forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1208

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 01/09/2016 : 23:24:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Nagore,koje su ti najbolje epizode Zagora??
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 01/09/2016 : 23:31:53  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote

1. Sedam gradova Cibole
2. Nestali istraživač
3. Morska strava
4. Tajanstveni samostan
5. Osveta vudu
6. Tajna Fride Lang (treći vampir)
7. Teksaški rendžeri
8. Hellingen je živ
9. Aljaska
10. Žezlo Tin-Hinan
11. Kameni div
12. Sotonski Mortimer
13. Povratak Caina
14. Crni brod
15. Okršaj u Los Angelesu
16. Zmajevi gusari
17. Zagor priča…
18. Otočka skupina
19. Nulta godina Darkwooda
20. Močvara robijaša
21. Ocean
22. Posljednja Thula
23. Huroni
24. Hagotova moć
25. Zimska zmija
26. Demonska knjiga
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 01/09/2016 : 23:33:00  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Nagore,koje su ti najbolje epizode Zagora??

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=46607&whichpage=1

Prolistaj topic. 50ak članova je napisalo svojih top25. Napiši i ti svojih top25.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 01/09/2016 : 23:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Bio sam krenuo pisat ali ne mogu,zapletem se,ne znam koje da stavim,puno mi ja lakše top 5 ili top 10,ima puno podjednakih epizoda poslje onih koje su mi bas najbolje tako da bi teško mogao izabrati 25!!
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4599 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 02/09/2016 : 07:13:59  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote

Slučajnosti,slučajnosti,slučajnosti.
Čitav niz isprepletenih slučajnosti koji su doveli Zagora na trag nevidljivog neprijatelja.
Da nisu Mortimer i Rabbit ubili kočijaša Shabyja jer se ovaj izbrbljao o pljački Grbavcu,bi li ihZagor susreo?
I gle slučajnosti,prilikom iskrcaja u New Yoršku luku naši junaci susreću Grbavca i gadno mu se zamjeraju.Odluči ih priklati na spavanju i gle slučajnosti,Rabbit ga u tome nehotično sprečava i ubija ga.Zagor kreće u potjeru i nizom pogrešnih,slučajnih ili sudbinskih okolnosti pada policiji u ruke i odvode ga u zatvor.a U zatvoru,gle slučajnosti,naš stari poznanik,Grof od Lapaletta.I opet ta slučajnost igra ulogu.Grof zna Rabbita jer ga je ovaj unajmio za jedan poslić.
Da li je to sve samo slučajnost ili je sudbina ispreplela svoje niti?Da li se sudbina odlučila poigrati sa savršenim Mortimerovim planom,ili je to sve samo slučajnost?Slučajnost sa razlogom,koja namjerno aktere priče gura u susret sudbini?Kako god,Burattini nam je ovim uratkom rekao da se ništa ne dešava slučajno.Ili nije?
Mortimer ko genijalni kriminalac ovdje mi i nije ostavio dojam genijalca ali je ostavio dojam hladnokrvnog ubojice.Zašto nije genijalac?Kad se malo razobliče sva ova događanja oko planiranja pljačke,kada se slegne dimna zavjesa koju je Burattini napravio bacivši Zagora u neugodne okolnosti i zapetljancije i Mortimerova ljubavna veza,fokus priče je kako ukrasti tri ključa koje čuvaju trojica ljudi..Načini na koji su ukradeni i nisu bogzna kako inovativni,nekako su prejednostavni za jednog genija zla,ali ponekad je jednostavnost najučinkovitiji način.
I njegova ljubavna veza sa Sybil mi je totalno neuvjerljiva.Nema kemije između njih,nema ljubavnih šaputanja.Vjerojatno ona njega voli,zaljubila se ko šiparica,imponira joj stariji iskusniji muškarac koji ju i dariva,ali sa njegove strane ne vidim zaljubljenost,tek interes.Sybil ili ga ludo voli,čim je pristala otići u krevet sa jednim od vlasnika ključa,ili je prostitutka kojoj i nije teško pao taj zadatak.
Tu je i prč Malkovich,šef policijske stanice,pretpostavljam naše gore list.Moram stati u obranu našeg zemljaka i reći nije on glup,ali mu je lakše nekog stranca,makar on bio i nevin,strpati u zatvor nego se bakćati istragom.Uz desetke tučnjava,krađa i ubojstava u tim siromašnim četvrtima New Yorka i nije mu za zamjeriti.
Sve u svemu interesantan novi neprijatelj,za sada misteriozan kao i njegova prošlost.Inteligentan i nemilosrdan protivnik,naočita gospodska držanja sa opakom,zlobnom facom i hladnim očima.Solidan,čitljiv uradak bez previše praznog hoda,možda zericu nepotrebnih objašnjenja,ionako bi sami skužili u čemu je stvar.U ovom prvijencu Mortimeru nije teško biti korak dva ispred Zagora jer se ovaj ionako ne uklapa u njegov plan.Tek neko nenadano smetalo koje treba ukloniti.Ali to nije lako,i veće baje od genija zla su to pokušale pa se nasukale.
Ferri je izgubio svoju poznatu oštrinu,ali ostao je onaj mračan ugođaj,pogotovo sirotinjskih četvrti,uskih,mračnih i prljavih uličica u kojima caruje šljam.

