forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1208

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/11/2016 : 22:30:25  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Elderane84

mene zanima Zagor i njegova evolucija, jer nesto sto postoji 50 godina ne smije drzati status quo, jer je to pogubno i vodi neminovnom gasenju serijala.
Mozda ga i debela evolucija ugasi, ali barem cemo znati da je pokusano.

Druze, nista ne brini sto se tice gasenja serijala, Burattini je uspjeo da vrati opet Zagora na trece mjesto u SBE po prodaji i to nakon 25 godina. Tu je posljednji put bio dok je Toninelli bio glavni. Zagor je opet jedan od velike trojke u SBE. Treba da budemo srecni zbog toga.

To je glupost i ti to znaš, jer prodaja se toliko srozala u zadnjih 10-15 godina da je razlika između trećeg i sedmog mjesta tisuću/dvije primjeraka.
Ne postoji treće mjesto nego samo prvo i drugo (Teks i Dylan) a svi ostali serijali su na trećem mjestu.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 24/11/2016 : 22:30:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
O njihovom (ne)ukusu sve znam. A ti sto daju narodu "ono sto narod hoce" su mi uvijek zabavni, to cujem od svakog muzicara koji svira turbo folk po svadbama. A to ti je Buratini, stripaski turbo folk. U svakom slucaju, ne vidim ni Boselija vise na serijalu, nadam se nekom neizmucenom scenaristi, koji ce imati volje da pljune u lice narodu.
Ako se to i ne desi, za svoju dozu Bonelija imam Lilit i Dragonera, kad tome dodam Teksa koji ne moze biti toliko los da se ne moze procitati, dovoljno je.

Edited by - Elderane84 on 24/11/2016 22:31:55
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/11/2016 : 22:36:22  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

O njihovom (ne)ukusu sve znam. A ti sto daju narodu "ono sto narod hoce" su mi uvijek zabavni, to cujem od svakog muzicara koji svira turbo folk po svadbama. A to ti je Buratini, stripaski turbo folk.

U tome i jeste kvaka, tebi je to neukus, vecini je bas po njihovom ukusu. Ne mozes to sada okrenuti na turbo folk samo zato sto ti ne mirises glavnog urednika. Kazem, kada je Boselli nesto kako treba napisao, niko mu to nije osporio, bas naprotiv. Meni to vise lici na poprilicno objetkivno misljenje.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 24/11/2016 : 22:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

O njihovom (ne)ukusu sve znam. A ti sto daju narodu "ono sto narod hoce" su mi uvijek zabavni, to cujem od svakog muzicara koji svira turbo folk po svadbama. A to ti je Buratini, stripaski turbo folk.

U tome i jeste kvaka, tebi je to neukus, vecini je bas po njihovom ukusu. Ne mozes to sada okrenuti na turbo folk samo zato sto ti ne mirises glavnog urednika. Kazem, kada je Boselli nesto kako treba napisao, niko mu to nije osporio, bas naprotiv. Meni to vise lici na poprilicno objetkivno misljenje.

Meni se cini da cijeli dan trolujes :) Ali ajde. Nema tu kvake, druze. Ceca je turbo folk, Ceca je neukus. Ne mozemo Sandru Afriku proglasiti dobrom i kvalitetnom umjetnicom jer puni sve zive diskoteke po Srbiji, Hrvatskoj i dijaspori. Da se narod pita, iz istorije umjetnosti nikad ne bi saznao za Betovena, vec za Dzastina Bibera. Buratini je solidan scenarista, kojeg hiperprodukcija unakazuje. Sto je najgore i najpogubnije za jednog umjetnika, on ima veliku potrebu da se dodvorava najvecim galamdzijama medju Zagorovim fanovima, a to su mahom ljudi koji citaju Zagora i dnevne novine, eventualno. Sve ti to znas, stoga ne znam sto ti je danas merak da kontriras.
Pa, pobogu, da ti je po Buratinijevom, nikada ti ne bi vidio Picinelija na naslovnicama, gledao bi "maestra" Vernija, pa bismo mogli po forumu da se igramo ko ce brze pogoditi odakle je "maestro" pokrao kadar.
Da rezimiram, Boseli je pokrenuo revoluciju, ali je na svim novijim radovima pokazao da nema sta novo reci. Tuzno je sto je Skiptar Tin Hinan najbolja epizoda uz Izgubljeni svijet u poslednjih gomilu godina, jer te price vise vadi rubini, nego Boseli, ako cemo realno.
Buratini bi trebao biti dzoker koji ce napisati jedan maksi i jos maksimalno jednu pricu godisnje. Tada bi mogao bar da drzi pristojan nivo, sto je pokazao u Kamenom divu, Dugom putovanju, Covjeku s puskom... Ostali (koji ostali???) mozda neki filer jednodjelni ponekad i to je to. Tuga me je uhvatila kad sam citao Rauchov jubilarac o Akronijanima. Sram bilo i njega i onoga ko mu je dozvolio da se onako izivljava nad jednom mastovitom i mozda malo nespretno izvedenom Nolitinom legendarnom pricom.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 24/11/2016 : 22:54:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Iz ove rasprave, dakle, možemo zaključiti da su Zagorovi fanovi seljačine, a Burattini je najveća.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 24/11/2016 : 23:14:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Sto se tice Zagorove superiornosti,tu su svi autori vise manje podjednaki,Zagor je superioran lik kao i Schwarceneger u svojim filmovima,kao i Stalone,Segal,Mel Gibson...
Buratinijev Zagor najvise izbjegava metke to je sigurno ali izbjegava i Bosellijev,i Nolittin je izbjegavao.

