forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Budućnost domaćeg stripa (odsad i za pesimiste)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

Stripiti
New Member

Bosnia and Herzegovina
103 Posts

Member since 02/04/2015

Posted - 01/04/2016 : 11:53:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Stripiti's Homepage  Send Stripiti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jurica
nisam mislio ni da su na kioscima ostvarivi brojevi kakve Strip revija ostvaruje!

Da, to je i meni iznenađenje, jer koliko god se trudili, teško je na kioscima naći mjesta pored guzica i sisa (i onih političkih koje se nigdje ne cenzuriraju, na žalost, i oni nepolitičkih koje su tu da nas zabave). Još u Hrvatskoj imate zagarantiran nekakav prostor i na najmanjem kiosku za Ludens i šta već još izlazi, kod nas na možda, tamo negdje ispod krova, ili iza čokoladica.
S tim što i kiosci postaju sve veći jer im se ne isplati prodavati samo tiskovine, jeste primijetili? Ne znam koliko puta mi je prahnuo turski chocolate kiss pa za pola marke uzmem na kiosku. Kad sam zadnji put kupio nešto nejestivo? Mislim preklani u 4 ujutro jer stari još uvijek čita Oslobođenje pa sam bio na benzinskoj i kupio mu novi broj da se iznenadi kad se ustane da ne mora izlaziti u 6 ujutro.

@Sezona format, meni je to simpatično, ali nije toliko distancirano od postojećeg formata koji prate brojni web stripovi i koji su moj osnovni izvor strip sadržaja trenutno. Evo, još nisam pročitao 20 stranica koje su izašle od sinoć jer ovdje trkeljam, a barem 15 od tih stranica je dnevnog formata, individualni autori od kojih neki izdaju i crtaju te stripove u kontinuiranoj priči i 15 godina. Ne valja crtež nikako, glup dijalog danas ali eto bit će sutra vjerovatno bolji ili je slavu odavno prestao zasluživati? Koga briga, čovjek crta strip dnevno (izuzev subotom i nedjeljom i neminovnim bolestima i praznicima) 15 jebenih godina. Šta možete nego skinuti kapu?

Ja kada psujem, makar psujem s dobrom namjerom.

Edited by - Stripiti on 01/04/2016 11:58:02
Go to Top of Page

Stripiti
New Member

Bosnia and Herzegovina
103 Posts

Member since 02/04/2015

Posted - 01/04/2016 : 12:06:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Stripiti's Homepage  Send Stripiti a Private Message  Reply with Quote

Kad se već hvalim šta me čeka da pročitam danas. Ništa ukradeno, na svakom linku isključen adblock da mogu ljudi da zarade štagod i od mene.

Inače, koga zanima, addon za firefox da dobijete takav pregled otvorenih tabova: Tree Style Tab. Inače ga držim suženog naravno, ali sam raširio i da izreklamiram stripove usput.

Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 01/04/2016 : 12:33:03  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Stripiti

Nije uopće poučak, samo činjenice. Independent jeste prestao štampati izdanja, ja jesam prestao čitati prije pet godina bilo kakve magazine i časopise ne samo stripovane. I ne poznajem 22-godišnjake koji će čitati strip magazin u tisku.

1.) Kao što ti je Mr Bushido rekao, "činjenice" ti nisu baš točne. Barataš s parcijalnim podacima i uvidima, s očito jedinom namjerom da prodaješ pamet. Na internetu. Neznancima.
2.) Te priče o klincima koji ništa ne čitaju tjeraju me da se zapitam: "A tko onda upisuje fakultete, pogotovo one društveno-humanističke?". Samo u Zg se svake godine nađe 80-ak novih studenata povijesti umjetnosti, 200-injak novih kroatista, 40-ak komparatista književnosti... filozofa, povjesničara, sociologa, jezičara... A koliki se i ne uspiju upisati? A koliki te studije upisuju u Splitu, Zadru, Rijeci, Osijeku? S koje planete dolaze ti klinci, ako se na ovoj više ništa ne čita?
Ako gledaš nekog "prosječnog" klinca u kvartovskom kafiću kako bulji satima u svoj pametni telefon pa na tome gradiš opće zaključke, zašto stati na tome? Što mi za primjer ne daš tipa koji će me dočekati u mračnoj ulici, zaklati me s leđa i silovati mi ženu? Koliko li je tek taj daleko od kupovanja moje revije?

quote:

Sori, nisam mislio govoriti s visoka ali

...ali sada to mislim. Ako ti je ono prije bilo "s visoka", pazi sad ovo:

quote:

činjenica je da na 12 stranica topica nismo čuli tvoju ideju i prijedlog kako napraviti isplativu (i pri tom kvalitetnu) strip reviju.

12 stranica topica nisam nabio ja, niti se na tih 12 str. razgovaralo (samo) o mojoj ideji. Da je stinky izgurao priču o U.H.S.-u do stote stranice, bi li mi napisao: "Na 100 stranica topica..."?
Topic je pokrenuo jurica, nisam ja.
A meni želja nije bila ovdje detaljno iznositi svoju koncepciju revije. Budući da sam uvjeren da bi to bila dobra stvar, zašto bih je nekome besplatno servirao? Htio sam ukratko nabaciti nekoliko ideja, da pridonesem razgovoru o tome kako revitalizirati domaći strip. Već je i ono što sam rekao u prvom postu previše.

Dalje ne bih. Prepucavanje na internetu me ne zanima.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/04/2016 : 12:34:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Ja bih tu dodao ovu ili onu, ali ne smijem jer

PS Mladjo: Jedan domaći nakladnik (nisam!) intenzivno razmišlja o Gigantu.

Izvrsno!
Valjda bude opstao

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Stripiti
New Member

Bosnia and Herzegovina
103 Posts

Member since 02/04/2015

Posted - 01/04/2016 : 12:43:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Stripiti's Homepage  Send Stripiti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culture vulture
1.) Kao što ti je Mr Bushido rekao, "činjenice" ti nisu baš točne. Barataš s parcijalnim podacima i uvidima, s očito jedinom namjerom da prodaješ pamet. Na internetu. Neznancima.

Ja sam Bushidu odgovorio tako da to ne moram razglabati.
quote:

2.) Te priče o klincima koji ništa ne čitaju tjeraju me da se zapitam: "A tko onda upisuje fakultete, pogotovo one društveno-humanističke?". ... S koje planete dolaze ti klinci, ako se na ovoj više ništa ne čita?

Hahaha pa ja ne govorim da se ne čitaju knjige, ja govorim da se ne čitaju časopisi kupljeni na trafikama. Ti o tome govoriš, zar ne? O dizajniranju, štampanju i prodaji revije putem kioska? Ja ni u Zagrebu nisam nešto vidio klince da se bore da kupe novi broj najdražeg časopisa, ali eto, priznajem, jesam vidio studenticu kako usred 7ice kod ulaznih vrata, stojećki, čita novi Playboy jednom prije 5-6 godina. I kaj, jel to znači da sve žene čitaju Playboy ili da će ta djevojka kupiti tvoju reviju jer ćeš možda imati isti broj stranica kao taj Playboy? Kruške i jabuke, jebote.
quote:

Što mi za primjer ne daš tipa koji će me dočekati u mračnoj ulici, zaklati me s leđa i silovati mi ženu? Koliko li je tek taj daleko od kupovanja moje revije?

