forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor maxi zima 2016 - Hellingenovo nasljeđe
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 26

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 21/02/2016 : 18:29:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
osim što svakim svojim novim, ponovnim p0javljivanjem u serijalu hellingen postaje sve luđi i monstruozniji, što još nudi ovaj maxić; 242 stranice ispunjene iscrpnom rekapitulacijom važnih događaja isprekidanih teatralnom akcijom, pucnjavom i šakanjem... uz brzopotezno rješenje koje nagovještava/otvara vrata za još tko zna koliko povrataka ludog znanstvenika. dva i po sata sam ovo čitao i nisam pao sa stolca. ne znam što sam očekivao..? možda da konačno već jednom konačno završe sa hellingenom? i to onako pošteno? antologijski..?
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/02/2016 : 20:00:53  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Duke Zill

Da je, recimo, ovaj Hellingen, ovakav kakav je, dobio dobru ocjenu od Talijana, da li bi mi dizali galamu? Ili bi pozitivne talijanske kritike, koje su došle do nas, ublažile naše kritike.

Ja bih. Nisam čitao komentare italijana dok me strip nije debelo razočarao.

quote:
Nadalje, sve ovisi i o očekivanjima.
Da je sličan scenarij (uz dosta Buretovih retrospekcija) pisan za nekog negativca kojeg prvi puta vidimo, recimo nekog sci-fi vremenskog putnika ratnika/osvajača iz Atlantide ili Mua koji još misli da traje rat između izgubljenih civilizacija, da li bi se ljudi toliko razočarali ili bi rekli "vidi ovog lika, taj je doveo terminatore u Darkwood, konačno Zagor nekoga ne može pobijediti nego mora bježati"

Možda, ali terminatori u Darkwoodu su žanrovski promašaj do zla boga urnebesan. Sva tehnologija koja se pojavljivala u Zagoru je pulp tipa, pa i ona Hellingenova ili akkronijanska. A ni tu nije toliko sve besmisleno, koliko je story-line narušen besmislenim dijalozima i predosadnim digresijama. Osim toga, Hellingen nije obični lik. On je od svojih samih početaka THE lik, apsolutni nemesis. Ovakvo uništavanje tako večnog lika je nedopustivo.

Da je ovu arijevsku crtu dodao nekom drugom liku tj. nekom novom, možda bismo imali nešto opipljivo. Ali nije. U tome i jeste stvar.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 21/02/2016 : 20:07:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Možda, ali terminatori u Darkwoodu su žanrovski promašaj do zla boga urnebesan. Sva tehnologija koja se pojavljivala u Zagoru je pulp tipa, pa i ona Hellingenova ili akkronijanska. A ni tu nije toliko sve besmisleno, koliko je story-line narušen besmislenim dijalozima i predosadnim digresijama. Osim toga, Hellingen nije obični lik. On je od svojih samih početaka THE lik, apsolutni nemesis. Ovakvo uništavanje tako večnog lika je nedopustivo.

Da je ovu arijevsku crtu dodao nekom drugom liku tj. nekom novom, možda bismo imali nešto opipljivo. Ali nije. U tome i jeste stvar.

Uglavnom, u Buratinijevoj interpretaciji Hellingen postaje nešto nalik ludom nacističkom lječniku?
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 21/02/2016 : 20:07:49  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ja ni do dana današnjeg nisam pročitao ni jedan talijanski komentar o ovom Hellingenu jer mi Talijani na njihovim Zagor-forumima idu na živce. Većina njih, isto ko i Burattini, ne razumiju osnovne stvari.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 21/02/2016 : 20:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

Uglavnom, u Buratinijevoj interpretaciji Hellingen postaje nešto nalik ludom nacističkom lječniku?