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4599 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 03/09/2016 : 07:26:39  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote

Mudro zbori Sun Tzu u svom Umijeću ratovanja.Upoznaj neprijatelja da bi ga pobijedio.I dok se naš Zagor borio protiv raznih neprijatelja Mortimer je sakupljao informacije.Pretvarajući se da je novinar sakupio je podosta podataka od trapera i stanovnika Darkwooda,,maltene i broj gaća koje nosi naš junak.
Iskovao je svoj briljantni,monstruozni plan.Dijabolični plan u kojem će njegov neprijatelj nesvjesno raditi u njegovu korist,plan koji će njemu donijeti bogatstvo a Zagoru omču oko vrata.Nije iskoristio Čika kao mamac a već smo takvu situaciju imali prilike vidjeti,nije stao otvoreno pred Zagora da kaže došao sam po svoju osvetu da te ubijem mrski neprijatelju.Ne,Morti nije neki banalan tip,to je pokazao i u prvom pojavljivanju,nije diletant.
Plan je puno sofisticiraniji,dostojan genija zla.U planu nema mjesta za slučajnosti,svaki korak neprijateljev,svaka njegova moguća reakcija pomno je proučena.
Čak je čekao da novi zapovjednik u utvrdu dođe,koji ne pozna Zagora i Tonku pa ga je lakše izmanipulirati.Ali ne samo to,kao da je čitavo stanovništvo Darkwooda promijenjeno i svi vojnici pa nitko nema lijepu riječ za Tonku,svi samo nahuškavaju i podcupkuju.Čudno.
I krenuli su u realizaciju plana,dok je Zagor bio daleko od Darkwooda,naravno planski udaljen.Sybil,plavokosi komad,Mortimerova priležnica odigrala je ključnu ulogu.I to savršeno i hladnokrvno,u selu Mohawka.Zmijski pogled kojim je ošinula Zagora u sudnici samo je još jedan dokaz njene podmuklosti i mržnje.Bure joj je malo podigao mračnu,pakosnu stranu.
Ima nekoliko upitnih stvari u ovoj priči.,možda i nije toliko važna ali..zašto se Mortimer,kojem je savršeno maskiranje modus operandi nije prerušio kada je intervjuirao trapere?I zašto nije eliminirao doktora Hogana?Neki otrovni prašak koji uzrokuje zastoj srca ili gušenje bio bi idealan.I te njegove igrarije sa imenom,anagrami…to mu dođe neka vrsta umjetničkog potpisa na zločin,kao da želi da se zna za njega.
I Sybilina izdaja mi ne drži vodu.Nisu je fizički prijetili,tek strogom zatvorskom kaznom,a po zadnjoj stranici i sam Mortimer joj je savjetovao da sve prizna ako je uhiteAli je li baš morala i mjesto gdje će Mortimer doći?I nisam zadovoljan raspletom,konačnim krešendom.Sve je nekako prejednostavno izvedeno,pogotovo u slučaju Sybil,traperi su našli njen trag,slijedili ga kao bijesni psi,bla,bla,Zagorovo mozganje u pećini…
Mortimer je genije zločina,i svako malo voli svoje suradnike podsjetiti na to svojim prepričavanjem.Skriva li se komad Burattinija u njemu?
A na to njegov pomoćnik Fox govori:Sve znam,nije potrebno da prepričavaš.Samokritika?
Naslovnica odlična,munja sijevnula i proparala nebo i Zagor po prvi puta vidi nacereno,zlobno lice nevidljivog neprijatelja

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 03/09/2016 : 09:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Pa, kad sve zbrojis, najveci paradoks je sto je tip genije koji mnogo prica...ko one sitne duse koje sretnes same za sankom u birtiji kako pjanim dahom i kvrzavim rukama krecu svaku recenicu sa boldanim "JA"
Prvi Mortimer je "mnogo hteo, mnogo zapoceo" a ucinio nista. Nema puncha, nema plota, samo konstantni neispunjeni potencijal. Drugi Mortimer je vec nesto -jezivo i napeto. Nekim mestima manjka logike (Tonka bez ikakvog prestiza kod vojnika i sl.) ali bi se Bure tu debelo zapetljao objasnjavajuci i ususkavajuci sitne stvari i izgubio na fluidnosti. Ima nekoliko mocnih momenata (koljacina u sumi npr.) pa mu sve oprastam.
Treca pojava je isto ostala samo na potenciju. Cetvrta (za sad poslednja) je prava zakuska.

Samo nastavi, igore. Tiho te pratimo ;)

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6407 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 03/09/2016 : 10:03:21  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Zar nije treće pojavljivanje Mortimerovo u kompi s Tkačem, četvrto na Haitiju, kod Egipćanina Hammada, gdje Sybil završava u utrobi morskog psa, a peto i posljednje po povratku u Darkwood nakon ove slabašne južnoameričke odiseje?
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 03/09/2016 : 10:06:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Treće i četvrto pojavljivanje su dno dna. Bure je toliko bio opsjednut idejom da ostavi pečat sa jednim cool nemesisom da se taj Mortimer vraćao svake 2-3 godine. Lik je imao potencijala ali pretvorio se u parodiju.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6407 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 03/09/2016 : 10:11:07  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Bilo bi zgodno da Ludens petog Mortimera strpa u jedan 'divlji' maxi.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 03/09/2016 : 10:18:58  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

Zar nije treće pojavljivanje Mortimerovo u kompi s Tkačem, četvrto na Haitiju, kod Egipćanina Hammada, gdje Sybil završava u utrobi morskog psa, a peto i posljednje po povratku u Darkwood nakon ove slabašne južnoameričke odiseje?

Jeste. I stand corrected. Prica sa Tkacem mi je toliko tuzno njanjava da sam je samoinicijativno zaboravio :)

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 03/09/2016 : 12:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni su i trece i cetvrto Mortimerovo pojavljivanje bolje od prvog koje mi je naj slabije!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 03/09/2016 : 12:13:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bilo bi zgodno da Ludens petog Mortimera strpa u jedan 'divlji' maxi.

Da,bilo bi dobro!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 03/09/2016 : 13:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
3. i 4. pojavljivanje Mortimera imaju određene mane, ali su još uvijek bili dovoljno dobri da zadrže moju pažnju tijekom čitanja.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua

Edited by - DODSFERD on 03/09/2016 13:20:48
Go to Top of Page

Avion
Starting Member

53 Posts

Member since 23/05/2016

Posted - 03/09/2016 : 18:01:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Avion a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

1. Sedam gradova Cibole
2. Nestali istraživač
3. Morska strava
4. Tajanstveni samostan
5. Osveta vudu
7. Teksaški rendžeri
8. Hellingen je živ
9. Aljaska
10. Žezlo Tin-Hinan
11. Kameni div
12. Sotonski Mortimer
13. Povratak Caina
14. Crni brod
16. Zmajevi gusari
17. Zagor priča…
18. Otočka skupina
20. Močvara robijaša
21. Ocean
22. Posljednja Thula
23. Huroni
24. Hagotova moć
25. Zimska zmija
26. Demonska knjiga

Kakav popis, to je to

Ovo me sada baš jako potrefilo, da trčim doma sa posla i odoh čitat neke izmedju ovih epizoda :D
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29615 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 03/09/2016 : 18:14:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
i ja se slazem sa nagorovim popisom
dobar izbor
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 03/09/2016 : 18:22:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Sedam gradova Cibole meni nije nis posebno i nije mi jasno zasto je ljudi svrstavaju medu najbolje epizode Zagora,epizoda je dobra ali ipak...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29615 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 03/09/2016 : 18:29:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
eh, a meni je najbolja zagorova epizoda
hmmmm
mozda cak i najbolji avanturisticki strip koji sam citao
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 03/09/2016 : 18:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

eh, a meni je najbolja zagorova epizoda
hmmmm
mozda cak i najbolji avanturisticki strip koji sam citao

A da jebiga,meni su za primjer maxi "Tajni agenti" puno bolji od "Sedam gradova cibole",nekom je to tesko sranje ali jebiga,meni je to prosjecna Bosellijeva epizoda isto kao i "Vudu osveta",epizode koje su jako dobro ocijenjene dok je " Kradljivac sjena" slabije ocjenjen a meni puno,puno bolja prica!

Inace od Bosellija mi je najbolja epizoda "Helingen je ziv" i to mi je uz "Zimsku Zmiju" vjerovatno najbolja Zagorova prica!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 03/09/2016 : 18:42:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Jedino sto u toj epizodi "Helingen je ziv" naslovnice nisu bas nesto,steta,dobre su ali za takvu pricu trebale su biti perfektne!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 03/09/2016 : 19:39:30  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ukusi su ukusi, ali "Osveta Vudu" je daleko od precenjene priče.