Džizs, jebote, odakle si ovo izvukao? De malo smiri se, ba, ja govorim o educiranim, odraslim muškarcima i ženama koje ne čitaju jebene tiskovine. Niti sam rekao da ih čitaju na mobitelu niti me jebeno zanima koliko nas je a koliko je 'ostalih'. Tebi i bilo kome ko bi želio prodati tim ljudima nešto je to bitno, ili je bitnije da ima više onih ostalih, ja iznosim svoj stav i mislim da se dosta ljudi slaže sa mnom (pa i na ovom topicu).
quote:

Htio sam ukratko nabaciti nekoliko ideja, da pridonesem razgovoru o tome kako revitalizirati domaći strip.

Ovo što si iznio je neutemeljeno i do te mjere nejasno da nisi ničim pridonio razgovoru osim kontriranju ljudi koji se ne slažu s tobom. Ja sam postavio par pitanja i završio kao i svako drugi koji ti se obratio: kao nevjernik, palikuća i neko ko te ne razumije.
Što je OK, ali ako nećeš internet diskusije, onda nemoj postati na forumu.

Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 01/04/2016 : 13:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Ostatak nema smisla komentirati, ali ovo moram.

quote:

Ovo što si iznio je neutemeljeno i do te mjere nejasno da nisi ničim pridonio razgovoru osim kontriranju ljudi koji se ne slažu s tobom. Ja sam postavio par pitanja i završio kao i svako drugi koji ti se obratio: kao nevjernik, palikuća i neko ko te ne razumije.
Što je OK, ali ako nećeš internet diskusije, onda nemoj postati na forumu.

Jurica je rekao:

"...traži se svaka ideja, svaki projekt, ako može i konkretni plan - kako učiniti da strip (opet) bude popularniji na ovim prostorima, s posebnim naglaskom na DOMAĆI strip i domaću strip produkciju."

I ja sam ukratko nabacio svoju ideju.
Ona je možda genijalna, možda najgluplja ikad, možda nešto između - nije uopće bitno. Ono što ona jest je: konstruktivni, konkretni prijedlog. Ono što ona nije jest: nadmudrivanje s neznancima na internetu.
Je li ona izvediva - postoji samo jedan način da se sazna. A taj je da ja skupim lovu, nađem vremena i pokušam. I, kao što sam već rekao, ako mi se ikad stvari opet poslože, to ću i napraviti.
Nikog nisam ovdje došao zvati da se pridruži tom projektu, da mi pomaže, da me financira na Kickstarteru/Patreonu, savjetuje, besplatno šljaka za mene... Prema tome, ako se nekom moja ideja ne sviđa, mislim da taj može sasvim ugodno nastaviti život bez da mi pametuje.
Ako netko ima neku bolju svoju ideju, neka je iznese. Ako nema, neka topic lijepo ode u povijest foruma. Umjetno ga održavati na životu bahatim a posve besmislenim kritikama moje ideje, ili, pak, mojim branjenjem iste, nema nikakvog smisla.

Edited by - culture vulture on 01/04/2016 13:09:52
Go to Top of Page

Stripiti
New Member

Bosnia and Herzegovina
103 Posts

Member since 02/04/2015

Posted - 01/04/2016 : 13:18:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Stripiti's Homepage  Send Stripiti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Umjetno ga održavati na životu bahatim a posve besmislenim kritikama moje ideje, ili, pak, mojim branjenjem iste, nema nikakvog smisla.

Ja bih VOLIO da sam imao bahate kritike, ali ja zaista nisam imao šta kritizirati. Ja sam postavio pitanja i iznio činjenice, ti nisi odgovorio i uvrijedio si se jer se ne slažem s tvojim projektom i iznosim stvari koje su samim svojim postojanjem kritika tvog plana i projekta? Big dil, sačekaj dok još izbaciš neki proizvod na tržište pa ćeš onda vidjeti kritike i podbacivanja.

U svakom slučaju, sretno štagod na kraju radio.

Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 01/04/2016 : 13:42:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

quote:
Originally posted by mcn

Mladjo: Jedan domaći nakladnik (nisam!) intenzivno razmišlja o Gigantu.

Izvrsno!
Valjda bude opstao

Ma to ti je prvoaprilska šala , mladjo.

