forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 521

Oki
Advanced Member

Croatia
5350 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 28/02/2016 : 23:44:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IceZG

Da li mi netko može preporučit neke epizode Dylan Doga tipa Dvorac straha i Dama u Crnom ili Oči zla ili Noći punog mjeseca. Ono, epizode koje imaju nekakvu izoliranu, napetu atmosferu kao The Thing od Carpentera.

Na ovo gore napisano mi je odmah pala na pamet dvodjelna epizoda
TAJNE RAMBLYINA
Go to Top of Page

DragonSlayer
New Member

Croatia
266 Posts

Member since 22/01/2013

Posted - 29/02/2016 : 08:13:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DragonSlayer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IceZG

Pozdrav, evo nakon 3-4 godine ne čitanja stripova kupio sam neki dan Dylan Doga jer me čekala jedna dosadna vožnja busom i tako se opet ˝upecao˝.

Da li mi netko može preporučit neke epizode Dylan Doga tipa Dvorac straha i Dama u Crnom ili Oči zla ili Noći punog mjeseca. Ono, epizode koje imaju nekakvu izoliranu, napetu atmosferu kao The Thing od Carpentera.

Najviše mi idu na živce epizode Dylan Dog gdje ima previše ˝filozofiranja˝, a premalo konkretne radnje pa sam došao pitati tu za neke preporuke za čitanje jer mi se stvarno ne da opet krenut kupovat brdo Dylan Dog-a od kojih će mi se svidjeti možda pola.

Izolirane epizode koje mi padaju na pamet bi bile Iz dubine, Tajanstveni otok, Hridine duhova, Glas iz ništavila te Tajne Ramblyna/Pećinska zvijer kako je rekao Oki...

Slasher epizode tipa Oči zla bi bile Veliki sotona, Prokleti dan, Oštrica britve, Mrak, Ispisano krvlju...

Kasnije su napisani i nastavci Noći punog mjeseca, a to su 72 Posljednji uštap i Maxi 6 Vođa čopora...

Ananga/Jaguarov krik je još jedna dvodijelna epizoda koja bi ti se mogla svidjeti...

Enjoy!

When I die, I want to die like my grandfather who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car.

Edited by - DragonSlayer on 29/02/2016 08:13:58
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2665 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 29/02/2016 : 09:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

ZBOGOM, DRAGI SCLAVI

Telefonski poziv prema Nebesima (negdje u Lombardiji, kasna jesen 2006-te):

« krrrrkhhggh… krggrrrrhhh…
– Halo, halo! Jedno pitanje! Samo jedno! Na kojem katu živim??! –
– krrrr… krr… - … estom. –
– Kojem, halo!! –
– Šestom. –
– Molim, ne čujem dobro! –
– Šestom. –
– Halo, šestom, halo?! –
– Šestom. –
– Šesti, halo, šesti? –
– Krrrr … krrgghhhh… Golconda, Golconda, žena zvana Bjonda… krrrr…»

http://filmokaz.com/2016/02/28/zbogom-dragi-sclavi/

WTF?!

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13214 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 29/02/2016 : 09:53:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ne razumijem pitanje... ili samo kažeš da ti se ne sviđa.
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2665 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 29/02/2016 : 12:17:25  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
Ne razumem tekst. Pogledao sam link, procitao tekst i nije mi jasno sta je pesnik hteo da kaze. Doduse, nisam se bas nesto udubio jer ne ocekujem filozofski traktat...

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13214 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 29/02/2016 : 15:02:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
aha
nemam ti što posebno reći. tako ti to vidiš i to je u redu.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/03/2016 : 15:04:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Broj 68: Dan likantropa: Strip počiva na "Beskrajan dan" premisi koja je odlična ali strip definitivno nije iskoristio taj potencijal. Plus što imamo nekoliko nelogičnosti:Prov, Groucho vozi automobil a poprilično sam siguran da je u jednoj od prošlih epizoda rekao da nema vozačku što znači da ili je u međuvremenu položio a da to nigdje nije rečeno, ili vozi bez dotvole ili se scenarista zeznul. Nekak mislim da je ovo teće u igri. Također to što je Dylan saznao da ga je ta žena zvala zapravo ne igra nikakvu ulogu u priči jer je ona i mimo toga znala gdje se on nalazi te je krenula na put. Stoga poklapanje Dylanovog saznanja sa njenim dolaskom zapravo sugerira da su te dvdije stvari u vezi, a nisu. Čudno. Stano odličan ali nje se baš raspojasao kao u drugim brojevima. Nedostaje malo one mračne mistike u crtežu.

