Author |
Topic |
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
doom
stripovi.com suradnik
728 Posts
Member since 28/07/2016 |
Posted - 14/01/2017 : 21:30:26
|
adriano ocekujem onda neki opsiran tekstic na tu temu, zasada nitko od vas koji prozivate takozvane boztalgicare koji postoje samo u vasim glavama nije rekao ama bas nista. Moje objasnjenje imas od pre dve stranice, cca 2000 rijeci. |
|
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
984 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 14/01/2017 : 21:53:31
|
quote: Originally posted by Elderane84
Boseli je naspram Buratinija kao Bugati veiron naspram Golfa 2. Sto se ostalog tice, porediti mozemo samo njih dvojicu, poredjenje Nolite i Toninelija sa ovom dvojicom vec neko vrijeme izbjegavam, prosto nisu radili u isto vrijeme, nisu imali istu slobodu niti ista slicno. Subjektivno, najvise volim Boselijeve price, imaju slozeniju strukturu i po pravilu su dio vece avanture. Meni to odgovara. Volio bih da je Zagor stalno takav, moze i drugi sposoban scenarista, jer je Boseli prezauzet i nisam siguran koliko bi mogao izgurati. Daleko od toga da su njegovi radovi neprikosnoveni, ali procentualno gledano, ima najbolji skor! I da, poslednji Kandraks je sjajan, ne znam jesam li to vec negdje rekao? :) Od jedne smorne, isprazne i naivne pricice sa keltskim druidom, i one budalastine koju je skovao Nicolai, dosli smo do prolaska kroz pola irske mitologije. Kandraks stavljen na mjesto gdje i treba, obican druid, ali barem u svom prirodnom okruzenju, ne znam bih li mogao procitati jos jednu bljuvotinu gdje on hipnotise nekakvu bagru s divljeg zapada i salje ih na Zagora. I jos jednom o "Bostalgicarima", to zaista ne postoji. Kovanica je skovana da se nadje neki pandan onima koji priznaju samo period do kraja osamdesetih, ali ne mogu nikako biti bostalgicar, ako nostalgiju osjecam samo prema starom periodu, a radujem se vise Pikatovom Zagoru, nego novom Vernijevom remek djelu.
Potpisujem od pocetka do kraja. Po prvi put smo dobili epsku avanturu sa Kandraksom i nazivati tu epizodu 'grandioznim sranjem' nije stvar ukusa vec poremecaja ukusa |
No one gets out of childhood alive. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
Posted - 14/01/2017 : 22:33:38
|
I nije neko objasnjenje. Bozeli je bolji jer eto puno kaze bez da ista kaze. quote: Originally posted by doom
adriano ocekujem onda neki opsiran tekstic na tu temu, zasada nitko od vas koji prozivate takozvane boztalgicare koji postoje samo u vasim glavama nije rekao ama bas nista. Moje objasnjenje imas od pre dve stranice, cca 2000 rijeci.
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 14/01/2017 : 22:36:44
|
Možda ne bi bilo loše udarit ban od par dana po jednom burattinijevcu i bosellijevcu, čisto da smirimo stvari... vidim da su se adriano i elderane posebno iskazali.
Ekipa, što kažete? |
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
984 Posts
Posted - 14/01/2017 : 22:46:14
|
quote: Originally posted by adriano
Svasta. Jesi citao uopce 3. Kandraksa, pa to je misung 13 dimenzija i 124 glavna lika
Mozda prekomplikovano za vas burovce da pratite? Salu na stranu, volim epsku fantastiku i kompleksniju radnju koja se provlaci kroz vise slojeva, dimenzija, svjetova i sl. Zato mi je ovaj Kandraks jako dobar, ma cuj dobar, odlican |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 14/01/2017 : 22:47:11
|
Rahazlame Zagor je marksist, uvijek na strani potlacenih i slabijih, radnistva i seljaka protiv bogatih, bar u buretovim peicama. Kod bozeila je samo avanturist s plemenitim porijeklom i atla didskim korijenjma
Da, to se posebno vidi kad štiti karavanu bogatih buržuja od Kiowa koje su ovi osudili na daljnju glad. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
984 Posts
Posted - 14/01/2017 : 22:47:44
|
quote: Originally posted by solar
Možda ne bi bilo loše udarit ban od par dana po jednom burattinijevcu i bosellijevcu, čisto da smirimo stvari... vidim da su se adriano i elderane posebno iskazali.
Ekipa, što kažete?
