forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

Kontrast 2
Senior Member

2328 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 08/01/2017 : 18:38:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

-Specijali će svi biti zaista specijalni: treći Maxi, onaj sa darkvudskim pričama, će biti vrlo inovativan po pitanju strukture pošto će kratke priče (važne autorima koji na njima rade, kalibra jednog Toffanettija, Dantea Bastanoni, Maxa Bertolinija pored Toninellijevog povratka i prvog prisustva jedne scenaristkinje) će biti uklopljene unutar jedne priče-vodilje od 94 stranice.

Kako "unutar priče od 94 strane"?
Neće valjda Maxi imati 94 strane?
Meni se učinilo da će glavna priča imati 94 strane, a ostale manje, a sve ukupno koliko i prosečan Maxi (256-288 strana).

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17121 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 08/01/2017 : 19:07:44  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

quote:
Originally posted by velka031

Ja obnovio Kazneni odred, jedna od priča koja mi je na prvo čitanje odlično sjela, sadašnji je dojam :
Priča 9
Scenarij 9
Crtež 8
Naslovnica 10

Unatoč stereotipu "krvoločni i željan slave vojni zapovjednik", Nolitta je to jako lijepo upakirao.
Obavezno štivo za sve zagorovce :)

Meni slabija prica u tom super Nolittinom razdoblju,onaj uvod sa Chichom i Trampyem je toliko glup da boli glava,mozda cak i najgluplji u cijelom serijalu.Neko(mislim Kontrast)je spominjao tu pricu u kontekstu price za odrasle,kad je bila rasprava o tome da Boselli pise price za velike a Nolitta za male,tad sam mu htio objasnit zasto je ta prica ipak prije svega namjenjena mladoj publici,ali bio sam onemogucen.

Da je to epizoda koja je u prvom redu pisana za stariju publiku Nolitta sigurno nebi preskocio onaj pokolj indijanaca,nema tu brutalnosti,ni malo,a mora biti,bar malo.

U "stripu za djecu" vide se scene mrtvih žena i djece, ne u velikoj mjeri, ali sasvim dovoljno. Ima ova priča snažan "odrasli" prizvuk, još ako gledaš u koje doba je nastala...
Po meni je ovo vrlo ozbiljan Nolittin scenarij, a za gegove Chica i Trampyja se slažem, ima i daleko boljih, iako je uvijek dobro vidjeti starog Trumpyja.
Donatelli za mene nikada nije imao svoj vrhunac, uvijek je bio standardan, daleko od Ferrija iz tog doba, ali uvijek miljama daleko od mnogih današnjih crtača. Imao je jedino značajan pad, pred kraj profesionalnog i životnog puta. To je stvarno bilo teško za gledati.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/01/2017 : 19:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Iako onaj uvod sa Chicom i Trampyjem nije nešto, priča ima dobru dozu ozbiljnosti na mjestima gdje je to potrebno.
Nije ni bilo potrebe da se forsira pokolj nemoćnih indijanaca jer je ovdje najvažnije bilo prikazati kakav je gad major Raskin.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 08/01/2017 : 19:44:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ja obnovio Kazneni odred, jedna od priča koja mi je na prvo čitanje odlično sjela, sadašnji je dojam :
Priča 9
Scenarij 9
Crtež 8
Naslovnica 10

Unatoč stereotipu "krvoločni i željan slave vojni zapovjednik", Nolitta je to jako lijepo upakirao.

Meni slabija prica u tom super Nolittinom razdoblju,onaj uvod sa Chichom i Trampyem je toliko glup da boli glava,mozda cak i najgluplji u cijelom serijalu.Neko(mislim Kontrast)je spominjao tu pricu u kontekstu price za odrasle,kad je bila rasprava o tome da Boselli pise price za velike a Nolitta za male,tad sam mu htio objasnit zasto je ta prica ipak prije svega namjenjena mladoj publici,ali bio sam onemogucen.

