Author |
Topic |
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 01/11/2015 : 07:51:57
|
pročitao sam i ja prvih sedam epizoda i nije mi se nesto svidio svejedno sam ostavio na aukcijama potraznju za MV kompletom na 91kn/kom |
|
|
maddjuro
Average Member
673 Posts
Member since 08/01/2008 |
Posted - 01/11/2015 : 13:35:18
|
quote: Originally posted by D.J.
quote: Originally posted by maddjuro
moguće; no sad je kasno i preskupo za to početi skupljati. A i taj western štih mi vjerojatno nebi sjeo
Ma nije ti kasno! Libellusovo izdanje je odlicno i nije pretjerano skupo. Iako strip ima kronologiju, svaka epizoda se moze citati sama za sebe, tako da ni ne moras pocinjati od prve knjige. Ako npr. volis Zagora, MV bi ti mogao dobro sjesti. Meni je Magicni kao modernija, cinicnija, verzija Zagor serijala. Nije samo jedan zanr-vestern, imas svega i horrora i politike i magije i sci-fi ponekad, uglavnom goticki vestern. Magicni ima fantasticnog sidekicka, Poea, kao sto i Zagor ima Cika. Po kvaliteti epizoda jedan od najboljih SBE serijala ikad. Meni nema niti jedne slabe epizode jer Manfredi jednostavno zna pisati, a o crtacima necu trositi rijeci: Frisenda, Parlov, Ortiz, Milazzo, Ramella/Barbati pa u kasnijim pricama Perovic, Biglia, Volante, Mastantuono...
Zagora nevolim, nije preskupo za početi skpljati ali ni jeftino |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 01/11/2015 : 15:11:20
|
moguće; no sad je kasno i preskupo za to početi skupljati. A i taj western štih mi vjerojatno nebi sjeo
Ma nije ti kasno! Libellusovo izdanje je odlicno i nije pretjerano skupo. Iako strip ima kronologiju, svaka epizoda se moze citati sama za sebe, tako da ni ne moras pocinjati od prve knjige. Ako npr. volis Zagora, MV bi ti mogao dobro sjesti. Meni je Magicni kao modernija, cinicnija, verzija Zagor serijala. Nije samo jedan zanr-vestern, imas svega i horrora i politike i magije i sci-fi ponekad, uglavnom goticki vestern. Magicni ima fantasticnog sidekicka, Poea, kao sto i Zagor ima Cika. Po kvaliteti epizoda jedan od najboljih SBE serijala ikad. Meni nema niti jedne slabe epizode jer Manfredi jednostavno zna pisati
Ali si ipak preskočio epizodu Whopi u svojem izdanju. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7859 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 01/11/2015 : 15:33:51
|
Whopi je remek djelo u odnosu na neke kasnije epizode. Ove kasnije epizode sa Indijancima, Custerom i pregovorima oko Crnih brda su takva tlaka za čitanje da to nije moguće. Svaka epizoda ima hrpetinu teksta, više od prosječne epizode MM-a. |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5335 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 01/11/2015 : 16:30:06
|
quote: Originally posted by mpavin
Whopi je remek djelo u odnosu na neke kasnije epizode. Ove kasnije epizode sa Indijancima, Custerom i pregovorima oko Crnih brda su takva tlaka za čitanje da to nije moguće. Svaka epizoda ima hrpetinu teksta, više od prosječne epizode MM-a.
...sva sreća, samo prosječne epizode MM-a |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 02/11/2015 : 08:45:11
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Ma nije ti kasno! Libellusovo izdanje je odlicno i nije pretjerano skupo. Iako strip ima kronologiju, svaka epizoda se moze citati sama za sebe, tako da ni ne moras pocinjati od prve knjige. Ako npr. volis Zagora, MV bi ti mogao dobro sjesti. Meni je Magicni kao modernija, cinicnija, verzija Zagor serijala. Nije samo jedan zanr-vestern, imas svega i horrora i politike i magije i sci-fi ponekad, uglavnom goticki vestern. Magicni ima fantasticnog sidekicka, Poea, kao sto i Zagor ima Cika. Po kvaliteti epizoda jedan od najboljih SBE serijala ikad. Meni nema niti jedne slabe epizode jer Manfredi jednostavno zna pisati
Ali si ipak preskočio epizodu Whopi u svojem izdanju.
