Author |
Topic |
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 16/02/2017 : 22:20:59
|
Vrlo interesantna diskusija. Ne znam ni sam sta da mislim o nastavku Mister Noa. Jedva cekam da vidim taj Nolittin kraj serijala u izdanju VCa i ako je zaista odradjen tako dobro kao sto svi tvrde mozda i nema potrebe za nastavcima, iako mi je Mister NO omiljenji junak pored Zagora i bas uzivam citajuci ga cak i ove nove epizode.
S tim sto ne bih rekao da je sve crno na serijalu od 200. broja pa nadalje kao sto kolega Vlladimir tvrdi. Americku sagu nisam citao nazalost, ali od ovih VCovih prica ona epizoda o Mister NOovom ocu mi je bila odlicna, takodje i trodelna ratna prica Gvadalkanal koju je nacrtao meni izuzetno drag tandem Fabrizio Busticchi (koji je nazalost izgleda juce preminuo koliko se cini po ovom testku http://www.sergiobonelli.it/notizie-flash/2017/02/16/gallery/la-scomparsa-di-fabrizio-busticchi-1000632/) i Luana Paesani, bilo je jos par dobrih dvodelnih prica kao sto je ona Bisijeva Atentat, zatim Smrt u Manausu itd. I posebno bih izdvojio sjajni maxi Bilo jednom u Njujorku koji je maestralno napisao Maurizio Colombo i nacrtao Bruzzo.
Dakle moze da se napsie dobra prica kada se hoce, a ima i dobrih crtaca.
I iskreno se nadam da nije proslo vreme ,,klascine strip avanture sa bajama, koji piju, biju i ljube rasne snajke" jer je to vreme bez Mister NOa, a takav lik kao sto je Mister NO nam je uvek potreban. |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5439 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 18/02/2017 : 10:57:42
|
quote: Originally posted by going going
Vrlo interesantna diskusija. Ne znam ni sam sta da mislim o nastavku Mister Noa. Jedva cekam da vidim taj Nolittin kraj serijala u izdanju VCa i ako je zaista odradjen tako dobro kao sto svi tvrde mozda i nema potrebe za nastavcima, iako mi je Mister NO omiljenji junak pored Zagora i bas uzivam citajuci ga cak i ove nove epizode.
S tim sto ne bih rekao da je sve crno na serijalu od 200. broja pa nadalje kao sto kolega Vlladimir tvrdi. Americku sagu nisam citao nazalost, ali od ovih VCovih prica ona epizoda o Mister NOovom ocu mi je bila odlicna, takodje i trodelna ratna prica Gvadalkanal koju je nacrtao meni izuzetno drag tandem Fabrizio Busticchi (koji je nazalost izgleda juce preminuo koliko se cini po ovom testku http://www.sergiobonelli.it/notizie-flash/2017/02/16/gallery/la-scomparsa-di-fabrizio-busticchi-1000632/) i Luana Paesani, bilo je jos par dobrih dvodelnih prica kao sto je ona Bisijeva Atentat, zatim Smrt u Manausu itd. I posebno bih izdvojio sjajni maxi Bilo jednom u Njujorku koji je maestralno napisao Maurizio Colombo i nacrtao Bruzzo.
I iskreno se nadam da nije proslo vreme ,,klascine strip avanture sa bajama, koji piju, biju i ljube rasne snajke" jer je to vreme bez Mister NOa, a takav lik kao sto je Mister NO nam je uvek potreban.
Koje si to brojevi VC-a o Misternoovom ocu |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 18/02/2017 : 11:02:48
|
quote: Originally posted by Dr. Zistis
I iskreno se nadam da nije proslo vreme ,,klascine strip avanture sa bajama, koji piju, biju i ljube rasne snajke" jer je to vreme bez Mister NOa, a takav lik kao sto je Mister NO nam je uvek potreban.
Koje si to brojevi VC-a o Misternoovom ocu
Prva tri |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5439 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 18/02/2017 : 13:51:10
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by Dr. Zistis
Koje si to brojevi VC-a o Misternoovom ocu
Prva tri
Hvala Kasper...jbt. pročitao sam to i sad kad si spomenuo sećam se kao kroz maglu...moram na nadogradnju memorije |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2308 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 18/02/2017 : 14:30:47
|
Nolita je izvadio - što je mogao, mada je uneo malo previše crnila, valjda u skladu sa dotadašnjim pravcem razvoja serijala. Ipak - nije to Sveto Pismo, a da se ne može dodati još po koja reč.
Lepo je videti - da i medju mladjim generacijama ima onih koji cene prave vrednosti. Od poplave ovih političkikorektnih ameba - čovek stiče sasvim drugačiji utisak. |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
|
Kontrast 2
Senior Member
2308 Posts
Posted - 27/02/2017 : 00:00:18
|
Uranijum
Ocena 5 Nisu se ovde mnogo proslavili ni Misalja ni Marafa. Poprilično naivnih i scenarističkih i crtačkih rešenja. Dok se drugi scenaristi trude da objasne zašto negativci nisu (ili neće) ubiti glavnog junaka, kod Misalje, iako im Mister No treba živ - negativci ga napadaju noževima (a ne nekim palicama, motkama, bokserima,....). A pre toga i mecima. A Brazilska vlada, inače zainteresovana za pronalazak Uranijuma - tek tako ostavlja MN-a bez ikakvog nadzora o kretanju. Tanko - u oba slučaja. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18905 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 01/03/2017 : 22:57:28
|
Prosli vikend sam procitao i "novi zivot". Neka gorcina, tuga stagod, a na kraju kao pozdrav sa porukom da se avantura nastavlja. Toliko godina citanja Mnoa i kad procitas zadnji regularni ostane neki feeling kao da je otisao dobar frend s kim si dijelio sve, avanturu, dobro i zlo i cesce nego rjedje i flasu kakvog nektara.
Nisam se sjetio ista napisati, ali me podsjetila jucer pjesma u autu. "Summertime" od Elle Fitzgerald. Cekamo ostatke epizoda od VC i one neobjavljene epizode iz NY.
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 04/03/2017 : 22:21:54
|
Ma lik je vanbracni od Miki Manojlovica kad je bio na sluzbenom. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4343 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
|
Kontrast 2
Senior Member
2308 Posts
Posted - 06/03/2017 : 22:53:39
|
quote: Originally posted by solar
Evo dvije table koje su dio novih avantura Mister No-a, crtač je Massimo Cipriani
Zna li se i koja je edicija? |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
|
Deki86
Average Member
Croatia
848 Posts
Member since 07/02/2006 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 25/06/2017 : 17:59:01
|
Ovaj gore Mr. No vannabe je na nekim ranije postanim fotkama "glumio" Dylana, jednako neuspješno. I kako netko uopće može biti i Dylan i Mr. No?!?!
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Topic |
|