http://kaisevi.blogspot.hr/2016/02/zagor-profesor-helingen-po-morenu.html

quote:
izvadak - SPOJLERI
- Prvo, karakter Helingena, brižljivo građen, pa i negovan, tokom prethodnih 5(+1) priča, počev od prvog sukoba na jezeru Iri. Helingen je inteligentan, arogantan, opsednut dominacijom, pa i pomalo lud. Ali ovde imamo pred sobom novog Helingena kome je Buratini pokušao da da istorijsku dubinu i da zadre u njegov život pre Titana i Zagora. Konačni rezultat je neurotik i megaloman opsednut arijevskim i rasističkim idejama o dominaciji posebne rase sa njim na čelu, koji komada crnce i indijance u tajnim eksperimentima pokušavajući da naučno dokaže njihovu inferiornost. A za takvog Helingena, posle više stotina pročitanih stranica u prethodnim decenijama, imamo neuporedivo manje respekta. Helingena koji sebe vidi na čelu Amerike, pa i planete, oslanjajući se na superiornost svoga uma smo voleli i cenili kao protivnika Duha sa sekirom. Ali, kako sada ceniti Buratinijevu verziju koja superiornost uma stavlja ispod eugenike i rasne superiornosti. Helingen je oborio samog sebe na najvažnijem ispitu i umesto (zlog) vizionara imamo sitnu dušu. Po imenu Gart (Buratini trademark).
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13205 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 21/02/2016 : 20:33:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar
-----Helingena koji sebe vidi na čelu Amerike, pa i planete, oslanjajući se na superiornost svoga uma smo voleli i cenili kao protivnika Duha sa sekirom. Ali, kako sada ceniti Buratinijevu verziju koja superiornost uma stavlja ispod eugenike i rasne superiornosti. -----

Nisam čitao novog Hellingena, niti ću tako skoro. Čisto na ovo što si ti stavio: pazi, sama ideja "rasne teorije" ne mora biti slabo rješenje. Važna je izvedba te ideje - a tu spada sama nova priča i razvijanje nove paradigme, kao i ugrađivanje iste u čitav hellingen-opus.

E tu već ne vjerujem Burattiniju, da je to dobro izveo (ali, bolje ću znati jednom kad pročitam).

Zašto "rasna teorija" i ne mora biti skroz pogrešna ideja?
Pa, Hellingen je ipak "pozitivist". Znanstvenik koji -slijepo- slijedi ratio i svaku "vizionarsku" zloću potvrđuje materijalnim, opipljivim tehnološkim izumima.
Uostalom, on je i komunicirao s Akkronijancima na platformi "rasne superiornosti".
Hellingenova "antropologija" jest zapravo rasna teorija, baš kod njega se može, ako se hoće, razviti lijepa priča o zastranjenjima totalnog pozitivizma, koji završava u metafizičkom materijalizmu "krvi i tla". Kažem, ako se hoće.
Drugo je pitanje način izvedbe i umješnost.

(Usput, -nešto- u tom smjeru "pozitivističkog zastranjenja" je napravio Nolitta u svom oproštajnom (!!) masterpisu - uvevši istovremeno Zagorovo "savladavanje magijskog" -po prvi puta u serijalu da Zagor inkorporira magijski element, zapravo- ---- ali, o tom potom)
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 21/02/2016 : 20:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:
-----Helingena koji sebe vidi na čelu Amerike, pa i planete, oslanjajući se na superiornost svoga uma smo voleli i cenili kao protivnika Duha sa sekirom. Ali, kako sada ceniti Buratinijevu verziju koja superiornost uma stavlja ispod eugenike i rasne superiornosti. -----

Zašto "rasna teorija" i ne mora biti skroz pogrešna ideja?
Pa, Hellingen je ipak "pozitivist". Znanstvenik koji -slijepo- slijedi ratio i svaku "vizionarsku" zloću potvrđuje materijalnim, opipljivim tehnološkim izumima.
Uostalom, on je i komunicirao s Akkronijancima na platformi "rasne superiornosti".
Hellingenova "antropologija" jest zapravo rasna teorija, baš kod njega se može, ako se hoće, razviti lijepa priča o zastranjenjima totalnog pozitivizma, koji završava u metafizičkom materijalizmu "krvi i tla". Kažem, ako se hoće.
Drugo je pitanje način izvedbe i umješnost.

Koliko vidim, iako nisam čitao, Hellingen ovdje provodi određene arijevsko-nacističke ideje. Pretvaranje Hellingena u teškog rasista i eugeničara je loš potez jer je prejednostavan, (najjednostavniji način na koji možeš pokazati da je neki lik zao je ako ga prikažeš kao sličnog Hitleru) a i nepotreban, jer je Hellingen funkcionirao i bez svega toga. A pogotovo ako mu je to postala glavna karakterna crta.

