Author |
Topic  |
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
Space Marine
Senior Member

.jpg)
Croatia
1312 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 27/08/2016 : 15:07:24
|
Tražim ako itko zna gdje se na internetu mogu iskopati Milićevi dokumentarci Idemo na put, epizode o Australiji.
Također ako netko može preporučiti neki dobar putopisni dokumentarac o Australiji na takvu foru. |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
Space Marine
Senior Member

.jpg)
Croatia
1312 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 27/08/2016 : 19:25:44
|
quote: Originally posted by Cromwell
Napuštaš brod?  Imaš p.m.
Ne napuštam još bar ne dok ne završim faks.
Hvala ti puno za pm    |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 02/09/2016 : 17:19:16
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Dokumentarac o Nicku Caveu i The Bad Seeds te o njihovu novom albumu "Skeleton Tree" pod naslovom "One More Time With Feeling" u režiji Andrewa Dominika (Chopper, Ubojstvo Jesseja Jamesa od strane kukavice Roberta Forda, Ubij ih nježno) otvara se u rujnu. Uffff, tko će dočekati...
Manijak...
|
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 08/09/2016 : 17:53:04
|
Walking the Nile - odličan dokumentara u kojem glavni protagonist pješači cijelom rijekom Nil te upoznaje mnoge zanimljive narode i običaje. ima puno zanimljivosti u ovom dokumentarcu, poput npr. činjenica da u Sudanu ima više piramida nego u Egiptu isl. jedino loše je što je dokumentarac prekratak (4 epizode.) s obzirom da je "glavni glumac" propješačio 6 država i 6 800 kilometara od izvora do Sredozemnog mora, moglo se ovdje snimiti i deset epizoda.
World's busiest railway - priča o Bombayskoj željezničkoj postaji i nevjerojatnim gužvama koje se tamo događaju. indija ima najveću željezničku mrežu na svijetu, a a kroz 4 nastvka saznajemo ponešto i o samom poslu željezničara i dosta dugotrajnom školovanju za to zanimanje te o problemima s kojima se uprava bori na dnevnoj bazi. Odlično.
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 15/09/2016 : 18:57:09
|
Doks Gazda o nezadrživom uspjehu Ivice Todorića u kina stiže u listopadu.
Tu je teaser i nekoliko dojmova o filmu:
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4800 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 21/09/2016 : 23:49:35
|
Kaj je najbolje, nisu im mogli napraviti bolju reklamu. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 01/10/2016 : 12:03:14
|

Doks "Banditenkinder - slovenskemu narodu ukradeni otroci", kod nas u ograničenoj distribuciji samo "Banditenkinder", scenaristice i redateljice Maje Weiss iz 2014. godine.
Koncepcijski konvencionalan ali svejedno dovoljno zanimljiv film u kojemu je nekih 70 sati izvorno snimljenog materijala autorica čistila sve do konačnog trajanja od 95 minuta.
U tom izabiranju materijala prikupljenog i kopanjem po arhivima u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj, Weiss se vodila time da sve što bilo tko u filmu kaže mora biti dokumentirano ili fotografijama, ili faksimilima dokumenata,
A njezine su sugovornice i sugovornici preživjela "ukradena slovenska djeca" od njih 650 koliko ih je tijekom Drugog svjetskog rata odvojeno od obitelji i odvedeno u logore u Austriji i Njemačkoj, sve do Auschwitza, dijelom na likvidacije a dijelom s tendencijom za pretvaranje u Übermensche, "prave" Nijemce i Austrijance.
Preživjela nekadašnja djeca emotivno se prisjećaju svih trauma, od odvođenja od kuća preko doznavanja vijesti o smrtima roditelja i obitelji, do povratka u Sloveniju nakon rata, što su također bila traumatična iskustva.
Naime, djeca su odvođena u dobi od 3-4 do tinejdžerskih godina, neki stari svega par mjeseci, oni mlađi su često kao prvi jezik učili njemački, a stariji su ga upijali i zaboravljali slovenski, pa su probelmi po povratku bili brojni.
Ne samo što su bili iskorijenjeni, bez obitelji i nekog konkretnog kome bi se mogli vratiti, i što nisu znali jezik pa su i time bili sumnjivi, nego ih se čak i u većini percipiralo kao izrode. Kao u najboljem slučaju sumnjive i nedovoljno dobre Slovence, a u gorim slučajevima su bili osuđeni na odrastanja po domovima, probleme pri upisima u škole i tijekom školovanja, u pronalaženjima posla jer se zbog sumnjivosti često nisu mogli upisati u Partiju, što je u ono vrijeme bila ozbiljna otegotna okolnost.
