Author |
Topic  |
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 20/06/2016 : 05:47:27
|
quote: Originally posted by PaoloRivera
Mislim da nije to u pitanju, za sve što će biti CGI radi se prije snimanja predvizualizacija baš zato da bi se znalo kako snimit. To su toliko uigrane ekipe i članovi toliko profesionalni da mi se čini da tehničkih grešaka teško uopće može biti.
Mislim da se ponekad dosnimava jer neke filmove puste u produkciju bez završenog scenarija, a to je uvijek fors producenata i studija. Režiseri koji baš vole raditi bez čvrstog scenarija su rijetki i to je odmah stres i za sve ostale članove ekipe.
Druga stvar je što svaki holivudski film ima testne projekcije. Studio iz toga izvuče neku statistiku i na temelju nje zaključuje je li film spreman za distribuciju. Ako tu procijene da bi npr. kraj filma mogao odbiti određenu publiku, prilagodit će ga onome što su ljudi poslije tih testnih gledanja izjavljivali da bi najviše voljeli vidjeti kao kraj. A to se onda mora dosnimiti.
Naravno, sigurno postoji još razloga, ali pretpostavljam da su ovo glavni. Dosnimavanja su skupa i ne vjerujem da redatelja itko pita bi li htio dosnimiti samo za svoj čejf. Sorry za off
Hm, testne projekcije se obično održavaju kada je film već u poodmakloj fazi postprodukcije, i mislim da prvenstveno služe kao putokaz u vidu marketinga. Mislim, može se dogoditi da zbog reakcije publike na testnim projekcijama dođe do dosnimavanja. S time da meni kao famozan primjer toga pada na pamet sudbina jednog nezavisnog filma.
Ali ono što sam želio reći, dosnimavanja su predviđena i ugovorena prije samog snimanja filma. To je nešto što se dogovara mjesecima unaprijed. Dosnimavanja su sasvim normalna pojava, ali se u medijima uvijek to pretvori u neku senzacionalnu vijest, jer je riječ o filmovima koji su atraktivni, pa lako privlače pažnju znatiželjne javnosti. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
Edited by - Mr. Bushido on 20/06/2016 05:48:10 |
 |
|
PaoloRivera
Average Member

.gif)
Croatia
531 Posts
Member since 09/09/2014 |
Posted - 20/06/2016 : 13:53:45
|
Pa mogu se održati tek kad je film već gotov, ali nije još pušten u distribuciju baš iz razloga da se provjeri hoće li zbog nekog detalja izgubiti brdo love. Ciljana publika filma odredi se već u sinopsisu, to pouzdano znam s nekih predavanja, bez toga nijedan producent neće ni otvoriti scenarij. Tako da mislim da te projekcije nemaju puno veze s odlukom kako će ga oglašavati... Hoću reći da dosnimavanja većinom nisu redateljeva želja ni odluka, nego producentova. A to znači da komercijalni film nije autorski, kako god to pokušali izrelativizirati. Naravno da dobri redatelji imaju prepoznatljiv stil. Michael Bay ga ima i to mu se ne može poreći, ali ja mislim da ga to još ne čini dobrim redateljem niti autorom. Nhf |
Edited by - PaoloRivera on 20/06/2016 13:55:34 |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 20/06/2016 : 18:28:56
|
Pa mogu se održati tek kad je film već gotov, ali nije još pušten u distribuciju baš iz razloga da se provjeri hoće li zbog nekog detalja izgubiti brdo love. Ciljana publika filma odredi se već u sinopsisu, to pouzdano znam s nekih predavanja, bez toga nijedan producent neće ni otvoriti scenarij. Tako da mislim da te projekcije nemaju puno veze s odlukom kako će ga oglašavati... Hoću reći da dosnimavanja većinom nisu redateljeva želja ni odluka, nego producentova. A to znači da komercijalni film nije autorski, kako god to pokušali izrelativizirati. Naravno da dobri redatelji imaju prepoznatljiv stil. Michael Bay ga ima i to mu se ne može poreći, ali ja mislim da ga to još ne čini dobrim redateljem niti autorom. Nhf
Već sam govorio o tome prije, pa se neću ponavljati. Složit ćemo se da se ne slažemo.