Za par dana cemo ostati bez burattinijevaca |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 15/01/2017 : 00:08:51
|
jes zagor gad prema ciki
citam onaj broj poslije smrtonosnog cvijeta extra zagor zemlja bezakonja?
spava ciko u pecini a zagor ga budi nogom u glavu wtf |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4621 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 15/01/2017 : 09:25:16
|
quote: Originally posted by tinton
Rahazlame Zagor je marksist, uvijek na strani potlacenih i slabijih, radnistva i seljaka protiv bogatih, bar u buretovim peicama. Kod bozeila je samo avanturist s plemenitim porijeklom i atla didskim korijenjma
Da, to se posebno vidi kad štiti karavanu bogatih buržuja od Kiowa koje su ovi osudili na daljnju glad.
ma tu mu je miris pice pomutio razum pa nije znao šta radi. |
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 15/01/2017 : 10:08:47
|
Ova rasprava je ko u sam protiv svih. Sad vidim kako se vesli snajps osjecao.
pa imas epizodu zagora, sam protiv svih. ne treba ti snajp |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 15/01/2017 : 10:18:56
|
quote: Originally posted by zeljko
jes zagor gad prema ciki
spava ciko u pecini a zagor ga budi nogom u glavu wtf
Bilo je toga još, ali su to u kasnijim reprintovima sve cenzurirali. Zar nije na početku serijala Čiko svake toliko pokupio šamar od Zagora. :) |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 15/01/2017 : 11:03:17
|
jes zagor gad prema ciki
Noga mu bila bliža nego ruka, a Chico je sam kriv jer spava na straži. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 15/01/2017 : 11:05:23
|
quote: Originally posted by Kontrast 2
quote: Originally posted by PijaniPatak
Zbog vremena moram kratko (sve sa apsolutnim respektom, naravno):
1. Suštinska greška: Sva čar uklete zemlje je bio taj što je posredi efekat "odlaska u nepoznato" (šuma malih ljudi, vatrena kapija, vikinzi, američka odiseja bla bla svi odreda servirani samo jednom), otkrivanje novog, strah od stvari među senkama, lelujanje između realnog i mitološkog (npr.Hemendikovo trabunjanje o morskoj zmiji koja je ustvari ukrasni deo vikinškog broda) i slično. Povratak u jedan od tih svetova ubija većinski deo njihovog šarma, apsolutni paradoks dakle.
....jbg moram prekinuti . Nastavim večeras
Ako ovako u životu sve započneš pa ostaviš - neće ti biti lako u braku.
("....jbg moram prekinuti . Nastavim večeras")
Čuj ti prce prcavog Sad neću ni da odgovaram...ionako moram da je opet pročitam, jer mi je prvo čitanje ostavilo gorak ukus.
Ali jednoga se sećam: -pre svega, ne možeš praviti nastavak priče o lokaciji "nepoznatog tipa".Paradoksalno je kako god da okreneš. -ne možeš pisati priču o lokaciji "nepoznatog tipa" i staviti akcenat isključivo na ljudima i ljudskim intrigama, a opasna (nova) stvorenja staviti samo kao propratnu pojavu. -ne možeš pisati priču o "Zemlji koja se trese" i za to zadužiti crtača koji nije u stanju da je grafički i vizuelnom atmosferom ispoštuje. Sedioli je ok sa čudovištima, mutantima i sličnim stvarima. Ali, ovde je promašio baš sve. Klasična jeza "Uklete zemlje" se karneval nakaza. Pa ni apsolutni armagedon na kraju nije iskoristio da se iskaže (kao što sam italijanima komentarisao scenu potopa u "Sudnjem danu": talas je tu, i razara grad ali mi nipošto nije jezivo koliko bi trebalo biti. Ovu scenu bi dobrano prikazao jedino Chiarolla) -Kad sam video ono pleme, samo sam . Jednostavno ne funkcioniše.
Ali, hajde, sad ću lepo opet da pročitam i napisati konkretan komentar, tebi za ljubav
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 15/01/2017 : 11:07:36
|
quote: Originally posted by nagor
jes zagor gad prema ciki
Bilo je toga još, ali su to u kasnijim reprintovima sve cenzurirali. Zar nije na početku serijala Čiko svake toliko pokupio šamar od Zagora. :)
Jest, Zagor je ispočetka bio pravi živčenjak, ali mislim da su takvu narav više forsirali drugi scenaristi (G.L. Bonelli) nego sam Nolitta. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 15/01/2017 : 11:10:05
|
Samo djelom se slazem. Zagor im ne obecava bolji zivot na onom, vec u ovom svijetu.quote: Originally posted by nagor
Pričao sam već o tome.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=880&TOPIC_ID=37611#2023901
Zagorova vladavina je teokratska diktatura... slijepo obožavanje vođe odnosno strahopoštovanje ili kazna... dakle ima tu nešto za fanove tih "propalih" sistema 20 stoljeća - samo tu vjersku komponentu zamijeniš jednostranačjem i to je to. :D
Zagor zapravo ne obećava ništa, on im samo naređuje da miruju. Mislim kakav je to marksist, a izraziti pacifist i antirevolucionar. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 15/01/2017 : 11:15:47
|
Nije Zagor marksist, indijanci su marksisti, iako toga nisu ni svjesni. :D
Sam Marx je spominjao primitivne kulture lovaca-sakupljača kao primjer pra-komunizma - nekonfliktno društvo u kojem svi rade za dobrobit zajednice. :) |
|
|
Topic |
|