Author |
Topic |
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
morski
Senior Member
2658 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38128 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 18/05/2016 : 17:50:05
|
Ove od SD su ti vec "starije" price, ono "klasik" razdoblje ti je prije toga, plus Africka saga. A da pogledas recenzije i ocjene? Nije da ih nema. ;)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 18/05/2016 : 18:12:55
|
Kreni od prvog "Mister No" dodji do "Atlantika" vec se budes zalaufao da ces stici zacas i do "Afrike". Tu "Africku" avanturu nisam citao vec 25 godina...eh... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 18/05/2016 : 18:28:14
|
Najbolje da počneš sa starim pričama iz početnog perioda. Ako ne želiš tražiti prastara LMS izdanja najjeftinija opcija su debele knjige od VČ. Za sada ih je izašlo 7 komada, svaka ima barem 600-700 stranica sa nekoliko cjelovitih priča. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 18/05/2016 : 18:31:53
|
To sa navedenim izdanjem je istina,njih valjda jos ima u prodaji.. jeftinija varijanta, libellusove ne bi mogao nikako naci ni pod zub..davno rasprodani... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 18/05/2016 : 18:39:13
|
Mislim da je od VČ rasprodana samo knjiga 1 dok bi se ostale trebale naći bez problema. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38128 Posts
Posted - 18/05/2016 : 18:52:18
|
quote: Originally posted by emirem
Tu "Africku" avanturu nisam citao vec 25 godina...eh...
hear hear a posto sam LMS rasprodao, a LL poskupio i smanjio tiraz, ja odustao odnosno cekam ostecene ...
vi (u Hr) imate barem knjiznice pune
|
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 18/05/2016 : 18:59:33
|
Oštećeni Mister No. Istina da često upada u tučnjave, ali ne može u svakoj epizodi popušiti batine. |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 18/05/2016 : 19:34:56
|
Tesko ce mnogi i procitati te epizode... Ja ne kupujem vise Mnoa jer kad sam ih imao sve u LMS otisli su u nepovrat.... Nakon libellusa uhvatio te neke brojeve, ne sve, ali postao skup sport. Pojavio se NN, Zagor izlazio na kiosku i kupovao samo ono sto nisam citao. Novac trosio na putovanja, a strip je isao samo ona jeftinija i nostalgicna verzija od Ludensa. Ovaj sport sa trcanjem i rezerviranjem primjerka mi se ne dopada. Imam nacina procitati te epizode...
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 18/05/2016 : 20:03:32
|
Ta povećana potražnja će trajati dok ne završi afrički ciklus, najkasnije nakon broja 200 sve će se normalizirati i neće trebati trčati da uhvatiš primjerak. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38128 Posts
Posted - 18/05/2016 : 20:19:05
|
Mislis? Ili ce se tiraz samo jos smanjiti i smanjiti ... ;)
Sigurno nece stampati nesto u kolicinama koje se nece prodati.
|
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 18/05/2016 : 20:32:47
|
Tiraž se ne može vječno smanjivati, ispod 200 ne bi smio niti jedan serijal jer onda nema smisla. Ne mora sve otići za par dana, ako dođe do toga da je potrebno 2-3 mjeseca da se nešto proda ne znači da automatski treba i dalje smanjivati tiraž. |
|
|
ddeki
Advanced Member
3436 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 18/05/2016 : 20:47:44
|
Tesko ce mnogi i procitati te epizode...
Ovaj sport sa trcanjem i rezerviranjem primjerka mi se ne dopada. Imam nacina procitati te epizode...
Skupljao sam i ja MNO-a od Libellusa i imam ih sve od 1-70 broja. A onda... cvrc brojevi 71 i 72 planuli bukvalno za jedan dan. Tako da mi je sada totalno bezveze da nabavljam br.73 i druge jer je veliko pitanje da li cu bas tog dana kad se nadju u prodaji imati dovoljno novca za njih, jer posle je kasno. Ista stvar mi se dogodila i sa zadnja 2 Tex-a od Libellusa pa sam i od njega odustao....
Poenta je da je Libellus izgubio jednog vernog kupca zbog smanjenja tiraza, a ja da trcim i rezervisem brojeve ne pada mi napamet! |
http://ddeki.deviantart.com/gallery/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153 |
Edited by - ddeki on 18/05/2016 20:50:56 |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5305 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 18/05/2016 : 23:09:08
|
quote: Originally posted by ddeki
Ovaj sport sa trcanjem i rezerviranjem primjerka mi se ne dopada. Imam nacina procitati te epizode...
Skupljao sam i ja MNO-a od Libellusa i imam ih sve od 1-70 broja. A onda... cvrc brojevi 71 i 72 planuli bukvalno za jedan dan. Tako da mi je sada totalno bezveze da nabavljam br.73 i druge jer je veliko pitanje da li cu bas tog dana kad se nadju u prodaji imati dovoljno novca za njih, jer posle je kasno. Ista stvar mi se dogodila i sa zadnja 2 Tex-a od Libellusa pa sam i od njega odustao....