Da je to epizoda koja je u prvom redu pisana za stariju publiku Nolitta sigurno nebi preskocio onaj pokolj indijanaca,nema tu brutalnosti,ni malo,a mora biti,bar malo.

U "stripu za djecu" vide se scene mrtvih žena i djece, ne u velikoj mjeri, ali sasvim dovoljno. Ima ova priča snažan "odrasli" prizvuk, još ako gledaš u koje doba je nastala...
Po meni je ovo vrlo ozbiljan Nolittin scenarij, a za gegove Chica i Trampyja se slažem, ima i daleko boljih, iako je uvijek dobro vidjeti starog Trumpyja.
Donatelli za mene nikada nije imao svoj vrhunac, uvijek je bio standardan, daleko od Ferrija iz tog doba, ali uvijek miljama daleko od mnogih današnjih crtača. Imao je jedino značajan pad, pred kraj profesionalnog i životnog puta. To je stvarno bilo teško za gledati.

Nije imao svoj period vrhunca,medutim imao je par odlicnih,extra epizoda "Sloboda ili smrt" i "Bijes Osaga" recimo,tematika je slicna kao u kaznenom odredu ali puno bolje price.
Geg je dno dna,inace ja obozavam te Chichove gegove,pogotovo sa Trampyem ali ovaj je fakat dno i bolje bi bilo da ga uopce nema.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 08/01/2017 : 20:09:23  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
Donateli je odličan u Zelenoj prijetnji, jedan od njegov najboljih radova ikada

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/01/2017 : 20:27:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Šteta što je priča tako bezvezna i naivna, Castelli se baš pravo obrukao.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 08/01/2017 : 20:42:29  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
U biti, Zelena prijetnja sasvim ok trash.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 08/01/2017 : 21:13:10  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kontrast 2

quote:
Originally posted by PijaniPatak

-Specijali će svi biti zaista specijalni: treći Maxi, onaj sa darkvudskim pričama, će biti vrlo inovativan po pitanju strukture pošto će kratke priče (važne autorima koji na njima rade, kalibra jednog Toffanettija, Dantea Bastanoni, Maxa Bertolinija pored Toninellijevog povratka i prvog prisustva jedne scenaristkinje) će biti uklopljene unutar jedne priče-vodilje od 94 stranice.

Kako "unutar priče od 94 strane"?
Neće valjda Maxi imati 94 strane?
Meni se učinilo da će glavna priča imati 94 strane, a ostale manje, a sve ukupno koliko i prosečan Maxi (256-288 strana).

Tako je kako piše. Jedina varijacija je "u" umesto "unutar", dakle "uklopljene u priču vodilju od 94 strane". Prevodio sam u žurbi. Opet, ne menja bitno preciznost izjave.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 08/01/2017 : 21:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Priča 9
Scenarij 9
Crtež 8
Naslovnica 10

Potpis iako se nisi baš raspisao. Sandy River je odlična, nesvakidašnja Nolittina priča. Mala varijacija u ocenama, jedino: priča nije originalna (8) ali joj je scenaristička nadogradnja i neobičnost samoga kraja odlična (9 ili čak 10)

crtež ne smem ocenjivati, da ne završim opet u Hellgateu

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 08/01/2017 21:16:33
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 08/01/2017 : 21:24:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Sandy River je odlična priča. Nepravedno zapostavljena čak.

Nego, konačno uhvatih vremena da se malo posvetim omiljenom stripu. Nakon ovog poslednjeg susreta sa Mortimerom, pročitah "Hellgate u plamenu" i uvod najnovije priče sa Rakosijem. Utisci pomiješani. Mortimer dobar, ali ni blizu remek djela kako je najavljivano. Igra se na emocije, a cijeli strip je, zapravo, trka i frka, sa dodatnim objašnjenjima. Nije meni to baš sam vrh, iskreno. Poredeći sa ostalim Buratinijevim pričama, 8/10.
Ali zato Hellgate :) Kakva akcijetina, sve pršti, Bisi kralj! Minus na pojavljivanje Čika, nije ni trebao da se pojavljuje u ovoj epizodi. Marola odradio sjajan posao, jedino mi se pred kraj ne sviđaju dešavanja, moglo je to i bolje, zato 9/10, gledano na ukupan serijal. Ovakvih priča nedostaje!
Početak priče sa Rakosijem, spor, dostojan Nolite. Ništa se tu nije još definisalo, prijetnja visi u vazduhu, Rauch plete mrežu, a Della Monica sabija. Jedan od dražih crtača, definitivno. Jedva čekam nove brojeve :)

