forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ferrijev nasljednik - Alessandro Piccinelli
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 33

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 28/08/2016 : 15:18:03  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vknez

quote:
Originally posted by solar

Znači ništa od tradicionalnijeg pristupa...

meni je ovo drek...
bolje da ugase ediciju...

Da,drek!
Zagor izgleda kao da ga pokušavaju obuči u luđačku košulju.
I Ferijeve "škrabotine" zadnjih godina su sigurno bolje od Zagora na malo jačoj terapiji elektrošokovima.
Ima nekoliko boljih crtača.
Ovo je loše.
Barem što se Zagorovog izgleda tiče.
Go to Top of Page

Darkwood Monty
New Member

236 Posts

Member since 04/01/2015

Posted - 28/08/2016 : 15:42:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Darkwood Monty a Private Message  Reply with Quote
Kako bio da bio, bolji mu je Zagor od Rubinijeva, bar za sad.
Gledam Rubinijevu naslovnicu za USA-Supermikea i jednostavno ne razumijem od kud čovjeku tolika želja/potreba/unutarnji poriv da im takove Donatellijevske njuške nacrta
Za Rubinijevog američkog Zagora ovaj Piccin ispada-Amerika...
Go to Top of Page

nellesky
Junior Member

412 Posts

Member since 25/08/2009

Posted - 28/08/2016 : 16:39:28  Show Profile Show Extended Profile  Send nellesky a Private Message  Reply with Quote
Kič je niskovrijedno stvaralaštvo s umjetničkim pretenzijama i ciljem dostupnosti što širem krugu ljudi. Najčešće podilazi nerazvijenom ukusu i izvjesnim potrebama ljudi, koje su na granici vrijednosne i moralne neprihvatljivosti, ali s jakim emocionalnim nabojem.

Rubinijeva naslovnica je umjetnost.Pičijeva je kič.
Go to Top of Page

kucak
Average Member

Niue
757 Posts

Member since 03/02/2011

Posted - 28/08/2016 : 16:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send kucak a Private Message  Reply with Quote
Meni je naslovnica također kao i nekima - ništa posebno i to blago rečeno. Nisam nikakav stručnjak, niti imam dobro oko za to, ali jednostavno mi se ne sviđa.
Za prvi rad na Zagorovoj naslovnici, mišljenja sam, trebalo je izbaciti nešto što će oboriti ljude s nogu. Imao je vremena. A, činjenica je, to se nije dogodilo. Ova naslovnica, ako ja čak i debelo griješim, može biti za najviše vrlo dobar. Ali mislim da nije.

EDIT: Naravno puno sreće u budućnosti.
I još da nadodam - za mene naslovnica ima najmanju važnost u elementima stripa. Za mene. Za nekoga ima najveću. Što se mene tiče na naslovnici može biti Zagor u fotelji i sa iglom i koncem u ruci. Meni je najbitnije što je unutra. A volim svaku Zagorovu priču. Od najlošije do najbolje. I u nekoj objektivno najlošijoj uživam. Jer to je Zagorov svijet.

Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje..

Edited by - kucak on 28/08/2016 17:00:39
Go to Top of Page

Darkwood Monty
New Member

236 Posts

Member since 04/01/2015

Posted - 28/08/2016 : 17:00:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Darkwood Monty a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nellesky

Kič je niskovrijedno stvaralaštvo s umjetničkim pretenzijama i ciljem dostupnosti što širem krugu ljudi. Najčešće podilazi nerazvijenom ukusu i izvjesnim potrebama ljudi, koje su na granici vrijednosne i moralne neprihvatljivosti, ali s jakim emocionalnim nabojem.

Kolega, tnx na stručnom objašnjenju...
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 28/08/2016 : 17:02:11  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ajde, ako usporedimo sa Texom, Villa je bio napredak i također mu prva naslovnica nije najbolja u karijeri... ali svejedno je bila puno bolja od zadnjih Galleppinijevih... isto vrijedi i za Zagora. Piccinelli je bolji od zadnjih Ferrija, ne samo bolji nego puno boljji.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 28/08/2016 : 17:08:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:

Amen. Mada može i kraće:
Rubini su dragulji, a Pičineliju fali slovo "k".