Možda bi to odgovaralo nekom novom negativcu, ali Hellingen je dosad već predobro poznat i njegov karakter je ocrtan. Ako je Burattini želi o pričati o njegovoj prošlosti onda ga je trebao učiniti kompleksnijim, a ne posegnuti za najgorim klišejima.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/02/2016 : 20:47:44  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

http://kaisevi.blogspot.hr/2016/02/zagor-profesor-helingen-po-morenu.html

quote:
izvadak - SPOJLERI
- Prvo, karakter Helingena, brižljivo građen, pa i negovan, tokom prethodnih 5(+1) priča, počev od prvog sukoba na jezeru Iri. Helingen je inteligentan, arogantan, opsednut dominacijom, pa i pomalo lud. Ali ovde imamo pred sobom novog Helingena kome je Buratini pokušao da da istorijsku dubinu i da zadre u njegov život pre Titana i Zagora. Konačni rezultat je neurotik i megaloman opsednut arijevskim i rasističkim idejama o dominaciji posebne rase sa njim na čelu, koji komada crnce i indijance u tajnim eksperimentima pokušavajući da naučno dokaže njihovu inferiornost. A za takvog Helingena, posle više stotina pročitanih stranica u prethodnim decenijama, imamo neuporedivo manje respekta. Helingena koji sebe vidi na čelu Amerike, pa i planete, oslanjajući se na superiornost svoga uma smo voleli i cenili kao protivnika Duha sa sekirom. Ali, kako sada ceniti Buratinijevu verziju koja superiornost uma stavlja ispod eugenike i rasne superiornosti. Helingen je oborio samog sebe na najvažnijem ispitu i umesto (zlog) vizionara imamo sitnu dušu. Po imenu Gart (Buratini trademark).

Tip je u članku sve rekao. I u citiranom delu i van njega.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13205 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 21/02/2016 : 20:49:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Ali baš jer umješnost učiniti "najgore klišeje" plauzibilnim, Zoro. Recimo, Zimska Zmija - priča čiju veličinu još ne shvaćaš u potpunosti;) Ili, Supermike.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 21/02/2016 : 20:54:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali baš jer umješnost učiniti "najgore klišeje" plauzibilnim, Zoro. Recimo, Zimska Zmija - priča čiju veličinu još ne shvaćaš u potpunosti;) Ili, Supermike.

Istina. Ali ovdje je u pitanju Burattini, a ne Nolitta...
Nije stvar u tome što je zli nacistički doktor kliše, takav negativac bi mogao biti efektan, nego je stvar u tome što je riječ o Hellingenu, liku koji je od ranije poznat i definiran. Hellingenu nije potrebno da bude rasist da bi bio negativac, on to već jest. Ovako Hellingen, kako je rečeno u onom linku, gubi poštovanje čitaoca.
Kad već spominjemo klišeje...ipak, u vrijeme kad je Nolitta pisao Supermikea i slične klasike neke stvari ipak nisu bile toliko kliše, koliko bi bile danas. :)
Može se reći da je Burattini čitajuči Nolittinog Hellingena ustvari shvatio njegov karakter površno, vidio je ludog znanstvenika sa naprednim izumima koji želi osvojiti svijet, i u taj opis, koji je već sam po sebi kliše, je dodao i hitlerovski karakter.
Hellingen je bio dostojan negativac jer je bio suprotnost Zagoru, kako dobro zapaža autor teksta iznad. Hellingen je zanimljiv zbog njegova odnosa prema Zagoru, a njegova prošlost je tu suvišna ukoliko ne obogaćuje karakter lika.

Edited by - Zoroasterixx on 21/02/2016 20:59:23
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17244 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 21/02/2016 : 20:58:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Kao prvo ne mogu razumjeti zašto ne volite Buratinija i zašto vam se sviđa Boseli? Ovi što čitaju samo Bande dessinée bi vjerojatno iskritizirali i jednog i drugog. Pripadam stripašima koji vole čitati različite stilove i škole. Kad sam bio klinac od Disney i inih preko Mikija, Malog rendžera i Bleka do Zagora, a onda se pojavio Mister no koji je postao No 1. AF je priča za sebe i kako klinac sam ga volio čitati iako neke fore i nisam baš kužio. Amerikance nikad nisam obožavao – Spiderman, Superman, Batman itd. No nekako sam volio čitati stripove francusko-belgijske škole. ( Riđobradi, Blueberry itd. ) A kad se pojavio Jeremiah i XIII to je za mene bilo pravo otkriće iako sam bio dosta mlad i možda me ti stripovi tada nisu trebali zanimati. Uglavnom pratim i mogu čitati različite stripovske stilove i žanrove, neću pljuvati po Zagoru kao neki.

E sad da li je moguća usporedba između Berardija i Boselija, pogotovu što ja baš i ne volim Boselija ( u Zagoru i Teksu ).
Ken Parker je vrhunski strip, Zagor baš i nije, Berardi je vrhunski scenarist, Boseli baš i nije.

Ne mogu naći onaj topic o Ken Parker broj 80, pa ću to ovdje napisati.
Berardi vrlo tužno završava serijal i Kenu, e sad scene koje su se dogodile u završnici su moguće ali mi se nekako čini da se to nije baš tako trebalo dogoditi. Kćer ranjava Kena, njezino stanje se može najbliže objasniti kao Stokholmski sindrom. Osoba koja nije vična s rukovanjem oružjem, a i u sceni se vidi da to radi nespretno, teško da bi bilo što pogodila, pa majka ubija kćer. U završnici ima puno nekih čudnih stvari, Stokholmov sindrom, nevješta/nespretna osoba pogađa Kena, majka ubija kćer.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13205 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 21/02/2016 : 21:00:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
to i kažem: ne vjerujem Burattinijevoj izvedbi... a ne samoj ideji (Hellingen rasist nije a priori najbezveznija ideja na svijetu... kako se ovdje pogrešno stavlja naglasak. Kažem, ako se ne varam, Hellingen i kod Akkronijanaca priča o "rasnoj superiornosti".)
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 21/02/2016 : 21:05:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

to i kažem: ne vjerujem Burattinijevoj izvedbi... a ne samoj ideji (Hellingen rasist nije a priori najbezveznija ideja na svijetu... kako se ovdje pogrešno stavlja naglasak. Kažem, ako se ne varam, Hellingen i kod Akkronijanaca priča o "rasnoj superiornosti".)

Mislim da se varaš jer sam čitao priču dvaput, a ne sjećam se toga :) Mislim da prije svega hvali sebe samog, kao najveći um čovječanstva (Hellingen je ranije prezirao sve manje inteligentne od njega, ne nužno crnce i indijance), a Akronijane je poštovao zbog njihove tehnologije. Nolittin Helligen je prije svega uvjeren u nadmoć vlastita uma, a ne boje kože...(spoiler slijedi)
Također, ako je Hellingen u mladosti sanjao o vladavini nekakve nadrase i zatim pobjegao kada su otkriveni njegovi pokusi nad drugim rasama (kako kaže UBC), zbog čega se to "kasnije" više uopće ne spominje?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13205 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 21/02/2016 : 21:06:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Hellingen je zanimljiv zbog njegova odnosa prema Zagoru, a njegova prošlost je tu suvišna ukoliko ne obogaćuje karakter lika.

Ali ja ne pričam o Hellingenovoj prošlosti!!!!!
To je buratini-boljka, tipična racionalizacija (nagorovskog tipa, paradoksalno): svaka stvar mora biti objašnjena plitkim psihologiziranjem, recimo dok sam još gutao mahnito slashere, novi Halloween = prošlost Myersa, traumatično djetinjstvo, Texas Chainsaw = prošlost Leatherfacea, traumatično...)

Ne znam kako je Burattini ovdje uradio, nisam čitao strip. Sad kažeš da je pisao o prošlosti. Bezveze.

Ne, pričam o samom Hellingenu - i on se može razviti u "rasnog teoretičara". To nije nespojivo sa njegovim likom. Ali da ne tupimo.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 21/02/2016 : 21:08:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

Kao prvo ne mogu razumjeti zašto ne volite Buratinija i zašto vam se sviđa Boseli?

Volim Buratinija kad je dobar, ne volim Bosellija kad je loš :)
Zar stvarno misliš da su npr Nestali Istraživač, Izgubljeni Rudnik, Morska Strava loše epizode?
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 21/02/2016 : 21:11:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Hellingen je zanimljiv zbog njegova odnosa prema Zagoru, a njegova prošlost je tu suvišna ukoliko ne obogaćuje karakter lika.

To je buratini-boljka, tipična racionalizacija (nagorovskog tipa, paradoksalno): svaka stvar mora biti objašnjena plitkim psihologiziranjem, recimo dok sam još gutao mahnito slashere, novi Halloween = prošlost Myersa, traumatično djetinjstvo, Texas Chainsaw = prošlost Leatherfacea, traumatično...)

Ne znam kako je Burattini ovdje uradio, nisam čitao strip. Sad kažeš da je pisao o prošlosti. Bezveze.

Ne, pričam o samom Hellingenu - i on se može razviti u "rasnog teoretičara". To nije nespojivo sa njegovim likom. Ali da ne tupimo.

Možda i može, ali mislio sam da već znaš da je Bure ovdje pisao o prošlosti Hellingena, da se zove Garth, da je porijeklom iz Nizozemske (:)) O tome se već ranije pričalo.
Također, u priči je Buratini navodno čak objasnio i otkud Helingenu znanje moderne tehnologije. Ništa nije izostavljeno.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13205 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 21/02/2016 : 21:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Dobri stari Burattini;)
Sve će on lijepo objasniti, do posljednjeg ostatka. Ne kužim kako se nagoru ne sviđa, pa to je njegov ideal: apsolutna imanencija. Nema nikakve tajne čovjeka, svje je objašnjivo i istraživo, pa eto sada znamo da je Hellingen iz Nizozemske i kako je stjecao znanje. Je li objasnio i koje fakultete je završio, kod koga je slušao fiziku, biologiju, matematiku?
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17244 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 21/02/2016 : 21:18:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Možda i može, ali mislio sam da već znaš da je Bure ovdje pisao o prošlosti Hellingena, da se zove Garth, da je porijeklom iz Nizozemske (:)) O tome se već ranije pričalo.
Također, u priči je Buratini navodno čak objasnio i otkud Helingenu znanje moderne tehnologije. Ništa nije izostavljeno.

Ah, to nisam znao.
Ne mogu ti to baš najbolje objasniti, pokušao sam pa me niste razumjeli. Boseli je promijenio/transformirao Zagora i to mi se nije svidjelo, mislio sam da ću se naviknuti, ali jednostavno mi ne leži.Buratini me uvijek razveseli, u Zagoru ima dosta nerealnih scena iliti događanja, mada me to ne brine, mogu ga čitati.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13205 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 21/02/2016 : 21:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Boseli je promijenio/transformirao Zagora

ali nije, Krugeru

on je BAŠ nastavio na Nolittu (a Burattini tek imitira Nolittu). eto, zašto ti to nećeš razumjeti?
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 21/02/2016 : 21:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Iskreno, Kruger, čitao sam te priče kao dijete i onda me uopće nije zanimalo koju piše Boselli, a koju Buratini, niti sam primjećivao razliku.
Burattini ima i dobrih radova, neosporno, ali Bosellijevi najbolji radovi su bolji od Buratinijevih.
On nije zapravo promjenio Zagora kako ti misliš, samo ga je približio duhu vremena i stavio u drugačije okruženje. Nestali Istraživač ti se ne sviđa? Tu nema ni fantastike i sličnih elemenata kakve mu obično zamjeraju.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17244 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 21/02/2016 : 21:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
To je možda zato što je Zagor običan akcijski junak, meni odgovara Buratini jer on voli stvarati akciju. E sad malo smo i stariji, pomalo se navukli i na neke druge stripove. Puno se toga čita, pa sad uočavamo što nam odgovara a što ne. A dok si klinac gutaš sve živo, ne padati razmišljati tko je napisao priču.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17244 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 21/02/2016 : 21:29:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Boseli je promijenio/transformirao Zagora

ali nije, Krugeru

on je BAŠ nastavio na Nolittu (a Burattini tek imitira Nolittu). eto, zašto ti to nećeš razumjeti?

Zato što Zagora promatram kao akcijskog junaka i od njega očekujem što bolju i bržu akciju.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 21/02/2016 : 21:33:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zato što Zagora promatram kao akcijskog junaka i od njega očekujem što bolju i bržu akciju.

Otkud ti to da kod Bosellija nema dovoljno akcije, a kod Burattinija ima?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13205 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 21/02/2016 : 21:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa onda je opet Boselli tvoj favorit

nemaš bolje i brže akcije nego u drugoj sveski Morske strave, recimo. to je čista egzekucija, predimenzionirana akcija.

ili kod Texa. Bosellijeve Ubojice. pravi heavy metal.

što se tiče akcijske strane, tu je Boselli kralj (pa ponekad i pretjeran)
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 21/02/2016 : 21:36:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

pa onda je opet Boselli tvoj favorit

nemaš bolje i brže akcije nego u drugoj sveski Morske strave, recimo. to je čista egzekucija, predimenzionirana akcija.

ili kod Texa. Bosellijeve Ubojice. pravi heavy metal.

što se tiče akcijske strane, tu je Boselli kralj (pa ponekad i pretjeran)

Pa da, malo je čudno tvrditi da ne voliš Bosellija ako voliš akciju jer njegove priče imaju mnogo akcijskih scena.
No možda Kruger više voli staromodniju akciju - bez previše aktera, samo Zagor sam protiv bandita i indijanaca.

Edited by - Zoroasterixx on 21/02/2016 21:38:00
Go to Top of Page
Page: of 26 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000