forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

King Warrior
stripovi.com suradnik

22331 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/11/2017 : 11:34:27  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Meni je draži Zagor ali kad bih stavio na papir prosjek ocjena Zagorovih epizoda bi bio manji nego Texovih, što bi značilo Tex bolji.

Kod Zagora ima preko 20 epizoda kojima se komotno moze dati ocjena 100%, oko stotinjak prica su odlicne. Kod Texa ne postoji nijedna jedina prica kojoj bih dao 100%. NIJEDNA, a procitao sam sve tzv. najbolje. Meni je van pameti uporediti kvalitet ta dva serijala.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22331 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/11/2017 : 11:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako god, uvukli smo previše Texa u ovu temu o budućnosti Zagora.

Tex je trenutno najveci problem zasto Zagor ne moze da napreduje, naravno ukljucujuci cijelu sagu oko glavnih urednika ta dva serijala.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 09/11/2017 : 11:50:12  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ah, Tex je u Italiji ko Juventus. Institucija koju pola Italije mrzi, a pola jih obožava.

Zagor je Maradonin Napoli. Jak, simpatičan, bolji od svih, ali ne daju im da se razviju u jaču instituciju.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4599 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/11/2017 : 12:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
pa i da oće, ne bi se desilo ništa revolucionarno. Ne znam koji je razlog zašto je Tex toliko popularniji u Italiji, ali mislim da nije stvar u crtežu, nego više u nekoj tradiciji.
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2662 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 09/11/2017 : 12:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

I Justin Bieber i onaj Gangnam Style su ikone i obaraju sve rekorde, to ne znaci da prave dobru muziku.
Tex je sund, jeftina zabava za ljude bez maste, ukusa i za fanove jeftinog spageti westerna.

quote:

Da je bio popularniji imao bi i extra ediciju kao i oda-brane price. Takodje bi mu redovna serija bila "redovna". Prodaja diktira ritam.

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22331 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/11/2017 : 12:44:43  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Vlado, podcjenjujes ulogu crteza u cijeloj toj prici. Cijeli haos je nastao zbog crteza, da stvar bude gora kraj se ne vidi.

Sta u stvari Boselli trenutno radi? Tex je iscrpljen serijal, autori vise nisu sposobni da serviraju dobru pricu, Boss pokusava sa dobrim crtacima da zamagli ljudima oci. Koliko dobar crtez moze da ostavi utisak vidjeli smo na Zagorovoj prici "Izgubljeni svijet". Ja, nakon sto sam procitao pricu prije nekoliko godina, bukvalno sam bio van sebe. Svrstao sam epizodu u top 10 Zagorovih avantura. Poslije, nakon sto sam se malo pribrao, pokusao sam da shvatim sta je to toliko dobro tu bilo. U sustini, dobili smo jos verziju Americke odiseje, nista manje ni vise. Crtez mi je ocigledno totalno zamaglio oci.

To upravo pokusava Boselli, da skrene paznju sa milion puta prozvakanih jednih te istih prica, angazuje najbolje crtace i vecina ljudi su zadovoljni. Zato mu je malo onih nekoliko dobrih crtaca sto ima, on zeli jos vise, hoce da kada ljudi otvore strip da ostanu bez rijeci, vec nakon prve vinjete, a to nema mnogo zajednickog sa dobrim scenarijem.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7850 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 09/11/2017 : 12:45:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlladimir
Julia i Dragonero, dva zanrovski razlicita serijala, u svakom smislu napreduju, a da ne govorim kakve bruka crtache imaju, a nisu deo ni Tex ni Zagor staffa.

Ne kužim u kom pogledu Julia napreduje. Za crtače se ne more reći da su vrh a vjerojatno su i scenariji običan procedural, svaki broj drugi ubojica.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22331 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/11/2017 : 13:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ne vrijedi dovoditi nove crtace, pogotovo ako su dobri. Kao sto rece Kontrast, budno Saurnovo oko nikada ne trepce, cim dodje neko kvalitetan uzece ga Boselli. Nema sanse da se dobar crtac u Zagorovoj ekipi moze zadrzati. Da je Boss barem spreman na kompromis pa da zauzvrat pozajmi tu i tamo nekog crtaca da odrade dvijue sveske, ali jok.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4404 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 09/11/2017 : 13:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vlado, podcjenjujes ulogu crteza u cijeloj toj prici. Cijeli haos je nastao zbog crteza, da stvar bude gora kraj se ne vidi.

