forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 SBE recenzije & rezervacije
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 235

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 06/07/2016 : 13:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
JUN-LIPANJ

Godisnji odmori su u toku pa se kasni sa izvestajem. Touchscreen na tabletu riknuo, mobilni nije cuo za internet, jedva da ima budilnik, a najblizi internet cafe (ovaj gde sam sad) je udaljen 5km peske.

Spiskove novih izdanja i rezervacija cu sredjivati kad se vratim u Beograd, al sam ipak uspeo na brzinu da saberem sve rezervacije.
Dakle, opet smo na nuli, tj. jednom MVu: Memoari izgubljenog vremena (MV 131).

Odoh nazad na plazu.
Pozdrav sa Thassosa.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 18/07/2016 : 09:29:32  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
Eh... završi se odmor, ubi me ovaj povratak na posao.
Sad treba izdržati skoro 2 meseca do sledećeg odmora.

Uglavnom, spiskovi su osveženi... idemo dalje.
Go to Top of Page

zackoljicofil
New Member

211 Posts

Member since 10/04/2016

Posted - 18/07/2016 : 16:00:12  Show Profile Show Extended Profile  Send zackoljicofil a Private Message  Reply with Quote
DD LEX 37 San tigrice
DD LEX 39 Uspomene iz podzemlja
DD LEX 88 Iznad smrti

rezerviši mi
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 18/07/2016 : 17:58:12  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zackoljicofil

DD LEX 37 San tigrice
DD LEX 39 Uspomene iz podzemlja
DD LEX 88 Iznad smrti

rezerviši mi

Rešeno!

Konačno neko da se otvori. Posle par meseci suše imamo nove rezervacije.
Go to Top of Page

zackoljicofil
New Member

211 Posts

Member since 10/04/2016

Posted - 18/07/2016 : 17:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Send zackoljicofil a Private Message  Reply with Quote
Valja recenzirati Dylane, pogotovo te do broja 100, stvarno je šteta da ostanu ovako, makar bile loše epizode. :)
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 18/07/2016 : 18:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zackoljicofil

Valja recenzirati Dylane, pogotovo te do broja 100, stvarno je šteta da ostanu ovako, makar bile loše epizode. :)

Slažem se. I red bi bio da se očisti Dnevnikov period, još tih 6-7 epki.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 18/07/2016 : 19:51:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
A gdje nam se izgubio recenzent sa najviše rezervacija, Wolf-hunter.
Obećao je do kraja zime gomilu Texa a ništa od toga.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

zackoljicofil
New Member

211 Posts

Member since 10/04/2016

Posted - 18/07/2016 : 20:02:38  Show Profile Show Extended Profile  Send zackoljicofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

A gdje nam se izgubio recenzent sa najviše rezervacija, Wolf-hunter.
Obećao je do kraja zime gomilu Texa a ništa od toga.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=46254

A gde bi mogao biti, oko kafane mnogo posla.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 18/07/2016 : 20:10:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Koliko već ima vremena da mu je kafana zatvorena mogao je recenzirati cijelu maxi Tex ediciju.

Go to Top of Page

zackoljicofil
New Member

211 Posts

Member since 10/04/2016

Posted - 18/07/2016 : 20:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Send zackoljicofil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koliko već ima vremena da mu je kafana zatvorena mogao je recenzirati cijelu maxi Tex ediciju.

Možda se preselila u oflajn tokove.
Go to Top of Page

zackoljicofil
New Member

211 Posts

Member since 10/04/2016

Posted - 18/07/2016 : 20:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send zackoljicofil a Private Message  Reply with Quote
A budući da je vlasnik WOLF-HUNTER, verovatno je u sivoj ili čak crnoj zoni.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 03/08/2016 : 09:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
JULI-SRPANJ

Put je bio dug, vukli smo se nekako, malo po malo, ali ipak stigosmo do dna. U 6. mesecu objavljeno je 4 SBE recenzije, a u 7. gola nula. Znam, neko će reći - pa leto je, biće bolje na jesen. Da, biće ali ne mnogo, i to iz jednog jedinog razloga - manje od nule ne može. Mislim da se nikad nije desilo da u mesec dana ne bude bar jedan Bonelli tekstić.

Ovih dana pokušavam da na brzinu napišem neku recku, čisto da se nešto vrti u avgustu, al ne ide to baš tako. Naravno postoji i mala šansa da je za sve kriv DeeCay - zbrisao na more, a sanduče mu prepuno neobjavljenih SBE recki. Eh, mislim da je ipak veća šansa da na tiketu ubodem prelaz iz dvojke u keca, al ajd, čekamo bolje vreme.

More da sam neki karakter ponudio bih solaru ostavku, al se plašim da bi je odmah prihvatio pa je bolje da ćutim.

Za godinu dana vođenja topica nisam uspeo da zaustavim krvarenje i tihi odlazak recenzenata. Posle početnog entuzijazma i gomilanja rezervacija, slavio sam pobedu nad PijanimPatkom - kad već ne mogu da pišem bolje od njega bar mogu da vodim njegov topic bolje. Eh, al je slavlje trajalo kratko, ubrzo je došlo do usporavanja i konstantnog mesečnog pada. Štaviše već žalim za njegovom erom, nije morao ni da se pojavi a ljudi su mu slali rezervacije.

Na kraju mogu da kažem samo jedno:
Patak vrati se, i čestitam ti na ženidbi!
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6956 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 03/08/2016 : 09:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Nisam ni primjetio, valjda mi proletio mjesec pa sam računao da je onaj Lazarus bio početkom mjeseca a i vrte se neke non-Bonelli pa . A gledaj rezervacija, rekao bi čovjek da je problem malo recenzije odvojiti pri objavi, da se ne krkaju jedna na drugu isti dan

loading...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/08/2016 : 09:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Gdje su mlade generacije? Jedan od najboljih nacina da se "nabije" dobra reputacija na forumu je pisanje recenzija.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 03/08/2016 : 10:01:57  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Gdje su mlade generacije? Jedan od najboljih nacina da se "nabije" dobra reputacija na forumu je pisanje recenzija.

Ha, dobra reputacija? Možda bilo nekad, danas ti se reputacija stiče u svaštari i dizanjem pritiska moderatorima.

Uostalom mlade generacije ni stripove ne čitaju, a kamoli recenzije. Sve se svodi na ono zašto da pišem, za koga da pišem i nek pišu oni koji su za to plaćeni...

Eh, prošla su vremena kad ste ti i DeeCay sami odrađivali trenutni godišnji "prinos" recenzija.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 03/08/2016 : 10:17:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

JULI-SRPANJ

Put je bio dug, vukli smo se nekako, malo po malo, ali ipak stigosmo do dna. U 6. mesecu objavljeno je 4 SBE recenzije, a u 7. gola nula. Znam, neko će reći - pa leto je, biće bolje na jesen. Da, biće ali ne mnogo, i to iz jednog jedinog razloga - manje od nule ne može.

Kod wolf-huntera može i to, uzme hrpu rezervacija, mjesecima ništa ne napravi i pojavi se minus na stripovi.com računu.

Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 03/08/2016 : 10:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Nisam ni primjetio, valjda mi proletio mjesec pa sam računao da je onaj Lazarus bio početkom mjeseca a i vrte se neke non-Bonelli pa . A gledaj rezervacija, rekao bi čovjek da je problem malo recenzije odvojiti pri objavi, da se ne krkaju jedna na drugu isti dan

Slažem se da bi bilo bolje da se nikad ne stavlja više od jednog teksta/kolumne/recenzije dnevno. Ali Deecay ne može da svaki dan sedi i to polako prcka. Zato kad ima vremena odradi više stvari odjednom i onda je miran. Realno ko bi stigao da još razmišlja i o dobrom tajmingu.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/08/2016 : 10:31:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Treba i moze se nesto uraditi po tom pitanju.
Markosov je sajt, recenzije su jedan od kvalitetnijih dijelova scoma.
Predlazem Marku da svakog mjeseca pokloni po jedan strip autoru recenzije mjeseca.
Njega to skoro pa nista ne kosta, ima svoju izdavacku kucu, ljudi bi na neki nacin bili nagradjeni za trud i imali bi dobru motivaciju za piskaranje. Na taj nacin ne samo da bi imali vise recenzija, vec bi se i autori potrudili da budu sto kvalitetnije.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 03/08/2016 : 10:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

JULI-SRPANJ

Put je bio dug, vukli smo se nekako, malo po malo, ali ipak stigosmo do dna. U 6. mesecu objavljeno je 4 SBE recenzije, a u 7. gola nula. Znam, neko će reći - pa leto je, biće bolje na jesen. Da, biće ali ne mnogo, i to iz jednog jedinog razloga - manje od nule ne može.

Kod wolf-huntera može i to, uzme hrpu rezervacija, mjesecima ništa ne napravi i pojavi se minus na stripovi.com računu.

Ma nije problem u gomilanju rezervacija, pa da se iko javio da hoće baš neku njegovu da odradi, lako bismo to rešili. Vratiće se Wolf, a i ako se ne vrati odradio je lepu količinu.

Problem je naći novajlije koji će da napišu bar jednu, dve - takvi nam trebaju, a ne stari umorni recenzenti koji su već zaradili za penziju.

Nego, DODSFERD, kad smo već kod početnika, mislim da je vreme da se i ti uključiš sa jednom reckom. Pišeš dobre dugačke komentare, pa eto ti prilike - odradi nekog Zagora, slobodan ti je Christopher pa udri, pljuj do mile volje.

Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6956 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 03/08/2016 : 10:41:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:

Predlazem Marku da svakog mjeseca pokloni po jedan strip autoru recenzije mjeseca.
Njega to skoro pa nista ne kosta, ima svoju izdavacku kucu, ljudi bi na neki nacin bili nagradjeni za trud i imali bi dobru motivaciju za piskaranje. Na taj nacin ne samo da bi imali vise recenzija, vec bi se i autori potrudili da budu sto kvalitetnije.

Načelno, dobra ideja ali bojim se da bi tad kriteriji davanja bodova bili drugi odnosno da bi se gledalo u duhu komune, npr. "Ajde X ohladi malo, dobio si 2 stripa u 3 mjeseca zato ja ovdje dajem 3 boda Y...". Ne bi se (kod svakoga) ocijenjivala kvaliteta

loading...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/08/2016 : 10:45:07  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Neka neko kopira moj prosli post i postavi u pdf "prijedlozi...".
Nije Marko sitnicar, mislim da ce pristati na taj prijedlog.
A ako ne pristane, pa kao sto sam rekao, njegov je sajt, on najbolje zna sta je najbolje i u kojem pravcu trenutno forum/sajt ide.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/08/2016 : 10:47:46  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

quote:

Načelno, dobra ideja ali bojim se da bi tad kriteriji davanja bodova bili drugi odnosno da bi se gledalo u duhu komune, npr. "Ajde X ohladi malo, dobio si 2 stripa u 3 mjeseca zato ja ovdje dajem 3 boda Y...". Ne bi se (kod svakoga) ocijenjivala kvaliteta

I to je tacno, ali manje bitno.
Oni koji se trude svi bi dosli na red, bili bi nagradjeni za potroseno vrijeme i imali bi dobru motivaciju da poboljsaju kvalitet i kvantitet recenzija.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 03/08/2016 : 10:56:50  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

Apsolutno podržavam inicijativu, i to nek krene retroaktivno bar mesec dana unazad.

Šalu na stranu, sumnjam da Markos zalazi u SBE recenzije, davno je batalio Bonellija. S druge strane, to bi otvorilo nove probleme tipa - a gde je nagrada za kolumniste, pa recenzenta godine, pa urednike... nakupilo bi se tu preko 20 knjiga-stripova godišnje, a to mi već zvuči mnogo. Mada svakako da svi oni zaslužuju više nego neko ko je ubo broj na izboru za izdanje godine.
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6956 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 03/08/2016 : 10:58:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Ja sam za, mislim da nema tko ne bi bio, ovaj trud zaslužuje nagradu. E, sad, lako je govoriti meni koji ih ne dajem iz svog džepa

loading...
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6956 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 03/08/2016 : 11:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Apsolutno podržavam inicijativu, i to nek krene retroaktivno bar mesec dana unazad.

Šalu na stranu, sumnjam da Markos zalazi u SBE recenzije, davno je batalio Bonellija. S druge strane, to bi otvorilo nove probleme tipa - a gde je nagrada za kolumniste, pa recenzenta godine, pa urednike... nakupilo bi se tu preko 20 knjiga-stripova godišnje, a to mi već zvuči mnogo. Mada svakako da svi oni zaslužuju više nego neko ko je ubo broj na izboru za izdanje godine.

Da, i ovo što kažeš. Evo nedavno je Patak napisao dobru recenziju za "Vekovnike", uostalom napisao je da mu je donijela i neku nagradu, ali po ovome što mi zborimo on ostade praznih ruku jer mi samo gledamo Bonellijanu (doduše, najviše se čita). Zamršeno pitanje.

loading...
Go to Top of Page
Page: of 235 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000