Da ne zaboravim, skidam kapu deanu sa prethodne strane. Dajte čovjeku titulu Zagorologa, počasnog makar, nije potrebno glasanje.
Nekad mi je žao što volim svašta da čitam i kupujem od stripova, pa nemam luksuz da nabavljam i italijanske i hrvatske i srpske i ko zna kakve još Zagore!

Edited by - Elderane84 on 08/01/2017 21:27:28
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 09/01/2017 : 23:41:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Ja sam takoder procitao vampire i zasad je solidno krenulo,ima tu kliseja i sve je to vec videno ali ipak je zanimljivo,Della Monica je malo razocarao,nije los ali od njega smo navikli samo na najbolje.
Kad ulovim vremena procitat cu i ostale price,pretpostavljam da svi citamo na istoj stranici i veliko hvala onome ko to prevodi i stavlja na internet.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7936 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 10/01/2017 : 06:41:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Kako vas je volja tako čitati...
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 10/01/2017 : 08:29:25  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
tak je. čitanje je tek kad prsta nasliniš i stranicu okreneš. sve ostalo je bezveze. nikad se nisam mogao ufurat u takvu vrst čitanja prek interneta. knjige da, ali romane nikako

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19600 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 10/01/2017 : 13:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

tak je. čitanje je tek kad prsta nasliniš i stranicu okreneš. sve ostalo je bezveze. nikad se nisam mogao ufurat u takvu vrst čitanja prek interneta. knjige da, ali romane nikako

ne slinim prste ali nista bez dobrog starog papira....
Na monitorima covjek ocoravi pre vremena.
Trend je povratka na papir, bar zavZDA sam cuo..i bolje jim je...
Papir se moze reciklirat,oci nikako.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 10/01/2017 13:32:01
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 10/01/2017 : 14:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Ljudi pa meni je isto ljepse citati na papiru,ali ove nove epizode koje jos nisu izasle kod nas,a izaci ce za par godina...Jebiga mora se to odma procitat,to je neka vrsta ovisnosti.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/01/2017 : 14:16:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Što se mene tiče mogu čekati da te najnovije epizode izađu kod nas, a ionako previše vremena provodim za raznim ekranima pa mi ne treba još i čitanje stripova na taj način.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19600 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 10/01/2017 : 14:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

Ljudi pa meni je isto ljepse citati na papiru,ali ove nove epizode koje jos nisu izasle kod nas,a izaci ce za par godina...Jebiga mora se to odma procitat,to je neka vrsta ovisnosti.

ma naravno,razumemo te mi..samo ti uzivaj...i cuvaj okice.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 10/01/2017 : 16:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Što se mene tiče mogu čekati da te najnovije epizode izađu kod nas, a ionako previše vremena provodim za raznim ekranima pa mi ne treba još i čitanje stripova na taj način.

Da,to i je najveci problem.Kako se inace osjecas zbog toga sto provodis puno vremena pred ekranom?
Glavobolje,mucnina,slabost...Jesu li to i tvoji simptomi?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/01/2017 : 18:15:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ma kasno je sada za nekakve promjene, a ionako na sadašnjem poslu moram provesti barem 3 sata u smjeni pred računalom pa mi dođe na isto (jebiga, kada i firme hoće da radiš na moderan način).
Ja nemam nikakve glavobolje ili pritisak, nego se radi o tome da mi je vid malo oslabio (tako su mi rekli na zadnjem liječničkom pregledu).

Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 10/01/2017 : 19:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Ma ne mogu ni ja citat sjedeci pred kompjuterom,ali lezeci na mobitelu da,mozes citat i na ipadu ili laptopu recimo.
Stvar je u tome da ne moze biti objavljena epizoda Zagora(jos povratak Rakosija)a da ja to ne krenem citat nego cekam u ludens izdanju za nekih par godina,ne mogu izdrzat.Naravno da je i meni sto puta milije citat na papiru,ali sta je tu je.
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5171 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 10/01/2017 : 19:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma ne mogu ni ja citat sjedeci pred kompjuterom,ali lezeci na mobitelu da,mozes citat i na ipadu ili laptopu recimo.
Stvar je u tome da ne moze biti objavljena epizoda Zagora(jos povratak Rakosija)a da ja to ne krenem citat nego cekam u ludens izdanju za nekih par godina,ne mogu izdrzat.Naravno da je i meni sto puta milije citat na papiru,ali sta je tu je.

Dobro ali imaš uvih nešto za čitat.Meni ne smeta toliko nešto čekat kad
znam da će doć a imam i još šta nisam pročita.Draž kupljenog stripa na kiosu koji miriše je veće od kupljenog toplog kruha .
Kako sam ti to već reka više je tu bilo on line da na brzinu prilistam
stripa da vidim crtež,radnju a namjerno ih nisam tija čitat,čekat ću ih kad izađu.
Ja ne znam koliko ti kupuješ stripova ali na kiosk izađe relativno velik broj ,računajući Strip agent pa to je svaka 4 dana novi strip.
Vjerovatno bi i ja takav bija da sam u tvojim godinama jer i ja sam
onda s nestrpljenjem čeka sljedeći broj šta će se dogoditi i kako će se dogoditi.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 10/01/2017 : 20:26:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by RAKOSI4

quote:

Dobro ali imaš uvih nešto za čitat.Meni ne smeta toliko nešto čekat kad
znam da će doć a imam i još šta nisam pročita.Draž kupljenog stripa na kiosu koji miriše je veće od kupljenog toplog kruha .
Kako sam ti to već reka više je tu bilo on line da na brzinu prilistam
stripa da vidim crtež,radnju a namjerno ih nisam tija čitat,čekat ću ih kad izađu.
Ja ne znam koliko ti kupuješ stripova ali na kiosk izađe relativno velik broj ,računajući Strip agent pa to je svaka 4 dana novi strip.
Vjerovatno bi i ja takav bija da sam u tvojim godinama jer i ja sam
onda s nestrpljenjem čeka sljedeći broj šta će se dogoditi i kako će se dogoditi.

Slazem se za mriis novog stripa,aaaaaaaaaaa kako to mirise

Ne radi se tu o stripovima,nego samo i iskljucivo o Zagoru,jednostavno ne mogu cekat.
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 10/01/2017 : 22:34:49  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
nekada procitam skenirani strip ako je dobar otisak ali se trudim da ga uzmem ponovno ruke pa taman na jezik koji mi nije materinji,strip u ruci je drugi osjecaj dok kod online fali taj osjecaj da si "unutra"

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5171 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 10/01/2017 : 22:59:00  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

nekada procitam skenirani strip ako je dobar otisak ali se trudim da ga uzmem ponovno ruke pa taman na jezik koji mi nije materinji,strip u ruci je drugi osjecaj dok kod online fali taj osjecaj da si "unutra"

Tako je,dobije se osjećaj ulaska u događaj u kojega promatramo situaciju
pod mirisima ljepila,tinte,papira.i to je jedan od razloga šta su mi novi stripovi direkt s kioska uvih bili draži.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 10/01/2017 : 23:20:10  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Da, jasno je da nam je ta taktilna fizikalija stripa jako draga, ali ne podcjenjivati dobar sken na dobrom velikom monitoru, gdje je crna uistinu crna, a ne blijedo siva.
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.11 seconds. Snitz Forums 2000