Crtež je posljedica a ne uzrok! Glavni uzroci su infantilni urednik i scenariji bez svježine i muda. Uostalom, za vrijeme Toninellija je isto bila kriza pa nije se nitko žalio na Ferrija, Donatellija, Torricellija, Pepea. Eventualno možda na Gambu.

quote:
Zagorov univerzum je toliko sirok i dugacak, da je umobolno ista vise dodavati. Znaci, ili totalno zreliji pristup temama, ili vratiti zagora u klasicni milje darkvuda ili ugasiti serija.

Evo to je to

Bok, kako si.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/11/2017 : 14:01:46  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Da, stvarno, još malo pa će počet kolati priče da je Boselli jači od Čak Norisa.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/11/2017 : 14:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ako Sauronovo oko nikad ne trepce, sta je sa crtachima na Dylanu, Natanu, Dragoneru, domacim crtacima koji su radili na Adam Wildu? tu ima boljih i od rubinija i od gionistasa (il kako se vec zove), pa ne vidim da se boss nesto lomi u tom pravcu.

To sam i ja nekoliko puta spominjao, evo recimo sada u Zagorovom staffu ima dva slobodna mjesta, Ferri je otišao na Vječne pašnjake, a Prisco je preselio na Teksa i ko sad Burattiniju brani da angažira npr. Stevana Subića koji je rasturao na AWildu ili jednog Antonia Lucchija. Koliko ja znam ni jedan ni drugi nemaju stalni angažman na nekom serijalu.
Znači to je već neka "viša matematika", lakše je čekati da ti netko uvali Di Vittove ili Sediolija umjesto da se sam pobrineš za svoju ekipu.

Edited by - solar on 09/11/2017 14:17:27
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 09/11/2017 : 15:02:18  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Istina, Bure bi mogao malo više da se angažuje i da malo rovi po crtačima koji nemaju stalni posao.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14742 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 09/11/2017 : 15:22:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Zagora na stare slavi može izvuči jedno ovaj dvojac i nitko više:

Stefano Andreucci & Mauro Boselli

Da malo potkrijepim:

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-50-52-morska-strava/127/

Sve ostalo je čisto životarenje,mislim da bi čak Burattini nešto i napravio ( siguran sam da u njegovoj glavi ima potencijala ) da nije ogromnog sidra " starih fanova " koji ga povlače na dno.
Osobno ništa protiv Burattinija,solidan je,međutim stvarno je pretjerao s tim povratcima.
S jednim pravim završetkom hellingena možda bi mogao pokrenuti neke stvari,no kako sada stvari stoje jedino Boselli može završiti hellingena.
Što vidi u tom texu toliko
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17038 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/11/2017 : 18:35:32  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Pa recimo povratak Kandraxa koji je radio Boselli je baš dobra papazjanija, mogu misliti što bi od Hellingena napravio.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22331 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/11/2017 : 19:16:14  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako Sauronovo oko nikad ne trepce, sta je sa crtachima na Dylanu, Natanu, Dragoneru, domacim crtacima koji su radili na Adam Wildu? tu ima boljih i od rubinija i od gionistasa (il kako se vec zove), pa ne vidim da se boss nesto lomi u tom pravcu.

Ko kaze da se nije posluzivao i kod drugih? Pogotovo kod Dylana, uzeo je fan favorite Brindisija i Roija. Stvar je u tome da je prije Dylanovo urednistvo bilo slabo, pa je mogao i kod njih da radi sta i kako hoce. To vise nece moci! Recchioni je tip koji ne daje nikome pardona, necese on vise kod Dylana posluzivati kako mu je ceif, dobice odredjene ljude samo ako mu ovaj dopusti. Budi siguran u to.

Sto se tice Dragonera, ne znam ko je tu glavni, mislim da je Enoch, ali ko god da je, opasan je! Pazi nesto, Dragonero je sada najvjerovatnije ispod 30.000, umjesto da serijal raskomadaju, oni prave nove spin-off serijale, imaju samo najbolje crtace, itd...Jebote, ponasaju se kao da se serijal prodaje u 230.000. primjeraka, a ne ni 30.000. Pravi urednik i to je to, nema ne moze, sve moze!

Sto se tice Nathana, koliko znam on prolazi kao i Zagor, drugi rade sa njim sta hoce. Ne znam ko je glavni urednik, ali je neki Buretov blizanac, pretpostavljam. Citao sam da se sa drugih serijala posluzuju kod Nathana kako im volja, uzimaju najbolje autore. Jerry, Guido ili neki drugi nathanovac moze sigurno da ti kaze vise o tome. Pazi nesto, tu govorimo o jednom sci-fi serijalu sa ogromnim potencijalom, nije to tek jos jedan western serijal na izdisaju.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/11/2017 : 19:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Western je puno zanimljiviji žanr od nekakvog sci-fija, pa valjda ljudi u Italiji znaju što kupuju.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22331 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/11/2017 : 19:29:24  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

To sam i ja nekoliko puta spominjao, evo recimo sada u Zagorovom staffu ima dva slobodna mjesta, Ferri je otišao na Vječne pašnjake, a Prisco je preselio na Teksa i ko sad Burattiniju brani da angažira npr. Stevana Subića koji je rasturao na AWildu ili jednog Antonia Lucchija. Koliko ja znam ni jedan ni drugi nemaju stalni angažman na nekom serijalu.
Znači to je već neka "viša matematika", lakše je čekati da ti netko uvali Di Vittove ili Sediolija umjesto da se sam pobrineš za svoju ekipu.

Kao sto sam rekao, ne vrijedi. Nakon 2-3 epizode, ako se pokazu kako treba, uzece ih Boselli. Imali smo takvih crtaca u vise navrata, sve sto vrijedi uzme on. Pitanje je vremena kada ce i Bisija pokupiti, to ce i uraditi sa svakim drugim kvalitetnim crtacem. To je zacarani krug sve dok je onaj mlakonja nas urednik i dok Texa vodi halapljivi Boselli.

I jos jednom, nije on svemoguc, ali udara gdje moze. Zagor mu je lak plijen. Treba nama jedan Recchioni i mnogo problema ce biti rijeseno. Dzaba da neko sada napise pricu ala Demon ludila ako ce je nacrtati Sedioli ili Cassarovi. Iako zvuci kao da Bosellija okrivljujem za nadolazecu propast, u sustini ne radim to, jedini pravi krivac je Mr.Flashback!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/11/2017 : 19:30:59  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Pravi urednik i to je to, nema ne moze, sve moze!

Da, to je taj prijeko potrebni balkanski mentalitet.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/11/2017 : 19:34:16  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Prva tabla nove Banetove priče je okačena na službeni Zagor facebook.

https://www.facebook.com/ZagorSergioBonelliEditore/photos/a.1119234088101774.1073741828.1118155098209673/2036153439743163/?type=3
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/11/2017 : 19:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kao sto sam rekao, ne vrijedi. Nakon 2-3 epizode, ako se pokazu kako treba, uzece ih Boselli. Imali smo takvih crtaca u vise navrata, sve sto vrijedi uzme on. Pitanje je vremena kada ce i Bisija pokupiti, to ce i uraditi sa svakim drugim kvalitetnim crtacem.

Ja ti kažem da danas postoji toliko dobrih crtača da čak i nije problem kad bi se ostvario taj najcrnji scenarij. Neka jedan Subić ili Lucci nacrtaju 3-4 epizode pa kad pređu na neki drugi serijal opet Burattini može naći nekog drugog kvalitetnog čovjeka.
Problem je što većina novih koji dolaze raditi na serijalu su ispod svake razine, npr. Burattini je mogao bez problema angažirati pola staffa Adama Wilda pa makar i za samo jednu priču, tako bi opet imali 20 vrhunski nacrtanih epizoda.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22331 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/11/2017 : 19:55:21  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ali, solare, druze, ne zaboravi Sergiove rijeci koje je ostavio svom timu u nasljedstvo: SBE je familija i niko nece dobiti otkaz! To su ljudi koji su uskocili u SBE da odrade posao, a sta je sa Di Vittovima, Cassarovima, Mangijem, Jajoglavim, Chiarollom? Od cega oni da zive? Moraju zaraditi za hljeb, ipak je SBE familija, a s obzirom da ih niko nece onda ce morati i dalje marljivo da rade za najhumanitarniji serijal u SBE - Zagora! Naravno ta humanost vrijedi samo za Zagora, ostali grabe i tjeraju kako im volja.
Sta cemo sa jadnim Piccatom, postao je los za Dylana, gdje sa njim? Naravno u kantu za smece - Zagora, jer niko nece dobiti otkaz!

