forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 25/12/2016 : 16:31:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ovdje ipak nije Burattini ''krivac'', specijal Princ vilenjaka je radio Boselli.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6926 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 25/12/2016 : 16:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Super onda! Još bolje. Njih dvojica i jesu najviše jašili s tim temama. Prihvatio ih je i Bure, ali nije mu to bilo omiljeno, više kad nije znao što pisati. Dakle, Bure nije koristio to rješenje, bio je bezobrazniji, kao autoritet nije tražio pokriće kad radi gluposti

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 25/12/2016 16:42:09
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2312 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 26/12/2016 : 00:42:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Sveto drvo

Još jedna od Toninelijevih kratkih priča.
Trgovci oružjem, ovde sa malo drugačijim motivom.
Kratko i jasno.
Ocena: 6

Dan otkupa

Ruso.
Ne mogu da se setim koja je, ali sam skoro čitao neku njegovu priču?
Ovde relativno solidan, na momente i dobar, ali je nekako radnja smušena, neki delovi kao da nedostaju....
Neke stvari se dešavaju onako usput.... glavne krivce spoznajemo tek kad su ubijeni.....
Možda je to i dobro (nekome)....šta znam.
Pepe odličan.
Neko ga je hvalio ovde na forumu, u trenutku kada sam ja bio pročitao tek jednu njegovu priču i to iz ZS.
Sad... da li je do otiska, ili je to bio Pepeov početak, tek - nije me nešto preterano oduševio.
Posle toga sam čitao neku drugu njegovu storiju i - oduševio me.
I ovde je jako dobar.
Šteta što danas nema nekog takvog crtača.
Ocena: recimo ....7 (možda i malo više?)
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6414 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 26/12/2016 : 08:23:12  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Jučer po n-ti put pročitah 'Dome, slatki dome' i 'Lovčevu Lilly'. Koliko emocija, pa osjećaj stvarnosti, nevjerojatno. Odatle mi nije jasno da se netko samoograničava na Zagora i od tog Zagora pravi znanost.
Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

599 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 26/12/2016 : 08:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

Jučer po n-ti put pročitah 'Dome, slatki dome' i 'Lovčevu Lilly'. Koliko emocija, pa osjećaj stvarnosti, nevjerojatno. Odatle mi nije jasno da se netko samoograničava na Zagora i od tog Zagora pravi znanost.

da je Ken izlazio 50 godina i 600ak epizoda odradio, bila bi ista stvar.

kako u domeni znanosti, tako u razvodnjavanju kvalitete.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/12/2016 : 09:16:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Odatle mi nije jasno da se netko samoograničava na Zagora

Puno toga tebi nije jasno.
Koliki dibidus moraš biti da smatraš da se netko, bilo tko pa i onaj najtuplji, ograničava na Zagora??!?

Dalje,
a to već zahtijeva određene kapacitete, postoje različite sfere stvarnosti, jednodimenzionalni čovječe.
Ne netko, nego svatko je istovremeno u sferi u kojoj jede jabuke i kruške... recimo, meni je savršeno zamislivo da netko čita Zagora i Kena... i u sferi u kojoj dolazi do odluke ili-ili.

Ova ili-ili sfera je više stanovište od indiferentne sfere jabuka i krušaka, ali do toga treba doći, treba uopće razumjeti zbunjujuću okolnost da postoji više sfera te još povrh toga d apostoji hijerarhija sfera.

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6414 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 26/12/2016 : 09:49:30  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Lažni filozofe, kojem se klanjaju neobrazovani! Oni koji se samoograničavaju na Zagora nedvojbeno postoje, dapače, takvima se deklariraju.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/12/2016 : 09:58:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Postoje u tvojoj glavi, zbunjeni zbrkani čegevaro sa čajanke sve dok ne odemo doma pa se pokažemo ljudski odviše ljudski slabi pa kupujemo obojene texove po 300 kn posravši se po vlastitim zbunjenim idealima.
Go to Top of Page

zovko
New Member

201 Posts

Member since 21/08/2012

Posted - 26/12/2016 : 10:02:41  Show Profile Show Extended Profile  Send zovko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Lažni filozofe, kojem se klanjaju neobrazovani! Oni koji se samoograničavaju na Zagora nedvojbeno postoje, dapače, takvima se deklariraju.

Uuuu, sad s mu ozbiljno stao na žulj, sad će fejker sa svojom uobičajenom verbalnom eskapadom razmaženog derišta
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/12/2016 : 10:37:32  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jučer po n-ti put pročitah 'Dome, slatki dome' i 'Lovčevu Lilly'. Koliko emocija, pa osjećaj stvarnosti, nevjerojatno.

Jednima su to emocije, drugima patetika. Tih stvari u Dylanovom serijalu možeš da nađeš u svakoj drugoj epizodi.

quote:

Oni koji se samoograničavaju na Zagora nedvojbeno postoje, dapače, takvima se deklariraju.

Da budem iskren, meni takvi nisu poznati. To je urbana legenda koja kruži našim forumom. Postoje ljudi koji su ograničeni samo na Bonelli, to da, ali samo na Zagora...Ne znam, možeš li navesti jedan takav primjer?
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6414 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 26/12/2016 : 17:45:36  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Varaš se. Patetika je pogibija Manetolina i Libertyjevo bacanje Zagora preko ograde; ili Zagorovo pomirenje s ocem koljačem na Vječnim lovištima; ili milijun drugih situacija u kojima nam se u Zagoru nude lažne emocije. S druge strane, 'Lovčeva Lilly' i 'Dome, slatki dome', to je život, što zna svatko tko je imao psa ili roditelje.
Što se tiče ograničenih, neka se sami jave. Da ih ja sad tu prozovem, to bi osporili, osokoljeni nasrtajem verbalnog govnara na mene.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/12/2016 : 17:55:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Varaš se. Patetika je pogibija Manetolina i Libertyjevo bacanje Zagora preko ograde; ili Zagorovo pomirenje s ocem koljačem na Vječnim lovištima; ili milijun drugih situacija u kojima nam se u Zagoru nude lažne emocije. S druge strane, 'Lovčeva Lilly' i 'Dome, slatki dome', to je život, što zna svatko tko je imao psa ili roditelje.
Što se tiče ograničenih, neka se sami jave. Da ih ja sad tu prozovem, to bi osporili, osokoljeni nasrtajem verbalnog govnara na mene.

Onda ti je patetika u skoro svakom filmu ili stripu, jer ako patetiku definiraš kao događanja koja se skoro nikome ne dogode u stvarnom životu, onda valjda jedino možeš čitati o "svagdanjim ljudima" i to ne smatrati patetikom.
Patetika je kada netko forsira emocije i to radi neuvjerljivo. Ti možeš objasniti zašto misliš da je Zagorova pomirba s ocem patetična?

Go to Top of Page

morski
Senior Member

2662 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 26/12/2016 : 22:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Onda ti je patetika u skoro svakom filmu ili stripu, jer ako patetiku definiraš kao događanja koja se skoro nikome ne dogode u stvarnom životu, onda valjda jedino možeš čitati o "svagdanjim ljudima" i to ne smatrati patetikom.
Patetika je kada netko forsira emocije i to radi neuvjerljivo. Ti možeš objasniti zašto misliš da je Zagorova pomirba s ocem patetična?

procitaj svoj post jos jednom, sve si sam napisao

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2662 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 26/12/2016 : 22:09:15  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Jednima su to emocije, drugima patetika. Tih stvari u Dylanovom serijalu možeš da nađeš u svakoj drugoj epizodi.

cega? emocija i/ili patetike?
sve je u oku posmatraca, kako se ono kaze

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/12/2016 : 22:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by morski

quote:
Originally posted by King Warrior

cega? emocija i/ili patetike?
sve je u oku posmatraca, kako se ono kaze

Upravo tako.
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1596 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 27/12/2016 : 01:14:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
Pa baš i nije. Neko će radije da gleda/sluša Grand šou nego koncert bečke filharmonije. Romanse ima i kod Danijele Stil i kod Borisa Pasternaka i mnogi radije čitaju ovo prvo, i to je sasvim legitimno.
Problem nastaje kad neko ovo provopomenuto smatra vrednijim od onog drugog i sve to pravda ukusom.

