forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 IZBOR ZA RECENZIJU MESECA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 177

Korg
Senior Member

Ireland
1049 Posts

Member since 23/02/2015

Posted - 30/04/2017 : 21:09:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Korg a Private Message  Reply with Quote
4 boda Dylan Dog: Bila je mrtva (Sarghan)
2 boda Adolf: Ubojstvo u Berlinu (paro)
1 bod Mr. No: Dark City (doom)
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2988 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 30/04/2017 : 23:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Adolf: Ubojstvo u Berlinu by paro - 4 boda
Komandant Mark: Konačna pobjeda by igor 12 - 2 boda
Nathan Never: U ime pravde by Jerry Krause - 1 bod
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 02/05/2017 : 01:15:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
I POBJEDNIK ZA MJESEC OŽUJAK/MART JE:

Komandant Mark: Konačna pobjeda by igor12

ČESTITKE POBJEDNIKU!!!

Tablica glasova:

Komandant Mark: Konačna pobjeda by igor12- 29 bodova
Adolf: Ubojstvo u Berlinu by paro- 28 bodova
Lydie by paro- 14 bodova
Nathan Never: U ime pravde by Jerry Krause- 11 bodova
Dylan Dog: Bila je mrtva by Sarghan- 8 bodova
Mr. No: Dark City by doom- 6 bodova
X-Men: Povratak kralja by doom- 4 boda
Zagor: Pleme drvenih lica by igor12- 3 boda
Dylan Dog: Mjesečari by DeeCay- 2 boda

Link na pobjedničku recku
http://www.stripovi.com/recenzije/komandant-mark-km-zs-1079-konacna-pobjeda/1997/

Ispričavam se na kašnjenju, ipak je bio 1. maj i tako to, sutra nastavljamo s glasanjem.
Ako sam negdje fulao u broju glasova, molim da me se obavijesti na ovom topiku.
Unaprijed hvala!

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Edited by - paro on 09/06/2017 23:49:28
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/05/2017 : 02:07:47  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Cestitke pobedniku!
Nazalost ovog meseca nisam glasao, nisam stigao sve recenzije lepo da procitam i da izdvojim vreme da glasam ionako nas ima malo glasaca, ali ipak nas je vise nego ranije.
Apelujem i na druge koji citaju ovaj topik, nek se ukljuce i nek citaju recenzije i nek glasaju!

Edited by - going going on 02/05/2017 17:21:34
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 02/05/2017 : 06:43:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
IZBOR ZA RECENZIJU MJESECA TRAVNJA/APRILA

Dylan Dog: Zapisi u pijesku by bonjovi4ever
http://www.stripovi.com/recenzije/dylan-dog-dd-lusp-28-zapisi-u-pijesku/2009/

Spiderman: Podrijetlo by doom
http://www.stripovi.com/recenzije/spider-man-sp-bg-34-40-podrijetlo/2008/

Piletina sa šljivama by paro
http://www.stripovi.com/recenzije/strip-album-album-orka-sp-21-piletina-sa-sljivama/2007/

Nick Raider: Sajgon by igor 12
http://www.stripovi.com/recenzije/nick-raider-nr-zs-33-sajgon/2006/

Dylan Dog: Utvare by Jocko
http://www.stripovi.com/recenzije/dylan-dog-dd-sc-9-utvare/2005/

Magični vjetar: Drvo za vješanje by thekide
http://www.stripovi.com/recenzije/magicni-vjetar-mv-lib-32c-drvo-za-vjesanje/2004/

Marvels by doom
http://www.stripovi.com/recenzije/marvels-marv-mrv-0-4-marvels/2003/

Agencija Alfa: Nepobjedivi ratnik by Jerry Krause
http://www.stripovi.com/recenzije/agencija-alfa-aa-lib-12a-nepobjedivi-ratnik/2002/

Dylan Dog: Trash island by DeeCay
http://www.stripovi.com/recenzije/dylan-dog-dd-lu-155-trash-island/2001/

Komandant Mark: Kuća strave by doom
http://www.stripovi.com/recenzije/komandant-mark-km-lu-54b-kuca-strave/2000/

Mr. No: Povratak Letećih tigrova by igor 12
http://www.stripovi.com/recenzije/mister-no-mn-sd-12-13-povratak-letecih-tigrova/1999/

