forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 576

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2644 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 01/04/2017 : 16:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Ajde samo procitaj do kraja pa se vrati hladne glave i ostavi komentar, sve ce sjesti na svoje mjestp, ali frustracija pricom je garantirana

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

Odoakar
Junior Member

492 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 01/04/2017 : 20:48:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
Nadam se. Nego hvalio sam de angelisa pa se neugodno iznenadio jednom strnaicom...bas me zanima da li pretjerujem ili ne. Uglavnom, Agenti Alfe, stranica 71, najdonja sličica. Kapetan I. hoda naprijed kroz hodnik. Sljedeća sličica, njemu zdesna se pojavljuje druga osoba. Iduća sličica, sad je ta osoba sa kapetanove lijeve strane. Iduća sličica, osoba je blago naprijed desno.

da bi to sve imalo smisla, kaptan je morao napraviti koji korak naprijed, pa se okrenuti za 180 stupnjeva da bi se dobio takav frame. Nema mi baš smisla.

Edit: evo pročitao do kraja i zadnja tri. Dojam je sad nešto bolji, uspio je smisleno povezati neke stvari, iako mu je kraj i dalje totalno zbrda zdola, kao da je shvatio da mu je ostalo još par stranica pa je jednostavno prerezato i ubrzao stvari da uvede i ostale elemente priče.

Zadnju stranicu neću spominjati, ignorirat ću da sam to uopće vidio, i smatram da je samo riječ o paralelnom svijetu, a da 'naš' nathan nije samo izmišljeni lik u stripu. Jer ako ću prihvatiti to kako je prikazano, to bi značilo da se neke od mojih omiljenih NN priča poput Posljednjeg vala ili Prvaka nisu nikad dogodile u Nathanovu životu. A to mi nije prihvatljivo.

Al De Angelis briljira, kako knjiga odmiče, tako mu je crtež sve bolji. Ako zbog ničeg drugog, isplati se zbog njegova crteža kupiti ove epizode.

Edited by - Odoakar on 01/04/2017 22:30:44
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2644 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 01/04/2017 : 23:04:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
meni je prica jako teska i mucna, Vigna je pretjerao, pretjerano je prozeta negativom i mucninom. Zadnja strana je toliko problematicna da jednostavno svatko od nas mora je interpretirati na sebi prihvatljiv nacin da moze dalje pratiti serijal sa kakvim takvim zadovoljstvom, iako ja koji sam procitao i sagu post broj 300 se moram nositi i sa sokom koji je priredio Serra.

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 01/04/2017 : 23:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Ajde jedva čekam ovo uzeti u ruke. Nadam se da će mi diler sljedeći tjedan ovo dostaviti. Poznajući Vignu vjerujem da je svašta zabrljao, ali ipak neću unaprijed ništa reći dok ne pročitam.

Osjetljivo je ova tema koju je on uzeo. Svi smo se navukli na Nathana zbog njegove osobne teške tragedije i baš me zanima što je pisac htio reći tom svojom interpretacijom.

S jedne strane imamo Giudu kojem strašno vjerujem i kojem je Vigna sledio krv u žilama ovom Nultom godinom. A tu je i Odoakar koji već na pola puta vrti glavom.

S druge strane Dado A., vlasnik Libellusa i veliki zaljubljenik u Nathana (čuo sam da mu je cijeli zid sobe oslikan Nathanovim likom) je oduševljen ovom sagom. A i njegov ukus o Nathanu strašno cijenim.

Živi bili pa vidjeli...
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 03/04/2017 : 13:37:38  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
Sa 3 meseca zakašnjenja konačno sam pročitao sve prošlogodišnje priče,
pa evo popunjenog preseka:

PRESEK OCENA NN EPIZODA ZA 2016. GODINU

REGULARNA SERIJA

NN 21 Delirij....................................... 5/10
NN 22 Demoni.................................... 10/10
NN 23 Izgubljeni svijet........................ 10/10
NN 24 Zatočenica dvorca...................... 8/10
NN 25 Osvetnici.................................... 8/10
NN 26 Vampyrus................................... 9/10
NN 168 Mučitelj.................................... 9/10
NN 169 Zagonetač................................ 7/10
NN 170 Gradske bande.......................... 5/10
NN 171 Tehnopati................................. 5/10
NN 172 Spoznaja boli............................ 7/10
NN 173 Nalog za umorstvo........................ 8/10
NN 174 Zavjera na Melpomeni..................... 8/10
NN 175 Agentica Alfe Nicole Bayeux.............. 8/10
NN 176 U ime pravde............................. 8/10

SPECIJALNA SERIJA

NN SP 2 Iz dubokog svemira...................... 8/10
NN SP 15 Preživjeli s Titana.................... 7/10

AGENCIJA ALFA

AA 13/a Fatalna ljubav.......................... 4/10
AA 13/b Mali detektivi.......................... 6/10
AA 13/c Drugi život............................. 8/10
AA 13/d Tajna šume.............................. 7/10

Prosečna ocena.................................. 7.38/10
Prosek regularne serije....................... 7.66/10
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 03/04/2017 : 13:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Zadnje 4 recenzije sveukupno 2 komentara!!!

