Ne vidim i ne znam što je ovdje fino? Tipično Ferrijevo "udri sliku na brzinu", Zagoru je desna ruka totalno neproporcionalna, veća... već rećene dvije lijeve noge kod gospodina u plavim hlačama, uvjek isti izrazi i tipovi lica, kompozicija,"pusti me na miru", "samo da odradim" i "više mi je dosta crtanja ovog Zagora"...
Olakotna okolnost Ferriu za nacrtane dvije lijeve noge bi mogla biti povjesna činjenica da do 1820.godine stvarno nisu niti postojale lijeva i desna cipela :)
Ne vidim i ne znam što je ovdje fino? Tipično Ferrijevo "udri sliku na brzinu", Zagoru je desna ruka totalno neproporcionalna, veća... već rećene dvije lijeve noge kod gospodina u plavim hlačama, uvjek isti izrazi i tipovi lica, kompozicija,"pusti me na miru", "samo da odradim" i "više mi je dosta crtanja ovog Zagora"...
+1
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
zagijeva lijeva ruka zaista je groteskna... covjece, kako toliko moze netko pogrijesiti i nemati osjecaj za proporcije, pa zvao se on Ferri ili Duh Sveti, nije mi jasno...
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Nije mu to ni jedini ni prvi put... Iako osobno imam među svojim dragim stvarima jednu njegovu copertinu, on je izvor grešaka, fuša, banalnosti i trivijalnosti... Ali koliko je toga nacrtao, nije ni čudo što mu je sve to dosadilo...
Jebemti al si idiot......znaš li ti koliko je imao godina kad je to crtao? Znaš li da je bio bolestan? Vjerovatno imao i neku vrstu drthtavice u tim godinama? Bježi odavde moronu....
Da mi je vas vidit kako zvalite zenu sa 85 godina...jos imate danas probleme kako ce to izgledat tada... Ferri je maestro bio i previse volio Zagora da bi odustao pravovremeno..ja mu ne zameram nimalo.. Verni-Sedioli su mi ok,veselim se ovom broju.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Jebemti al si idiot......znaš li ti koliko je imao godina kad je to crtao? Znaš li da je bio bolestan? Vjerovatno imao i neku vrstu drthtavice u tim godinama? Bježi odavde moronu....
Potpisujem ovo za mirovinu. Svi znamo tko je bio i što nam je značio maestro Ferri. Al na samom kraju nije to bilo dobro...da ne duljim i dosađujem, argumenti se iznose mirno i demokratski kao i osobna mišljenja na koje svi imamo pravo...
Bravo, Globo. Ako itko subjektivno do boli voli Zagora i Ferrija to si ti, ali imas hrabrosti reci istinu. Treba znati otici u legendu a ne se srozati u blato. I onda kazes notornu cinjenicu pa se idioti jave s osobnim uvredama.
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Kao sto davno rekoh U penziju ici na vrime A ne crtat i živit na staroj slavi Kao Imao je 85 pa mu je to izgovor Kako da ne
Svaka ti je na mestu. Trebao je otići. Bolje i jednu ilustraciju na miru za celu godinu pa da to bude da narednih 20 godina se divimo tome nego da je ovako mučio i sebe i nas.
Ma nema tu više šta da se priča. Do Piccinellija će biti još par jedva korektnih naslovnica i nema potrebe da se o tome drobi kako Tromislawski stavi novu objavu.
Najveća mana priče koja vas ovde čeka je što je usledila posle Rubini/Boselli spektakla. Inače je vrlo korektna, čak prijatna nakon dosadne zgode u planinama. Meni lično vrlo lepa, ali će mnogo toga da zavisi i od prevodioca pa me nemojte hvatati za reč.
Verni/Sedioli samo korektni. U drugom delu će statičnost debelo da smanji utisak kojem se Burattini nameračio. Burattini je sveo svoje blabla-mane na minimum, našla se i koja emocija u scenariju. Nadam se da ćete uživati.
Pretjeruje se i s kritiziranjem Ferrija. Naslovnice su dosta lošije od onih prije 30-ak godina, ali ruku na srce tada nisu ni crtali "talenti" tipa Cassaro, Laurenti, Chiarolla, Pesce itd. OK, bili su Segna i Gamba, ali u vrlo malim dozama Kvaliteta crteža se općenito srozala, pa tako i Ferrijeve naslovnice s njom