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

RadioClash
Senior Member

Virgin Islands (United Kingdom)
1670 Posts

Member since 20/11/2015

Posted - 02/05/2017 : 10:18:45  Show Profile Show Extended Profile  Send RadioClash a Private Message  Reply with Quote
4 boda - Dylan Dog: Utvare
2 boda - Magični vjetar: Drvo za vješanje
1 ubod - Nick Raider: Saigon

"Gambare Gambare Senpai"
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/05/2017 : 11:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
4 boda - Dylan Dog: Utvare
2 boda - Marvels
1 ubod - Nick Raider: Saigon
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/05/2017 : 14:03:58  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
4 boda Dilan Dog Utvare
2 boda Nik Rajder Saigon
1 bod Magicni vetar Drvo za vesanje
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7533 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 02/05/2017 : 16:57:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Igor u Sajgonu- 4 boda

Objesimo thekidea- 2 boda

Deeyev trash- 1 bod
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1869 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 03/05/2017 : 02:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
4 - Dylan Dog: Zapisi u pijesku/bonjovi4ever
2 - Marvels/doom
1 - Dylan Dog: Utvare/Jocko

Honorable Mention: posebne pohvale igor 12 na posljednje 4 recenzije. Jako lijepo, zanimljivo i detaljno obrađeno.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 03/05/2017 : 12:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
4 boda- Dylan Dog: Zapisi u pijesku by bonjovi4ever
2 boda- Dylan Dog: Utvare by Jocko
1 ubod- Magični vjetar: Drvo za vješanje by thekide

Go to Top of Page

Korg
Senior Member

Ireland
1049 Posts

Member since 23/02/2015

Posted - 03/05/2017 : 13:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Korg a Private Message  Reply with Quote
4 boda Dylan Dog: Zapisi u pijesku (bonjovi4ever)
2 boda Magični vjetar: Drvo za vješanje (thekide)
1 bod Mr. No: Povratak Letećih tigrova (igor 12)
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 06/05/2017 : 13:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Taman kad sam mislio odustati od pisanja recenzija, na jednu od njih stiže ovaj komentar: Veoma lijepo smisljen i nacrtan strip, pun emocija, ljubavi i nade. Da nije zbog ove recenzije, za ovo sigurno nikad ne bi ni saznao tako da, pohvale clanu paro.

Pozdrav starom kolegi acestrokeu, i ovim putem mu zahvaljujem što me podsjetio zašto uopće piskaram ove tekstove.

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 07/05/2017 : 09:32:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
BLIC INTERVJU: JERRY KRAUSE!!!

Jerry, statistika kaže da je tvojih ravno 80 recki na sajtu. To su sve epizode Nathan Nevera.
Otkuda tolika ljubav prema tom junaku?

To je odmah bila ljubav na prvi pogled. Kao veliki ljubitelj SF-a i svega vezano uz ovaj žanr normalno da me je ovaj serijal odmah zaintrigirao. Iako me prvih nekoliko epizoda nije toliko oduševilo, već nakon šestog, sedmog broja kad se uvidjelo da serijal gradi jednu veliku priču u kontinuitetu to je postalo jedna velika ljubav s moje strane koja traje s istim žarom do danas.
Eto ispalo je da su sve moje recenzije Nathanove iako bi se moglo još puno toga napisati od drugih junaka. Ali vodim se pravilom da recenziram junaka kojeg trenutno pratim, a kako nemam vremena fokusirano pratiti neke druge serijale sve je ostalo na Nathanu kojem sam ostao vjeran u kontinuitetu punih 23 godine osim razdoblja od nekih 3-4 godine kad sam nakon Ludensovog debakla s Nathanom stao jedno vrijeme sa stripovima.

Koja ti je tvoja recka najdraža, a koja najlošija?
Sad bih trebao dati neki diplomatski odgovor u stilu sve su mi drage. Ali uvijek se izdvaja poneka epizoda koju sam s većom strašću radio kao što su npr. "Hadija", "Broj sto" ili giganti "Crno srce" i "Ukradena sjećanja". Ali definitivno mi je najdraža "Beskonačni univerzumi" gdje postoji jedna mala anegdota. Ideja za recku mi je pala na jednoj sahrani, a kako nisam htio da mi ona do kraja ispari iz glave otišao sam ranije sa sahrane, došao doma i gotovo cijelu je napisao tu večer.
Postoji i dosta lošijih epizoda koje su nemotivirajuće za napisati. Ali se trudim da se sve izrecenzira što se tiče Nathanova opusa. Tu se izdvaja "Mreža", jedna strašno loša epizoda oko koje se uopće nisam uznojio napisavši je u satak vremena.

