pun ožiljaka :-)
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 19/02/2016 : 15:51:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ma kakvi, nema nikakvih ožiljaka jer je tadašnja indijanska medicina bila puno naprednija od današnjih najboljih plastičnih kirurga.

Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1848 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 19/02/2016 : 16:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
100% čiste trave
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 19/02/2016 : 17:29:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vešmašina

Zagor je glasnik Manitua i kao takav sigurno nemre stradati od zalutalog metka ili udarca u glavu.

To je kao da npr. James Bond strada od sifilisa jer je gurao pimpača tam gdje smije ili ne smije.

"Više sile" Zagora štite u situacijama redovnog "poslovanja" poput krijumčarenja vatrene vode ili sukoba doseljenika i domorodaca u Darkwoodu gdje doleti kakav metak ili udarac, ali njegova uloga je sudbinski zacementirana i iz tog razloga čuđenje takvim situacijama je nelogično.

suma sumarum: nelogičnost ima svoju logiku te kao takvu nemojte je gledati s nelogične strane.

A te vise sile su Burattini,Boselli,Rauch i ostali...
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 19/02/2016 : 19:07:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

U priči "Hellingen je živ" Wendigo je rekao da Zagora nekakva magija štiti od smrti.
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
408 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 19/02/2016 : 20:15:16  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Bacio sam se na citanje SA-odiseje od pocetka. Mnoge price iz ovog razdoblja nisam cito vec skoro dvadeset godina pa je veoma zanimljivo viditi kako stoje danas. Ali idemo od pocetka.

Nestali Istrazivac (Boselli, Marcello) - 100% (10,10,10,10)

Postoji Zagor prije, i Zagor poslije Nestalog Istrazivaca. Boselli se ocigledno ne svida svima ali onaj sto kaze da SA-odiseja nije preporodila i najvjerovatnije spasila Zagora jednostavno laze samom sebi. Nestali Istrazivac oznacava pocetak Zagorovog najduzeg putovanja do tada a ujedno i novog zlatnog perioda koji se, sto se mene tice, penje na sam vrh serijala. Ova odiseja ce odvesti Zagora daleko od njegovog dragog Darkwooda i izgraditi novi temelj na kojem serijal i dan danas stoji.

Sve je pocelo u ovoj fenomenalnoj prici koja nam daje novu definiciju epske avanture. Zagor srece mnoge stare prijatelje koji nas cvrsto drze u tradiciji uprkos tome sto se prica sa svakim kadrom, sa svakom rijeci, sa svakim preokretom odupire staroj skoli i hoce samo naprijed. U nove narativne tehnike, sa zrelosti koju do tada nismo vidjeli kod naseg junaka. Boselli manevrira ogromnu avanturu, svjeze okolise i nove razvijene karaktere sa takvom elegancijom da nista drugo osim ciste desetke moze biti u pitanju.

Bilo mi je 12 godina kada me rat odveo u izbjeglicki logor u Hrvatsku. Moje djetinjstvo je tada zavrsilo. Ali najveci junak mog djetinjstva je nanovo okrasio kioske i kada sam ovu pricu prvi put procito odma me oborila sa nogu. Sa Nestalim Istrazivacem i Zagor je napustio djetinjstvo i izrasto u nesto novo i bolje ali, bez sumnje, vjerno njegovoj proslosti.

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-09-11-nestali-istrazivac/151/

Edited by - hamzik on 19/02/2016 20:15:58
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15036 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 19/02/2016 : 21:23:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

quote:

U priči "Hellingen je živ" Wendigo je rekao da Zagora nekakva magija štiti od smrti.

Kiki Manitu ima tu svoje prste u više navrata.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 19/02/2016 : 21:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

quote:

Pa da Boselli!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 19/02/2016 : 21:41:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hamzik

Bacio sam se na citanje SA-odiseje od pocetka. Mnoge price iz ovog razdoblja nisam cito vec skoro dvadeset godina pa je veoma zanimljivo viditi kako stoje danas. Ali idemo od pocetka.

Nestali Istrazivac (Boselli, Marcello) - 100% (10,10,10,10)

Postoji Zagor prije, i Zagor poslije Nestalog Istrazivaca. Boselli se ocigledno ne svida svima ali onaj sto kaze da SA-odiseja nije preporodila i najvjerovatnije spasila Zagora jednostavno laze samom sebi. Nestali Istrazivac oznacava pocetak Zagorovog najduzeg putovanja do tada a ujedno i novog zlatnog perioda koji se, sto se mene tice, penje na sam vrh serijala. Ova odiseja ce odvesti Zagora daleko od njegovog dragog Darkwooda i izgraditi novi temelj na kojem serijal i dan danas stoji.

