Author |
Topic  |
altair
Average Member

Croatia
575 Posts
Member since 19/09/2005 |
Posted - 22/05/2016 : 11:01:26
|
Ovo dosad napisano je prestrašno. Najgore je kad te prevari prijatelj kojem si vjerovao a koliko vidim to je ovdje slucaj. Dugo sam u kolekcionarskim vodama ,ne samo sa stripovima, koji su mi ipak sporedni vec i numizmatikom ,faleristikom i raznoraznim antikvitetima i iz iskustva znam da gdje se vrti velik novac lete i lešinari koji se hoce okoristiti tuđom naivnošću i poštenjem. Zao mi je prevarenih a posebno TomDar-a jer sam od njega nekad davno kupovao i ostao mi je u sjecanju kao izuzetno fer trgovac. Zalosno je da ce zbog raznoraznih prevaranata oni posteni izgubiti povjerenje u kolekcionarsku zajednicu koja je ipak ok i gdje su vecina oni koji su tu zbog ljubavi prema onom sto skuoljaju a ne samo profita i prijevare. |
Ne govori sve što znaš, znaj sve sto govoriš |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 22/05/2016 : 12:23:08
|
Gdje se okreće veliki novac gubi se granica prijateljskog i rodbinskog. Inače, rodbina se u praksi u ovakvim slučajevima pokaže i gora od prijatelja ili kumova, jer, ono, podrazumijeva se da se rodbina međusobno pomaže (po onoj staroj tko će kome ako ne svoj svome). Većinu ljudi koje osobno poznajem a da ih je netko preveslao bili su žrtve rođaka. Onda na drugom mjestu su oni koje su prevarili kumovi pa tek potom žrtve prijatelja ili kolega na poslu. Uglavnom su popušili kao jamci na kreditima, pa otplaćuju tuđe kredite. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 22/05/2016 : 19:32:32
|
quote: Originally posted by die hard
Markotamara ti vidiš samo što želiš čuti-rekli su uzimanje drugih nickova zbog komentiranja na forumu i prodaje preko dina a ne podizanja cijene
ipak se ne podize cijena cijena tu,i ti kao neznas da to postoji  moje izvinjenje |
GALLIENO FERRI
|
 |
|
die hard
Starting Member
24 Posts
Member since 10/02/2014 |
Posted - 22/05/2016 : 20:15:38
|
Tebi sigurno podignu kad staviš 1 kunu na strip od 1000 ili 2000 kuna tebi to bas treba mučiti baš pravi čovijek koji treba biti prvi među zabrinutima |
 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Posted - 22/05/2016 : 20:28:26
|
radije se brini za sebe kako bidas i koje aukcije,napadas bez argumenata,ili si i ti jedan koji daje svoj nick drugome ili podizes cijene,pa si se nasa u svemu ovome nema smisla da se svadamo,iznia sam svoje misljenje kao i ti svoje o ovome |
GALLIENO FERRI
|
Edited by - markotamara on 22/05/2016 20:28:45 |
 |
|
die hard
Starting Member
24 Posts
Member since 10/02/2014 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Posted - 22/05/2016 : 20:54:41
|
zelis provocirati,sad cu ti napisati tu da stanes ,jer sam ti lipo napisa u PM da nemam nista s tobom niti me zanimas,ja ban necu popusiti i nadam se da ce moderatori reagirati i reci ti da me ne repliciras vise provokacijama ja sam iskreni zaljubljenik u strip,skupljam ih od svoje 6 godine,i nikada nisam nadbidava strip,ni dao nick,ni ostao duzan nekome ,a mores li ti isto reci za sebe, neznam niti me zanima zato oladi od mene i zaobidi moje postove jer te u nijednom nisam spomenia |
GALLIENO FERRI
|
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
|
Garfield_Mo
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Member since 11/06/2009 |
Posted - 22/05/2016 : 22:12:04
|
quote: Originally posted by ginko
quote: Originally posted by bagi
Čitanjem topic-a stičem dojam da svi akteri ove priče imaju oraha u njedrima...Čisto sumnjam da su se stripovi i lova davali šakom i kapom trgovcu,poznaniku,prijatelju i kumu da bi se pomogli njemu ili strip sceni uopće. U pitanju su sitni (krupni?) interesi o lakoj zaradi prodavanjem magle i udruživanjem radi spletkarenja koje se kasnije nekolicini razbilo od glavu.Možda je tu i bilo nekih časnih namjera u početku ali kasnije...Hm?