Do kada misliš pisati recenzije?
Teško pitanje, sve je stvar motiva. Prije 3-4 godine mislio sam da neću više pisati recenzije. Ali opet dođe neki motivirajući faktor koji te gura tako da su zadnjih par godina bile ekstra produktivne. Motivacija igra strašnu ulogu, prije te 3-4 godine nisam više imao snage gurati NN topic niti pisati recenzije zbog nedostatka podrške kolega, ali se odjedanput kao iz vedra neba pojavio neki freak iz Belgrade Cityja zbog kojeg sam opet pronašao strašnu inspiraciju za pisanje. ;) Sad mi je motiv doći kroz 2-3 godine do 100. recke, pa ćemo vidjeti da li ću u tome uspjeti i kako onda dalje.

Osim Nathana, da li voliš neke druge bonelijevce? Koje?
Pa ja sam bio stari deklarirani Zagorovac sve negdje do studentskih dana kad više nisam mogao probaviti njegove priče. Kao klasični Bonellijevac gutao sam kao dijete sve njihove junake, osim Zagora najviše Mister Noa, Dylana i Martija. Od Mister Noa imam gotovo sve što je izašlo u LMS-u. Imam želju skupiti sve ostalo od njega u SC formatu što je objavljeno. Ali najveća mi je želja HC kolekcije Ken Parkera i Magičnog Vjetra. Nadam se kad se uskoro stvore uvjeti za prostor u stanu da ću posjedovati i ove kolekcije.

Nabroji 3 najdraže epizode NN-a?
Imam ih bar 10 najdražih koje su me toliko oduševile. Jako težak odabir, ali ću se povoditi onima koje su mi izazvale najjače emocije pri čitanju. Uzet ću prvo "Ljudi sjene"- epizodu zbog koje sam se zaljubio u Nathana, zatim "Dvostruku budućnost"- nešto najbolje što je ikad izašlo u Bonellija te "U ponoru sjećanja" koja me je rasplakala.

Top 3 strip scenarista?
Bazirat ću se na Bonellijeve scenariste, jer to sam većinom čitao. Na prvom mjestu Stefano Vietti, čovjek koji je preporodio NN serijal i kome možemo zahvaliti što je kod Nathana toliko dugo održao kvalitetu. Na drugo mjesto stavit ću Tiziana Sclavija, autora koji je svojim radom ostavio fantastične epizode prvenstveno na Dylan Dogu kao i na Mister Nou te Zagoru, a obožavao sam i njegovog Traper Kerryja. Na treće ću staviti Berardija zbog svega onog što je napravio s Ken Parkerom (iako ga kao i svi klinci nisam u djetinjstvu volio) i jedva čekam nabavku ove kolekcije.

Top 3 strip crtača?
Na prvom mjestu, naravno, Roberto De Angelis, zaštitni znak NN serijala koji svojim crtežom uvijek oduševljava i gotovo nikad nije zakazao. Na drugo ide pokojni maestro Gallieno Ferri koji je obilježio svačije djetinjstvo. Na treće, nimalo nepotistički, ide Ivan Calcaterra, tko je čitao Nathana zna o kojem se talentu radi.

Da li si zadovoljan kako je NN zastupljen na forumu?
Zadovoljan sam NN topicom, s obzirom da nije tako popularan junak kao ostali, koji je skupio preko 350 stranica i što sam dosta aktivno sudjelovao u svim onim temama koje su razbuktale rasprave. Tu su bili i neki zasebni topici koji su na kraju pretvoreni u tekstove za sajt (a dobro je imati i vezu u vidu glavnog urednika i zaljubljenika u Nathana, DeeCaya), imali smo i prvu reality recenziju na forumu tako da se sve u svemu nemam što požaliti na Nathanov tretman. Vidim da ljudi dosta vole ovog junaka iako svi nemaju uvjeta skupljati kolekciju. Ja bih NN serijal opisao kao jednu top model djevojku za kojom svi sline i bulje u nju, ali joj se ne usuđuju prići bliže, jer iziskuje puno truda i novaca da bi je se pratilo na visokoj nozi. Nažalost, takav je postao NN serijal, dostupan za nekih dvjestotinjak freakova koji mogu pratiti njegov tempo.

