Author |
Topic |
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2455 Posts
Member since 03/05/2006 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 29/07/2016 : 10:30:01
|
Ja sam odustao od LL koloraca jer sam shvatio da mi je to edicija isključivo za na policu, da odlično izgleda i da ponekad eventualno prolistam koju knjigu.
Kad hoću čitati Zagora, uzimam extra brojeve koje imam (Ferri i priče koje su mi bitne), Klasik (većina) i neke OP, koje mi imaju intimnu vrijednost ili su jako dobre i odlične.
No D.J.-evu ediciju cjelovitih kolor "the best of" priča itekako pratim i pratit ću. To je baš ono što mi treba.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 29/07/2016 : 11:10:51
|
Imam svih 37 koloraca, čak sam i pročitao njih 32. Najviše od svega mi smeta što se knjige nastavljaju, a kako nisam odustao već na samom početku mislim da neću ni sada, barem ne prije nego se ispucaju epizode iz ZS perioda. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7110 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9380 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 29/07/2016 : 21:50:31
|
quote: Originally posted by D.J.
quote: Originally posted by Deers
Ima gdje ta Rubinijeva ilustracija? Ili treba čekati do Lucce?
Nema nigdje. Ja sam im bio savjetnik pa sam vidio.
Da li se ta igrica temelji na nekoj poznatoj platformi ili je cijela mehanika izmišljena. Također ako se ne varam onu ilustraciju Blondie je bojao netko poznat |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7110 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 29/07/2016 : 21:53:56
|
quote: Originally posted by D.J.
Ima gdje ta Rubinijeva ilustracija? Ili treba čekati do Lucce?
Nema nigdje. Ja sam im bio savjetnik pa sam vidio.
Da li se ta igrica temelji na nekoj poznatoj platformi ili je cijela mehanika izmišljena. Također ako se ne varam onu ilustraciju Blondie je bojao netko poznat
Zaista ne znam detalje igre. Hehe! Oci sokolove. Talijanskom izdavacu igre su se jako svidjele nase (Epicenter) Zagor naslovnice pa je trazio isti tim. |
www.epicentercomics.com |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4599 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 30/07/2016 : 19:20:24
|
http://www.stripovi.com/naslovnice/Zagor/TN/TN_ZG_EXT_68.jpg
odlična priča iz tog perioda,ferri sve bolji,stremi prema odličnome.nolitta nam je premijerno predstavio plejadu novih likova koji će i u kasnijim avanturama pratiti naše neustrašive junake.traperi rochas,doc lester,boston jack,stari donny koji traži lisicu sa crnim točkama..i pri kraju epizode glavom i gitarom,simpatičnog varalicu i lopova jima gitaru koji će po prvi,ali ne i posljednji puta nasamariti zagora i čika. o epizodi.. četvorica mladih ratnika plemena munsee tajanstveno nestaje.poglavica bijela lisica je utuvio u glavu da su za nestanak odgovorni traperi i ratnici ranjavaju jednog od njih.za to vrijeme naši junaci zagor i čiko hitaju vodenim putem na godišnji sastanak trapera da se,kako je to i red,svi skupa provesele uz šaketanje,borbu na balvanu,pjesmu i obilje hrane i alkohola.veseli dernek narušava boston jack,koji stiže ranjen,sa strelicom u ramenu.traperi skaču na noge,hvataju oružje i žele osvetu. u tu zavrzlamu uplesti će se zagor,privremeno zaustaviti sukob trapera i indijanaca i pronaći pravog krivca,ni manje ni više već lorda alexa nicholsona,engleskog plemića,strastvenog lovca koji je većinu života proveo u africi i kako to već ide,lovac više nije osjećao onu prvotnu strast lova na životinje,izgubio se čar pucanja iz moćne puške na nemoćnu životinju. pronašao je novu zabavu,lov na čovjeka.životinju najveću od svih životinja.naravno,naš strastveni,hrabri lovac i dalje je naoružan moćnom puškom,a lovina samo nožem.ali ta lovina je zagor,koja se pretvara u lovca.i po prvi puta u svom životu nicholson osjeća strah,strah progonjene životinje kojoj se neumitno bliži kraj.