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/12/2016 : 09:46:30  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by henry

Pa baš i nije. Neko će radije da gleda/sluša Grand šou nego koncert bečke filharmonije.

Neko? Neko, Henry? 95%, minimum, sa prostora Balkana ce slusati radije Grand sou nego becku filharmoniju.
A znas sta je najgore od svega? Ako pitas te ljude koja je kvalitetnija muzika, od tih 95% vise od polovice ce reci becka filharmonija. Ako te iste pitas da navedu barem jedno djelo koje ta filharmonija izvodi, maksimalno 1% ce biti u stanju da to uradi. Problem i jeste u tome, ne mozes se obrukati i reci da je Grand vredniji od becke fil., iako pojma nemas o cemu se tu radi (ne mislim licno na tebe, vec uopste o narodu). Vecina ce pomisliti: pa neka klasicna muzika...
To je to sto je drustvu nametnuto. Ne mozes se brukati, ne mozes stvoriti sopstveno misljenje vec moras biti drustveno korektan.
Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnik

728 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 27/12/2016 : 16:21:37  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
Zagor: Vampiri!

Prva sveska vrvi od kliseja i toliko vec vidjenih scena. Dogadja se sve isto sto i u trecem vampiru u prvoj svesci, zagor dobiva pismo od metrevelica, na putu nalazi terorizirane ljude od strane vampira koji su skroz bezveze prikazani. Nema nikakve atmosfere, della monica podbacio potpuno, crtez izgleda smijesno. Bez duse, bez srca, odvratno.
Rauch za samu ideju price koristi najgore sto je mogao. Radnja i dijalozi na nivou pocetnog osnovnoskolskog dijeteta. Svi likovi se cude svim dogadjajima i da jos bude gore moramo trpiti debilna objasnjavanja prethodnih pojavljivanja vampira, pa covjece rauch serviraj nam nesto novo. Jadna majka ako taj tip bude glavni urednik zagora. Strip je uvreda za mozak. Ovakav kontinuitet u pricama samo da bi se pokusao ostvariti nekakav zaplet nema nikakvog smisla. Svi likovi se odjednom opet nalaze na istom mjestu tek tako jel. Katastrofa.
Prica 4
Scenarij 5
Crtez 4
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/12/2016 : 18:34:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ako ništa drugo, ostaju barem dobre naslovnice za tu priču.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 27/12/2016 : 19:12:28  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by doom

Prva sveska vrvi od kliseja i toliko vec vidjenih scena. Dogadja se sve isto sto i u trecem vampiru u prvoj svesci, zagor dobiva pismo od metrevelica, na putu nalazi terorizirane ljude od strane vampira koji su skroz bezveze prikazani. Nema nikakve atmosfere, della monica podbacio potpuno, crtez izgleda smijesno. Bez duse, bez srca, odvratno.
Rauch za samu ideju price koristi najgore sto je mogao. Radnja i dijalozi na nivou pocetnog osnovnoskolskog dijeteta. Svi likovi se cude svim dogadjajima i da jos bude gore moramo trpiti debilna objasnjavanja prethodnih pojavljivanja vampira, pa covjece rauch serviraj nam nesto novo. Jadna majka ako taj tip bude glavni urednik zagora. Strip je uvreda za mozak. Ovakav kontinuitet u pricama samo da bi se pokusao ostvariti nekakav zaplet nema nikakvog smisla. Svi likovi se odjednom opet nalaze na istom mjestu tek tako jel. Katastrofa.
Prica 4
Scenarij 5
Crtez 4

ne slazem se niti malo s ovim komentarom da je lose
prva sveska je po meni vrlo dobra(,necu pisati da ne ispadne spoiler da neki ne "oslijepe" ili im dode lose),jedino mozda malo je Della Monica losiji nego ranije ali prica triba imati svoje pojasnjenje(i nije pretirano ) od prije,jer u ovoj epizodi se pojavljuje sve od Vampira do sada
preporuka svima da procitaju ima akcije i zanimljivo je ,barem meni

