Author |
Topic |
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17832 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 03/05/2017 : 22:00:11
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Inače, ako želiš čitati kronološki onda ideš sa brojevima 31-92, pa zatim 1-30 i na kraju od 93 pa nadalje.
prekasno saznah samo kronologiju priznajem |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 04/05/2017 : 19:32:23
|
Ratnik Pekot je još jedna priča koja visoko kotira, i mogu reći da za razliku od Alkemičara ovdje nisam doživio razočaranje. Baš naprotiv, s obzirom na izlizanu tematiku i neke ideje za koje postoji određena sumnja da su ''pokupljene'' iz nekih prijašnjih epizoda, napravljeno je najviše što se moglo. Tko bi rekao da će zbog običnog pogašenog kotla nastati takva pobuna indijanaca.
P.S. Vidim da nekima smeta što je stari sakati indijanac u 2 h noću išao provjeravati zamke i pri tome spasio Zagora od pume. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6912 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 04/05/2017 : 19:54:54
|
P.S. Vidim da nekima smeta što je stari sakati indijanac u 2 h noću išao provjeravati zamke i pri tome spasio Zagora od pume.
Hahha, ma pokazatelj da se malo Toninelli zaigrao... ili ja ne poznajem običaje lovaca i termine kad se idu provjeravati zamke. Mislio sam da je pravilo: Budeš li u 2 s jutri zamke provjeravao ti žrtva ćeš njihove moći postati
Usput, pošto se čitamo u komentarima, a posebno epizoda koje sad idu u Zg Ex (sjećam se jednom da smo u par minuta razlike komentirali) da te pitam šta je razlog da si zapeo s čitanjem Zg Ex pa sad nadoknađuješ i ovo ti je već drugi, treći komentar u par dana? |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 04/05/2017 19:58:07 |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 04/05/2017 : 20:44:51
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
P.S. Vidim da nekima smeta što je stari sakati indijanac u 2 h noću išao provjeravati zamke i pri tome spasio Zagora od pume.
Hahha, ma pokazatelj da se malo Toninelli zaigrao... ili ja ne poznajem običaje lovaca i termine kad se idu provjeravati zamke. Mislio sam da je pravilo: Budeš li u 2 s jutri zamke provjeravao ti žrtva ćeš njihove moći postati
Usput, pošto se čitamo u komentarima, a posebno epizoda koje sad idu u Zg Ex (sjećam se jednom da smo u par minuta razlike komentirali) da te pitam šta je razlog da si zapeo s čitanjem Zg Ex pa sad nadoknađuješ i ovo ti je već drugi, treći komentar u par dana?
Nakon Kandraxa sam stao sa čitanjem extra serije jer sam u međuvremenu rješavao maxije od broja 1, a ponavljao sam i stare Nolittine klasike u Libellus izdanju, baš da vidim kakav osjećaj ih je čitati u boji. Moram priznati da mi je nekako draže kada se skupi 10-15 brojeva pa ih onda rješiti u komadu nego jednu po jednu priču. Vjerojatno ću i sada gurati do Hagota pa onda opet sačekati da se malo nakupi, pod uvjetom da budem imao toliko strpljenja. A kod redovne serije imam više od zadnjih 20 brojeva nepročitanih. Stao sam nakon prve priče JA sage, ali će i to brzo na red nakon odrađivanja extra brojeva. Nakon bolovanja sam malo na godišnjem pa treba iskoristiti to vrijeme. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6912 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 04/05/2017 : 22:16:06
|
A kod redovne serije imam više od zadnjih 20 brojeva nepročitanih. Stao sam nakon prve priče JA sage, ali će i to brzo na red nakon odrađivanja extra brojeva. Nakon bolovanja sam malo na godišnjem pa treba iskoristiti to vrijeme.
Ako je prva priča JA sage ona bljutava u 2 broja (čini mi se 231 i 232) s nekim čudovištem u podzemlju onda smo na istom. Nikako se ne usudim započeti/nastaviti, kad vidim onu Bosellijevu u 4 dijela podigne mi se želudac tako da to samo odgađam.
|
loading...
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 04/05/2017 : 22:47:52
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
A kod redovne serije imam više od zadnjih 20 brojeva nepročitanih. Stao sam nakon prve priče JA sage, ali će i to brzo na red nakon odrađivanja extra brojeva. Nakon bolovanja sam malo na godišnjem pa treba iskoristiti to vrijeme.
Ako je prva priča JA sage ona bljutava u 2 broja (čini mi se 231 i 232) s nekim čudovištem u podzemlju onda smo na istom. Nikako se ne usudim započeti/nastaviti, kad vidim onu Bosellijevu u 4 dijela podigne mi se želudac tako da to samo odgađam.