Pa stvarno ljudi čita li itko Nathana? Ili ne želite sudjelovati u komentarima i konstruktivnim razgovorima?

Čini mi se da sve u zadnje vrijeme svelo samo na to kako nabaviti libellusovu knjigu prije nego je preprodavači ne rezerviraju. A sad što je unutar korice nije ni bitno.

Evo da ne bude samo jurnjava za najnovijom Lib knjigom:

Preživjeli s Titana - Možda nam nije trebao nastavak „Misterije trećeg meseca“, ali mora se priznati da je ovo ipak značajno bolje. Vidi se da je Vigna odradio kvalitetnu pripremu i maximalno nam dočarao uslove života na Titanu. Naravno, ima tu puno rupa, i Jerry ih je sve naveo (osim jedne – zašto se Link nije sastavio čim ga je poremećeni poručnik razbio? Što je čekao da Marsovci osvoje spasilački brod i tek onda da krene u akciju?), ali ukupno gledano, ovo je najbolji Vigna u poslednjih par godina, i kako god okrenemo on je trenutno jedini NN scenarista koji piše prave SF priče. Vietti se suviše koncentrisao na zemaljska dešavanja i krimi priče (sa minimalnim dozama SF elemenata – klonovi, telepate...). Čak je i Medda u sličnim vodama sa ubačenim političkim orbitalnim igrama.

Gino Vercelli je poprilično promenio stil - od čistunca iz prvog MM-NN team-upa nije mnogo ostalo. Šteta, više mi je prijao ranije, što ne znači da se ovde manje trudi, ima tu gomila lepih detalja ali i gomila nepotrebno precrtavanih scena od De Angelisa, čak sam primetio nekoliko i od Tofanettija!

„Da li možda Vigna možda razvija priču koja će biti dio velikog Viettijevog plana o Ratu svjetova i borbi za prevlast u Sunčevom sustavu imamo tek za vidjeti.“

Da, upravo to radi. Ugurao se tamo gde ga niko nije zvao i Vietti naravno nije mogao da mu kaže marš napolje. Pošto su Orbitalni rat kontrolisali samo Vietti i Serra, onda se Vigna maximalno uvukao u posleratna dešavanja i budući rat. Skoro trećinu Rata svetova je samostalno napisao i jedino nam ostaje nada da ga je Vietti kontrolisao i gurao u pravom smeru koliko je mogao.

Ipak, ovaj specijal će ostati zapamćen najviše po prvom posleratnom sukobu između marsovske vojske i Zemlje. Možda je u pitanju mali sukob ali nikako nije beznačajan, jer se pominje i marsovsko ministarstvo odbrane koje kontroliše vojne experimente na Titanu.
7/10

Edited by - thekide on 03/04/2017 13:44:54
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 07/04/2017 : 12:36:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
NEPOBJEDIVI RATNIK
Nathan Never
AA 12a/81 str.
by Jerry Krause

Nakon saznanja o postojanju Rapsody, još jedne sestre iz obitelji Ross, tri sestre odluče je potražiti. Međutim Rapsody biva oteta od strane još jednog pripadnika loze Ross, doktora Stephana Rossa čiji je motiv otmice događaj koji se zbio u II. svjetskom ratu i koji je sljedeća dva stoljeća ostavio traga kroz generacije obitelji Ross...

http://www.stripovi.com/recenzije/agencija-alfa-aa-lib-12a-nepobjedivi-ratnik/2002/
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 07/04/2017 : 12:39:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Mislim da sam zaslužio nagradu, sve četiri epizode iz AA 12 recenzirati mislim da bi samo luđak mogao uraditi.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15812 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 07/04/2017 : 14:22:58  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
svaka čast

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/04/2017 : 21:07:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Stigli napokon nulti Nathani. Čuvaj me se Giuda ne bude li dojam onakav kakav si ostavio na topicu.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2644 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 09/04/2017 : 21:45:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
malo da se izmotam, posto sam ti vec pokvario i otkrio glavnu problematiku, reci cu da je to jedini problem iako preogroman, mozda drugi problem je depresivnost, prenaglasena. prica ko prica bi ti se mogla i svidjeti, javi odmah obavezno. nadji vremena cim prije

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/04/2017 : 22:06:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Ma nemam problema s otkrivanjem spoilera, a i tko bi vjerovao da će Libellus ovo vrlo skoro izdati.

