Danas mi je stigo paket iz Srbije i medu ostalim Zagorima tu je i OP Ukleta Zemlja. Ovu pricu nisam cito jos od prije rata a pojedine scene su ostavile dubok utisak na klinca sa bujnom mastom. Bice ga milina opet procitati.
Danas mi je stigo paket iz Srbije i medu ostalim Zagorima tu je i OP Ukleta Zemlja. Ovu pricu nisam cito jos od prije rata a pojedine scene su ostavile dubok utisak na klinca sa bujnom mastom. Bice ga milina opet procitati.
Ukletu zemlju treba dijeliti besplatno po skolama, prava prica da navuce mlade snage na Zagora. Da se opet na kioscima ceka u redu...
Eto vidis u vezi "uklete zemlje" ja sam tijekom posjete u Londonu ove godine u prirodoslovnom muzeju vidio fosil one dyatrime, kako joj vec ime, nisam pomislio "ovo je nojev predak" vec "ovu pticurinu je jahao Zagor!"😊
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Je li zagor u boji u italiji prestao izlaziti sa redovnim brojevima? Na republica stranici vidim da su nekoliko izdanih brojeva zapravo zagor specijalna izdanja.
Prestao je sa brojem 500 redovne serije ("Indijanska magija") jer se previše približio redovnom serijalu. Tada je prešao na specijalne brojeve
Verujem da će kroz par godina izci jos jedna tura, čisto da sustignu redovnu seriju...Opet za nas to i nije nešto aktuelno kao tema, Libellusu će trebati još dugo da stigne dotle.
Macanov legendarni komentar iz 2004. o (tada) novim Zagorovim crtacima
Originally posted by mcn
>Sedioli je najbolji cini mi se ...
Ne da je najbolji, nego od ovih jedini zna bar malo crtati. Ostalo je uzzas zzivi. Ali ajde, recimo da su klinci i da che neki od njih mozzda nessto i naucciti.
Ali da ne priccam u prazno: Rubini je ukoccen, Prisca diskvalificiraju nadlaktice na drugom i trechem kadru (a i ostatak anatomije), Mangiantini nije tragiccan, ali se nije joss nassao (djeluje mi kao da bi mu karikatura prirodnije legla), a Piccinelli je letvina letva (diskvalifikacija: kadar dva na obje prilozzene strane), koja je samo sjene nauccio od Ville.
Ljudi, mislim da sam upravo dozivio najveci sok jos od onog tragicnog upadanja Bignottija na kraju Zimske zmije. Sad sam bas procito zadnje strane (spektakularnog) Skiptar Tin Hinan. U jednom trenutku brisem usta jer mi sve voda leti od uzitka gledajuci Rubinijev fenomenalni crtez da bi u iducem okreno stranicu i slagiro se kad baci pogled na karikature Mangiantinija u Zaliv aligatora. Koja je ovo okrutna sala!
mcn je teško ogriješio dušu o čitav sklop teme Zagor, tamo u počecima foruma i nije se oporavio otada... kolika je njegova krivnja, a kolika markosova što je scom ostao (ili postao??) vrlo labavi savez disparatnih elemenata, validna je tema za novi Kvadrat. mcn i markos bi trebali skrušeno predvoditi ekumenski pokret na strip sceni, kao što Plenković napokon pokušava otvoriti put za smirenje rascijepanog hrvatskog bića na društvenom planu.
ne znam je li mcn rezignirao, kao markos, ali trebali bi se trgnuti i prepoznati trenutak u kojemu se stvari kreću ka, neću reći sintezama, ali prema rješenjima
Ljudi, mislim da sam upravo dozivio najveci sok jos od onog tragicnog upadanja Bignottija na kraju Zimske zmije. Sad sam bas procito zadnje strane (spektakularnog) Skiptar Tin Hinan. U jednom trenutku brisem usta jer mi sve voda leti od uzitka gledajuci Rubinijev fenomenalni crtez da bi u iducem okreno stranicu i slagiro se kad baci pogled na karikature Mangiantinija u Zaliv aligatora. Koja je ovo okrutna sala!
Da, tako to ide kod Zagora. Teško je pratiti Rubinija. Rasturio je Tin-Hinan.
Tu je jos sasvim ok. Dobro mu je legla gradska atmosfera. Nije on los crtac, ali ima problema sa crtanjem Zagora i likova uopste. Kao arhitekta je i vise nego odlican.
To ti je mila majka, čekaj samo dok ne završiš sa Rubinijevim "Izgubljenim svijetom" i onda ti se u istoj epizodi pojavi kombinacija Sedioli/Verni.
Tu je jos sasvim ok. Dobro mu je legla gradska atmosfera. Nije on los crtac, ali ima problema sa crtanjem Zagora i likova uopste. Kao arhitekta je i vise nego odlican.
Ja bi reko da je to prilicno velik problem za nekoga ko crta Zagora. Ovo malo sto sam prelisto mi je stvarno uzasno lose. Zagor mu izgleda ko klinac. Zapravo svi karakteri su djetinjastvi jer izgledaju ko karikature.
Mom amaterskom oku uistinu "ne smeta" Mangiantinijev crtež... Posebno dobro crta ono što ja volim - prirodu.. Možeš odmah raspoznati vrstu biljke, je li listopadna, skoro da ne zamiriše kroz papir... Istina, malo čudno (drugačije) lice kod glavnih junaka, ali drži jednu konstantu koja meni odgovara, a razumijem da nekome ne legne. Po mojim kriterijima općenito crtež mu je dosta uredan i detaljan. E sad, za dublju analizu treba neko "crtačko Oko sokolovo".. Tko je taj na forumu.... :) Još malo pobrkam imena forumaša, pa se ne mogu sjetiti čijim sam se upisima oko crteža i crtača obradovao i našao ih jako korisnim...