Samo bih napomenuo da ja nigdje nisam spominjao kvalitetu. Kvaliteta i autorstvo po meni su dvije potpuno različite kategorije. |
 |
|
PaoloRivera
Average Member

.gif)
Croatia
531 Posts
Posted - 21/06/2016 : 01:10:51
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Pa mogu se održati tek kad je film već gotov, ali nije još pušten u distribuciju baš iz razloga da se provjeri hoće li zbog nekog detalja izgubiti brdo love. Ciljana publika filma odredi se već u sinopsisu, to pouzdano znam s nekih predavanja, bez toga nijedan producent neće ni otvoriti scenarij. Tako da mislim da te projekcije nemaju puno veze s odlukom kako će ga oglašavati... Hoću reći da dosnimavanja većinom nisu redateljeva želja ni odluka, nego producentova. A to znači da komercijalni film nije autorski, kako god to pokušali izrelativizirati. Naravno da dobri redatelji imaju prepoznatljiv stil. Michael Bay ga ima i to mu se ne može poreći, ali ja mislim da ga to još ne čini dobrim redateljem niti autorom. Nhf
Već sam govorio o tome prije, pa se neću ponavljati. Složit ćemo se da se ne slažemo.
Samo bih napomenuo da ja nigdje nisam spominjao kvalitetu. Kvaliteta i autorstvo po meni su dvije potpuno različite kategorije.
Što to onda znači, da se svaki klinac koji uzme kameru u ruke može zvati autorom? Pretjerano. Jesu različite kategorije, ali nisu odvojene |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 21/06/2016 : 01:43:29
|
Što to onda znači, da se svaki klinac koji uzme kameru u ruke može zvati autorom? Pretjerano. Jesu različite kategorije, ali nisu odvojene
Teško je na to odgovoriti, ali mislim da sve ovisi o tome da li je film nastao kao rezultat tvoga talenta i kreativnosti. Čak ni sama motivacija nije toliko važna.
Kvaliteta uratka nije nešto što samo po sebi nekoga čini autorom. Imaš redatelje koji su sposobni snimiti odlične filmove visokobudžetnih produkcija, kao što imaš i redatelje koji su sposobni snimiti loše filmove nezavisnih ili niskobudžetnih produkcija. I obrnuto, naravno. |
 |
|
PaoloRivera
Average Member

.gif)
Croatia
531 Posts
Posted - 21/06/2016 : 14:02:27
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Što to onda znači, da se svaki klinac koji uzme kameru u ruke može zvati autorom? Pretjerano. Jesu različite kategorije, ali nisu odvojene
Teško je na to odgovoriti, ali mislim da sve ovisi o tome da li je film nastao kao rezultat tvoga talenta i kreativnosti. Čak ni sama motivacija nije toliko važna.
Kvaliteta uratka nije nešto što samo po sebi nekoga čini autorom. Imaš redatelje koji su sposobni snimiti odlične filmove visokobudžetnih produkcija, kao što imaš i redatelje koji su sposobni snimiti loše filmove nezavisnih ili niskobudžetnih produkcija. I obrnuto, naravno.
Da, naravno, samo što ja mislim da je kvaliteta presudna u definiciji autorstva. Dobro, slažemo se da se ne slažemo  |
 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3156 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 07/07/2016 : 13:23:59
|
Izašao CA:)
 ZIMSKI VOJNIK 1 - IZVAN VREMENA (EPIZODE 1-7)
 ZIMSKI VOJNIK 2 - POREKLO (EPIZODE 8,9, 11-14)
Zna li tko zašto je epizoda 10 izbačna?
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 07/07/2016 : 14:13:30
|
quote: Originally posted by verab
Zna li tko zašto je epizoda 10 izbačna?
Zato što je vezana za crossover House of M, i nema konkretne veze s ostatkom priče. |
 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3156 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5616 Posts
Member since 06/10/2011 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 07/07/2016 : 22:53:24
|
Au goksi, znam da si emotivan kad je Kap u pitanju, no baš tako velike slike? Nadam se da ne kompenziraš nešto.