Vidiš, čitanjem tvojih zaključaka i zamisli još nekih pojedinaca stječem dojam da nije ni čudno što se prevareni ljudi teško jave ili se uopće ne jave na ovu temu. Zašto da se jave kad ih se napada da spletkare i imaju korist ? Spominjanje nekakvog udruživanja kao da smo neka zločinačka organizacija je tako jadno i žalosno. Umjesto da te ljude ohrabrite da se jave i kažu što im je na duši (barem ono što misle da mogu javno podijeliti sa nama), vi ih "tjerate"da šute i dalje. Mislite da je svakom lako priznati da je prevaren, pogotovo što je većina dala svoje stripove i novce na riječ. Vi ne znate razloge prevarenih pojedinaca zašto su dali stripove, jesu li i zašto morali prodati svoje stripove i dali ih Ratku da to učini, a to ovim postupcima koji vi gospodo radite, nikad nećete ni saznati! Mislio sam da ipak ima više ljudskosti u ovom svijetu , ali izgleda da sam se prevario. Ipak sam ja(kao i prevareni prijatelji,kolege , poznanici ) samo jedna velika naivčina.
Ja bi to rekao ovako. Kad su neki drugi govorili slicne o Ratku ti si bio jedan od onih koji je branio i govorio da nije tako, iako su pojedini iznosili dokaze i slicno. Zasto ti je sad cudno ako neko drugi ne vjeruje ovome sto si ti napisao ?
Naravno zao mi je zbog toga sto ti se dogodilo ... |
http://www.mostrip.ba/
https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/ |
Edited by - Garfield_Mo on 22/05/2016 22:12:34 |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17906 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 23/05/2016 : 12:30:24
|
quote: Originally posted by lwood
ja sa 90 % rodbine uopče ne komuniciran.  preventivom do zdravlja 
ja ne komuniciram ni sa kim generalno     |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
ginko
New Member

Croatia
114 Posts
Member since 23/09/2004 |
Posted - 23/05/2016 : 16:33:13
|
quote: Originally posted by Garfield_Mo
quote: Originally posted by ginko
Čitanjem topic-a stičem dojam da svi akteri ove priče imaju oraha u njedrima...Čisto sumnjam da su se stripovi i lova davali šakom i kapom trgovcu,poznaniku,prijatelju i kumu da bi se pomogli njemu ili strip sceni uopće. U pitanju su sitni (krupni?) interesi o lakoj zaradi prodavanjem magle i udruživanjem radi spletkarenja koje se kasnije nekolicini razbilo od glavu.Možda je tu i bilo nekih časnih namjera u početku ali kasnije...Hm?
Vidiš, čitanjem tvojih zaključaka i zamisli još nekih pojedinaca stječem dojam da nije ni čudno što se prevareni ljudi teško jave ili se uopće ne jave na ovu temu. Zašto da se jave kad ih se napada da spletkare i imaju korist ? Spominjanje nekakvog udruživanja kao da smo neka zločinačka organizacija je tako jadno i žalosno. Umjesto da te ljude ohrabrite da se jave i kažu što im je na duši (barem ono što misle da mogu javno podijeliti sa nama), vi ih "tjerate"da šute i dalje. Mislite da je svakom lako priznati da je prevaren, pogotovo što je većina dala svoje stripove i novce na riječ. Vi ne znate razloge prevarenih pojedinaca zašto su dali stripove, jesu li i zašto morali prodati svoje stripove i dali ih Ratku da to učini, a to ovim postupcima koji vi gospodo radite, nikad nećete ni saznati! Mislio sam da ipak ima više ljudskosti u ovom svijetu , ali izgleda da sam se prevario. Ipak sam ja(kao i prevareni prijatelji,kolege , poznanici ) samo jedna velika naivčina.
Ja bi to rekao ovako. Kad su neki drugi govorili slicne o Ratku ti si bio jedan od onih koji je branio i govorio da nije tako, iako su pojedini iznosili dokaze i slicno. Zasto ti je sad cudno ako neko drugi ne vjeruje ovome sto si ti napisao ?