Da li planiraš napad na titulu najboljeg recenzenta 2017.?
Ni slučajno, teško da ću ikad više ponoviti posljednje dvije godine. Ako uspijem napraviti pola recenzija od prosjeka zadnjih godina bit ću zadovoljan. Ova godina mi donosi još više obaveza na privatnom planu, a i onaj spominjani motivirajući faktor na NN forumu je na niskoj razini tako da ako uspijem uhvatiti 7-8 recenzija ove godine bit će odlično.

Da li bi išta mjenjao u vezi recenzija i tekstova na sajtu općenito?
Recenzije i tekstovi su vrlo dobro zastupljeni na sajtu. Ima tu svega, za svačiji ukus, najviše naravno Bonellija tako neka samo dalje ovako funkcionira. Ja ne bih bio ja kad ne bih želio još malo više Nathana. Zvuči neskromno, jer Nathan uvjerljivo tuče konkurenciju zadnjih godina što se tiče recenzija, ali nikad ga dosta i dobro bi bilo kad bi se uskoro pojavila nova generacija NN recenzenata. Voljan sam pripomoći, samo nek se jave. ;)

Da li bi nečije tekstove želio češće viđati na sajtu i da li ti fale neki od starih recenzenata?
Volio sam čitati recenzije od Inferna i flamboyant soula i šteta što su otišli u mirovinu. Od ovih manje aktivnih koji su još tu volim pročitati selanneove recenzije te Gil-galadove odlične tekstove kao i recenzije (ostao mi je dužan jednu Nathanovu, sve čekam da se javi ;)). Djole mi je jedan od najdražih recenzenata i za pohvalu je da se bar periodično počeo javljati s recenzijama.
Što se tiče tekstova na sajtu što ih je više to bolje. Ne pratim baš nešto izričito ostale strip junake, ali svaki tekst ili recenziju na sajtu sa zadovoljstvom pročitam.

Nešto za kraj?

Stripovi su jedan prekrasan hobi, zato ljudi uživajte u njima. Što ih je više bolje. Ja nažalost trenutno nemam toliko vremena u uživanju drugih strip junaka, ali vjerujem da će uskoro sve doći na svoje mjesto. Zato pokušavam zadnjih godina podići priču s Nathanom na jednu veću razinu kroz razne teme, recenzije ili tekstove. A u ovoj godini nadam se i jednoj novoj ekskluzivi s Nathanom. Ali otom potom, ne ovisi sve o meni, pratite forum i čekajte informacije...

Edited by - paro on 07/05/2017 09:35:26
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 14/05/2017 : 17:11:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
BLIC INTERVJU: IGOR 12!!!

Igore, kako to da si odlučio pisati recenzije za sajt?

Kuhala se ta ideja već neko vrijeme u meni, ali tek početkom prosinca prošle godine, uz mali poticaj King Warriora odlučujem se na taj iskorak. Za sad su mi objavljene njih sedam,jedna čeka na objavljivanje, završene su još dvije koje čekaju zadnji kontrolni pregled prije slanja Deeju, a jedna je u pripremi. Bilo je u početku malo nervoze, pa i straha kako će recke biti primljene od strane članova sitea, ali za sada se nitko ne žali pa ću nastaviti terorizirati puk svojim reckama.

Koji ti je najdraži strip junak i zašto?

Definitivno Zagor, to je bila ljubav na prvo čitanje. Otac mi je na kiosku kupio "Pećinski ljudi" i tako je Zagor ušao u moj svijet. Ima li boljeg načina nego sa pričom koja govori o nepoznatom svijetu punom raznih čudovišta koji žele gablecovati naše junake? Nekoliko godina kasnije, ušuljao se tu i Alan Ford sa legendarnom grupom TNT i njihovim britkim satirično ironičnim pogledom na svijet, bila je tu hrpa drugih junaka i izdanja koje sam s guštom čitao; Mark, Blek, Miki, Tex, Mister No, Mandrak, EKS, Ninđa pisani a i crtani, Horor, Modesty, Spiderman, Tarzan, itd, itd, ali Zagor, i malo kasnije Alan Ford ostaju moji najdraži strip junaci, bok uz bok. Iako danas sve se to malo srozalo,kod Zagora sa nekim luzerskim scenaristima i još luzerskijim crtačima, ali stvar spašavaju stare epizode, pogotovo kod Alana, jebeš onu Minuete il kak se već zove, uzmem ja starog kartonca u ruke, to je to.