U stvari, ta dvodijelna priča je nekakav prolog JA sage. Ja sam pročitao i onu sljedeću od 4 dijela koja se smatra početkom sage. Svakako je bolja nego prethodna, ali to nije ni čudo jer ono na dnu ponora je stvarno bilo dno dna. |
Edited by - DODSFERD on 04/05/2017 22:48:37 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 04/05/2017 : 22:57:46
|
quote: Originally posted by nagor
Dodsferde, i kakav je osjećaj čitati Zagora u boji? ;)
Zavisi koja epizoda je u pitanju. Meni boja najviše paše kod šumskih scena zbog lijepog zelenila, dok kod urbanijih scena čak i smeta. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4599 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 05/05/2017 : 21:56:57
|
Tajna na mapi ima svojih zanimljivosti, samo što su neke stvari tako predvidljive. Odmah kod scene u zatvoru se može pogoditi tko je tajanstveni ubojica, a kome to nije dovoljno "pomogao" je i Donatelli jednim crtačkim spojlerom kada nije potpuno zatamnio lice čovjeka iz sjene.
Ova epizoda ima nekoliko smiješnih situacija sa Chicom, a mislim da je ova dolje najjača.
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 06/05/2017 : 19:40:46
|
Priča o Žabi Krastači nije ništa što bi se dugo pamtilo, za razliku od naslovnice Dani straha koja ostavlja dojam da je unutar korica nešto bolje. Jedna od rijetkih stvari koje su dobro napravljene je situacija sa glavnim negativcem i objašnjenje zbog čega je došao u nju. Još je najzanimljiviji lik ispao onaj patuljak sa svojom pumom, dok su ostali, uključujući i Engleza i Rusa, tako dosadni. Ipak, Chico uvijek ponudi razlog da se barem malo nasmiješ i šteta što je ovdje bio sasvim sporedni lik.
|
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 07/05/2017 : 21:19:51
|
Gospodar vremena je klasična Toninellijeva priča sa dobrom dozom predvidljivosti. Ideja je stvarno izvrsna, samo što je ne prati i scenaristička izvedba. Opet rano saznajemo tko je negativac, što ne bi bio nedostatak da se kasnije ne pokušava na silu napraviti nekakva neizvjesnost po tom pitanju. Kada se samo sjetim kako je to Nolitta znao dobro sakriti, u usporedbi s njime Toninelli je tek drugorazredni vodonoša. Dobro, da ne budem prekritičan prema njemu moram priznati da me je svejedno ova priča zabavila, možda i zbog toga jer volim ovakvu vrstu tematike. I za kraj malo humora od Bata.
|
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 09/05/2017 : 16:33:27
|
quote: Originally posted by adriano
Slažem se za one zmajeve u pečini. ta epizoda je baš nečitljiva.
Možda i najgore što je Buratini ikada napisao, ili barem u zadnjih 5-6 godina. U biti proglasio bih ju najgorom ikada da nije zanimljivog i obećavajućeg početka priče |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
Edited by - ike666 on 09/05/2017 17:58:08 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 09/05/2017 : 21:20:57
|
Hagotova moć je stvarno moć od stripa, samo što je to više izraženo u crtačkoj nego u scenarističkoj izvedbi. Ova epizoda uz svoju drugu naslovnicu ima i nostalgičnu vrijednost jer sam istu nekad davno posjedovao. Sviđa mi se završni obračun dva protivnika i to što je Zagor tako teško došao do pobjede, ali mi se ne sviđa rješenje za kojim je Capone posegnuo da spasi Zagorovu ekipu od razjarene rulje. Previše jednostavno i previše puta viđeno, a ovdje nije čak ni logično. Ferri je ovdje na rubu savršenstva, nisam vjerovao da je to moguće nakon njegovih majstorija iz zlatnog perioda 70-ih godina. Priča svakako spada među 3 najbolje nacrtane u cijelom serijalu, a ova tabla dolje dovoljno govori i zbog čega.
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17039 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 09/05/2017 : 21:56:40
|
I kako sada nakon ovoga da se prebacim na JA sagu i taj novi period, kada znam da me čeka Aligator Bayou i Mangiantini, pa zatim sve ono što dolazi nakon njega. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 09/05/2017 : 22:18:30
|
Pročitao sam već ranije tog Tin Hinana i ne bih rekao da je priča bolja, a i ova tematika iz Hagota mi ipak više odgovara. A što se tiče crteža, nitko se ne može mjeriti sa ovakvim Ferrijem iz Hagota, apsolutno nedostižno za sve. Računam da ću do kraja mjeseca doći do Izgubljenog svijeta, baš me zanima kakav dojam će ostaviti, po ovome što sam vidio kod prelistavanja očekujem neku (lošiju) varijantu Američke odiseje. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4599 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17832 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 10/05/2017 : 13:43:15
|
quote: Originally posted by zeljko
sto vise citam zagora nekako se bolje osjećam
Ako su u pitanju stare epizode sa početka serijala onda je tome sigurno razlog Chico. |
|
|
Topic |
|