Poenta je da je Libellus izgubio jednog vernog kupca zbog smanjenja tiraza, a ja da trcim i rezervisem brojeve ne pada mi napamet!
Konstantno netko kuka da ne može doći do nekih brojeva a stvarnost je sasvim drugačija...je istina je da neki stripovi planu sa libellusovog sajta preko noći,ali da preprodavači mogu zaraditi na istima,e to je već bilo nekad, ali više nije! Konkretno, ako pogledaš ove knjige Mister No-a broj 71 i 72, trenutno ih na aukcijama prodaju dva prodavača i to po cijeni sa korica, ali im te novce nitko ne nudi niti će im tako lako ponuditi: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&header=0&Action=1&Name=Libellus+71&NameDesc=0&SearchTypeCriteria=AND&SearchTypeDesc=2&Seller=&Buyer=&City=&Country=&aucCategoryID=12&SearchTypeTime=0&SearchTypeTimeValue=0&SearchType=0&submit=Tra%9Ei
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&header=0&Action=1&Name=Libellus+72&NameDesc=0&SearchTypeCriteria=AND&SearchTypeDesc=2&Seller=&Buyer=&City=&Country=&aucCategoryID=12&SearchTypeTime=0&SearchTypeTimeValue=0&SearchType=0&submit=Tra%9Ei
...a kada se neki prodavač na neke nove "rasprodane" stripove odluči postaviti početnu cijenu od 1kn-u većini slučajeva se događa da strip postigne manju cijenu od one akcijske.
Htio sam samo reći da vama nekima koji kao zbog brze rasprodaje nekih brojeva odustajete od daljnjeg sakupljanja ta rasprodanost određenih knjiga i nije neki izgovor. Meni se često događa da propustim kupiti neke kjnige, ali veću cijenu od one sa korica nema šanse da platim. Doduše, do sada sam preplatio samo jednu knjigu Mister No-a i mislim da se tu radilo o nekih 50 ili 60kn iznad cijene sa korica (ako se ne varam Mr.No 68). Pretpostavljam da ću i u budućnosti propustiti kupiti neke brojeve odmah, ali da odustanem od skupljanja Libellusovog Mister No-a, e to neću sigurno |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18908 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 19/05/2016 : 05:28:05
|
Mistee No je jedan od junaka od kojeg ne odustajem,,,bar ne do spoja sa prvim brojevima Slobodne... Ma ima tih razprodanih brojeva, i ne samo MN po striparnicama.. Nekima je kao nedostupnost i brzina razprodaje razlog za odustajanje...razlog privucen za usi...valjda bi trebali tiskati 1000 komada pa da se vucaraju u striparnicama i skladistima jos 10 godina..pa i tada ti koji kukaju nebi kupili... Dobro je ta filtracija i manji tiraz libellus izdanja-sad se prepoznaju i prebroje pravi Mister No-jevci. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 19/05/2016 : 07:56:56
|
quote: Originally posted by teller
Mistee No je jedan od junaka od kojeg ne odustajem,,,bar ne do spoja sa prvim brojevima Slobodne...
Ma nema odustajanja sve do broja 379, to je onda pravi Nojevac. |
|
|
ddeki
Advanced Member
3436 Posts
Posted - 19/05/2016 : 09:07:47
|
quote: Originally posted by Oki
Poenta je da je Libellus izgubio jednog vernog kupca zbog smanjenja tiraza, a ja da trcim i rezervisem brojeve ne pada mi napamet!
Konstantno netko kuka da ne može doći do nekih brojeva a stvarnost je sasvim drugačija...je istina je da neki stripovi planu sa libellusovog sajta preko noći,ali da preprodavači mogu zaraditi na istima,e to je već bilo nekad, ali više nije! Konkretno, ako pogledaš ove knjige Mister No-a broj 71 i 72, trenutno ih na aukcijama prodaju dva prodavača i to po cijeni sa korica, ali im te novce nitko ne nudi niti će im tako lako ponuditi: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&header=0&Action=1&Name=Libellus+71&NameDesc=0&SearchTypeCriteria=AND&SearchTypeDesc=2&Seller=&Buyer=&City=&Country=&aucCategoryID=12&SearchTypeTime=0&SearchTypeTimeValue=0&SearchType=0&submit=Tra%9Ei
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&header=0&Action=1&Name=Libellus+72&NameDesc=0&SearchTypeCriteria=AND&SearchTypeDesc=2&Seller=&Buyer=&City=&Country=&aucCategoryID=12&SearchTypeTime=0&SearchTypeTimeValue=0&SearchType=0&submit=Tra%9Ei
...a kada se neki prodavač na neke nove "rasprodane" stripove odluči postaviti početnu cijenu od 1kn-u većini slučajeva se događa da strip postigne manju cijenu od one akcijske.