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-30-31-osveta-vudu/300/

quote:

...dok je " Kradljivac sjena" slabije ocjenjen a meni puno,puno bolja prica!

Nije slabije. Obe recke su mu dale 8,5/10, dok je prosečna ocena čitalaca 7,2/10, a maltene sva imena koja cenim su mu dala više ocene od 8 (bilo je kraljeva sa nerealnim komentarima i ocenama između 1 i 5)

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 03/09/2016 : 19:41:02  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

1. Sedam gradova Cibole
2. Nestali istraživač
3. Morska strava
4. Tajanstveni samostan
5. Osveta vudu
7. Teksaški rendžeri
8. Hellingen je živ
9. Aljaska
10. Žezlo Tin-Hinan
11. Kameni div
12. Sotonski Mortimer
13. Povratak Caina
14. Crni brod
16. Zmajevi gusari
17. Zagor priča…
18. Otočka skupina
20. Močvara robijaša
21. Ocean
22. Posljednja Thula
23. Huroni
24. Hagotova moć
25. Zimska zmija
26. Demonska knjiga

Gde ti je Sveti Breg, crni nagore?

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 03/09/2016 19:42:07
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 03/09/2016 : 19:55:14  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ma odličan je Sveti breg, ali nešto mi je falilo... Pročitao sam ga samo jednom, morao bih još jednom... ali da, u svakom slučaju, jedan od najjačih Zagora.

Evo moj stari komentar:
Ocjene: 8, 8, 9, 9

Ovo je stvarno dobro, ali ipak mi je bolji Caponeov debi – »Hagotova moć«, jer je priča bila »uzemljenija« odnosno realnija. »Sveti breg« je jaka priča, ali taj glavni monstrum mi je malo pretjeran i prefantastičan. Fali mi tu malo više pozadine. Postoje djelovi, koji su mi se malo vukli, posebno u prvoj polovici. Pomalo iritiraju i indijanci – monstrum će sve poubijati , o oni ne žele ništa reći Zagoru, jer je to kao tajna. Nollitin Zagor, a i ovaj staloženiji moderniji Zagor bi popizdio na to i zahtijevao odgovore, dok je Caponoev Zagor u stilu: »Ma sve pet dečki, ljudi umiru okolo, ali mene ne zanima što vi znate o tome misterioznom neprijatelju.« Još na kraju ti isti indijanci šalju Zagora u smrt, budući da mu nisu dali sveto (radioaktivno) žezlo.

Zagor se ovdje na 30ak stranica bori sa svojim ocem i na kraju mu razbija glavu. To mi je nekako previše. Čitatelju to nije toliko očito, jer mi vidimo crnog monstruma, ali Zagor je u tom čudovištu vidio (prije svih ostalih) svog oca. Takve stvari puste posljedice. Dobro, da je Zagor jak. Šteta, što se Capone nije sjetio, da bi sa onim indijanskim obredom Zagor mogao dobiti imunost i vidjeti biće onako kako ga čitatelj vidi. Sama završnica se odvija na 40ak stranica - vjerojatno jedna od duljih završnica. Dakle, konačno možemo reći, da završetak nije zbrzan. :)

Ovo je dobar Zagor sa efektnim završetkom i u konačnici zanimljiva i jaka priča (ne smijemo zaboraviti na flashbackove) sa odličnim Ferrijevim crtežem – priča je prava ferrijana. Naslovnice dobre, iako je ova druga sa indijancima neorginalna. Capone je vjerojatno najbolji debitant na Zagoru poslije Bosellija.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 03/09/2016 : 20:06:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Ukusi su ukusi, ali "Osveta Vudu" je daleko od precenjene priče.

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-30-31-osveta-vudu/300/

quote:

...dok je " Kradljivac sjena" slabije ocjenjen a meni puno,puno bolja prica!

Nije slabije. Obe recke su mu dale 8,5/10, dok je prosečna ocena čitalaca 7,2/10, a maltene sva imena koja cenim su mu dala više ocene od 8 (bilo je kraljeva sa nerealnim komentarima i ocenama između 1 i 5)

Ma ta epizoda "Vudu Osveta" se cesto spominje kao jedna od najboljih Zagorovih epizoda,iako mi nije jasno zasto,Gambit spasava stvari,da nema nje epizoda bi bila totalni prosjek,ovako je vrlo solidna,Kradljivac sjena je jedna od onih prica koju bi dao nekome ko nikad nije cuo ili citao Zagora,i da vise cijenim misljenje nekog ko ne cita Zagora ili vrlo rijetko cita nego nekog teskog Zagorovca,objektivnije je!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 03/09/2016 : 20:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Nagore tako malo Nolittinih prica?
Go to Top of Page
Page: of 1208 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.62 seconds. Snitz Forums 2000