Pitanje, jel postoji samo tvrdo izdanje ili ima i mekog? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 07/07/2016 : 22:55:02
|
quote: Originally posted by DeeCay
Au goksi, znam da si emotivan kad je Kap u pitanju, no baš tako velike slike? Nadam se da ne kompenziraš nešto.
Pitanje, jel postoji samo tvrdo izdanje ili ima i mekog?
Uh, sorry, slikao telefonom i odmah postavio na zaslike.com, potpuno sam zaboravio da smanjim rezoluciju .
Nema SC |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 08/07/2016 : 01:43:05
|
Ova biblitoeka The Best of Marvel postaje sve bolja i bolja! Svidja mi se koncept, za sada imam samo Noc kada je umrla Gven Stejsi i izdanje je sa tehnicke strane odradjeno perfektno i ima zanimljive predgovore i pogovore i dodatne skice. Izdanje za svakog stripofila! Nadam se da ce ova edicija poziveti sto je duze moguce! |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 08/07/2016 : 10:10:53
|
Ne znam, za razliku od Noći kad je umrla Gwen Stacy i Tajnih ratova ovo me baš i ne privlači.
Bit će da sam ipak klasičar i da preferiram nostalgične staromodne priče s patinom.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts
Posted - 08/07/2016 : 16:33:51
|
Verujem da je Zimski vojnik moderni klasik, a i ovaj strip je posluzio kao podloga za dva filma o Kapetanu Americi pa je samim tim i aktuelan. A s obzirom da su oba Kapetanova filma o Zimskom vojniku bila kvalitetna, ne sumnjam da je strip jos bolji. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 08/07/2016 : 16:48:03
|
quote: Originally posted by going going
Verujem da je Zimski vojnik moderni klasik, a i ovaj strip je posluzio kao podloga za dva filma o Kapetanu Americi pa je samim tim i aktuelan. A s obzirom da su oba Kapetanova filma o Zimskom vojniku bila kvalitetna, ne sumnjam da je strip jos bolji.
Film i strip se poprilično razlikuju. Radnja i likovi su dosta izmijenjeni. Nema ih smisla uspoređivati.
Mislim, ni inače ih nema smisla uspoređivati jer je riječ o produktima različitih medija, iz uma različitih autora. Ali znam koliko ljudi vole povlačiti paralele između izvornika i njihovih adaptacija. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts
Posted - 08/07/2016 : 17:08:36
|
Pa dobro nisam ni povlacio paralelu nego samo istakao da je posluzio ka podloga za film. U svakom slucaju nabavljam strip i javljam kakav je kada ga procitam. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 08/07/2016 : 17:38:51
|
quote: Originally posted by going going
Pa dobro nisam ni povlacio paralelu nego samo istakao da je posluzio ka podloga za film. U svakom slucaju nabavljam strip i javljam kakav je kada ga procitam.
Jasno, a ja sam samo istaknuo da nećeš baš ni moći povlačiti paralele. |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 01/09/2016 : 15:12:42
|
Znači li ovaj Essential Punisher 1 da ČK nastavlja s edicijom Essentials, odnosno da će možda uslijediti Spider-Man 4, Hulk 2 itd.?
Bilo bi lijepo kad bi bilo tako.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 01/09/2016 15:53:36 |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
C Celtic
Average Member

Serbia
897 Posts
Member since 20/05/2009 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 09/09/2016 : 09:48:47
|
Šteta što se neka izdanja opet dupliraju "ovdje" i "tamo", ali to je valjda neizbježno.
Anyway, odlično (osobito za Spideyja!) i fingers cross.
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 10/09/2016 : 13:38:56
|
Uvijek mi bude žao što nijedno izdanje sage Kraven's Last Hunt ne sadrži i epilog Soul of the Hunter.
Mislim, Kraven's Last Hunt je sjajan već sam po sebi. Ali uvijek sam imao nekakav dojam da ga Soul of the Hunter fino zaokružuje, u emotivnom i psihološkom smislu. |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10681 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Topic  |
|