|
Vamos a la playa tralalalala |
Edited by - igor 12 on 30/07/2016 19:21:43 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
16988 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 30/07/2016 : 22:46:03
|
Bravo igor12 što si notirao ovu sjajnu priču koja strši kao svjetionik u "naivnom" razdoblju. Stvarno pravi klasik, odlična najava onoga što slijedi, zlatnog razdoblja Nolitte i Ferrija u naponu snage! |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4599 Posts
Posted - 31/07/2016 : 07:23:26
|
da,to je prva odlična priča a i nagovještaj kraja naivnog doba.avanture postaju ozbiljnije,protivnici opasniji,dijalozi razrađeniji,crtež sve bolji i nekako mi je žao što u famoznom zlatnom periodu nije došao olaf botegoski i ironman.prerarano i naivno su ispucani prvi susreti. nekako me je uhvatila želja da ponovim sve te epizode pa ću ih pomalo i stavljati na topic,kako koju pročitam |
Edited by - igor 12 on 31/07/2016 07:24:06 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 31/07/2016 : 11:37:52
|
Iz originalnih brojeva 1-54 priča Zarobljenici Crvene Vještice definitivno najbolja, a visoko bi kotirala da se ubaci i u zlatni period. Nikad neću zaboraviti scenu kada Chico ulovi ribu sa jedinim primjerkom pisum alatuma a onaj profesor doživi živčani slom. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4599 Posts
Posted - 31/07/2016 : 13:22:52
|
http://cdn.slidesharecdn.com/ss_thumbnails/13-thumbnail-2.jpg?cb=1422647681
ah,Nasilje u Darkvudu,legendarna i kultna trinaestica.Prvi Zagor objavljen na našim prostorima.Najveća želja moga djetinjstva,nikad ga nisam imao u kolekciji,nikad držao kao malo dijete u rukama,nikad vidio i čitao.Naletio sam na taj strip kod Lastana u striparnici,uokviren se kočoperio na zidu.Ne jednom mi je došlo da provalim po noći i maznem mu ga ispred nosa. Nasilje u Darkvudu..puno bolje i efektnije zvuči Rat,kako i nosi naziv extra izdanje.Koliko zlokobnih konotacija,ružnih sjećanja,nesreće u toj maloj riječi sa tri slova.RAT!.
Tamne sjene rata nadvile su se na Darkwoodom.Napadnut je vojni konvoj,vojnici su masakrirani a jedini preživjeli je ranjeni pukovnik kojem su napadači oteli sina.Strelice Shawneeya i tomahavci Pequota ostavljeni na poprištu bitke sugeriraju da su napad izvršili pobunjeni indijanci iz raznih plemena. U pomoć redovnoj vojsci pozvani su Crni vukovi,specijalna postrojba kojom zapovijeda Otto Kraus.Odgovaraju jedino i samo ministarstvu rata. Nolitta nam kroz prikaz Crnih vukova,naročito njihova modus operandi sistema evocira sjećanja na SS trupe iz WW II.Crni vukovi su zloglasni po svojoj okrutnosti i načinu borbe.Gdje oni prođu iza njih ostaje dim zgarišta i leševi pobijenih ratnika,staraca,žena i djece.U epizodi se spominju i konc-logori.Kao i sve postrojbe,i vukovi imaju svoje prepoznatljive oznake i uniforme.Crna odora sa amblemon crnog vuka na žutoj pozadini krasi gornji dio uniforme,na prsima,blizu srca.Na crnoj kapi,na žutoj pozadini,ušivena su dva slova,crno izvezena.KW.Kraus Wolves. Njihov zapovjednik je Otto Kraus_(biće Nijemac porijeklom),nabita i snažna tijela,kratke vojničke frizure.Desnu stranu lica krasi mu ožiljak duž oka koji se spušta niz obraz.Nosi monokl.Nemilosrdan prema protivnicima,svoje vojnike drži pod kontrolom snažnim drilom i željeznom disciplinom.Jedan je od rijetkih koji je dobio Zagora u otvorenom i fer dvoboju. Premijerno se pojavljuje i Mnogo očiju,simpatičan vrač Mohawka,koji se uz indijansku medicinu i abrakadabra-čiribiriba formule uzda i u medicinu bljedolikih.Nosi naočale i sat budilicu oko vrata.Ne jednom spasio je Zagora od fatalnih rana(tako i u ovoj epizodi)a i pomogao mu je nekoliko puta u osmišljavanju trikova kojim će iskrsnuti pred poglavice na redovitom godišnjem okupljanju. Zanimljiv je i dvoboj Zagora i Mohawka,rukavica smrti.Na jednoj ruci se nosi mali,čvrsti kožni štit a na šaci druge neka vrsta rukavice sa željeznim vršcima.I Zagor je začuđen,jer nikada prije nije čuo niti se susreo sa takvim načinom borbe.Vjerojatno se Nolitta ufurao malo na rimske gladijatore. Sve u svemu kultna epizoda,nimalo dosadna,čitljiva i zanimljiva.Ferri stremi ka savršenstvu,visoko kotira na ljestvici. |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4599 Posts
Posted - 31/07/2016 : 17:56:04
|
Još jedan u nizu suludih Dnevnikovih poteza.Uz Zagor u napadu,Sjene,Lovci na ljude,Satko,Dečko pik,prvi Vampir,Jack Mohikanac,Krilati osvetnik ni ova epizoda nije objavljena.
Nevjerojatno,ali i to se događa.Od silnih udaraca u glavu i okrznuća sljepoočnice metkom,Zagorov GPS se malo poremetio pa su se Čiko i on izgubili na putu do Pennsylvanije.Dečki su malo promašili put i našli se u vojnoj utvrdi podno planine Shenandoah.He,he,ovdje Čiko koristi priliku i podjebava Zagora nabijajući mu na nos njegovu nepogrešivost. Vojni časnik ih upućuje na pravi smjer,prolaz zlokobna imena Stormy Pass,gdje caruju čopori izgladnjelih vukova. Nakon što su se sukobili i pobjegli vukovima(Donatelli je to odlično dočarao)nastavljaju put.Ovdje zamjeram Nolitti jer je Čika u tom sukobu sa vukovima sveo na potpunog idiota.Dobro,Čiko je naivni gladuš,lakom,da se zavarati i nagovoriti na idiotarije,ali ovdje je fakat sveden na kompletnog idiota.To mi se ne sviđa u Nolittinoj karakterizaciji našeg debelog junaka. Nakon što su zbrisali gladnim vukovima nastavljaju putovanje ali ih stanovnici ne dočekuju raširenih ruku i bogatom trpezom,već metkom.Na jednoj farmi saznaju i zašto.Okolinom hara demonsko stvorenje,pravi pravcati vukodlak. Ovo je u fanova jedna od ozloglašenih i loše odrađenih epizoda tandema Nolitta/Donatelli.Tome su obojica kumovali.Prvi lošom karakterizacijom samog vukodlaka i doktora Stubbsa i naivnim rješenjem raspleta priče.Potonji pak svojim katastrofalnim prikazom vukodlaka.Osjećaj jeze nestaje i pretvara se u komediju kad po prvi put ugledamo vukodlaka.O.K. to je možda svojevrsni omaž starim horor filmovima na temu vukodlaka,ali ovdje doista ispada smiješan.U svemu tome jedino su naslovnice fenomenalne.