To je dovodilo do ozbiljnih drama pa i tragedija, o čemu i u filmu svjedoči, a govorio je i u razgovoru u kinu Tuškanac nakon projekcije filma, Janez Žmavc, predsjednik Društva ukradene djece logoraša.
Doks je koncipiran kao svojevrsni film ceste, u kojemu 50-ak još uvijek žive ondašnje djece s autoricom i snimateljem autobusom kreće po zastrašujućim postajama, nekadašnjim logorima u Austriji i Njemačkoj, odnosno mjestima u kojima su tada bili logori.
A u tim mjestima njihovi vršnjaci, od gradonačelnika preko običnih ljudi do svećenika, redom tvrde da se u vrijeme zbivanja ništa nije znalo o nekoj djeci koja su dovođena u njihova mjesta i logore. Na pitanja o tome zar im nije bilo čudno viđati mnogo nepoznate i odrpane djece, odgovaraju da su i sami bili djeca i da nisu razumjeli, a da im roditelji ništa nisu govorili, te vjeruju da ni oni nisu znali.
Svima im je sad žao, a one koje najviše žale i koje priznaju i vlastitu odgovornost barem za grijeh neznanja, su časne sestre, njih nekoliko starijih koje se spremno suočavaju sa sviješću o mračnoj prošlosti svog naroda, u konkretnom slučaju njemačkog.
Na drugo gledanje film mi je bio bolji nego na prvo, nije za osobitu preporuku, ali je sasvim korektan.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7537 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 04/10/2016 : 00:08:38
|
Pogledao Fuocoammare i ostao prilično iznenađen. Ne znam šta sam očekivao, ali to sigurno nije bilo ono što sam dobio. Da nisam znao da gledam dokumentarac mislio bih da je u pitanju igrani film. Vrlo neobično i poetski sa upečatljivom kamerom te nekoliko iznimno potresnih trenutaka. Dojmovi su u svakom slučaju pozitivni, no trebati će još koji dan da sve sjedne na svoje mjesto. Detaljniju analizu prepuštam Johnnyu.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 04/10/2016 : 00:36:09
|
I ja sam ga danas pogledao, i jako mi se sviđa. Donekle me u nekim dijelovima podsjeća na Mediterraneu Jonasa Carpignanoa, konkretno u praćenju svakodnevice dječaka za kojeg sam pogrešno očekivao da će imati konkretnije veze s migrantima/izbjeglicama, a u vezi dječaka me povremeno asocira i na filmove braće Taviani, u igrama u prirodi i noćnoj igri s vrapcem.
Zapravo je središnji dramski lik liječnik opće prakse koji je uvijek svima na usluzi, i trudnicama među migrantima, i bolesnima i umirućima, a sam se nosi s vlastitim traumama suočavanja s teško ranjenim, dehidriranim i mrtvim tijelima.
Lagano se gradiraju tragika i recimo tako dramska tenzija s migrantima, ponekad kao usput i kao uz središnju priču o klincu, da bi sve pred kraj i u završnici sjelo na svoje mjesto.
U samom prologu su "suhoparni" podaci o golemom broju migranata i otprilike 15 tisuća mrtvih među njima, a ta suhoparnost postupno postaje sve opipljivija i materijalnija, do izuzetno potresnih kadrova u završnici.
Izvrsna, iznimno atmosferična fotografija samog redatelja sjajno dočarava svu tjeskobu i tragičnost priče, ali i iznenađujuću poetičnost u sasvim neočekivanim trenucima, kao u noćnoj sceni s vrapcem, ili koja je već ptica.
Izvrstan film koji odlično kombinira priređene segmente (dječja igra, obiteljska svakodnevica, pregled klinca kod liječnika) s iznimno uznemirujućim i tragičnim nepriređenim dijelovima.
A život ide dalje, ribari zbog kiše ne mogu isploviti i zaraditi za život, klincu se polako popravlja vid a nove rijeke migranata iz Senegala, Obale Bjelokosti i ostalih država u pretijesnim i pretrpanim brodovima - koji su s obzirom na uplaćene svote podijeljeni na "razrede" - kreću put Lampeduse.