Htio sam samo reći da vama nekima koji kao zbog brze rasprodaje nekih brojeva odustajete od daljnjeg sakupljanja ta rasprodanost određenih knjiga i nije neki izgovor. Meni se često događa da propustim kupiti neke kjnige, ali veću cijenu od one sa korica nema šanse da platim. Doduše, do sada sam preplatio samo jednu knjigu Mister No-a i mislim da se tu radilo o nekih 50 ili 60kn iznad cijene sa korica (ako se ne varam Mr.No 68). Pretpostavljam da ću i u budućnosti propustiti kupiti neke brojeve odmah, ali da odustanem od skupljanja Libellusovog Mister No-a, e to neću sigurno
Znaci resenje je da jurim ove stripove po aukcijama? Iskreno ne pada mi na pamet, jer ako ga ne mogu kupti u redovnoj prodaji onda mi i ne treba. Za novac koji treba izdvojiti treba mene izdavac da juri da mi proda strip a ne ja njega! I da odustao sam i od Decaka sa divljeg zapada jer se br.4 takodje rasprodao. Ja razumem da ove brojeve koje trazim da kupim nema nakon duzeg vremena, ali da ga nema u prodaji ni par dana od izlaska to ne razumem.... |
http://ddeki.deviantart.com/gallery/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153 |
Edited by - ddeki on 19/05/2016 09:09:21 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38128 Posts
Posted - 19/05/2016 : 10:29:24
|
Da, ispadne da ako tiraz ostaje nekih 50 kom. od ovoga sto se sada rasproda u tren oka, da onda to ostaje bezvezno dugo na lageru, pa se namece pitanje nije li tih cca. 50 kom. bas onih "preprodavaskih" ... ili tako nekako sam barem ja skuzio spiku posljednji put. Naravno da nama nije neki problem ako prodavac ne rasproda cjeli tiraz u jednom danu nego u par mjesecni, no pitanje je da li to stvarno traje samo par mjeseci ili puno vise.
Ali sa smanjenim tirazima je vec u startu ostajalo puno manje neprodanih knjiga, pa ni guzva na lageru nije bila takva kao u pocetku od naklade 500 kom.
Po meni jeste bezvezno, da trebas nesto osigurati prije uopste izađe, jer kad izađe nije receno da ces i dobiti taj strip u striparnicama - govorim vise za nas izvan Hr. Pa se tako za one "must have" prikljucim drugima koji narucuju kod izdavaca, ali da su cijene presle granicu, jesu ...
No, isto tako drzi ova (sto Oki rece), da se ovi rasprodati kasnije mogu naci na aukcijama po regularnoj cijeni, ali da ih nitko nece. Isto je i sa Demianovim specijalom. Po 160kn ne ide, dok je od 1kn isao (dosao do mislim 118kn), a i sada ga se moze naci po 120kn, sto je malo jeftinije nego je bilo promo razdoblje. ;)
Drugi problem je, da sa manjim tirazima ostaje i manje "ostecenih" koji imaju onu nama prihvatljiviju cijenu. Stripove na kioske, i pravda za stripove! - naravno nista od toga jer nas, kupaca, nema dovoljno -
|
|
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7828 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 19/05/2016 : 14:07:28
|
quote: Originally posted by Oki
Htio sam samo reći da vama nekima koji kao zbog brze rasprodaje nekih brojeva odustajete od daljnjeg sakupljanja ta rasprodanost određenih knjiga i nije neki izgovor. Meni se često događa da propustim kupiti neke kjnige, ali veću cijenu od one sa korica nema šanse da platim. Doduše, do sada sam preplatio samo jednu knjigu Mister No-a i mislim da se tu radilo o nekih 50 ili 60kn iznad cijene sa korica (ako se ne varam Mr.No 68). Pretpostavljam da ću i u budućnosti propustiti kupiti neke brojeve odmah, ali da odustanem od skupljanja Libellusovog Mister No-a, e to neću sigurno
Znaci resenje je da jurim ove stripove po aukcijama? Iskreno ne pada mi na pamet, jer ako ga ne mogu kupti u redovnoj prodaji onda mi i ne treba. Za novac koji treba izdvojiti treba mene izdavac da juri da mi proda strip a ne ja njega! I da odustao sam i od Decaka sa divljeg zapada jer se br.4 takodje rasprodao.
Mislim da to nije moguće jer sam upravo danas kupio broj 4 u SNK, može biti da je rasprodana jedinica ali za ostale ne vjerujem. |
|
|
ddeki
Advanced Member
3436 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 19/05/2016 : 14:20:21
|
To je vjerojatno samo trenutno dok ne nabave. Ja sam danas tražio brojeve 4-7 i sve sam našao osim broja 5 kojeg trenutno nema u striparnici, ali gazda kaže da će ga obavezno nabaviti prvom prilikom. |
|
|
morski
Senior Member
2658 Posts
Member since 09/08/2014 |
Posted - 19/05/2016 : 15:19:06
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Mislim da to nije moguće jer sam upravo danas kupio broj 4 u SNK, može biti da je rasprodana jedinica ali za ostale ne vjerujem.
Trazio u Darkwoodu pre nekoliko dana i nije bilo.....
probaj u Alan Ford-u, vrlo cesto su neka izdanja za DW rasprodata dok se sasvim lako mogu nabaviti preko SKAF-a. |
Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu |
|
|
Topic |
|