Scenarij:5/10
Crtež:8/10

Broj 69: Silazak u ponor: Dobra ideja i razrada sa solidnom dozom mističnosti. Kuća je prikazana zadovoljavajuće, a i sestre nisu loše.

Scenarij:6/10
Crtež:6/10

Broj 70: Vrt iluzija: Dobra stara Paola i dalje radi odličan posao. Epizoda odlično ocrtava strahove i fobije glavnog junaka koji čine simbiozu sa njegovom ličnosti i pitanje je samo da li je Dylan nakon ovakvog sučeljavanja sa materijaliziranim fobijama ipak malo manje opterećen sa njima.

Broj 71: Mater morbi: Atmosferičnost je ono što izbija iz svake pore ovoga stripa. Gotovo je opipljiva. A i radnja koketira sa nadrealnim i cijelo se vrijem pitamo da li je i sama bolest zapravo samo u Dylanovoj glavi. A i stvarno - mnogi obožavaju ratove, patnje i mržnju ali tko voli bolest?
Nitko.
Odličan strip.

Scenarij:8/10
Crtež:7/10

Broj 72: Životni put: Ima i ona SF priča (a i film) o ljudima koji žive samo 7-8 dana ali tamo je to puno bolje ispričano nego ovdje. A i "znanstveno" objašnjenje stvarno nije bilo potrebno jer je jako teško povjerovati u njega i bolje bi bilo da su oni to sve ogrnuli velom nadrealnog.

Scenarij:6/10

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/03/2016 : 15:06:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Jao zabotravih ocjenu za Vrt iluzija:
Scenarij:7/10

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 03/03/2016 : 09:44:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

The enthralling song of the legendary Sirens and a a cockroach infestation...

DYLAN DOG SUPER BOOK 68
Release: 21/04/2016
Frequency: four-monthly
Cover: Claudio Villa

Profondo blu (Deep blue)
Plot and Script: Pasquale Ruju
Artwork: Giovanni Freghieri

"A long maritime adventure for the Nightmare Investigator, beginning with the death of Jacques Le Duc, the fearless captain of the "Scylla". After spending all his life to try and prove the existence of the “Sirens”, Le Duc left his daughter Charlotte a file containing the photograph of one of the mythological creatures. Dylan and the girl go to Legtail Island, where an ancient horror from the abyss lies waiting for them!"

Blatte (Cockroaches)
Plot and script: Giovanni Gualdoni
Artwork: Franco Saudelli

"A new nightmare for the eponymous investigator, who this time has to fight an invasion of very aggressive and intelligent cockroaches. Asking some professional exterminators for help appears to be the only choice, but this idea will reveal itself as a huge mistake, with deadly consequences."

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 03/03/2016 09:46:19
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/03/2016 : 10:39:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Dylan bi isto trebao imati svoje odiseje kao i drugi
Npr. američka turneja. Pa jedno dvije godine operira po USA. To bi bilo odlično

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 03/03/2016 : 10:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Dylanovo mjesto radnje su noćne more, za to mu ne treba Amerika.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/03/2016 : 10:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ha to je kao da kažeš da je Zagorovo mjesto radnje indijanci, Hellingen i Fantastične priče i da to sve ima u Darkwoodu.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 03/03/2016 : 11:02:34  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Po meni, razlika je u principu, kod Dylana nutarnji svijet je važniji od onog vanjskog a kod Zagora je obratno.
Go to Top of Page

DragonSlayer
New Member

Croatia
266 Posts

Member since 22/01/2013

Posted - 03/03/2016 : 11:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DragonSlayer a Private Message  Reply with Quote
Prvi put čujem za ovu epizodu sa žoharima, tu se valjda opet pojavljuju ona četiri deratizatora, gdje je to izašlo u originalu i da li je izašlo kod nas?

When I die, I want to die like my grandfather who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car.
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2665 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 03/03/2016 : 17:12:41  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Dylan bi isto trebao imati svoje odiseje kao i drugi
Npr. američka turneja. Pa jedno dvije godine operira po USA. To bi bilo odlično

ili na balkan. ceo je nocna mora na javi. ali su nase nocne more realne, zivotne, nisu izmisljene. mada, mozda se englezima i cini da mi izmisljamo. da ovo sto mi zivimo nije moguce. a samim tim postaje i nocna mora

Go to Top of Page

morski
Senior Member

2665 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 03/03/2016 : 17:14:56  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DragonSlayer

Prvi put čujem za ovu epizodu sa žoharima, tu se valjda opet pojavljuju ona četiri deratizatora, gdje je to izašlo u originalu i da li je izašlo kod nas?

http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/dylan-dog-dd-gi-18-il-vecchio-che-legge-blatte-tueentoun-per-una-rosa/73635/1/

Go to Top of Page

Lucy Liu
Average Member

Croatia
709 Posts

Member since 14/09/2007

Posted - 03/03/2016 : 18:19:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Lucy Liu an AOL message  Send Lucy Liu an ICQ Message  Send Lucy Liu a Yahoo! Message  Send Lucy Liu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Giuda Ballerino

Dylan Dog N° 355

L'uomo dei tuoi sogni

Uscita: 30/03/2016
Soggetto: Paola Barbato
Sceneggiatura: Paola Barbato
Disegni: Paolo Martinello
Copertina: Angelo Stano

Naslovnica svijetli u mraku!

Što sve neće izmisliti

My username was a mistake.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7461 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 03/03/2016 : 22:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Može li mi netko možda pojasniti Planetu mrtvih? Koliko vidim Četvrtkov nulti broj je originalno izašao kao Gigant, a prvi broj kao specijalac. Hoće li dobiti neku svoju ediciju ili je to Veseli na svoju ruku napravio? Se zna štogod o broju epizoda i njihovoj učestalosti?

Unaprijed hvala na odgovorima.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 03/03/2016 : 22:37:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
mozda bi ipak pravilnije bilo "sjaji u mraku", nemam pojma kako kad nabavim odmah isprobavam.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 04/03/2016 : 12:57:51  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Upravo naručio HC izdanja "Mater Morbi" i "Cronache dal pianeta dei morti" (Hronike Planete Mrtvih) izdavača Bao u Feltrinelliju. "Hronike..." sadrže prve tri priče iz te tematske celine: Zbogom Gručo (boja), gigant (VČ HPM 0) i još jedna priča koja pretpostavljam da je iz Color Festa. Mater Morbi standarno prejaku priču + nekolicinu ilustracija i tekstualnih dodataka

Sada kreće ono zvernjanje za poštarom

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 04/03/2016 13:07:25
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 04/03/2016 : 13:04:23  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Može li mi netko možda pojasniti Planetu mrtvih? Koliko vidim Četvrtkov nulti broj je originalno izašao kao Gigant, a prvi broj kao specijalac. Hoće li dobiti neku svoju ediciju ili je to Veseli na svoju ruku napravio? Se zna štogod o broju epizoda i njihovoj učestalosti?

Alternativna "zombi" budućnost sa vidno ostarelim Dylanom je počela sa pričom "Zbogom Gručo" u Color Festu (Obojeni program 1, mislim) pa se nastavlja u Gigantu (nulti broj koji spominješ) i još jednoj priči u Color Festu (da me ubiješ, ne znam u kojem).

Zbog uspeha tih priča, italijani su odlučili da Hronike Planete Mrtvih nastave izdavati umesto edicije Specijal (bukvalno su prekinuli sa prethodnom politikom priča i Specijal pretvorili u Hronike...) i prva priča te nove edicije je "Kuća Sećanja".

Veseli je samo uzeo prava na tu ediciju "Hronike..."

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 04/03/2016 13:05:05
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 04/03/2016 : 13:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Ja kad sam pric'o sa VC DD urednikom u Januaru, on mi je rek'o da je Planeta Mrtvih nova numeracija Dylan specijala u Italiji, znaci tamo ce to da izlazi eksluzivno kao specijal, nista drugo.
U VC izdanju su do sada objavljena 2 broja (broj 0 i broj 1), i tako ce da nastave sa iducim epizodama, posebna edicija DD VC zvana "Planeta Mrtvih". Sto se Ludensa tice, pojma nemam. Nikad se ne obracaju citaocima, ni na forumima, ni nigdje drugo. Tako da, zivi bili pa vidjeli.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 04/03/2016 : 14:42:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
@PP Druga prica ti je iz Colorfesta "Altroquando" broj 10 ili 11 neznam ni ja tocno.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9472 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 04/03/2016 : 14:50:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
To je ta zbogom Gručo. Iz drugog Colorfesta je prva, originalna priča. I za sada posljednja. Priču možete pronaći u najnovijem BOPu.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/03/2016 : 14:55:50  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Danas je Recchioni objavio kako Sclavijev povratak nije ograničen na samo jednu priču sa Casertanom, nego da postoji i druga koju će nacrtati Stano.
Go to Top of Page
Page: of 521 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.97 seconds. Snitz Forums 2000