Jesam, ali ne zato jer mislim da je slaba epizoda, samo malo slabija od one koja je slijedila. |
https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 12/01/2016 : 21:45:32
|
Ispadne 550 kn skuplje nego što je bila redovna cijena kada je izlazilo. Vjerojatno se može proći jeftinije čak i da se ide nabavljati svaku knjigu zasebno, jer osim prve 3-4 ostale ne drže neku cijenu. Ja sam prije nešto više od godinu dana nabavio rasprodane 5-8 za nekih 300 kn a toliko sam dao samo za jedinicu. |
|
|
danielp
Senior Member
Serbia
1373 Posts
Member since 29/05/2004 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 12/09/2016 : 11:27:27
|
Ramella je majstor, jedan od boljih crtača na serijalu iako je tamo teško naći nekog lošeg. |
|
|
Aftermath
Junior Member
Croatia
420 Posts
Member since 30/06/2006 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 31/12/2016 : 15:51:26
|
quote: Originally posted by Aftermath
Zna li netko u kojem broju je finalni obračun sa Hoganom?
Naravno da se zna, ali zabeleću odgovor da zaštitim buduće čitaoce, kao što je going going i slična mlađarija.
Dakle finalni obračun je ujedno i finale serijala u epizodi "Poslednji čin" (MV SR 130). Iako je tu malo šta ostalo od originalnog Hogana (drevni ga koriste kao svoje oruđe...). |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 26/01/2017 : 20:38:28
|
#65 - Sadistički lov
Svidjela mi se ova epizoda. Nije jedna od onih "kontinuitetnih" ali svejedno je dobro odrađena. Nije bilo pre-kompliciranih i pre-tencioznih mućki sa ljudima u američkoj vladi i raznim vlastodršcima, umjesto toga smo dobili prilično pravocrtnu priču u kojoj su svi elementi jasno postavljeni i dodatni plus je bio "prstohvat" magije jer krajnji dvoboj i razriješenje nisu samo ovisili o čistoj fizičkoj sili nego je bilo i onostranih utjecaja, zgodan sukob racionalnog i duhovnog. Cijenim takve pokušaje. Treba napomenuti da je ovo jedan od rijetkih scenarija koje ne potpisuje Manfredi nego Faraci. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 27/01/2017 : 20:27:59
|
#66 - Bunar drevnih
Ovo je bilo zakon. Ne da mi se previše pisati, ukratko, radnja se paralelno odvija u dva svijeta, Magični Vjetar se svim svojim snagama bori protiv svega što mu dođe pred oči, a neprijatelja ne fali. Manfredi je to zaista dobro povezao i ukomponirao mnoštvo simbola, arhetipva. Grafički dio puno pomaže jer Parlov ima tu kvalitetu koju bi mogao opisati jedino kao crtež u kojem je eliminirano sve što smeta a onda ostane samo ono bitno. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 27/01/2017 : 20:45:53
|
I meni su te dvije odlicne epizode. Dobro, od Manredijevog Bunara dnevnih to sam i ocekivao posto se bavi sa meni najzanimljivijim dijelom sage o Magicnom Vjetru, no Sadisticki lov me pozitivno iznenadio. Bas kao sto si napisao, pitka, uzbudljiva prica koja se moze citati nekoliko puta bez da bude dosadna! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4821 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 07/11/2017 : 17:04:33
|
malo mlatim po starim epizodama magičnog vetra... prvo sam se dohvatio ken parkera sad magični... tako uzmem stare epizode i na miru listam... podsetim se trenutaka kada sam prvi put citao i tog nekog raspolozenja... mozda i emocija koje su pratile to čitanje...
djavolova leva ruka je bas top epizoda... i magični je cool lik skroz... |
sangue navajo |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 07/11/2017 : 21:11:09
|
quote: Originally posted by Combatrock
malo mlatim po starim epizodama magičnog vetra... prvo sam se dohvatio ken parkera sad magični... tako uzmem stare epizode i na miru listam... podsetim se trenutaka kada sam prvi put citao i tog nekog raspolozenja... mozda i emocija koje su pratile to čitanje...
djavolova leva ruka je bas top epizoda... i magični je cool lik skroz...
Meni je to bio prvi koji sam čitao i do danas ostao u top 3, a pročitao ih 30-35 komada... |
|
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 07/11/2017 : 21:17:43
|
quote: Originally posted by Combatrock
djavolova leva ruka je bas top epizoda... i magični je cool lik skroz...
ah, ta prastara dobra vremena. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7775 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 07/11/2017 : 21:22:28
|
imam prva 22 broja od sistema/sfere/wizarda, a ako sve bude islo po planu, veceras bi mi trebalo stici libelus br. 9-44 tako da bi mi falili samo brojevi 23 i 24 koji su u knjizi 8 od libelusa..jos ta dva broja nabaviti i polako na citanje. |
|
|
Topic |
|