Kolko cesto vadite svoje stripove iz ormara,sa polica,iz kutija da ih gledate.listate,citate? Jel radite to svakodnevno,jel moze nekom proci dan a da nije dotakao niti jedan strip??
A dodirnem ga svaki dan ali, bukvalno bude na tom, npr. kad preslagujem radni stol. Naime, tu uvijek držim 2-3 koja su mi naredni u planu za čitanje a čitam uglavnom vikendom. A stripove prelistam na brzinu kad kupim tek, ove što sam izvadio za čitanje ne listam da sve ostane nepoznanica. Police nemam već ih držim u više ormara naslagane jedan na drugi pa zato rijetko vadim pročitane, pogotovo one starije.
A jel se nekome od vas zna desiti da prije spavanja,znaci ono subota navečer,petak nebitno,sutra je neradni dan,uzmeš samo jedan strip ono da ga prolistas malo a onda drugi i tako ostaneš 2,3 sata sa stripovima??
Poatoje ljudi koji jednostavno moraju bar jednom dbevno da makar dotaknu nešto što je predmet njihove kolekcionarske strasti. Znam za nekoliko osoba koje sakupljaju knjige i uopšte ih nečitaju već ih samo slažu na policu i svakog dana ih uzimaju, listaju, dodiruju ali ih ne čitaju!!!!
Poatoje ljudi koji jednostavno moraju bar jednom dbevno da makar dotaknu nešto što je predmet njihove kolekcionarske strasti. Znam za nekoliko osoba koje sakupljaju knjige i uopšte ih nečitaju već ih samo slažu na policu i svakog dana ih uzimaju, listaju, dodiruju ali ih ne čitaju!!!!
Da to mi stvarno nije jasno,mislim ajde da procita to kužim i to mi je razumljivo,al ovo,nemam rijeci stvarno...A sta ćeš,čudni ljudi!
nekad prođe i 3 , 4 dana da ne dotaknem ili pročitam strip,nekad više ,zato kupujem samo ono šta me zanima i šta mogu dosta puta pročitat ,rađe nesto duplat troduplat nego kupit ono šta me ne zanimaili da svi brojevi budu u kolekciju.
U svakom slulčaju ne treba ići u krajnost i preterivati. Imam poznanika koji ima prepun stan stripova, kolekcionar je i to je ok. Ali ako poželim pogledati neki strip iz njegove kolekcije mogu to učiniti samo iz njegove ruke, dakle ne smem strip ni da taknem! Kao da je sveti gral u pitanju! Čak mi je ladno rekao da više od 60 posto stripova koje ima nije pročitao jer mu žao da okreće strane i oštećuje korice i hrbat! Za mene je to već bolest ali dobro, sto ljudi-sto ćudi...
Skidaj kurton s njega jer nakon nekog vremena dolazi do znojenja čime mu se skraćuje vijek trajanja. Vlaga u kombinaciji s godinama je njegov najveći neprijatelj, bez obzira bio u mekoj ili tvrdoj varijanti.
Al' kažu da ima onih specijalnih kurtona iz Italije u kojima im ni vlaga ne može nauditi. Ostaju navodno "k'o novi", i to najmanje nekih 50-ak godina, bez obzira da li su tvrdog ili mekog izdanja.
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina...