Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47128 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 31/12/2016 : 15:45:49
|
https://youtu.be/YvGQ_Q-uNRk
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Moya
Starting Member
21 Posts
Member since 29/12/2016 |
Posted - 01/01/2017 : 17:18:51
|
Netko mi je postavio pitanje što mislim o Texu Vileru i Zagoru i koje su mi serije najbolje. Texa Vilera baš ne volim, a ni Zagora. Pogotovo mi se ne sviđa epizoda Zagora u kojoj je on postao duh sa sjekirom. Naime Zagor je iz osvete ubio jedno 20 ljudi i onda je shvatio da je pogriješio i pokajao se te odlučio boriti za pravdu i mir. Ali činjenica je da bi on kao lik iz stripa trebao na električnu stolicu zbog višestrukog ubojstva. Zato ja većinu stripova smatram infantilnim. Premda su mi neki stripovi od Zagora bili dobri npr. jedan od dražih mi je Potop u Darkvudu. Recimo da mi se sviđaju crteži prirode i konja. A možda i crteži samoga potopa. Kažu da je u književnosti crno - bijela tehnika loša. To znači da je jedan lik samo pozitivan, a drugi samo negativan. Bolje je kad je svaki lik istovremeno posjeduje pozitivne i negativne osobine. Vezano za pitanje o tome da tržišna cijena određuje vrijednost reći ću vam ovo: tržišna cijena je samo jedna od metoda procjene. Pored nje postoje i druge metode procjene. Tržišna cijena znači nešto ako je tržište efikasno i savršeno. Je li ovo vaše tržište efikasno i savršeno? Vi ste ovdje sami spomenuli radnje u kojima se nabijaju cijene, a neki su čak otvoreno priznali da sudjeluju u tome. Kako se to zove - bidanje ili bidovanje? Pa ako stvarni kupac ne nasjedne na "bidovanu" cijenu onda uopće ne dolazi do prodaje, odnosno, prodavatelj prodaje sam sebi te isti predmet ponovno postavlja na aukciju. Je li onda na takav način formirana tržišna cijena realna? Ili je potrebna neka druga metoda procjene npr. cijena nabave sličnog predmeta? Ili neka druga metoda? Vi meni svi po redu ličite na podzemlje, a ne na ljubitelje stripa. Nalik ste na sakupljače poštanskih maraka. Mentalitet skupljača poštanskih maraka meni je neshvatljiv. Za mene poštanska marka ne vrijedi ništa pa da je i najrjeđa. Za mene vrijedi izreka: " knjiga se ne sudi po koricama". Za razliku od vas, koji stripove procjenjujete kao poštanske marke, ja stripove procjenjujem po sadržaju. Još ću se jednom vratiti na tržišne cijene koje je netko spomenuo. Mnoga tržišta se ruše, npr. tržišta nekretnina pa i tržišta dionica. Moj novogodišnji poklon za vas su dvije riječi i jedna slika. 1. Mjehur 2. Sapunica
Želim vam uspješnu 2017.godinu!
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17806 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 01/01/2017 : 17:54:01
|
Mjehur! Sapunica! Bob udara lika! Ne znam za vas, ali meni su se otvorile oči! Svečano obećavam da okrećem novi list u Novoj Godina kako bih postao bolji čovjek. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 01/01/2017 17:54:34 |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 01/01/2017 : 17:54:52
|
quote: Originally posted by Moya
Pogotovo mi se ne sviđa epizoda Zagora u kojoj je on postao duh sa sjekirom. Naime Zagor je iz osvete ubio jedno 20 ljudi i onda je shvatio da je pogriješio i pokajao se te odlučio boriti za pravdu i mir. *** Kažu da je u književnosti crno - bijela tehnika loša. To znači da je jedan lik samo pozitivan, a drugi samo negativan. Bolje je kad je svaki lik istovremeno posjeduje pozitivne i negativne osobine.
? |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47128 Posts
Posted - 01/01/2017 : 18:40:30
|
quote: Originally posted by Moya
Netko mi je postavio pitanje što mislim o Texu Vileru i Zagoru i koje su mi serije najbolje. Texa Vilera baš ne volim, a ni Zagora. Pogotovo mi se ne sviđa epizoda Zagora u kojoj je on postao duh sa sjekirom. Naime Zagor je iz osvete ubio jedno 20 ljudi i onda je shvatio da je pogriješio i pokajao se te odlučio boriti za pravdu i mir. Ali činjenica je da bi on kao lik iz stripa trebao na električnu stolicu zbog višestrukog ubojstva. Zato ja većinu stripova smatram infantilnim. Premda su mi neki stripovi od Zagora bili dobri npr. jedan od dražih mi je Potop u Darkvudu. Recimo da mi se sviđaju crteži prirode i konja. A možda i crteži samoga potopa. Kažu da je u književnosti crno - bijela tehnika loša. To znači da je jedan lik samo pozitivan, a drugi samo negativan. Bolje je kad je svaki lik istovremeno posjeduje pozitivne i negativne osobine. Vezano za pitanje o tome da tržišna cijena određuje vrijednost reći ću vam ovo: tržišna cijena je samo jedna od metoda procjene. Pored nje postoje i druge metode procjene. Tržišna cijena znači nešto ako je tržište efikasno i savršeno. Je li ovo vaše tržište efikasno i savršeno? Vi ste ovdje sami spomenuli radnje u kojima se nabijaju cijene, a neki su čak otvoreno priznali da sudjeluju u tome. Kako se to zove - bidanje ili bidovanje? Pa ako stvarni kupac ne nasjedne na "bidovanu" cijenu onda uopće ne dolazi do prodaje, odnosno, prodavatelj prodaje sam sebi te isti predmet ponovno postavlja na aukciju. Je li onda na takav način formirana tržišna cijena realna? Ili je potrebna neka druga metoda procjene npr. cijena nabave sličnog predmeta? Ili neka druga metoda? Vi meni svi po redu ličite na podzemlje, a ne na ljubitelje stripa. Nalik ste na sakupljače poštanskih maraka. Mentalitet skupljača poštanskih maraka meni je neshvatljiv. Za mene poštanska marka ne vrijedi ništa pa da je i najrjeđa. Za mene vrijedi izreka: " knjiga se ne sudi po koricama". Za razliku od vas, koji stripove procjenjujete kao poštanske marke, ja stripove procjenjujem po sadržaju. Još ću se jednom vratiti na tržišne cijene koje je netko spomenuo. Mnoga tržišta se ruše, npr. tržišta nekretnina pa i tržišta dionica. Moj novogodišnji poklon za vas su dvije riječi i jedna slika. 1. Mjehur 2. Sapunica
Želim vam uspješnu 2017.godinu!
premalo |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17806 Posts
|
Moya
Starting Member
21 Posts
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17806 Posts
|
Mrkva
Senior Member
1184 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 02/01/2017 : 10:23:05
|
A kad se samo sjetim da su Alan Moore, Neil Gaiman, Jeff Smith i Daniel Raeburn jednoglasno odbacili naziv "graphic novel" kao prenemaganje (npr. I snicker at the neologism first for its insecure pretension—the literary equivalent of calling a garbage man a 'sanitation engineer') Nije ovo mjesto za pisanje o tome, ali odvuklo me: mislim da ima veze s tim što "novel" u engleskom ima pozitivnu konotaciju, a "roman" u hrvatskom u prošlosti je imao, neću reći baš negativnu, ali svakako specifičnu konotaciju. Ako si čitao "romane", onda si čitao neku razbibrigu: ljubavne romane, krimiće, stripove. Još je Antun Gustav Matoš bio ljut što u zagrebačkim knjizarama nema pravih knjiga, nego samo "njemačkih i francuskih romana", a u Novakovim Posljednjim Stipančićima (čija je radnja smještena u čak u 18. stoljeće), mala se Lucija s tatom svađa jer joj ovaj ne dopušta čitati njemačke romane, nego hoće da ova čita Povijest francuske revolucije; a evo čak je i moja mama prijezirno pričala o curama koje su na studiju, umjesto da slušaju profesore, "ispod stola čitale romane s kioska". Zanimljivo mi je to: dok je u Americi izraz "roman“ način da se od stripa napravi fenseraj, ovdje kod nas je "roman" bio upravo suprotno od fenseraja - stavljanje neke knjige ili stripa na svoje mjesto :)
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 02/01/2017 : 11:04:28
|
Pisalo se o tome u crticama Kako termin graphic novel baca loše svjetlo na termin comic, odnosno strip, koji tako ispada manje vrijedan |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 02/01/2017 : 11:19:10
|
Je li se ovo vratio lešinar?