Ja SBE i zamisljam kao jednu familiju u kojoj je Burattini najslabiji od brace. Ostali mu lupaju klempe kako stignu i on nosi samo potrosenu odjecu od druge brace. Ako se kupi njemu nesto sto je dobro, brat mu to uzme, dok njemu ostaju samo dronjci. Steta, jer upravo taj najmanji brat najvise obecava, stvarno steta jer je pickica i ne moze da se izbori za svoje dobro.
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6912 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 09/11/2017 : 20:01:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Šta naslovničar Piccinelli crta u SBE? Jel se meni čini ili je to teška lijenčina?

loading...
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/11/2017 : 20:02:10  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali, solare, druze, ne zaboravi Sergiove rijeci koje je ostavio svom timu u nasljedstvo: SBE je familija i niko nece dobiti otkaz! To su ljudi koji su uskocili u SBE da odrade posao, a sta je sa Di Vittovima, Cassarovima, Mangijem, Jajoglavim, Chiarollom? Od cega oni da zive? Moraju zaraditi za hljeb, ipak je SBE familija, a s obzirom da ih niko nece onda ce morati i dalje marljivo da rade za najhumanitarniji serijal u SBE - Zagora! Naravno ta humanost vrijedi samo za Zagora, ostali grabe i tjeraju kako im volja.
Sta cemo sa jadnim Piccatom, postao je los za Dylana, gdje sa njim? Naravno u kantu za smece - Zagora, jer niko nece dobiti otkaz!

Ja SBE i zamisljam kao jednu familiju u kojoj je Burattini najslabiji od brace. Ostali mu lupaju klempe kako stignu i on nosi samo potrosenu odjecu od druge brace. Ako se kupi njemu nesto sto je dobro, brat mu to uzme, dok njemu ostaju samo dronjci. Steta, jer upravo taj najmanji brat najvise obecava, stvarno steta jer je pickica i ne moze da se izbori za svoje dobro.

Sve to stoji, ali kao što sam napisao u prethodnim postovima, trenutačno postoje dva nova slobodna mjesta nevazana za ove uhljeb-starosjedioce tipa Cassaro i Di Vitto, pa zašto onda u ta dva mjesta ne staviti odlične crtače kojih zaista ne fali.

Edited by - solar on 09/11/2017 20:03:18
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/11/2017 : 20:02:46  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Šta naslovničar Piccinelli crta u SBE? Jel se meni čini ili je to teška lijenčina?

Pa crta Teksa, sad mu je izašla dvodjelna priča u redovnoj seriji.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/11/2017 : 20:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

King, nisi razumeo solara.

Ostavis da kasarove, sediolija, vernija, di vittove... nek rade. Produktivnost ne manjka, kvalitet shit, ali se naviklo. I nek ide i po 5-6 njihovih epizoda godisnje, i onda iskoci Laci, Rotundo na svakih tih 5-6 lose nacrtanih epizoda....

Ako pogledas teksa, fusco, civitelli, font... odradjuju gro posla za regularnu seriju, a onda ulete frisenda, piccinelli, itd... i onda to deluje sarenoliko, kao, u vidi ovo, odma ti ta drugacija nota crteza upadne u oko.osetis svezinu.

A kod Zagora sad toga nema... a da ima, znas koliko se ne bi opterecivao ni sediolijem niti vernijem... jer bi znao da ce u nekom momentu uvek da iskoci neki zanimljiv crtac, pa makar uradio i samo jednu epizodu.

U tom smislu, boss moze samo da ga fumarishe buretu.

Upravo to.
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.87 seconds. Snitz Forums 2000