Sve je pocelo u ovoj fenomenalnoj prici koja nam daje novu definiciju epske avanture. Zagor srece mnoge stare prijatelje koji nas cvrsto drze u tradiciji uprkos tome sto se prica sa svakim kadrom, sa svakom rijeci, sa svakim preokretom odupire staroj skoli i hoce samo naprijed. U nove narativne tehnike, sa zrelosti koju do tada nismo vidjeli kod naseg junaka. Boselli manevrira ogromnu avanturu, svjeze okolise i nove razvijene karaktere sa takvom elegancijom da nista drugo osim ciste desetke moze biti u pitanju.

Bilo mi je 12 godina kada me rat odveo u izbjeglicki logor u Hrvatsku. Moje djetinjstvo je tada zavrsilo. Ali najveci junak mog djetinjstva je nanovo okrasio kioske i kada sam ovu pricu prvi put procito odma me oborila sa nogu. Sa Nestalim Istrazivacem i Zagor je napustio djetinjstvo i izrasto u nesto novo i bolje ali, bez sumnje, vjerno njegovoj proslosti.

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-09-11-nestali-istrazivac/151/

Pa Boselli je super scenarist,uz Nollitu najbolji Zagorov!Castelli i Sclavi su također dobri ali pre malo radova na Zagoru.Buratini nije na njihovom nivou ima previše glupih priča,jest da imaju i Boselli i Nollita ali...
Epizode kao sto su Proslost Jimija gitare i Duhovi kapetana Fishlega su tipične za njega,nešto sto bi i ja mogao napisat i ako tako nastavi razjebat ce kolor serijal koji ima potencijala...
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15036 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 20/02/2016 : 09:20:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
I pokojni Ade Capone je bio izvrstan scenarista na zagoru.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 20/02/2016 : 16:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

I pokojni Ade Capone je bio izvrstan scenarista na zagoru.

Pa je,uz ove sto sam nabrojao najbolji,mada je Castelli imo užasnih epizoda...
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 20/02/2016 : 16:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Lijep komentar, hamzik.

Ja sam nedavno pročitao par ključnih "prequel" priča za JA sagu (Osveta vudu, Morska strava, Afrička saga, Richterova saga) i mislio sam kako će vrijeme odraditi svoje i da mi se neće ponovno toliko svidjeti, ali bio sam u krivu... Stvarno su neke priče univerzalno dobre... Osveta vudu, Morska strava, Povratak Caina... Nostalgija tu uopće ne utječe... to su vrhunske priče... čak su s vremenom i bolje jer su se zacementirale u samo srž današnjega Zagora.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/02/2016 : 18:00:39  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Ja sam nedavno pročitao par ključnih "prequel" priča za JA sagu (Osveta vudu, Morska strava, Afrička saga, Richterova saga) i mislio sam kako će vrijeme odraditi svoje i da mi se neće ponovno toliko svidjeti, ali bio sam u krivu... Stvarno su neke priče univerzalno dobre... Osveta vudu, Morska strava, Povratak Caina... Nostalgija tu uopće ne utječe... to su vrhunske priče... čak su s vremenom i bolje jer su se zacementirale u samo srž današnjega Zagora.

U potpunosti se slazem! I ja sam pre Skiptra Tin Hinan procitao Morsku stravu, Africku sagu i Rihter sagu i nisam mogao a da se ne divim Bosseliju kako je lepo poslozio delove slagalice po serijalu i kako se polako priprema da ih sastavi u Juznamerickoj odiseji. Steta samo sto meni Skiptar Tin-Hinan nije ni malo na nivou prethodnih Bosselijevih bisera.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 20/02/2016 : 18:04:54  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Mini saga o Richteru meni i nije baš neki vrh, ali može proći kao prequel. Skiptar je vrh. :)

Meni je Skiptar sjeo... Boselli nije išao produbljivati priču, nego je samo nastavio sa starim elementima. Akcija i crtež su maestralni. Završnica također.

Edited by - nagor on 20/02/2016 18:05:15
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/02/2016 : 18:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Poslednja Tula je meni bila genijalna, tako da je podigla celokupnu ocenu Rihter sage. Atmosfera, silazak u Maelstorm, hladnoca i vetrovi Islanda, susret Zagora sa onim svestenikom, vrlo poetski. Ta epizoda je bas bila uspeh, iako je sama zavrsnica mozda malcice zbrzana. I Della Monica rastura.