Svima sve najbolje u 2017., još jednom!
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17008 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 02/01/2017 : 13:44:30
|
quote: Originally posted by VALTER
Zato Srbi u vrijeme Belog puta izmisliše termin grafičke pripovjetke (novele).
Nikad čuo za grafičku pripovjetku. A pokušavalo se netočno prevoditi iz graphic novel u grafičku novelu. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
Moya
Starting Member
21 Posts
Posted - 02/01/2017 : 14:28:48
|
Odgovor Mrkvici: Mislim da je na izdanjima Alan forda, Zagora, Mister Noa i sl. uvijek pisalo strip, a u uličnom govoru se za takva samostalna izdanja koristila riječ roman. Riječ strip se u uličnom govoru koristila samo kada bi unutar dnevnih novina izašao neki kratki strip.
|
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6250 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 02/01/2017 : 14:49:30
|
I ja sam kao mulac citao romane, a ne stripove. Meni se cini da je to poteklo od onih kaubojskih i ljubavnih romana sa kioska u doba juge (bez slicia, samo tekst, ali su bili poprilicno tanasni). |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47128 Posts
Posted - 02/01/2017 : 15:44:33
|
quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by zeljko
da...romani i samo romani kakvi stripovi...
Ni mi nikada nismo upotrijebili riječ strip
|
|
|
Mrkva
Senior Member
1184 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 02/01/2017 : 16:20:09
|
EDIT: Obrisala sam komentar jer nema veze s Ratkom Dragasem, jer sam zapocela digresiju koju sam ovim komentarom nepotrebno nastavljala - i u konacnici, jer nemam zeluca ni muda za to da se svaki moj (a najiskrenije dobronamjerni, uvijek dobronamjerni) komentar trancira kao da pametujem. |
Edited by - Mrkva on 02/01/2017 17:18:01 |
|
|
Moya
Starting Member
21 Posts
Posted - 02/01/2017 : 16:38:54
|
Očigledno je da je administrator trebao upozoriti ovoga Johnnija Difoola kada je već mene upozorio zbog sitnice. Izgleda da kontrola ne funkcionira ili je selektivna. Ali evo ja ću tom Johniju Difoolu odgovoriti ciratom iz Alan Forda.
- Ja nisam onaj koga vi tražite! - A otkud vi znate koga ja tražim? - A otkud vi znate da ja ne znam koga vi tražite?"
|
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12477 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 02/01/2017 : 16:48:36
|
Naziv grafička novela ima smisla.
Meni, rečemo, nije jasno zašto se frizerska radnja naziva salon a fotografska radnja foto studio.
|
Have mercy |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 02/01/2017 : 16:58:37
|
Zbog čega sam zaslužio upozorenje administratora? Zbog toga što sam prepoznao stil i diskurs?
Kao i obično, kad se dotični pokušava vaditi ispada još smješniji s tolikom arogancijom i prepotencijom.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Moya
Starting Member
21 Posts
Posted - 02/01/2017 : 16:58:56
|
Gospođo ili gospođice Mrkva. Vi bi trebali shvatiti da ljubitelji stripova ne znaju što je to fenseraj ili fensi smensi. Ja vam hoću reći jednostavno da se strip uvijek službeno zvao strip, ali sami čitatelji su ga uzdigli na jedan viši nivo nazivajući ga roman. Koliko se ja sjećam iz srednje škole, postoji pripovjetka, novela i roman. I to su službeno književna djela. |
|
|
Topic |
|