GALLIENO FERRI

Edited by - markotamara on 27/12/2016 19:13:24
Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnik

728 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 27/12/2016 : 19:24:10  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

quote:
Originally posted by doom

Prica 4
Scenarij 5
Crtez 4

ne slazem se niti malo s ovim komentarom da je lose
prva sveska je po meni vrlo dobra(,necu pisati da ne ispadne spoiler da neki ne "oslijepe" ili im dode lose),jedino mozda malo je Della Monica losiji nego ranije ali prica triba imati svoje pojasnjenje(i nije pretirano ) od prije,jer u ovoj epizodi se pojavljuje sve od Vampira do sada
preporuka svima da procitaju ima akcije i zanimljivo je ,barem meni

Cuj da neces pisati spojlere. Pa pisi slobodno spojlere jer su to sve toliko isklisejizirane fraze tako da vise nema veze. Neznam kako je dobro to sto ljudi naidju na neku zrtvu pa se cude vampirima koje smo vidjeli vec sto puta. Prica je bezvezna, nijedan lik u ovoj svesci ne nudi nista novo. Vampiri u ovoj prici nisu ni sjena jednog bosellija pa cak i nolitte i castellija. To sto ce svi vampiri biti na okupu je samo maska za bezidejan scenario(ČITAJ: vise likova ce biti upropasteno), fuj. Pohvaliti raucha za ovo je kao pridodati jos jednu lopatu za kopati rupu serijalu.

Edited by - doom on 27/12/2016 19:30:33
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 27/12/2016 : 19:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
ti si je vidija tako ,ja je vidim drukcije,2 puta sam procita pricu i meni je kako sam napisa vrlo dobra,isto kao za Hellingena,danas cu ostaviti komentar( kad ga jos jednom po 3. put procitam)
imas drukcije misljenje i uvazavam,ali da je fuj kako kazes ipak nije , nemore biti fuj

GALLIENO FERRI

Edited by - markotamara on 27/12/2016 19:33:12
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/12/2016 : 20:12:04  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Odatle mi nije jasno da se netko samoograničava na Zagora

Puno toga tebi nije jasno.
Koliki dibidus moraš biti da smatraš da se netko, bilo tko pa i onaj najtuplji, ograničava na Zagora??!?

Dalje,
a to već zahtijeva određene kapacitete, postoje različite sfere stvarnosti, jednodimenzionalni čovječe.
Ne netko, nego svatko je istovremeno u sferi u kojoj jede jabuke i kruške... recimo, meni je savršeno zamislivo da netko čita Zagora i Kena... i u sferi u kojoj dolazi do odluke ili-ili.

Ova ili-ili sfera je više stanovište od indiferentne sfere jabuka i krušaka, ali do toga treba doći, treba uopće razumjeti zbunjujuću okolnost da postoji više sfera te još povrh toga d apostoji hijerarhija sfera.

Ajd stani više sa tim provociranjem svih.
ili se nauči komunikaciji ili nađi drugi forum.
Svaki post ti je spuštanje, vrijeđanje ili omalovažavanje nekoga.
daj se saberi.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 27/12/2016 : 20:19:56  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Ma strip je skroz solidan, sa potencijalom da pretegne i na dobru i na lošu stranu do kraja. Zasad atmosfera sasvim dobra, napetosti ima u dovoljnoj meri... Imajući u vidu prethodne brojeve ovo je skroz dobro i podseća na neke bolje dane. Doom hejtuje bez veze. Uvek iskreno kažem kada mislim da neki Zagor ne valja, a ovaj je sasvim ok.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/12/2016 : 20:46:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo
Ajd

pretjerujem povremeno, da, ali ajd se ti drži dalje od mene, po mogućnosti da te ni ne vidim da si na istom forumu, tek tebe ne podnosim
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.64 seconds. Snitz Forums 2000