Koji je po tebi najdosadniji Bonelli junak?

Da si me to pitao prije nekih tridesetak godina odgovorio bi ti ko iz puške: Ken Parker. Koji se to desetogodišnjak ložio na Ken Parkera? Dosadno brate mili, iako je tematika western, kauboji i indijanci, ali onaj Milazzov crtež nikako nisam probavljao, a ni Ken nije bio frajer ko Zagor. Danas ga obožavam. Dosadnog Bonelli junaka nemam, ako već moram nekog junaka dosadnim proglasiti onda nek bude netko iz nebonelijeve branše; Alan Ford extra, meni totalno nečitljive i neprobavljive epizode. Radije Marka pročitam.

Do kada misliš pisati recenzije?

Stvarno nemam pojma, ajmo reći dok god budem imao želje, motivacije i inspiracije. Vidim da ima još puno nerecenziranih priča, pogotovo o pilotu, a našla bi se pokoja odlična i o malom rendžeru. Žao mi je što sam tek prije 3-4 godine otkrio ovaj odlični site, a to je nekako vrijeme moga povratka stripovima nakon pauze od nekih, pa skoro četvrt stoljeća. Najbolje priče moga najomiljenijeg junaka odavno su dobile svoje recke, i ostaje mala žal što nisam sudjelovao u njima.

Top 5 Zagor i Mr. No epizoda?

E ovo je doista težak odabir, ali pošto sam stara garda zagorovaca preteženo će se tu naći Nolittine priče.

1. Zimska Zmija
2. Bijes ratnika Osaga
3. Vječna magija
4. Hiljadu lica straha
5. Morska strava

TOP 5 MISTER NO

1. Mister No ide u rat
2. Mafija ne prašta
3. Atlantik
4. Grad zločina
5. Posljednji Cangaceiro

Što me mučiš crni paro, trebao si bar TOP 50 stavit.

Top 3 strip crtača?

1. Ferri
2. Milazzo
3. Magnus

Top 3 strip scenarista?

1. Nolitta
2. Bunker
3. Berardi

Koliko stripova imaš u kolekciji?

Prek sto sigurno. Tu su svi Zagori od Slobodne i Ludensa(oko 700), Alan Ford Superstrip prva izdanja(oko 280),Borgis komplet 151 komad, extra oko stotinjak, Superstrip Johnny Logan, Pobjeda, Komandosi i Maxmagnus(oko 110), Fibrin Ken komplet, Libellus Mister No komplet, Dylan od Slobodne i Ludensa(oko 250)al je on otišao na aukcije. Ima tu i nešto Fibre, omnibusi mrtvaca, oba Hombrea i još ponešto, ugrubo, oko 1800 komada.

Zombi apokalipsa. Možeš sa sobom uzeti 3 stripa. Koja?

Omnibusi Živi mrtvaci, sva tri. Em možeš naći korisnih savjeta kako preživjeti apokalipsu zombija, kako izliječiti ugriz zombija odsijecanjem ruke ili noge, em ti posluže kao hladno oružje. Dovoljno su teški da zombiću spljošte mozak.

Ništa, sve štima. Kao što je thekide naveo, na broj komentara ispod recki i broj recenzenata ne možemo utjecati.

Da li bi nečije tekstove želio češće viđati na sajtu i da li ti fale neki od starih recenzenata?

Fale mi od starih grofica Varga, Boston Jack i puno njih, šteta što više ne pišu recke. Ali ko zna, možda jednog dana... Tekstovi su uglavnom svi odlični, tu je neumorni Dee, Galad, Supermark sa svojim tjednim crticama, ti i još neki koji održavate taj dio sitea na životu. Evo npr. tvoji Watchmeni, nisam ljubitelj superheroja, ali volim pročitati jedan odličan, poučan tekst

Nešto za kraj?

Ne želiš kraj, mada je tu.

Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 18/05/2017 : 13:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
Nick Raider: Sajgon - igor 12 - 4 boda

Dylan Dog: Zapisi u pijesku - bonjovi4ever - 2 boda

Dylan Dog: Utvare - Jocko - 1 bod
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 21/05/2017 : 11:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
BLIC INTERVJU: BJELOLASICA!!!

Bjelolasice iza tebe su 64 recenzije na sajtu. I dalje si aktivan na reckama, ali ne baš i na forumu. Gdje si nestao?
Nazalost previše obveza oko faksa. Završna sam godina pa me diplomski stisnuo i tako. Ali pratim sto se zbiva i u dugoledno vrijeme budem stavio nešto sto sam pisao za faks, a u vezi je stripa

Po tvojim reckama se vidi da čitaš više-manje sve od Bonellija. Koji njihov junak ti je najdraži, a koji najdosadniji i zašto?
Zagor jer je prva ljubav. Najdosadnijeg nemam jer mogu bilo što od Bonellija procitati.

Da li osim Bonellija preferiraš još neku školu stripa?
Francusko-belgijsku. Asterix, Lucky Lucke su isto ljubavi, ali njih više gledam kao knjige nego stripove. Kao da su filmovi Mela Brooksa super parodije. Isto tako od američkih junaka bih ubrojio Jonah Hex, Batman i praktični sve od Alana Moora.

Koja tvoja recka ti je najdraža, a koja najlošija?
Dylan Dog Nepoznati svijet jer sam ga radio s dvoje frendova (pozdrav Katji i Brusi). Na kavi između dva predavanja čista sprdancija. Nathan Never "Vjetrovi rata" jer sam nakon deset stranica vidio Američki građanski rat pretočen u ovaj strip. I da "Nemo" gigant iz NN serijala jer je rađen s ekipom s sajta. Onda Najlošije, a jooooooj to su vjerojatno sve ostale.

Do kada misliš pisati recenzije za sajt?
Dok ga Markos ne ukine

Top 5 epizoda Zagora i Texa?
1. Tajna Fride Lang (moj drugi pročitani Zagor i s tim sam se kliknuo)
2. Tajanstveni samostan
3. Demonska knjiga
4. Hellingen je živ!
5. Čarobnjak Kandrax
Ovo je koji mi sada padaju na pamet da su to ti. Ali za 1 min ću vjerojatno promjeniti mišljenje
2.Strava u Silver Bellu (moj prvi Tex)
1.Karaonova prošlost(stavljam na prvo mjesto)
3.Moriscov povratak
4.Na putu prema utvrdi Apach
5.Kad top zagrmi...

Koliko stripova imaš u kolekciji?
Pa Zagora je preko 500. Sa svime ostalim oko 1000. Ovisi da li Libellus knjige računamo kao tri stripa ili jedan jer onda pfiiiiiiii

Top 3 strip crtača?
Ferri, Civitelli i Della Monica.

Zombi apokalipsa. Možeš sa sobom uzeti 3 stripa. Koja?
Tajna Fride Lang, Watchman i Druźba pravih Gentlemena

Ne, možda bih volio vidjeti više promišljanja u vezi junaka s tim da nije vezano uz neki konkretan strip, ali za to treba nadahnuće.

Pa deki86, grofica Varga fale. A od ostalih Dee, Jerry, PijaniPatak...

Nešto za kraj?
Pa nadam se da ću se uskoro vratiti na sajt.

Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
33112 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 22/05/2017 : 20:11:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
4 boda - Nick Raider: Sajgon by igor 12

2 boda - Magični vjetar: Drvo za vješanje by thekide

1 bod - Mr. No: Povratak Letećih tigrova by igor 12

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7147 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 23/05/2017 : 12:32:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Valjao sam se na Jerryjevo: Ja bih NN serijal opisao kao jednu top model djevojku za kojom svi sline i bulje u nju, ali joj se ne usuđuju prići bliže, jer iziskuje puno truda i novaca da bi je se pratilo na visokoj nozi.

loading...
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/05/2017 : 15:14:03  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
4- Mr. No: Povratak Letećih tigrova by igor 12
2- Komandant Mark: Kuća strave by doom
1- Magični vjetar: Drvo za vješanje by thekide
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 28/05/2017 : 09:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
BLIC INTERVJU: KING WARRIOR!!!

Nešto te slabo čitamo u zadnje vrijeme. Prošle godine samo 5 recki. Kako to?
- Dosta je to, vise nego dovoljno. Imamo nekoliko novih i gladnih recenzenata, koji zele da se dokazu i dobro je da oni jedno vrijeme nastave tamo gdje smo mi stari vukovi stali.