No da je napredak u odnosu na Ferrijeve strahote zadnjih godina, jest.
Ali teško da je mogao biti korak unatrag, sve da i slijepac crta.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

kucak
Average Member

Niue
757 Posts

Member since 03/02/2011

Posted - 28/08/2016 : 17:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Send kucak a Private Message  Reply with Quote
Ma jasno Nagore, za 5-6 godina ove će priče biti u stilu "Zameo ih vjetar"...
Piccinelli, daj mu Bože lijepo zdravlje, tada će imati 50-60-70 naslovnica iza sebe. Naravno, uvijek će biti, nacrtao je predugačak pištolj, pretanka noga, veliki nos, ali to spada u zabavu i razonodu fanova - komentiranje. Kao dojmovi na tribinama za vrijeme utakmice.
Neka po slavi dostigne velikog Villu, od srca mu to svi, ja mislim, želimo..
Samo sam htio mojim prethodnim komentarom reći, kao i vjerojatno još nekoliko ljudi, da je za prvi put moglo i moralo bolje. Ipak se radi o predstavljanju. Ali, Bože moj, nije uspjelo bolje i druga će, nada, se, biti očaravajuća. A od Ferrija u starim danima - naravno da je bolji. Pa i to nije toliko teško - uz svo poštovanje pok. maestru, koji je crtajući naslovnice sa 80+ godina bio ne heroj, nego nadčovjek. Ali priroda daje i oduzima u skladu sa godinama.

Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje..
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7932 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 28/08/2016 : 17:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:

Svakakve gluposti se moru pročitati na ovom forumu...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/08/2016 : 17:38:28  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Moram reci da sam jos uvijek presrecan jer je Piccinelli Ferrijev nasljednik.
Mislim da bolji od njega za ovaj posao ne postoji.
Ima u SBE nekoliko dobrih naslovnicara, ali nijedan nije bolji od Piccinellija kada je Zagor u pitanju. Nije ovo prvi njegov crtez koji smo vidjeli, napravio je do sada x ilustracija koje su posvecene starijim epizodama, dobro poznajemo njegov kvalitet.
U stripu su mi cak Rubini i Nuccio drazi od njega, ali kada su naslovnice u pitanju tu je Piccinelli broj 1.

Defintivno je tacno da je svaka promjena, gledajuci zadnjih desetak godina, promjena na bolje.
Ferri ce zauvijek ostati Maestro, najbolji crtac stripova i naslovnica svih vremena, ali njegovo vrijeme je davno proslo, ovo sto smo vidjeli zadnjih godina bilo je mucenje, tako reci crtanje nazor. Ali nebitno, sjecat cemo se njegovog zlatnog doba i nezaboravnih epizoda iz tog vremena.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 28/08/2016 : 17:44:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
King,ovo za Ferrija mislis samo na Zagorovom serijalu ili stvarno hoces reci da je Ferri najbolji crtac stripova i naslocnica svih vremena??
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/08/2016 : 17:58:03  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ja, King Warrior, rodjen prije trideset i kusur godina u Sarajevu, koji sam odrastao na americkim i BD stripovima uz Rossa, Manaru, Leeja, Bollanda, Bisleya itd, tvrdim da je Ferri najbolji crtac stripova svih vremena!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 28/08/2016 : 18:14:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Ja, King Warrior, rodjen prije trideset i kusur godina u Sarajevu, koji sam odrastao na americkim i BD stripovima uz Rossa, Manaru, Leeja, Bollanda, Bisleya itd, tvrdim da je Ferri najbolji crtac stripova svih vremena!