Ali ako nije, jedini način da revija Gigantovog obima opstane je da
mcn natuče 6666 postova, Markos ugasi forum i onda se svi mi preselimo
u Gigantovu rubriku "Pisma čitatelja".
Koncept je dakle:
-prednjica, može neki fantasy copy-paste Frazetta ili onaj Vallejo
kao u originalu ili bolje Ferri iz zlatnog perioda. Naslovnice Giganta
ni u originalu nisu nužno bile povezane sa sadržajem pa nema veze
-150 stranica pisama čitatelja, odgovora na pisma iz prethodnog broja,
replika na odgovore iz prethodna broja na pisma iz pretprethodnog
broja, odgovora na ... ma skužio si već princip, jel da?
-zadnjica, može opet neki Frazetta, Vallejo ali bi bilo bolje ipak ubaciti
neki strip jer je Gigant ipak strip magazin. Možda neki tisuću i petstoti
reprint Gastona ili Hogara. To ne bi trebalo biti skupo.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 01/04/2016 : 16:00:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mr. Bushido
Hm, to baš i nije istina. Revije su prilično živahne u Japanu, ima ih još u Velikoj Britaniji i pokoja u Francuskoj/Belgiji. Čak je i u SAD-u došlo do revivala revije.

Koji u Britaniji, izuzev 2000AD i Judge Dredda koji su kao naša Stripoteka, stari giganti? I imaju barem 15 autora koje su izrodili i koji i 20 godina kasnije raznose svojim stripovima u Americi? Ono Millarovo čudo koje je napravio da prodaje stvari za filmove kad mu se osladilo? I da, koje pravi od holivudskih para. A svi znamo kako je Miličevićev pokušaj neslavno završio.

Japan je vanplanetarno čudo sa svojim stripovima, i manga industrija se ne može porediti sa bilo čim pod nebeskom kapom, baš kao što se i njihov broj čitatelja svih uzrasta, spolova i fanova žanrova ne može porediti ni sa čim. Pa i jedan takav Shonen Jump u zadnjih nekoliko godina počinje sa digitalnom distribucijom na engleskom paralelno s izlaženjem tih stripova na japanskom. I wonder why...

Poenta je da se mi ne možemo porediti s tim tržištima, nego hajmo se porediti sa Španijom gdje su isto tako propali časopisi i revije kao i kod nas, 80ih. Ili Argentinom, Brazilom ako već hoćete udariti na države koje imaju 20ak puta više stanovnika nego svi mi zajedno. Kakvo je stanje s revijama kod njih, ko ih finansira, kojim se stripovima snabdijevaju i kakva im je domaća produkcija? Iskreno, nemam pojma.

Hm, ti si sada zapravo opovrgnuo samog sebe.

Shvaćam potrebu da se argumentiraju stavovi, ali ne treba zato iskrivljavati podatke.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Stripiti
New Member

Bosnia and Herzegovina
103 Posts

Member since 02/04/2015

Posted - 01/04/2016 : 16:17:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Stripiti's Homepage  Send Stripiti a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stani, opovrgnuo sam se jer nisam u „cijeli svijet“ uključio pet najjačih strip država u historiji i u svakom pogledu, i Veliku Britaniju? Naravno da će kod njih biti stripova u svakom obliku dokle god to drugi dijelovi industrije mogu financirati. Koliko se prodaju u tisku i kod njih? To je još jedan par opanaka jer opet, svaki od tih magazina koji izlazi, ima digitalno izdanje, a ovdje se kategorički odbija razgovarati o tome.

Ali svijet kojemu mi pripadamo je ovih ostalih 200tinjak država u kojima imamo sreće da uopće postoje strip izdanja i ako neko naš ode raditi u velike četiri (minus Japan, jel), slavimo ga barem kao prvo mjesto reprezentacije u sjedećoj odbojci na paraolimpijadi.

Go to Top of Page

Stripiti
New Member

Bosnia and Herzegovina
103 Posts

Member since 02/04/2015

Posted - 01/04/2016 : 16:24:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Stripiti's Homepage  Send Stripiti a Private Message  Reply with Quote
I da, big fakin vup, i Millarov Clint je ukinut ima tri godine, nema ni digitalno izdanje: http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=47315

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 01/04/2016 : 17:24:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Stani, opovrgnuo sam se jer nisam u „cijeli svijet“ uključio pet najjačih strip država u historiji i u svakom pogledu, i Veliku Britaniju? Naravno da će kod njih biti stripova u svakom obliku dokle god to drugi dijelovi industrije mogu financirati. Koliko se prodaju u tisku i kod njih? To je još jedan par opanaka jer opet, svaki od tih magazina koji izlazi, ima digitalno izdanje, a ovdje se kategorički odbija razgovarati o tome.

Ali svijet kojemu mi pripadamo je ovih ostalih 200tinjak država u kojima imamo sreće da uopće postoje strip izdanja i ako neko naš ode raditi u velike četiri (minus Japan, jel), slavimo ga barem kao prvo mjesto reprezentacije u sjedećoj odbojci na paraolimpijadi.

Ok, ali kada kažeš "revije zaista jesu prošlost, svugdje u svijetu", to je prilično definitivna tvrdnja. Netko tko baš ne prati toliko zbivanja u svijetu stripa mogao bi to krivo protumačiti.

Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 01/04/2016 : 17:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Stripiti, molim te, ne prostači više.

Edited by - culture vulture on 01/04/2016 17:27:12
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 01/04/2016 : 18:21:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>Ok, ali kada kažeš "revije zaista jesu prošlost, svugdje u svijetu",
to je prilično definitivna tvrdnja.

Ali revije zaista jesu prošlost, svuda u svijetu. To mi lomi srce, ali revije odavno više nisu mjesto gdje se strip DOGAĐA, već samo reklamira, amortizira i tradicija perpetuira. Dopuštam japansku iznimku, ali i ondje je zlatno doba pomalo izgubilo sjaj te se bazično samo hrane modeli zadnji put osvježeni ... uh ... sedamdesetih?

Odkad je postao umjetnost, strip je jebeno (<- prostačenje) autoreferentan. Osobno krivim Zagora i "Divove dobra i zla". :P

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Stripiti
New Member

Bosnia and Herzegovina
103 Posts

Member since 02/04/2015

Posted - 01/04/2016 : 18:41:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Stripiti's Homepage  Send Stripiti a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stripiti, molim te, ne prostači više.

Kaže čovjek koji je u istom postu zaklan i silovana mu je žena. Ja makar kad psujem, psujem s dobrom namjerom.

Go to Top of Page

Stripiti
New Member

Bosnia and Herzegovina
103 Posts

Member since 02/04/2015

Posted - 01/04/2016 : 18:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Stripiti's Homepage  Send Stripiti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Netko tko baš ne prati toliko zbivanja u svijetu stripa mogao bi to krivo protumačiti.

Sutra u Večernjaku: gasimo Strip reviju jer je Stripiti na obskurnom forumu web stranice www.stripovi.com rekao da su revije prošlost.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 01/04/2016 : 21:32:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

>Ok, ali kada kažeš "revije zaista jesu prošlost, svugdje u svijetu",
to je prilično definitivna tvrdnja.

Ali revije zaista jesu prošlost, svuda u svijetu. To mi lomi srce, ali revije odavno više nisu mjesto gdje se strip DOGAĐA, već samo reklamira, amortizira i tradicija perpetuira. Dopuštam japansku iznimku, ali i ondje je zlatno doba pomalo izgubilo sjaj te se bazično samo hrane modeli zadnji put osvježeni ... uh ... sedamdesetih?

