Author |
Topic |
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8303 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 05/04/2016 : 23:15:47
|
quote: Originally posted by Rico
koji je nama kurac?????
...aj muči i pusti me da se smijem. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 06/04/2016 : 05:41:29
|
koji je nama kurac?????
Nemam pojma ali da sam se dobro nasmijao u ovaj jutarnji sat jesam Ko zna možda će za par godina neko reći da je na ovom topicu začet prvi HUSo tj. TomySLaw |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
culture vulture
Senior Member
1595 Posts
Member since 21/02/2004 |
Posted - 06/04/2016 : 11:02:47
|
Nemam puno vremena, ali samo da kažem: nisam oduševljen ovim reakcionarno-monarhističkim a istovremeno amerikanizirano-popkulturiziranim, fantastično-eskapističko-superherojskim a istovremeno metroseksualizirano-plačipi*kastim vizijama nacionalnog ideala! Pravi domaći heroj ne bi tog vašeg Tomislafčića ni pogledao, a ovaj bi se već upiškio u tajice.
|
Edited by - culture vulture on 06/04/2016 11:31:23 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9402 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
Dule
Average Member
Croatia
546 Posts
Member since 09/05/2003 |
Posted - 07/04/2016 : 02:31:22
|
“IZRAZITI HRVATSKU STVAR U ZAGOR-ARHETIPU, TO JE PUT NAŠEG ULTIMATIVNOG STRIPA”
Ovaj topic počeo je lijepo, pomalo i naivno pitanjem: “…kako učiniti da strip (opet) bude popularniji na ovim prostorima, s posebnim naglaskom na DOMAĆI strip i domaću strip produkciju.“ Postepeno međutim, diskusija se na ovom mjestu pretvorila u kaka foniju čudnovatih razmišljanja, među kojima je van konkurencije iskočilo baljezganje (izvjesnog Stinkya): “…. mene zanima hrvatska stvar i hrvatski strip, ultimativni hrvatski strip. taj strip treba izražavati univerzalno, ali kroz partikularno, tj. BAŠ KROZ HRVATSKU STVAR.“; „još nešto Zagor, za sada, nije usporediv za nas po toj vanjskoj formi. nemamo "pogon" koji bi to mogao iznijeti. tj. ja ne znam za njega niti ga vidim. svejedno ga treba imati u vidu, u jednoj apstrakciji. izraziti hrvatsku stvar u zagor-arhetipu, to je put našeg ultimativnog stripa.“ Isti autor nastavlja te spominje lijepo v.s. ružno u umjetnosti, što me potaklo da potsjetim na činjenice o nacističkoj umjetnosti t.j. o “Grosse Deutsche Kunstausstellung” (“Velikonjemačkoj umjetničkoj izložbi”), nasuprot tzv. „degenerirane“ umjetnosti t.j. “Entartete Kunst” (“Degenerirana umjetnost”) u Münchenu, iste 1937, godine. Tamo i tada se najme, također djelilo lijepo(?) od ružnog(?) i to BAŠ KROZ tu “NAŠU” STVAR. Kad se ideologija mješa u umjetnost, jednako kao i kad se religija umješa u znanost, to je znak da se negdje već sakuplja drvlje za lomače. Kako znamo, tako je tada, nakon spomenutih izložbi i završilo. Ili nije…? Kao svaka umjetnost i strip (onaj slobodni, ne ovisan, autorski) nastaje potaknut prije svega osobnim doživljajem, ali istovremeno i željom za kreativnom igrom. Umjetnost je prije svega lična istraživačka odiseja kroz pustinju i prašumu samog sebe, svojih mogućnosti; istovremeno i okolnosti i okruženja. Koristiti neku umjetnost (strip) za neku ideologiju, (Hrvatsku “stvar”? n.p.) ili pak u proste komercijalne svrhe, rezultira na kraju predvidivim, šematskim ostvarenjima koja samo promiču stare parole i/li fraze. (Tako smo nekad imali “Mirka i Slavka”, onda “Super Hrvoja”, a sada bi nam “Zagor” trebao kamenim maljem pročistiti put do “ultimativno” našeg, hrvatskog stripa; ma što to bilo.) Nisam kvalificiran baviti se raznim “stinkyima” koji u nekim apstrakcijama imaju vizije, a koje onda ni sami zapravo ne vide; takvima se treba se baviti netko drugi… Što se pak tiče pitanja koje je na početku postavio Jurica, na njega sam i sam(sebi) pokušao odgovoriti tekstom “Kako i zašto” davne 1988. godine u “Patku”. Kao tada i danas osobno smatram da bi se strip prije svega trebao baviti čovjekom ovdje i sada. Ali da skratim: Kako strip jest umjetnost, onda mu kao i svakoj drugoj umjetnosti treba omogućiti potpunu slobodu; bez ikakvih “ultimativnih” ultimatuma.
|
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10355 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10355 Posts
Posted - 07/04/2016 : 08:22:34
|
Ovaj rus moze samo biti protivnik srednje klase. Mislim da je ovo zastavnik Srpov... tommy s law mu prasi zenu, inace podlovodju u tvornici oruzja udarnik.
Preduvjet da se Tomy S. Love transformira u Tommy S. Lawa je oprašivanje rusove žene, a to ne ide samo tako ... |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38097 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Posted - 07/04/2016 : 11:32:15
|
quote: Originally posted by Peyo
Ovaj rus moze samo biti protivnik srednje klase. Mislim da je ovo zastavnik Srpov... tommy s law mu prasi zenu, inace podlovodju u tvornici oruzja udarnik.
Preduvjet da se Tomy S. Love transformira u Tommy S. Lawa je oprašivanje rusove žene, a to ne ide samo tako ...
Tommy s low jos uvijek nije upoznao svoje moci. Al nece dugo trebati dok postane najubojitiji ljudski stroj. Kad uvatin vrimena prezentirat cu i to |
https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign |
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10355 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 07/04/2016 : 11:38:42
|
momci velim - sada bi strip od jedne strane bio odličan korak naprijed |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
culture vulture
Senior Member
1595 Posts
Member since 21/02/2004 |
Posted - 07/04/2016 : 14:22:39
|
quote: Originally posted by Poli Auuuuč ... mada nevezano na temu, ali ova slika ... kada bi ga netko kresnuo po krunici (znaci od vrha nadole), razbio bi mu i nos!
Ne bi, jer ovaj Tomislafčić ima mali, kratki nosić, kao dječak prije puberteta... I zato nije točno ni ovo:
Nema taj čime prašiti ženu... Svaka žena zna da je dužina khm = dužina nosa + 10 cm.
|
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10355 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 07/04/2016 : 14:31:12
|
quote: Originally posted by culture vulture
quote: Originally posted by Poli Auuuuč ... mada nevezano na temu, ali ova slika ... kada bi ga netko kresnuo po krunici (znaci od vrha nadole), razbio bi mu i nos!
Ne bi, jer ovaj Tomislafčić ima mali, kratki nosić, kao dječak prije puberteta... I zato nije točno ni ovo:
Nema taj čime prašiti ženu... Svaka žena zna da je dužina khm = dužina nosa + 10 cm.
Žene neznaju ništa, pa tako ni ovo. Meni je nos veći od khma(Jel khm kurac?) |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Tonto
Advanced Member
8303 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia