forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1084

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 21/10/2016 : 10:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Hajde da pomognemo Marku kako da prevede ime Arseface u nadolazecem Preacheru.
Srpski izdavaci su preveli kao Čmarfejs, po mom mišljenju pomalo nespretan prijevod ta kombinacija srpskog i engleskog.
Bolja bi alternativa bila Čmarfaca.
Ili prijevod prilagoditi i nazvati momka jednostavno Šupak.

Ja glasam za šupkoliki

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 21/10/2016 : 10:11:24  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

Bio sam oduševljen novim američkim najavama kao što su Saga i Skalpirani... ali iskreno, nakon što sam vidio previewove i kakav crtež imaju više i nisam toliko...

Da znaš, da slično mislim i sam. Posle ovih predogleda promjenio sam odluku o nabavci:

Starlight me je prijatno iznenadio i skoro sam siguran, da ga kupujem
Saga - ohladio sam se. Uzeo sam u obzir, da je pdf privju i boje nisu optimalne, ali posle par godina promjenio sam odluku. Več sam htio da nabavim prve IC albume, pa sam Fibrine baš priželjkivao, ali sad....
RM Gera mi ne ide pa ne ide. jbga pa Skalpirani
Buddha mi je bila na top listi. Početak fantastičan, nekako me podsjećao na majstorstvo Taniguchijevog Vrh bogova, kad ono karikaturne slike pored realističnih, pa još humoristični prikaz Budinog života....eeee.
Ovo je več treči Batman, koji sam htio kupit, al nekako mi ne ide. Nedavno sam gledao dokumentarac DC comics story pa mi je malo više razumljiv sav hajp oko Watchmena i Batmana, al ono kad uzmem u ruke. Mislim totalni rešpekt svim pomenutim strip artistima (Gaiman, Moore, Lee, Miller, Morrison, Shuster, Wein, Salkind, Schwartz.....), definitivno material, koji može promjenit i razsvjetlit razumevanje strip umjetnosti. Vrlo jaka preporuka.

Al ni posle ponovnog pregleda Fibrinih mrcina (Watchmen, Batman, Sandman, Močvarko) nisam se odlučio za nabavku. Samo za Kraljevstvo.
jbga a tolko para za potrošit.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/10/2016 : 10:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
da l moze bolji crtez u skalpiranima? meni moze, al to je bas bas retko. gera je ubica

ko nije navigao na ovakve crteze, nek ipak pruzi sansu skalpiranima. strip je remek telo ko pravljeno za ovo nase podrucje
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/10/2016 : 10:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
a saga me oduvala
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/10/2016 : 10:30:29  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by trolodtroje
Starlight me je prijatno iznenadio i skoro sam siguran, da ga kupujem

a eto, mene je privju ohladio
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7930 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 21/10/2016 : 12:46:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Bio sam oduševljen novim američkim najavama kao što su Saga i Skalpirani... ali iskreno, nakon što sam vidio previewove i kakav crtež imaju više i nisam toliko...

Svašta. Gera rastura, ali doslovno rastura u Skalpiranima, a crtež u Sagi je u najmanju ruku jako dobar.

Ovako na drugi pogled kod Gere bi više reka da mi više ne paše kako je obojano a ne nacrtano, iako volim da je crtež što čišći i razumljiviji. Kod Sage mi izgleda kao da se crtač nije previše trudio, pozadine većinom nema osim nekih obrisa i to je najveći problem a i likovi su mogli biti bolje prikazani...
A Starlight je ok...

Kao najbolji primjer nečega što nikad ne bih kupio baš zbog crteža su izdanja Fibrinih Batmana, dok za Sagu i Skalpirane još ima nade...

Iako mislim da nema smisla raspravljati s tobom oko crteža kad imamo različite ukuse. Tebi je Nicola Mari jedan od najboljih u Bonelliju dok je meni jedan od najlošijih...
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 21/10/2016 : 13:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

a saga me oduvala

A da vidiš tek šta slijedi...

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 21/10/2016 : 13:08:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Inače, vidim da su se na Fibrinoj stranici još neki naslovi pojavili kao rasprodani. Može li se znati ako postoji neka rezerva tih naslova za Interliber ili je stvarno sve otišlo?

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 21/10/2016 : 13:08:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Prestanite duvati!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29700 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/10/2016 : 13:33:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ovako na drugi pogled kod Gere bi više reka da mi više ne paše kako je obojano a ne nacrtano, iako volim da je crtež što čišći i razumljiviji. Kod Sage mi izgleda kao da se crtač nije previše trudio, pozadine većinom nema osim nekih obrisa i to je najveći problem a i likovi su mogli biti bolje prikazani...
A Starlight je ok...

Kao najbolji primjer nečega što nikad ne bih kupio baš zbog crteža su izdanja Fibrinih Batmana, dok za Sagu i Skalpirane još ima nade...

Iako mislim da nema smisla raspravljati s tobom oko crteža kad imamo različite ukuse. Tebi je Nicola Mari jedan od najboljih u Bonelliju dok je meni jedan od najlošijih...

Mari najlošiji u Bonelliju!? Gospe sveta, šta još neću čuti na ovom forumu:(

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29700 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/10/2016 : 13:37:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Inače, vidim da su se na Fibrinoj stranici još neki naslovi pojavili kao rasprodani. Može li se znati ako postoji neka rezerva tih naslova za Interliber ili je stvarno sve otišlo?