Odkad je postao umjetnost, strip je jebeno (<- prostačenje) autoreferentan. Osobno krivim Zagora i "Divove dobra i zla". :P

mcn

Jesi li imao priliku prolistati Island? Čini mi se da je to baš onakva revija kakvu tražiš.

Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 02/04/2016 : 08:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:

I na kraju, je li, sad kad znaš kako Francuzi plaćaju, kojim parama ćeš natjerati vrhunske autore da rade za tebe a ne za Francuze?

Istim onim parama koje su Macana i Kordeja natjerale da naprave odličnog Texas Kida i objave ga kod Stripforuma a ne kod Delcourta.
Nije svaki strip za svako tržište i ne rade ljudi samo za novac.
Također, kao što sam rekao na početku, ima ljudi koji su iznimno talentirani u nekim područjima, ali deficitarni u drugim pa im nije baš samo tako "prodati se" van. Dosta se elemenata treba poklopiti da bi čovjek imao proizvod koji će stranci plaćati desecima tisuća eura.
Moja ideja i nije prvenstveno pokretanje revije (uhvatili ste se za sporednu stvar), nego, kako sam rekao, pokretanje jedne male "tvornice snova", u kojoj autori surađuju i profitiraju od te sinergije. Naravno da etabliranim veličinama poput Macana i Kordeja takvo što ne treba - mogu sami i bolje im je samima. (A i opet, MojStrip, koji ne plaća ništa i ima svega 3000 i nešto lajkova na Fejsu, nije stao samo na jurici i duplome, nego su mu se pridružili i profesionalci kojima to u biti ne treba. Pozitivna energija privlači pozitivnu energiju.) Ali postoji i hrpa ljudi koji sami mogu napraviti samo nešto amatersko (npr. odličan crtež ali dosadnjikav scenarij, ili odličan scenarij ali nedopadljiv crtež i sl.) ali bi u timu mogli napraviti sjajne (i profitabilne) stvari.
Na talente takvih ljudi sam ja prvenstveno računao, ne na Esada Ribića, Parlova i ostale veličine.

Kažem, možda su moje ideje i glupe, ali količina negativizma ovdje me zbunjuje. Na kraju krajeva, nitko vas ništa ne traži, samo razgovaramo. Čemu negativizam?

Edited by - culture vulture on 02/04/2016 10:00:37
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/04/2016 : 09:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Odkad je postao umjetnost, strip je jebeno (<- prostačenje) autoreferentan.

pa čekaj malo
nisi li upravo ti 'poludio' od sreće kad si čitao Watchmene? doma imam taj prvi i jedan jedini q i unutra je crno na bijelo tako je govorio mcn. mikronuklearni projektili direktno u mozak ili tako nešto.

to je bilo tada
sada si napravio iskorak, shvatio si da su Watchmeni, u osnovi, bezveze;)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/04/2016 : 09:14:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moja ideja i nije prvenstveno pokretanje revije (uhvatili ste se za sporednu stvar), nego, kako sam rekao, pokretanje jedne male "tvornice snova", u kojoj autori surađuju i profitiraju od te sinergije. Naravno da etabliranim veličinama poput Macana i Kordeja takvo što ne treba - mogu sami i bolje im je samima.

i što si se onako uzvrpoljio?
pa sad si samo napravio krug i vratio se na ono što govorim. samo što kod tebe fali nosiva snaga ideje (kod mene je to hrvatska stvar, država-domoljublje-pozitivne vrijednosti, jasno, u širem i dubljem opsegu nego su to pogrešna ismijavanja nesvrstanog i slične zajebancije).

revija, pogon, ovo ono, to su sporedne stvari, osobno me ni ne zanima. od toga ništa, to je stvar novca i, ono što ne shvaćaš, direktno protiv tvoje "tvornice snova".
ono što radiš samo za novce, obično ne vrijedi puno.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/04/2016 : 09:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
ja iznosim svoj stav i mislim da se dosta ljudi slaže sa mnom (pa i na ovom topicu).