A nije li to malo ne objektivno?U Bonelliju ima dosta dorih crtaca koji su mozda i bolji od Ferrija,ne citam Americke i Francuske stripove(nesto jesam,vrlo malo)ali i tamo se moze naci boljih od njega,meni je Ferri isto jedan od najdrazih i najboljih u Bonelliju!Ferri nije savrsen i ima mana,najveca mana su mu proporcije i uvijek pretanke Zagorove noge!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/08/2016 : 18:18:42  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

A nije li to malo ne objektivno

Svako misljenje je subjektivno, tako da si u pravu, naravno.
Ukoliko sam u njegovom crtezu najvise uzivao od svih drugih stripova, onda mi je najbolji. Subjektivno, objektivno, sta kaze vecina kod nas, a sta oni u US ili Japanu, ma nebitno, vazno je sta ja znam i sta ja volim. To je za mene jedino ono sto je objektivno.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 28/08/2016 : 18:20:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Ljubav je slijepa.
A kod našega dobrog Kralja, i gluha i nijema

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 28/08/2016 : 18:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Rahazlam

A nije li to malo ne objektivno

Svako misljenje je subjektivno, tako da si u pravu, naravno.
Ukoliko sam u njegovom crtezu najvise uzivao od svih drugih stripova, onda mi je najbolji. Subjektivno, objektivno, sta kaze vecina kod nas, a sta oni u US ili Japanu, ma nebitno, vazno je sta ja znam i sta ja volim. To je za mene jedino ono sto je objektivno.

Znam i slazem se,skup vise subjektivnih misljenja daje objektivno misljenje!
Ja sam takoder uzivao i u crtezima Della Monice,Marcella,Andreuccia!Po meni najbolji crtaci Zagora!Skupa sa Ferrijem naravno!
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 28/08/2016 : 19:00:51  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Sve sami stručnjaci na forumu, fascinantno. Te znaju šta je šund, te subjektivno proglašavaju svog omiljenog crtača za najboljeg na svetu... Da nema par časnih izuzetaka pomislio bih da čitanje Zagora oštećuje mozak.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5153 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 28/08/2016 : 19:09:06  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

Sve sami stručnjaci na forumu, fascinantno. Te znaju šta je šund, te subjektivno proglašavaju svog omiljenog crtača za najboljeg na svetu... Da nema par časnih izuzetaka pomislio bih da čitanje Zagora oštećuje mozak.

Samo veličajte toga tzv. darkvudskog duha , usred Darkvuda napravit ću mu Transilvanski dvorac a neće ga spasit ni stari ni novi crtači , tako mi punog mjeseca .
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/08/2016 : 19:40:47  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

U potpunosti se slazem.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 28/08/2016 : 19:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne oštećuje doslovno, ali kao i kod recimo turskih serija, uzrokuje opuštanje i nekorištenje sivih stanica.
Vidim to po svojima doma.
Saliti se mozemo koliko hocemo, ali da, u konacnici citanje ISKLJUCIVO takva stiva otupljuje.
Dokaz je očigledan na ovom podforumu kod onih koji citaju SAMO takve stripove, nijedne druge i uopce nista drugo.

Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 28/08/2016 : 20:06:35  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
U pravu si King,evo ova zadnja rubinijeva,,, face malo traljavo nacrtane,
antistripovska poza kod supermajkovih nogu,, dobro pa se ovako ovaj krimi završio,, mislim svaka čast rubiniju, cjenim ga mnogo
ali piccinelli je jednostavno veća picajzla

Edited by - senokute on 28/08/2016 20:10:39
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/08/2016 : 21:24:43  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Rubinijeva naslovnica ima dušu, u pozama, govoru tijela, u facama ima toliko ljudskosti.
Piccinellijeva je onako profesionalna, korektna, ali ništa više od toga.

Edited by - solar on 28/08/2016 21:25:21
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 28/08/2016 : 21:42:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Rubinieva je puno bolja, a i boja je po mom ukusu... i svakako da bi Rubini bio puno bolji izbor...
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 28/08/2016 : 21:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Au Rubini dragi, ko Mikica u najboljim danima.

Pićineli odiše svojim učiteljem Villom, lik je puni pogodak.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 28/08/2016 : 21:55:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Koje je ovo izdanje,Zagor protiv Supermika??
Go to Top of Page
Page: of 33 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000