Statistika kaže da je tvojih 98 recki na sajtu. Planiraš nešto posebno za jubilarnu 100-tku?
- Da budem iskren, ne opterecujem se tim brojem. Najgore sto se nekome moze desiti je da se fokusira na jubilarni broj, to bi znacilo da su prethodne recke tek tako "smlacene", samo da bi se doslo do jubilarca. Nemam nista posebno u planu, cak sam razmisljao da stota recka bude jedna sasvim obicna recenzija sa normalnom duzinom, kao na primjer jedan prosjecan Zagorov maxi.

Do kada misliš pisati recenzije za sajt?
- Tu i tamo cu svako malo po nesto napisati. Bez pritiska i termina.

Koju školu stripa preferiraš i zašto?
- Odrastao sam sa americkom skolom stripa, tacnije sa superherojima, pa mi je ta skola stripa i najdraza, rame uz rame sa mangama.

Taniguchi ili Tezuka?
- Taniguchi, naravno. Njegov sam veliki fan vec dugo vremena. Po mom misljenju mozda i najbolji pripovjedac u svijetu stripa.

Marvel ili DC?
- Ja sam DC dijete, od malih nogu.

Zombi apokalipsa. Možeš uzeti sa sobom 3 stripa. Koja su to?
- Demon ludila, Sveti brijeg i Americka odiseja.

Nabroji 3 najdraža strip crtača?
- Ferri ostaje zauvijek moj broj jedan. Pored njega najdrazi su mi Alex Ross i Grzegorz Rosinski.

Ko najbolje crta žensko tijelo?

- Odmah mi na pamet pada Serpieri i Druunina guza. Mada, moram priznati da vise volim cedne i senzibilne zene, pa tako mi se vise dopadaju Gibratove kreacije nego kurve sa golim dupetom.

Da li bi išta mijenjao u vezi recenzija i tekstova na sajtu općenito?
- Ne, nista.

- Volio bih da vidim sto vise raznolikosti, drugim rijecima ne jedne te iste ljude, vec da se novi recenzenti oprobaju sa ovim hobijem. Ne nedostaje mi niko od starih recenzenata jer su vjerovatno svi oni dosli do nekih svojih granica, ili bolje receno zasicenosti, rekli su sto su imali, pretpostavljam da zato vise i ne pisu. Mnogo mi je interesantnije da vidim nove ljude i njihove poglede na odredjene stripove/serijale.

Nešto za kraj?
- Dolazi nam opet lijepo vrijeme, idite napolje, u prirodu, druzite se sa ljudima, zadovoljite svoju zenu/devojku, razmisljajte pozitivno. Provodite sto manje vremena na forumu ili u citanju stripova.

Go to Top of Page

DollarBill
Starting Member

91 Posts

Member since 18/05/2016

Posted - 30/05/2017 : 17:23:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DollarBill a Private Message  Reply with Quote
4 boda-Marvels
2 boda-Drvo za vjesanje
1 bod-Zapisi u pijesku
Go to Top of Page

The Punisher
Starting Member

22 Posts

Member since 30/03/2015

Posted - 31/05/2017 : 21:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Punisher's Homepage  Send The Punisher a Private Message  Reply with Quote
4 boda - Dylan Dog: Zapisi u pesku
2 boda - Magični Vetar: Drvo za vešanje
1 bod - Nick Raider: Sajgon

https://www.freelancer.com/u/Naumovski.html
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 31/05/2017 : 21:57:28  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
4- Drvo za vješanje by the kide

2- Nepobjedivi ratnik by Jerry

1- Marvels by doom

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 01/06/2017 : 08:11:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
STANDOFF!!!

MAGIČNI VJETAR: DRVO ZA VJEŠANJE BY THE KIDE- 19 bodova
DYLAN DOG: ZAPISI U PIJESKU BY BONJOVI4EVER- 19 bodova

Ajmo ponovno. Glasanje ide u drugi krug i produžuje do 07.06. u ponoć!
Ipak je nagrada u igri!
Glasajte za jednog od ova dva favorita!
Znači, jedan forumaš, jedan glas!

Go to Top of Page
Page: of 177 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.78 seconds. Snitz Forums 2000