malo tko se slaže s tobom u bilo čemu, a oni koji se slažu su upitni estetski, etički, logički i metafizički.

mislim,
tvoje naklapanje o digitalnome je nešto sasvim deseto, nešto što praktički nema nikakve veze sa našom strip scenom. ima par nihilista (jurica & co) koji tu nešto vrzmaju, a ostalih se to savršeno ne tiče.

ti gledaš u budućnost, haha, kako divno i evo ja ti plješčem (klap klap), ali pritom ne razumiješ elementarno: ta "budućnost" je prelazak u neki drugi red i "strip" koji nije na papiru, otisnut, nije više ono što nas ovdje okuplja.
dakle, tvoja zbrka je potpuna: deklamiraš o budućnosti, ali sa starim kategorijama.
morat ćeš se malo više potruditi, poraditi na novoj teoriji, jer vidiš - ovdje si, manje-više, među stripašima staroga kova. tu ne možeš dobiti ništa za svoje ideje, profil tvojih ljudi je, nemam pojma gdje, nemam doticaja sa tim razmjerom beznačajnosti.
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 02/04/2016 : 09:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Eh, da, ja sam baš tip koji radi samo za novce.
Pozitivne vrijednosti jesu iza te ideje, stinky. Samo što su malo drukčije od tvojih - stvaranje jednog nevinog, boljeg svijeta, u kojem još postoje snovi, pa makar i samo unutar korica jednog časopisa.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/04/2016 : 10:18:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ah, ne govorim da ti radiš za novce, nego TI BRKAŠ STVARI: govoriš o snovima, a onda se posramiš, prebrzo prizemljiš i uvodiš novac u jednadžbu. a to jest smrt snova.

ali, da se ne preganjamo.
nemam ništa protiv "boljeg svijeta", samo što više ne mogu razmišljati na tvoj način (koji je, po meni, ujedno nevin i nije nevin, pravo rečeno, ti jesi zbrkan po tom pitanju: s jedne strane bi htio pripadati markos-mcn pragmatičnom svijetu, a s druge bi htio biti romantičar u Jeni. i to ne drugi, dan-danas potrebani stupanj romantike, nego onaj prvi, "lijepa duša" koju je razorio Hegel u kritici).
Go to Top of Page

Stripiti
New Member

Bosnia and Herzegovina
103 Posts

Member since 02/04/2015

Posted - 02/04/2016 : 10:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Stripiti's Homepage  Send Stripiti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Jesi li imao priliku prolistati Island? Čini mi se da je to baš onakva revija kakvu tražiš.

Zanimljivo, potpuno mi je promaklo. Malo im je već poremećen ritam izlaženja pa se nadam da će doći do ovog broja 8 koji najavljuju prije nego je sedmica izašla.
Vjerovatno i zbog formata koji nije baš naš format magazina, i oni govore o antologiji a ne o reviji, mada je ritam izlaženja magazinski. Jesi li ti prelistao, koliko sam shvatio u ovim kasnijim brojevima povećaju još više broj stranica u odnosu na prvi broj?

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 02/04/2016 : 16:27:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

ja sam za sve vas nedostižan uzor

Opet ringišpil - filozofija.
Stalno se vrtiš u krug pisajući potpuno netočne stvari i liječiš svoje probleme iz stvarnog života pisanjem ovakvih postova.
daj shvati da a) nemaš (više) što pametno za reći i b) da je ultraegocentrično izdisanje sebe na forumu kao lijek izrazito loše.
Ne za tebe, nego za forum.
A usput, ta tvoja egocentrična podbadanja tipa "ma ništa ti ne razumiješ jer si daleko ispod mene" koja pišeš drugima (a koja služe za istu stvar pod točkom b) neću još dugo trpiti.

Ili se nauči komunikaciji ili serbus.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000