A u Skiptru nema te poetike, nema atmosfere, sve je kao kompjuterska igrica u kojoj su glavni likovi Kain i Zagor koji samo jure od jednog mesta do drugog i tamo se tuku i tako prelaze nivoe, jedino sto tu valja je fora sa Deksterom Grinom, sve ostalo je lako zaboravljivo.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 20/02/2016 : 20:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Gledam sad bas Demoe ludila od zlatne serije i kolko vidim fali nekih 30,40 stranica kolko sam zaracunao,jel na Zagor odabrane price pise da ima 522 straice a kad zbrojim ovo iz Zs ima oko 480!Koji dio fali u Zs?
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2430 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 20/02/2016 : 21:11:47  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Gledam sad bas Demoe ludila od zlatne serije i kolko vidim fali nekih 30,40 stranica kolko sam zaracunao,jel na Zagor odabrane price pise da ima 522 straice a kad zbrojim ovo iz Zs ima oko 480!Koji dio fali u Zs?

U pećini.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17910 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 21/02/2016 : 00:18:51  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
op opasni mortimer...konacno nesto dobro

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15036 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 21/02/2016 : 07:52:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:
Originally posted by nagor

U potpunosti se slazem! I ja sam pre Skiptra Tin Hinan procitao Morsku stravu, Africku sagu i Rihter sagu i nisam mogao a da se ne divim Bosseliju kako je lepo poslozio delove slagalice po serijalu i kako se polako priprema da ih sastavi u Juznamerickoj odiseji. Steta samo sto meni Skiptar Tin-Hinan nije ni malo na nivou prethodnih Bosselijevih bisera.

Ma nema smisla razglabati Bosseli je majstor i gotovo.
Malo koja njegova priča da nije dobra.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 21/02/2016 : 10:25:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hamzik

Sve je pocelo u ovoj fenomenalnoj prici koja nam daje

Nestali istraživač je moj definitivni top 10 Zagora. Tu je provedeno (preciznije, razvijeno svo ono što već u Kradljivcu sjena Bosseli donosi) ono što tzv. ozbiljniji čitatelji Zagora nazivaju modernim Zagorom. Tu je također, ono što se kaže 'once in a lifetime' pogođena MJERA novog-starog, klasičnog-modernog, nolitijanskog-boselijevskog.
Rado bih rekao: "U Nestalom istraživaču je uvjerljivost priče podignuta na višu razinu; Zagor je smanjen, ne samo ostalim likovima, već povijest i zemljopis prisiljavaju našega junaka na realističniji modus operandi."

Rado bih to rekao... ali, nije potpuno točno!
I u tome je još veća draž!!
To, da NAOKO izgleda ovo što sam upravo rekao (a da pri tome Zagor svejedno prohoda ledenu pustinju, da padne u provaliju, da savlada polarnog medvjeda, da slijep stigne na mjesto koje treba stići, da pomogne prijateljima, da srede zlikovce i, ne manje bitno, već - važno, najvažnije: da Boselli uzme kao, praktički svoj credo, svoju polazičnu točku za VEĆINU priča, nolitijansku vjeru u suživot, u ljudsku zajednicu, da se zavađene, smrtno zavađene skupine Eskima pomire), dakle, ta određena ambivalentnost, kao nekakva antinomija realnosti i romantike, to je, meni današnjem - ono najviše što se uopće može dobiti u stripu.

Dakako, ima ljudi kojima ovo ne znači niti ih zanima. Recimo, Kruger. Ali, on sam daje odgovor:

quote:
Originally posted by Kruger
Moguće i možda. No meni su stripovi isključivo užitak opuštanja.

Kruger želi opuštanje. Legitimno, no time se istovremeno isključio iz "teorije Zagora". Onaj tko se želi neobavezno opustiti, vratiti u djetinjstvo itsl. ima svako pravo i nema tu ništa sporno.
Međutim!
Takav ne može istovremeno zahtijevati da se njegov sud uvaži na istoj razini sa onim tko pokušava sagledati Zagora iz jedne obvezatnije perspektive. Onaj tko se više trudi, taj donosi normu. Nema simetrije, "o ukusima se ne raspravlja" i sl.
Kada Kruger porazmisli o ovome, morat će i sam priznati da je tome - tako.
Ukus je ukus i svatko ima svoj privatni ukus, ali taj ne obvezuje druge ni na što. Naprotiv, "rad na ukusu", postavljanje reda (tj. rangiranje epizoda, rangiranje autora itd.) kroz rasprave i artikulaciju (privatnog) mišljenja, 'prisiljava' druge na isti takav rad (drugim riječima: ili na mijenjanje ukusa ili na mijenjanje tuđih i to kroz polemike i izvođenja, spretna, promišljena, poticajna).

Najkraće,
Kruger je u krivu, a Boselli je iznad Burattinija (tu već postoji praktički konsenzus ozbiljnijih Zagorovih čitača).
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.89 seconds. Snitz Forums 2000