Možda se pojavi nešto iz povrata iz knjižara, inače otišlo.
Ali Perzepolis ćemo sigurno raditi reprint dogodine, ako te to možda brine.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 21/10/2016 : 13:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Jos jedan preview

Kolorka 70 - Potraga za Pticom vremena

http://www.fibra.hr/preview/Potraga_za_pticom_vremena_Preview.pdf

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 21/10/2016 : 13:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jel to onaj što je crtao Phoenix?
Dylana nisam čitao mjesec dana poslije tog crteža

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/10/2016 : 14:17:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Phoenix je jedna od bolje nacrtanih dylanovih epizoda, crtež u skalpiranima je valjda jedino što me kupilo na prvu iz nove ture... genijalno.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 21/10/2016 : 14:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Shaner

Možda se pojavi nešto iz povrata iz knjižara, inače otišlo.
Ali Perzepolis ćemo sigurno raditi reprint dogodine, ako te to možda brine.

Perzepolis kupila bolja polovica pred dve godine na Interliberu tako da sam s njim na miru. Nisam ni sumnjao da će biti reprinta. Brinu me Pyongyang i prvi Vrh bogova koje još uvijek nisam pročitao (mea culpa), ali nije tolika frka, imam plan b.

I mogao bi maknuti integral Svagdanje borbe s popisa rasprodanih, nema potrebe da plašiš ljude.

Edited by - Shaner on 21/10/2016 14:34:11
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5576 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 21/10/2016 : 14:47:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:

DW je otišao jučer, AF u ponedjeljak.

Hvala Markose
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 21/10/2016 : 15:10:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Meni je crtež u Skalpiranima dobar, paše uz priču, funkcionalan spoj slično kao u Southern bastards.
Saga je crtež bezveze, generičan i škrt, komercijala u rangu Y-posljednji...

Na Potragu padam bez ispaljenog metka, jedva ga se čekam dokopati!

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.

Edited by - Amos on 21/10/2016 15:11:24
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27621 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/10/2016 : 16:09:09  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Jos jedan preview

odličan prijevod.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/10/2016 : 17:06:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
quote:

Eh, nema veze .

Taylor.

Edited by - mike on 21/10/2016 17:17:41
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/10/2016 : 17:14:49  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tebi je Nicola Mari jedan od najboljih u Bonelliju dok je meni jedan od najlošijih...

Nikad nisam prezalio sto je Mari otisao sa Nathana. Kad malo bolje razmislim, jedino mi je Marijev Nathan odlican.

A jbga sta ces. Svakome svoje .

Taylor.

Edited by - mike on 21/10/2016 17:18:13
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29700 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/10/2016 : 17:17:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by Poli

Jos jedan preview

odličan prijevod.

Jaki me u zadnje vrijeme hvali, neće to na dobro, bojim se:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7930 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 21/10/2016 : 17:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mike

quote:

Tebi je Nicola Mari jedan od najboljih u Bonelliju dok je meni jedan od najlošijih...

Nikad nisam prezalio sto je Mari otisao sa Nathana. Kad malo bolje razmislim, jedino mi je Marijev Nathan odlican.

Ja njegov crtež dijelim u neka 3 razdoblja. Prvo je Ljudi sjene i Jedanaesta zapovijed i to je vrlo dobro. Nakon toga dolazi drugo u kojem potpuno mijenja stil i onda treće (najnovije DD epizode) u kojem su mu ipak linije pravilnije i izraženije.

Kad kažem da je jedan od najlošijih to se odnosi na drugu fazu u kojoj je meni naprosto neprobavljiv. U tu spadaju Nathanova epizoda Priča o Kathy Teller, Dylanova Phoenix i siguno još par DD epizoda kojih se sad ne moren sititi...
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/10/2016 : 18:01:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by mike

quote:

Ja njegov crtež dijelim u neka 3 razdoblja. Prvo je Ljudi sjene i Jedanaesta zapovijed i to je vrlo dobro. Nakon toga dolazi drugo u kojem potpuno mijenja stil i onda treće (najnovije DD epizode) u kojem su mu ipak linije pravilnije i izraženije.

Kad kažem da je jedan od najlošijih to se odnosi na drugu fazu u kojoj je meni naprosto neprobavljiv. U tu spadaju Nathanova epizoda Priča o Kathy Teller, Dylanova Phoenix i siguno još par DD epizoda kojih se sad ne moren sititi...

Sve ok. Nisam tako pazljiv ali sad po sjecanju mi je cijeli Marijev Nathan vrhunski. Ono sto mi je manje drago je Mari na Dylanu - ali jos uvijek vrhunsko.

Taylor.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 21/10/2016 : 18:11:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Meni je Marijev crtež osobito na Nathanu, ali i na Dylanu makar u manjoj mjeri (osobito u srednjem razdoblju), izuzetno atmosferičan, sa sjajnim igrama svjetla i sjene, odnosno iznimno učinkovitom uporabom istih i u svrhu naracije i u svrhu vrlo suptilne karakterizacije (ili možda bolje dočaravanja emotivnih i psihičkih stanja likova), a i sa skretanjem u grotesku kod Dylana, što je prilično efektno.

Uz Roija i Brindisija (i dosad svega dva Alessandrinija) jedini Dylanov crtač čije priče spremam bez obzira na kvalitetu. Uvijek mogu uživati barem u crtežu.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 21/10/2016 : 18:35:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
By the way, kod Starlighta naglašen Moebiusov utjecaj, toliko da se gledajući pojedine kadrove unatoč potpisu pitam tko ih je nacrtao.

A Skalpirani mi ovako na prvi pogled ugođajem, kadriranjem i pričom itekako vuku na 100 metaka.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page
Page: of 1084 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.61 seconds. Snitz Forums 2000