|
Edited by - igor 12 on 31/07/2016 17:56:51 |
|
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 31/07/2016 : 20:42:59
|
Ne znam da li je bilo govora ikada o italijanskim stripovima Zagora u elektronskom izdanju. Na primer, kao sto mi imamo LMS i ZS stripove na cd-vima i dvd-vima...ima li negde da se nabave italijanski Zagori da neko prodaje narezane na dvd ili cd? |
|
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4599 Posts
Posted - 01/08/2016 : 10:52:55
|
pukovnikova podvala..opet ovi oskvrnitelji iz Dnevnika.Ima genrala,ima satnika,ima poručnika,ima vojnika.Cijeli niz činova.A ko za vraga nema ni p od pukovnika u epizodi.Ha,možda su se vodili onom starom.Ili pukovnik ili pokojnik.
General Wilcox mjesecima muku muči sa pobunjenim Seminolama na poluotoku zvanom Florida.Njihov poglavica je hrabri Manetola,kojeg general uzaludno pokušava pridobiti za pregovarački stol.Na to su ga natjerali teški uvjeti u floridskim močvarama u kojima se Seminole snalaze kao riba u vodi dok vojnici trpe poraz za porazom izluđeni gerilskom taktikom indijanaca,smrtonosnom florom i faunom,neprohodnim močvarnim labirintom i teškim bolestima. Tu na scenu stupaju naši darkwoodski junaci,dinamični duo Zagor i Čiko.Saslušavši generalove probleme i na njegovu molbu pristaju sudjelovati kao posrednici između vojske i Seminola.Zagor i general muškim,čvrstim stiskom ruke zaključuju dogovor. Naši junaci,vođeni iskusnim vodičem,zarobljenim pripadnikom Seminola hrabro kreću u smrtonosni labirint močvare. Uskoro nailaze na desetkovanu,iscrpljenu i bolesnu vojnu postrojbu,pripadnike treće jurišne virginijske regimente.Sa puškom u ruci i čizmama na nogama,znajući da nemaju izgleda,na malom otočiću usred zelene močvare zauzeli su svoje posljednje uporište. Oprostili su se od njih,pokupili idetifikacijske pločice(sad baš i nisam siguran da su u ono vrijeme vojnici nosili te pločice al nema veze)i krenuli dalje. Put ih je nanijeo u staru španjolsku utvrdu naizgled napuštenu.Pomogavši Seminolama da je osvoje i poraze krijumčare oružja,Zagor zadobiva Manetolino povjerenje i uspijeva ga nagovoriti na pregovore.Trojac se vraća u utvrdu King gdje ih očekuje general sa svojim najodanijim časnicima.Kada su se dva ljuta neprijatelja konačno našla oči u oči,general skida masku i pokazuje svoje svoje pravo lice... Odličnu ocjenu ovog uratka ne umanjuju ni neka Nolittina naivna i dječja rješenja spašavanja naših junaka.(način kako su se oslobodili iz zatvora u koji su ih strpali krijumčari i način bijega iz kola sa vojnom pratnjom).Ni prvi a ni posljednji puta da je Nolitta posegnuo za takvim naivnim ali i simpatičnim rješavanjima problema. Zato se iskupio sa odličnim,potresnim,prejakim momentom susreta desetkovanih vojnika u močvari i emotivni govor i rastanak dva suborca,dva brata koji su iskovali neraskidivo prijateljstvo u zelenom paklu močvare. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Nebojša
Starting Member
Serbia
84 Posts
Member since 21/10/2015 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4599 Posts
Posted - 02/08/2016 : 07:47:56
|
najprije čestitke gospođi na iskazanoj hrabrosti.:)
a sada idemo dalje za iste pare.
Jedna od potcjenjenih epizoda u nekih fanova.Vjerojatno jer je na pola epizode uletio Ferri i sfušario ovu odličnu epizodu.Zato mu je Bignotti vratio u Zimskoj zmiji.Sa kamatama. Zagor i Čiko na povratku u Darkwood spašavaju trapera iz pogibeljne situacije.Keller mu je ime,i na putu do njegova doma da ugosti i pogosti svoje spasitelje kako je i red,započinje svoju tužnu priču. Poštene i vrijedne trapere,sinove šuma,hrabre lovce na krzna koja deru sa ubijenih životinja da bi se gospoje na istoku mogle pokazivati na gradskoj špici u najfinijim bundama ugrožava monopolistička bogata konkurencija. Većina trapera je popustila pod pritiskom ali ne i Keller i njegovi kompanjoni. Nakon zadnje prijetnje gdje Keller nije popustio,otimaju mu sina.Naši junaci započinju dugotrajnu i strpljivu potragu koja će ih naposlijetku odvesti u Chicago.U gradu će vrlo brzo shvatiti da se pravda može kupiti ako imaš bogatstvo,utjecaj i moć.I inkriminirajuće dokumente kojim glavni šef drži zapovjednika policije u šaci.Nakon niza peripetija,finalni obračun se odigrava u čikaškom parku.Zagor je u svom elementu i kao bijesna furija obrušava se na generalove plaćenike i njega osobno. I ovdje se po prvi put pojavljuje jedan novi lik.Grof od Lapalette.Sitni varalica i džepar,inteligentan i simpatičan,otmjenih manira,zna svaki kutak grada,pozna sva dešavanja u njemu.Za malu naknadu pomoći će našim junacima u potrazi. Što se tiče samog prikaza grada,Nolitta nas ne uvodi u neka mračna predgrađa i mjesta gdje caruje kriminal,bijeda i ološ.Već po fensi šmensi restoranima i bogatim kućama.Šteta.To je majstorski odradio Burattini u Mortimeru. |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4599 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4599 Posts
Posted - 02/08/2016 : 17:50:50
|
U Kingstonu,gradiću na obalama jezera Ontario slavi se dan mornaričkih veterana.Sakupili su se stari veterani,evociraju se uspomene na stare avanture,dijele se medalje i gosti se ićem i pićem.Ali i kidnapira ljude. Netko nepoznat oteo je šestoricu starih veterana i gle slučajnosti, svi su bili članovi posade Plave zvijezde,broda koji je potonuo prije četrdesetak godina. Zagor kuje plan kako da razotkrije otmičare i baca udicu.Sa povećim mamcem.Našeg meksičkog debeljka.Na mamac se hvata jedan stari poznanik,luckasti tragač za blagom Digging Bill.Upoznali smo ga u epizodi Morske hijene a fanovi o njemu znaju sve.Strastveni tragač za nestalim blagom,da dobije informacije o blagu ne libi se malo i skrenuti sa one strane zakona ali mu to naši junaci uvijek oproste. No ovaj puta je otišao predaleko.Ipak je otmica nekoliko ljudi u pitanju. Zagor je nepopustljiv i trpa ga u ćeliju.Ali snalažljiv kakav je,bježi uz pomoć nekoliko vojnika kopji su načuli priču o teretu Plave zvijezde..I Zagor kreće za njima. Ferri je odlično prikazao lutanja kroz močvarne kanale,Malečite u zasjedi,polupotopljenu Plavu zvijezdu prekrivenu riječnom travom,kosturi na pramcu.Majstorski u čitatelja zna stvoriti osjećaj jeze i neočekivanog.
|
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4599 Posts
Posted - 03/08/2016 : 08:04:23
|
To je to.zbog ovakvih epizoda Zagor se čitao i čita i takvog ga volimo..Sputan na stupu za mučanje,pretučen i ponižavan,umjesto da poklekne brutalnosti mučitelja pokazuje nesalomljivost,odlučnost i neustrašivost.I obećava negativcima da će ih pobiti jednog po jednog.I to potvrđuje svojim ratnim krikom koji odzvanja šumom.
Iza našeg dvojca ostalo je tisuće prevaljenih milja i niz južnih američkih država.Nadomak su svoga doma.Konačno.Čiko je razdragan kao malo dijete i ulijeće u kolibu.Ali ga dočekuju dva jaka udarca.Sock-odmjeren udarac u pleksus i Čiko se grči.Smack-fino plasirani kroše u glavu i pada onesviješten.Ulazi Zagor i udarac u glavu sa leđa ruši ga na tlo. Pribravši se od početnog šoka,u lica im se unose petorica bjegunaca predvođena Samom Fletcherom.Poznato?Ružna ćelava njuška sa ožiljkom?Tomahawk u obliku pijuka?Lagano odijelo od posebne neprobojne kovine koje prekriva cijelo tijelo?Prvi je od svih negativaca svrgnuo Zagora sa trona gospodara Darkwooda?Sad su klikeri proradili. Moram naglasiti da mi je puno draži Fletcher kao običan razbojnik i bjegunac nego kao Ironman.Ironman je ionako došao u preranoj fazi,onoj početničkoj i naivnoj.I rekao sve šta je imao za reći. Petorica bjegunaca nisu slučajno zalutala u močvaru i dom naših junaka,već sa paklenim planom na umu u kojem će Na-Pava,zloglasni poglavica Cayuga dobiti svoju osvetu nad Zagorom i Tonkom a bjegunci zlato i drago kamenje. Odlična epizoda uz jako dobro okarakterizirane likove robijaša.Kad pričaju o svojim zlodjelima,pričaju to na cinično-robijaški način.Sa podmuklim smješkom u kutu usana.Sviđa mi se i lov na bjegunce uz neke Nolittine odlične ideje kako finale dovesti do vrhunca a Ferri upotpunio sjajnim crtežom. Sa svakim daljnjim korakom jedan je bjegunac manje,a strah i neizvjesnost sve veća. Zbog svega toga ova sjajna epizoda visoko kotira kod zagoroljubaca.I ne,nije ju pregazilo vrijeme.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22308 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4599 Posts
Posted - 03/08/2016 : 16:49:19
|
Ko kaže da je pero jače od mača?Taj izgleda nije čuo za politiku i cenzuru. U gorljivoj želji da senzibilizira američku i europsku javnost prema indijancima i indijanskim problemima i genocidu koji se provodi nad njima,bostonski novinar Jack Elworth neumorno piše članak za člankom. Cenzura,politički i vojni pritisak a i dobrim dijelom nezainteresiranost i ignoriranje građana za takvu temu dovode Elwortha do psihičkog sloma i on odustaje od pisanja i nestaje. Nekoliko mjeseci kasnije,krvavi trag masakriranih doseljenika i spaljena ognjišta sa zlokobnom porukom ispisanom krvlju žrtava dovode naše darkwoodske junake u utvrdu Liberty. Što reći o Mohikancu... Ha,tu je Nolita nabacio neku dvoslojnu karakterizaciju Elworth-Mohikanac lika.Na početku nam je Nolitta bacio mamac...bijeli otopadnik koji je nekim čudom postao vođa indijanaca,masakri doseljenika.Što bi se reklo,još jedna klasična..ali onda nam otkriva karte u potpunosti i nudi nam je slojevitu karakterizaciju glavnog lika.Novinar,koji se ranije borio perom,zamjenjuje to pero puškom.i odlično funkcionira..E,ali tu nam Nolitta servira još jedno iznenađenje. Podvojenu,psihički bolesnu,iskompleksiranu ličnost.Koja će povesti nekoliko stotina indijanaca u smrt,sve u njegovoj vlastitoj tajnoj režiji,da bi konačno uspio otvoriti oči javnosti.Šteta što mu njegovi ratnici nisu skinuli skalp kad su shvatili obmanu. Donateli odličan,jedan od njegovih najboljih uradaka.Prava ugoda za oči.Volim te njegove rane radove.Odlično je prikazao Mohikance i oružje iz onog vremena. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18814 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 03/08/2016 : 20:29:35
|
jedan boljih Zagora iz tog početnog "naivnog" perioda. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Topic |
|