Author |
Topic  |
System Lavirinta
Starting Member
13 Posts
Member since 25/09/2014 |
Posted - 28/10/2014 : 11:04:31
|
U sredu, 29/10/2014, od 17h(pa nadalje?) na štandu System Comicsa pri Sajmu Knjiga, Dr. Ažen Kovačević crtka i potpisuje u Vaše primerke Valkire, Linije Fronta a vala i Točka... pa, ko voli(da mu šaraju po stripovima:) - nek izvoli.
Vidimo se na Sajmu!

|
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 04/11/2014 : 20:13:24
|
Fenomenalan crtež i napravljeno izdanje Priča u rangu osrednjeg Bonellija ali kod ovakvog crteža i nema veze. Praznik za oči. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21720 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 04/11/2014 : 21:20:14
|
quote: Originally posted by jaki
Fenomenalan crtež i napravljeno izdanje Priča u rangu osrednjeg Bonellija ali kod ovakvog crteža i nema veze. Praznik za oči.
sve me više podsećaš na kaspera. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
bisley
Senior Member

Croatia
1196 Posts
Member since 08/06/2005 |
Posted - 06/11/2014 : 14:51:50
|
Dobar strip. Stvarno dobar. Dva puta sam ga pročitao. Nije da nisam skužio prvi put , nego mi je stvarno dobro sjeo!
Možda, samo tri male stvari bi upotpunile dojam. Fotografije autora sa životopisom (makar u par crta)
Tabla ili dvije u olovci, na kraju knjige gdje su crteži, u Mj 1:1 (ili stvarnoj veličini da se vidi bogatstvo crteža)
Tabla ili dvije u boji, isto na kraju knjige (kao kod Sharaz De od Toppia u Fibrinu izdanju) iz francuskog izdanja, da se vidi razlika. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts
Posted - 06/11/2014 : 15:06:07
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by jaki
Fenomenalan crtež i napravljeno izdanje Priča u rangu osrednjeg Bonellija ali kod ovakvog crteža i nema veze. Praznik za oči.
sve me više podsećaš na kaspera.
ne znam je li ovo kompliment ili uvreda? |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
System Lavirinta
Starting Member
13 Posts
Posted - 10/11/2014 : 12:30:32
|
quote: Originally posted by bisley Tabla ili dvije u olovci, na kraju knjige gdje su crteži, u Mj 1:1 (ili stvarnoj veličini da se vidi bogatstvo crteža)
Planirano i razmatrano ali, na kraju dana, ipak odlučeno da ide što više moguće oriđiđi ilustracijica nauštrb tih olovka-tabli... One će ionako u celosti biti odštampane unutar "Olovkire":)
|
 |
|
bisley
Senior Member

Croatia
1196 Posts
Member since 08/06/2005 |
Posted - 10/11/2014 : 14:37:47
|
quote: Originally posted by System Lavirinta
quote: Originally posted by bisley Tabla ili dvije u olovci, na kraju knjige gdje su crteži, u Mj 1:1 (ili stvarnoj veličini da se vidi bogatstvo crteža)
Planirano i razmatrano ali, na kraju dana, ipak odlučeno da ide što više moguće oriđiđi ilustracijica nauštrb tih olovka-tabli... One će ionako u celosti biti odštampane unutar "Olovkire":)
Hvala, nadam se skorom izlasku Olovkire i eventualno i Kolorkire ! Strip je čista 5 |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 29/11/2014 : 15:18:11
|
Eto i ja dobio strip. Crtež je stvarno prekrasan i vrijedi kupiti samo zato (ocjena 5). Nije mi smetalo što nema boje. Priča solidna, ali ipak inferiorna crtežu (ocjena 3.6). Prekrasno izdanje koje svi ljubitelji lijepog crteža i Vikinga moraju imati... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 29/11/2014 17:51:26 |
 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1908 Posts
Member since 20/03/2006 |
Posted - 22/12/2014 : 21:19:42
|
Pa dobro, majku mu, je l' moguće da postoji nešto ovako dobro? Ma šta dobro, fantastično! Kao prvo, crtež je toliko dobar da sam satima čitao strip, posmatrajući svaku tablu, svaki kadar i detalj po nekoliko minuta. Boja mi uopšte ne nedostaje, ovakav crno-beli crtež je savršen. Svaka čast Draženu, objasnio je kako se crta.
E sad, priča. Ne znam za druge, ali meni je ovo leglo. Pa ovo je jedna mala enciklopedija nordijske mitologije. Dok uživaš u avanturama glavnih likova, saznaš koji sve svetovi postoje, kakva stvorenja i koje rase ih naseljavaju, koji sve artefakti i oružija su u posedu Odina i ostalih bogova. Ne znam zašto se strip zove Valkira kad ovde ima mnoštvo likova koji doprinose priči, kako glavnih junaka tako i negativaca. I sve je dobro uklopljeno, svaki lik ima svoj svrhu, ništa nije ubačeno bezveze.
Za mene ovaj strip zaslužuje da uđe u Top 5 izdanja ove godine. I to najviše zbog crteža. A i volim nordijsku mitologiju. |
IG: @bricktoygrapher |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9955 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9955 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
System Lavirinta
Starting Member
13 Posts
|
System Lavirinta
Starting Member
13 Posts
Posted - 02/02/2015 : 18:16:07
|

Jedinstvena prilika da na jednom mestu vidite gomilicu originalnih tabli iz Valkire i zažalite, ko i mi, što domaće izdanje nije štampano na A3 formatu:) |
 |
|
KuntaKinte
Senior Member