Kako to pišeš prezime bivšeg guvernera Kalifornije?
Šta ako ti to Donald pročita?
Daj saberi se malo.

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/11/2016 : 00:13:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Meni se cini da cijeli dan trolujes :) Ali ajde. Nema tu kvake, druze. Ceca je turbo folk, Ceca je neukus. Ne mozemo Sandru Afriku proglasiti dobrom i kvalitetnom umjetnicom jer puni sve zive diskoteke po Srbiji, Hrvatskoj i dijaspori. Da se narod pita, iz istorije umjetnosti nikad ne bi saznao za Betovena, vec za Dzastina Bibera. Buratini je solidan scenarista, kojeg hiperprodukcija unakazuje. Sto je najgore i najpogubnije za jednog umjetnika, on ima veliku potrebu da se dodvorava najvecim galamdzijama medju Zagorovim fanovima, a to su mahom ljudi koji citaju Zagora i dnevne novine, eventualno. Sve ti to znas, stoga ne znam sto ti je danas merak da kontriras.
Pa, pobogu, da ti je po Buratinijevom, nikada ti ne bi vidio Picinelija na naslovnicama, gledao bi "maestra" Vernija, pa bismo mogli po forumu da se igramo ko ce brze pogoditi odakle je "maestro" pokrao kadar.
Da rezimiram, Boseli je pokrenuo revoluciju, ali je na svim novijim radovima pokazao da nema sta novo reci. Tuzno je sto je Skiptar Tin Hinan najbolja epizoda uz Izgubljeni svijet u poslednjih gomilu godina, jer te price vise vadi rubini, nego Boseli, ako cemo realno.
Buratini bi trebao biti dzoker koji ce napisati jedan maksi i jos maksimalno jednu pricu godisnje. Tada bi mogao bar da drzi pristojan nivo, sto je pokazao u Kamenom divu, Dugom putovanju, Covjeku s puskom... Ostali (koji ostali???) mozda neki filer jednodjelni ponekad i to je to. Tuga me je uhvatila kad sam citao Rauchov jubilarac o Akronijanima. Sram bilo i njega i onoga ko mu je dozvolio da se onako izivljava nad jednom mastovitom i mozda malo nespretno izvedenom Nolitinom legendarnom pricom.

Pa Burattini i je bio najbolji u toj Bosellijevoj eri,kad se povremeno ubacivao,on nije za glavnog scenarista,za scenarista koji ce pisat najvise prica,kod Zagora to mogu samo ili su mogli Nolitta i Boselli.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/11/2016 : 00:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dukidule

quote:
Originally posted by Rahazlam

Sto se tice Zagorove superiornosti,tu su svi autori vise manje podjednaki,Zagor je superioran lik kao i Schwarceneger u svojim filmovima,kao i Stalone,Segal,Mel Gibson...
Buratinijev Zagor najvise izbjegava metke to je sigurno ali izbjegava i Bosellijev,i Nolittin je izbjegavao.

Kako to pišeš prezime bivšeg guvernera Kalifornije?
Šta ako ti to Donald pročita?
Daj saberi se malo.

A jebo to...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 25/11/2016 : 04:44:12  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Evo, ja sam pročitao Sertao (za one koji prate, priču je napisao Boselli). Prosjek. Kriminalci (kangasairosi) protiv vojnika bang bang bang. Takvih priča smo se več načitali.

jebo tu epizodu, uzivaj u epizodi posle te
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 25/11/2016 : 07:05:10  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Da, čujem da je Izgubljeni svijet dobar, ali strah me... Boselli je to... što ako mi se svidi... izgledat će kao da volim samo Bosellija... :(
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 25/11/2016 : 07:08:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, čujem da je Izgubljeni svijet dobar, ali strah me... Boselli je to... što ako mi se svidi... izgledat će kao da volim samo Bosellija... :(

onda reci sebi da ne to zbog crteza
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/11/2016 : 08:32:13  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Izgubljeni svijet, ko da ga je pisao softver, a ne živ čovjek.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40272 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/11/2016 : 09:22:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Trebaju mi dve slike u visokoj rezoluciji u boji, a mogu i C/B:

1. Slika sa naslovnice Zagorovog albuma u izdanju Dnevnika
2. Slika iz unutrasnjosti tog albuma gde je Zagor na onom brezuljku sa indijancima dole, totemom, gvozdenim covekom na drvetu, Ikarovim perom itd. (a mogu i ostale slike iz unutrasnjosti albuma).

Hocu da isprintam i uramim...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4511 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 25/11/2016 : 11:16:01  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Bozeli po meni ima površnu i predvidljivu radnju, što je rezultat stalne akcije i velikog broja likova. Buratinijeva radnja je dublja i nepredvidljivija, dramski dorađenija. Bozelija bi usporedio sa dječjim romanima, a buratinija sa detektivskim.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 25/11/2016 : 13:02:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ima i za to lijeka, autosugestijom sam sebe uvjeriš da je priču pisao Pezzin i nema šanse da ti se svidi.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 25/11/2016 : 13:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Trebaju mi dve slike u visokoj rezoluciji u boji, a mogu i C/B:

1. Slika sa naslovnice Zagorovog albuma u izdanju Dnevnika
2. Slika iz unutrasnjosti tog albuma gde je Zagor na onom brezuljku sa indijancima dole, totemom, gvozdenim covekom na drvetu, Ikarovim perom itd. (a mogu i ostale slike iz unutrasnjosti albuma).

Hocu da isprintam i uramim...

Što se tiče naslovnice mislim da je ovo trenutno najveća dostupna rezolucija na netu. http://oi65.tinypic.com/1191mv9.jpg
U pitanju je talijansko originalno izdanje, ali osim natpisa nema drugih razlika.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40272 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/11/2016 : 13:25:02  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ali je lose jako.. Kao prljavo sve... Ja bih da to odradim kao poster... Mozda neki remaster kao sto postoji u novom Zagorovom albumu ona slika u sredini...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/11/2016 : 16:44:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Upravo sam pročitao Zagora br. 600 "Dan invazije",razlog zasto sam tek sad pročitao ovu epizodu je jer sam bio dosta skeptičan prema Rauchu i povratku Akronijanaca na samo 96 stranica,moram priznat da sam se prevario,epizoda je dosta dobra,iako mozda bi i bila bolja da je išla na 130 stranica i pravo je pitanje zasto ljubilarci nisu nastavili ići na 130 stranica.
Volim ovakve početke kao i u duginom mostu,stare indijanske legende,zbilja me iznenadila epizoda a tek Ferri,kako je dobro nacrtao priču,za razliku od Hellingena ovo je puno bolje,mozda i kolor spasava Ferrija međutim jako sam zadovoljan sa crtežom.
Jedino naslovnica nije bas neka,ona Nucciova verzija je bila puno,puno bolja.

Sve u svemu uz Jima gitaru i dugin most najbolji ljubilarac.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/11/2016 : 16:53:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
A kakvog tek potencijala ima Zagor u budućnosti,Akronijanci,svemirska odiseja(na planetu Akron vrijeme prolazi sporije pa bi se Zagor i Chicho mogli malo pomladit budući da nakon svega sto su prošli morali bi imati bar 50 godina),pa onda rat između Akronijanaca jedni su za istrebljenje ljudi drugi su protiv,putovanje kroz vrijeme,Verybad,tri Hellingena(jedan dobar Sclavijev iz demona,jedan Bosellijev u Wendigovom paklu pa i buretov isto u Wendigovom paklu),Wendigo,baza drugdje,borba za nacionalnu sigurnost i prijetnje iz svemira...

Ah,ima tu puno potencijala za odlične price,šteta jer nema dobrih autora.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4511 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 25/11/2016 : 18:05:09  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Dobar je dan invazije. Bas sam ga nedavno procitao. Odlican kraj sa onom bombom.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/11/2016 : 18:20:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Je,Rauch ima potencijala ali ne moze sam treba mu pomoc bar jos dvojice,trojice autora,kad bi se bar Boselli vratio skroz na Zagorov serijal,Boselli,Rauch,tu i tamo Burattini i jos pokoji padobranac(Miganaco,Perinola...),ali svakako treba nac jos jednog vrsnog autora koji ce preuzet uzde serijala.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4511 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 25/11/2016 : 20:39:13  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Ma kakav bozeli. Boli njega briga za Zagora
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 25/11/2016 : 21:45:38  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:

Ima i za to lijeka, autosugestijom sam sebe uvjeriš da je priču pisao Pezzin i nema šanse da ti se svidi.

Da, ali baš u tome je stvar. Nisam ja kao neki ovdje koji se autsugestijom uvjere da im je priča loša ako vide ime dotičnog scenarista. Ako mi je priča dobra je priča dobra. Tko je autor mi nije bitno... ko nekima...
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 25/11/2016 : 21:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Iz gomile postova izdvojio bih ovaj kao najrealniji.

Hvala lijepo, DODSFERD.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 25/11/2016 : 21:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

Ma kakav bozeli. Boli njega briga za Zagora

Boselli je loš... Boselli je loš... Boselli je loš... Boselli je loš...
Go to Top of Page
Page: of 1208 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.92 seconds. Snitz Forums 2000