Naravno zao mi je zbog toga sto ti se dogodilo ...
Vjeruj, i meni je žao što se to dogodilo. Eto, točan je tvoj navod da sam ga branio do zadnjeg što sam i priznao. Smatram da se toga ne trebam sramiti, jer sam tada vjerovao u tog čovjeka. Međutim, evo pročitao sam sve postove ove teme tražeći ovaj tvoj drugi navod o čuđenju, pa bi molio da mi kažeš u kojem postu se to moje „čuđenje „ spominje. Ovo što si podcrtao tj. fantazije tvog zemljaka koji izgleda čita previše krimića i gleda filmove o nekim teorijama zavjere ti i nije baš neka utemeljena tvrdnja. Uostalom, zašto bi se ja čudio vjeruje li meni netko ili ne. Kad bi se držali vrlo „jednostavne“ teme koju sam stavio na forum a ona glasi Ratko Dragaš , dobrotvor ili prevarant, bilo bi odlično. Ovo drugo ili treće ako tko smatra da treba raspraviti, neka sam stavi topic o tome. Vrlo jednostavno.
|
 |
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3841 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 23/05/2016 : 17:38:25
|
Ne gledam krimiće nikako,samo komedije tipa Glup i gluplji... Tvoja tema,uzevši u obzir kakvo zlo ti je nanijeto,u naslovu ima viška pridjev a to je ono "dobrotvor".Kako možeš tako nazvati čovjeka koji ti se pokenjao na život? U prvom postu ga proklinješ na sve moguće načine a kasnije ga i braniš,kao,ne daš da ga blate? Svako malo se neko iz pozadine javlja,očigledno sve tvoji poznanici koje mahom opominješ kako imaju " djela" za sobom i da ti sve znaš...Svi ste dijelili nick-ove na forumu prozvanom tipu ili sami među sobom sam si to priznao,sve u vidu dizanja cijena na aukcijama - šta je to nego vid zavjere i prevare...Da nije dječja igra možda? I kad si već izašao javno onda reci sve do kraja,na koji način te je prevario,koliko puta i za koju sumu...Da ne bi neko drugi danas ili sutra popušio istu foru. No,i dalje tvrdim da i druga strana aktera ovog "stripgate-a" nije čista do kraja,da se naslutiti čitajući između redova. Kako me se ovo tiče isto kao i lanjski snijeg,pošto ne poznam ni prozvanog ni prozivatelje,neću više replicirati,ne znam koji kurac sam uopće i pisao...Valjda me natjerale neke nelogičnosti i nedorečenosti u istupima pojedinaca... Dabogda istjerali situaciju na čistac te svi vratili svoje u zdravlju i veselju...Over & out... |
Wtf?
|
Edited by - bagi on 23/05/2016 18:29:35 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 23/05/2016 : 18:40:46
|
slažen se s bagijen. @ ginko, na tren ga pokušavaš obranit ka da se potajno nadaš da če se sve (još uvik) dat ispravit. ispada ka da (još) ne želiš virovat da te zajeba. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
Edited by - lwood on 23/05/2016 18:41:29 |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 23/05/2016 : 18:42:52
|
Jedanput za svagda: GINKO NIJE NIGDJE TVRDIO DA SU SE DIJELILI NICKOVI RADI PODIZANJA CIJENE GINKO JE POSUĐIVAO NICK BANIRANOM ČLANU FORUMA KAKO BI MOGAO PRODAVATI STRIPOVE PREKO AUKCIJA
rečeno već peti put |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27622 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 23/05/2016 : 19:12:35
|
quote: Originally posted by supermark
Jedanput za svagda: GINKO NIJE NIGDJE TVRDIO DA SU SE DIJELILI NICKOVI RADI PODIZANJA CIJENE GINKO JE POSUĐIVAO NICK BANIRANOM ČLANU FORUMA KAKO BI MOGAO PRODAVATI STRIPOVE PREKO AUKCIJA
rečeno već peti put
Ti se samo praviš glup ili nekoga štitiš? |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 23/05/2016 : 19:39:02
|
quote: Originally posted by zeljko
quote: Originally posted by lwood
ja sa 90 % rodbine uopče ne komuniciran.  preventivom do zdravlja 
ja ne komuniciram ni sa kim generalno    
Vidi se... |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17906 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 23/05/2016 : 19:45:23
|
pa gdje cu recimo s specimenom kao što si ti komunicirati :) nisam te dugo zamjećivao u kojoj si li se skeptičkoj skrivao paro paro baš si vrag :) |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
ginko
New Member

Croatia
114 Posts
Posted - 23/05/2016 : 20:00:09
|
Ne gledam krimiće nikako,samo komedije tipa Glup i gluplji... Tvoja tema,uzevši u obzir kakvo zlo ti je nanijeto,u naslovu ima viška pridjev a to je ono "dobrotvor".Kako možeš tako nazvati čovjeka koji ti se pokenjao na život? U prvom postu ga proklinješ na sve moguće načine a kasnije ga i braniš,kao,ne daš da ga blate? Svako malo se neko iz pozadine javlja,očigledno sve tvoji poznanici koje mahom opominješ kako imaju " djela" za sobom i da ti sve znaš...Svi ste dijelili nick-ove na forumu prozvanom tipu ili sami među sobom sam si to priznao,sve u vidu dizanja cijena na aukcijama - šta je to nego vid zavjere i prevare...Da nije dječja igra možda? I kad si već izašao javno onda reci sve do kraja,na koji način te je prevario,koliko puta i za koju sumu...Da ne bi neko drugi danas ili sutra popušio istu foru. No,i dalje tvrdim da i druga strana aktera ovog "stripgate-a" nije čista do kraja,da se naslutiti čitajući između redova. Kako me se ovo tiče isto kao i lanjski snijeg,pošto ne poznam ni prozvanog ni prozivatelje,neću više replicirati,ne znam koji kurac sam uopće i pisao...Valjda me natjerale neke nelogičnosti i nedorečenosti u istupima pojedinaca... Dabogda istjerali situaciju na čistac te svi vratili svoje u zdravlju i veselju...Over & out...
Bome, pravi film za tebe.Vidiš, opet ne shvaćaš pravi razlog postavka teme. Pridjev „dobrotvor „ nije stavljen bez razloga. Ratko u ovom svijetu nije bilo tko. On ima reputaciju. Pogledaj si malo kad proguglaš njegovo ime i prezime. Kad pročitaš , vidjet ćeš što je učinio za strip kulturu . Ajmo to pojednostavniti . Ako smo nas 15-tak ( ili više ) prevareni, većina ljudi imaju pozitivan i korektan odnos sa njime. Ovdje na ovu temu ti koji su imali pozitivan ishod(a njih je puno veći broj), napisat će tako. Za neke je on dobrotvor, korektan i pozitivan lik. Prevareni ako se žele javiti, javit će se. Detalje prijevare nitko od nas nije dužan nikome iznositi niti se opravdavati. Packe koje dajem ili ću davati dotičnima, su za one koji su bili (ili jesu) imali neke djelomične krive poteze. Oni sami znaju koje. Znaš, nije Ginko (inspektor)moj nick bez razloga. Ako još nisi shvatio, većina pokradenih nema nikakvih papirnatih dokaza, i ništa ne može napraviti. To znači da većina nikada neće biti obeštećena. Ipak neki od nas (eto dvojica najoštećenijih) iznijeli su svoje iskustvo sa Ratkom čiji je cilj upozoriti kolekcionare na oprez, što smo i učinili. Eto, to je pravi razlog otvaranja teme. Vi, hoćete, nećete vjerovati , radite što vas volja. U pravu si, ako nisi surađivao sa njim, onda te se ova tema baš i ne tiče jer ne možeš objaviti ni pozitivna ni negativna iskustva. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 23/05/2016 : 20:10:15
|
quote: Originally posted by Dr. Westax
rečeno već peti put
Ti se samo praviš glup ili nekoga štitiš?
Ne, naučio sam čitati |
 |
|
ginko
New Member

Croatia
114 Posts
Posted - 23/05/2016 : 20:10:48
|
rečeno već peti put
Bok Marko ! Hvala na javljanju, ali pomiješao si me sa Dinom. Na moj nick nikada nije prodan ni Ratkov niti uopće bilo koji strip. Pravi razlog davanja lozinke Ratku nije potrebno otkrivati, niti to namjeravam. Neka to ostane ovoj maštovitoj ekipi na volju !! |
 |
|
Topic  |
|