|
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7537 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 06/10/2016 : 09:20:23
|
Evo gdje se sve i kad tijekom listopada može pogledati Gazda:
ZAGREB
KINO EUROPA, Varšavska 3
6.10. – 20:45 - VD 07.10. – 17:00 - VD 08.10. – 19:30 - VD 10.10. – 19:15 – VD 11.10. – 17:15 – Mala dvorana (Muller) 13.10. – 21:15 – Muller 15.10. – 19:15 – Muller 16.10. – 21:15 – Muller 18.10. – 17:15 – VD 19.10. – 21:00 – VD
GRIČ
6.10. - 19:15 7.10. - 20:35 8.10. - 19:00 9.10. - 19:00
METROPOLIS
8.10. - 19:45
SPLIT
Kinoteka Zlatna vrata, Dioklecijanova 7
22.10. (SUB), 20:00 25.10. (UTO), 17:30 26.10. (SRI), 20:00 27.10. (ČET), 17:30
RIJEKA
ART KINO CROATIA
10.10. premijera 11.10. 12.10. 13.10. 14.10. 15.10. 16.10. 17.10. 19.10. 20.10. 21.10. 22.10. 23.10.
VARAŽDIN
Kino Galerija
11.10., 19h 20.10., 19h
ČAKOVEC
Centar za kulturu Čakovec
14.10., 20.00 h 25.10., 20.00 h
OSIJEK
Kino Urania
6.10. 21:45 11.10. 20:30 12.10. 18:10
|
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7537 Posts
|
trolodtroje
Advanced Member

3279 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 07/10/2016 : 23:12:16
|
Nikad nikome ne govorim, ko je moj otac. Ako neko otkrije ili me pita, onda pričamo o njemu. U suprotnom...ja sam niko.
Bio je najbolji prevarant.
Svašta sam naučio od oca, mnogo lepih stvari. Najvažnije od svega je da, ako želim da živim, moram da radim sve suprotno od onog što je on radio.
To kaže čovek, koji je u trenutku smrti svog oca (imao je 16 godina td) rekao: Pobiću sve kurvine sinove koji su ga ubili. Lično ću sve da ih pobijem.
Govorim o Sebastiánu Marroquínu, rođenom kao Juan Pablo Escobar, sin Pabla Escobarja, nejveči šef drogeraškog kartela iz Medellina u osamdesetih.
U to vreme, kokain je, navodno bio nešto najbolje što je moglo da se dogodi društvu. Smatran je nečim glamuroznim, nečim što će koristiti svako ko drži do mode.
U '80 Pablo Escobar imao je na tone kokaina, na tone novca, koje nije mogo da potroši ni ludim nabavkama papiga po milijon dolara i ostalih ekzotičnih životinja, automobila…. bio je na vrhu sveta. Imao je porodicu o kojoj je oduvek sanjao, bio je šef medeljinskog kartela, koji je kontrolisao 80% svetskog tržišta kokainom. Deo svog bogatstva je koristio kako bi pomogao siromašnima – sagradio bi 50 fudbalskih stadiona, njegov najambiciozniji projekat bila je izgradnja na stotine kuća namenjenih porodicama koje su živele na opštinskom đubrištu. Ceo kompleks, poznat pod imenom Bario Pablo Eskobar, i danas postoji. Marta 1984, kad je ministar naredio raciju na Trankvilandiju, najveću ikad otkrivenu laboratoriju za preradu kokaina, za samo nekoliko sati, Eskobar i njegovi partneri izgubili su desetak aviona i helikoptera i skoro 14 tona kokaina vrednog oko 1,2 milijarde dolara.
Smrt Pabla Eskobara nije uticala na međunarodnu trgovinu kokainom, Kolumbija je i dalje prva u svetu po njegovoj proizvodnji, time nije okončano ni nasilje u Kolumbiji, odmetničke grupe nastavljaju da se bore za kontrolu tržišta.
Sve što vidite u novoj seriji Narcos, možete da vidite i ovde naravno sa duplo više dokumentarnih snimaka i fakata o životu Escobara. U dokumentarcu Sins of my father.
|
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3279 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 08/10/2016 : 01:25:07
|
Cartel Land
lokalni doktor organizira vigilanti grupu protiv Viteza Templara, jednog od mase kartela koji snabdeva metom USA tržište. i uspešan je tolko bio, da su očistili skoro polovinu Michoacana.
Pazi spojler!!!
I uspešan je tolko bio, da su se u nj inflitrirali pripadnici kartela, rasformirala jih vlada i uključila jih u Rural Defense Force a doktora strpali u max zatvor Sonora zbog posedovanja oružja. jbga političarima trebaju novci, industrija oružja treba potrošnju, vladi trebaju vojnska i paravojska da sređuje socialnu politiku i održava mir u zemlji..... |
Edited by - trolodtroje on 12/10/2016 21:50:44 |
 |
|
Topic  |
|