.jpg)
Serbia
1718 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 02/02/2015 : 20:32:06
|
Bajdvej, Dražen i Aleksa su bili gosti na radiju B92 u subotu u 12. Možda može da se nađe podkast negdi. Ja slušao malo u kolima na putu do pijace and back i bilo je dosta zabavno. |
Dosta je bilo praštanja! |
 |
|
System Lavirinta
Starting Member
13 Posts
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9559 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 23/03/2016 : 12:51:58
|
Tek sada sam se sjetio da sam ovog crtača već upoznao preko jednog ranijeg stripa. Naime, u pitanju je strip Točak - Proročanstvo Korota. Tu me također kupio lijep crtež. Zna li itko da li je ovo ikada nastavljeno i da li će biti kod nas? |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 23/03/2016 12:52:21 |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 23/03/2016 : 17:49:16
|
Nema nastavka i neče ga bit. Glenat je izdao posle Proročanstva još tri albuma Vojnici Korota 1,2 i 3.
|
Edited by - trolodtroje on 23/03/2016 17:53:45 |
 |
|
Albino
Starting Member

Serbia
49 Posts
Member since 05/07/2016 |
Posted - 18/08/2016 : 15:36:27
|
Prosto sam morao da pohvalim izdanje,nedavno sam ga i sam kupio,posle čitanja kolor verzije na tabletu. Ovo je jedinstveno izdanje na domaćem tržištu.Kvalitet štampe,papira,uveza kao i sam format je besprekoran.Iako se u današnja vremena novac teško stiče(što posebno važi za neke nove klince koje prave prve korake u svet stripa), nešto ispod 2000 dinara uopšte nije mnogo za ovakvu Kovačevićevu bravuru.Lavirani tuš je posebna poslastica (makar iz mog ugla) i daleko premašuje minimum mojih estetskih kriterijuma i očekivanja.Uživao sam u svakoj tabli!Jednostavno-tako cool. Namerno pišem ovo ne bih li podigao temu malo na gore , možda neko od novih klinaca ovo pročita.Ne znam koliki je tiraž ,ali ovaj album prosto ne zaslužuje da kupi prašinu po policama u prodavnicama kniiga i neshvatljivo mi je da dve godine po izlasku ovo još uvek ima da se kupi ! Ne znam da li kolaboracija System/Lavirint još uvek živi,ali bih definitivno voleo da vidim još knjiga poput ove.Svaka čast!
|
Spisak postoji! |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9559 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 18/08/2016 : 16:22:22
|
quote: Originally posted by Albino
Prosto sam morao da pohvalim izdanje,nedavno sam ga i sam kupio,posle čitanja kolor verzije na tabletu. Ovo je jedinstveno izdanje na domaćem tržištu.Kvalitet štampe,papira,uveza kao i sam format je besprekoran.Iako se u današnja vremena novac teško stiče(što posebno važi za neke nove klince koje prave prve korake u svet stripa), nešto ispod 2000 dinara uopšte nije mnogo za ovakvu Kovačevićevu bravuru.Lavirani tuš je posebna poslastica (makar iz mog ugla) i daleko premašuje minimum mojih estetskih kriterijuma i očekivanja.Uživao sam u svakoj tabli!Jednostavno-tako cool. Namerno pišem ovo ne bih li podigao temu malo na gore , možda neko od novih klinaca ovo pročita.Ne znam koliki je tiraž ,ali ovaj album prosto ne zaslužuje da kupi prašinu po policama u prodavnicama kniiga i neshvatljivo mi je da dve godine po izlasku ovo još uvek ima da se kupi ! Ne znam da li kolaboracija System/Lavirint još uvek živi ,ali bih definitivno voleo da vidim još knjiga poput ove.Svaka čast!
Tarzan - Reke krvi:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47256
A valjda će nas nečim i ove godine obradovati  |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5561 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 19/08/2016 : 23:57:40
|
quote: Originally posted by Deers
quote: Originally posted by Albino
Prosto sam morao da pohvalim izdanje,nedavno sam ga i sam kupio,posle čitanja kolor verzije na tabletu. Ovo je jedinstveno izdanje na domaćem tržištu.Kvalitet štampe,papira,uveza kao i sam format je besprekoran.Iako se u današnja vremena novac teško stiče(što posebno važi za neke nove klince koje prave prve korake u svet stripa), nešto ispod 2000 dinara uopšte nije mnogo za ovakvu Kovačevićevu bravuru.Lavirani tuš je posebna poslastica (makar iz mog ugla) i daleko premašuje minimum mojih estetskih kriterijuma i očekivanja.Uživao sam u svakoj tabli!Jednostavno-tako cool. Namerno pišem ovo ne bih li podigao temu malo na gore , možda neko od novih klinaca ovo pročita.Ne znam koliki je tiraž ,ali ovaj album prosto ne zaslužuje da kupi prašinu po policama u prodavnicama kniiga i neshvatljivo mi je da dve godine po izlasku ovo još uvek ima da se kupi ! Ne znam da li kolaboracija System/Lavirint još uvek živi ,ali bih definitivno voleo da vidim još knjiga poput ove.Svaka čast!
I Tarzan i Valkira su vrhunska dela, i scenarij i crtez a boga mi i izdavaceva izvedba
Tarzan - Reke krvi:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47256
A valjda će nas nečim i ove godine obradovati 
|
 |
|
Hajo
Senior Member

1910 Posts
Member since 26/12/2008 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 14/08/2017 : 12:47:56
|
quote: Originally posted by Hajo
Ima li ovoga još na lageru ili je rasprodano?
Ako ga ne nađeš dajem ti moje dojč izdanje koje je ionako u fenomenalnom koloru, bar da oči malo napariš. 

|
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
Edited by - Dukidule on 14/08/2017 12:48:50 |
 |
|
Topic  |
|