Svakako javim za dojmove ali to će biti tek kroz tjedan dana iako bih ovo najradije pročitao u danu. Moje ti se čitanje svodi otprilike 40-50 stranice na stanci između dvije smjene te 40-50 stranica negdje oko 11 do ponoći ako imam života nakon što djeca zaspu.:)
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 10/04/2017 : 00:09:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Giuda Ballerino

meni je prica jako teska i mucna, Vigna je pretjerao, pretjerano je prozeta negativom i mucninom. Zadnja strana je toliko problematicna da jednostavno svatko od nas mora je interpretirati na sebi prihvatljiv nacin da moze dalje pratiti serijal sa kakvim takvim zadovoljstvom, iako ja koji sam procitao i sagu post broj 300 se moram nositi i sa sokom koji je priredio Serra.

Spoiler alert
Pročitao sam je u jednom dahu; ipak je to 300 strana De Angelisa! U pravu si, mučno i negativno dobro opisuje ovo. Negativno u smislu da je sve puno negativne energije. Pitao sam se tokom čitanja zašto su De Angelisa "potrošili" za ovo. Što se radnje tiče napeto je i zanimljivo, pratiti sve te događaje o kojima smo čitali u redovnoj seriji, ispričane na ovako detaljan način. Ova dugačka epizoda nikako nije dosadna. Ali kako je radnja odmicala bilo mi je jasno da to nema veze sa originalnim Nathanom, već je sasvim nova priča koja se je dogodila u paralelnom svemiru. Nije bilo drugom logičnijeg objašnjenja. Tu sam se malo razočarao. Natjerati De Angelisa da crta 300 stranica da bi pročitali što se je sa Nathanom i njegovom obitelji dogodilo u jednom od bezbroj paralelnih univerzuma?! Wtf?! I onda šok. Prvo sa Nathanom i Ann u autu i mijenjanjem imena u Nemo i onda ta zadnja vinjeta sa prvim brojem redovne serije. Fenomenalan završetak! Potpuno iznenađenje za mene! Zar ispada da smo preko dvadeset godina čitali strip u stripu?! Zar se to Vigna malo zajebava sa čitateljima?! Inače, nisam dugo čitao starije epizode, pa se ne mogu sjetiti da li se odlazak Nema i Ann kako je prikazan u ovom završetku može uklopiti u Nemov univerzum iz redovne serije odnosno giganta.

U pravu si za ovo sa interpretacijom. Neće biti lako čitati redovnu seriju sa mislima na ovo. Čak bih zagriženim Nathanovcima preporučio da ovo i ne čitaju! No dobro, malo pretjerujem, treba pročitati sve osim zadnjih nekoliko stranica!
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 10/04/2017 : 00:37:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Nakon pročitane prve epizode došlo i meni da svih 6 cijelu noć čitam. Ali ipak neće ići tako. Zasad nikakvo mišljenje još nemam, previše je rano, ali svakako da čitatelja privlači da čita dalje sve do kraja.

Moram istaći De Angelisov crtež. Fenomenalno!!!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10902 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 10/04/2017 : 11:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
u bre, kako ovo opisujete ovo ce mi biti bomba
Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1142 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 10/04/2017 : 13:35:43  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
Nema se tu sto reci, De Angelis je nadmasio samog sebe.
Prica je sasvim solidna i odgovara Nathanovu liku.
Cijelo vrijeme me kopkalo da tu nesto ne stima i kraj
mi je samo potvrdio isto. Ovo mora biti paralelni univerzum!
Sve u svemu, ovakvog Nathana bih volio cesce citati.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2644 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 10/04/2017 : 14:18:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by udarnik007

tu je problem sto je Vigna u post razdoblju izdanja ove price dao izjave da je ovo pravi Nathan i to je realnost ili zbilja Nathana, a redovna serija su mastarije u stripu bazirane prilicno slobodno upravo na Nultoj godini. Dakle vrlo jasno se odredio, a da bi ublazio bar malo sranje koje je napravio, onda kao dopusta i razlicita tumacenja, prihvatljiva ponaosobno. Vigna dodaje da sve sto smo citali je fikcija , a jedini pravi dogadjaji koji su se zapravo dogodili unutar cijelog NN univerzuma su Nulta godina i dogadjaji kad ostarijeli Nemo prica svoj zivot djeci na svemirskom brodu Nautilus. Ove godine se ova prava prica o Nathanu Neveru nastavlja kroz serijal Medda/Bonazzi, a vjerojatno ce se nastaviti do povezivanja sve do Nemove starosti. Dakle sad imamo Nathana iz redovne serije (strip junak)koji vise nije ni taj jer je poginuo u broju 303 i pravog Nathana kojeg smo dobili lani.

Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1142 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 10/04/2017 : 15:11:41  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Giuda Ballerino

quote:
Originally posted by udarnik007

tu je problem sto je Vigna u post razdoblju izdanja ove price dao izjave da je ovo pravi Nathan i to je realnost ili zbilja Nathana, a redovna serija su mastarije u stripu bazirane prilicno slobodno upravo na Nultoj godini. Dakle vrlo jasno se odredio, a da bi ublazio bar malo sranje koje je napravio, onda kao dopusta i razlicita tumacenja, prihvatljiva ponaosobno. Vigna dodaje da sve sto smo citali je fikcija , a jedini pravi dogadjaji koji su se zapravo dogodili unutar cijelog NN univerzuma su Nulta godina i dogadjaji kad ostarijeli Nemo prica svoj zivot djeci na svemirskom brodu Nautilus. Ove godine se ova prava prica o Nathanu Neveru nastavlja kroz serijal Medda/Bonazzi, a vjerojatno ce se nastaviti do povezivanja sve do Nemove starosti. Dakle sad imamo Nathana iz redovne serije (strip junak)koji vise nije ni taj jer je poginuo u broju 303 i pravog Nathana kojeg smo dobili lani.

Uh, majku mu. Dosta toga onda nisam znao.
Mislim da je Vigna malkice
i sam sebe zapetljao.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15812 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 11/04/2017 : 11:43:50  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
Napokon pročitano..dojmovi..crtež sjajan priča super...čista uživancija

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 11/04/2017 : 12:29:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by risbozg

Napokon pročitano..dojmovi..crtež sjajan priča super...čista uživancija

Meni risbo (iako je Dinamovac ;)) postaje najdraži NN komentator. Sve mu valja, i maxiji i AA i Vigna i sve ostalo. Valjda to dođe s godinama, možda i mi svi postanemo kao on. Je li tako Borise?
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 11/04/2017 : 12:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Nakon pročitane prve knjige i prve 3 epizode i dalje je rano za neki suvisliji komentar, vidjet ću je li baš to tako Vigna glupo zaokružio kao većini čitatelja.

Ali već imam primjedbe u njegovom scenariju i nelogičnostima pomoću kojih gradi ovu priču. To ću na kraju izreći, ali zasad mi sve ovo vodi (a vjerujem i ostalim čitateljima dok su čitali) da je riječ o paralelnoj dimenziji. S druge strane teško da će biti paralelna dimenzija ako je već Serra istovremeno u regularnoj seriji teško zabrljavio sa svojom paralelnom dimenzijom i Omegom. Stvarno ne znam na šta će ovo ispasti.

Ali još jednom - De Angelis - čista perfekcija, ne znam da sam vidio ljepši crtež u cijelom serijalu.
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 11/04/2017 : 13:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
budući je ovo rasprodano vjerojatno ni nećemo uspjeti doći do ovih epizoda, nekako sumnjam da ću ovo naći u knjižnicama ...

apropo što su neki rekli da bolje da ne čitamo ove epizode.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 11/04/2017 : 13:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nika331

apropo što su neki rekli da bolje da ne čitamo ove epizode.

Nemoj, ako si female kao što ti piše na profilu slomit će ti srce. ;)
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 11/04/2017 : 13:21:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
želiš reć da muški ne mogu bit slomljenog srca? sad će ti mrkva objasnit

a nathan je meni već slomio srce mnogo puta
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 11/04/2017 : 14:16:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Malo se zezamo, ali stvarno je Vigna odlučio ići na šokiranje čitatelja. Ono što smo vidjeli s početka serijala o tragičnoj Nathanovoj sudbini sad je Vigna udvostručio dozu.

Ako je, kao što kažu, baš sve na kraju loše zaokružio da se čitatelj u nevjerici pita što je sad prava istina onda i po ovome se vidi koliko je serijal nisko pao. Ajmo uzet nekakvu dodišnjicu od 25 godina serijala i malo uzdrmat čitatelje kad već nemamo blage veze što dalje sa serijalom.
Go to Top of Page
Page: of 576  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.87 seconds. Snitz Forums 2000