Pročitao Napad titana #1. Zanimljivije od One Piecea, zasad. Titani su prilično nakaradno nacrtani, posebno u trenucima kad jedu ljude. Radnja dinamična i ni u jednom trenutku dosadna, vidjet ćemo kakva je dvojka...
Uf, kako mi je dobro sjela dvica i trica "Napada titana", odavno nisam pročitao neke stripove s ovakvim zanimanjem. Radnja odlična, dinamična, nepredvidiva jedva čekaš okrenuti stranicu. Najviše me dojmilo kako se vremenski period od samo desetak sekundi u ključnim trenucima borbi razvuče po nekoliko stranica, ta vrsta naracije ti sve učini još zanimljivijim, ma odlično!
Pročitao Gyo i odličan je. Ima tu nelogičnosti i banalnosti, ali je uvrnuto na poseban način i nekako su sveukupna atmosfera i odnos među likovima originalan i jezivo čudni. Crtež je vrhunski, detaljan, fluidan. Dodaci na kraju druge sveske su brutalni, japanski horor je nerijetko poseban i dubok. DW izdanje vrhunsko, tehnički odlično, cijena super.
Hoće li DW objavljivati Tomie, to se isto čini zanimljivo, a moglo bi se pokriti sa 2-3 sveske. Ne da mi se skenove čitati.
Meni se baš dopao. Počinje odlično, atmosferično i napeto. Ubrzo kako se stvari otkrivaju priča malo postane banalana, neke elemente možeš sam zaključiti prije samih likova. Kasnije, kad počinju objašnjenja, stvar ode na rub.... nečega. Ali s vremenom, navikneš se na bizarnosti, grafiku, naraciju... i uživaš u stripu. Crtež mi se dopao u prikazu zaraze i tog "spoja". Dovoljno uvrnuto.
Ne bih da kvarim hajp i dobre recenzije za "Gjo" ali... toliko je nelogičnosti - Kako je tehnika iz Drugog svjetskog rata opstala u ispravnom stanju na dnu mora tako dugo? - Ko ih je spojio na ribe (same se ribe zakačile?)? - Zašto su ribe odlučile da napadnu baš sada? - Šta im je cilj - zašto napadati zemlju, zašto invaziju nisu ograničili na vodu, zašto ciljati ljude i kopno? - Ako su domaćini mrtvi i raspadaju se, ko upravlja nogama pomoću gasova? - Kako ova zastarjela tehnologija zna raditi sofisticirane stvari kao što je skrivanje iza/izbjegavanje prepreka, ciljani dolazak na kopno?
da ne bude zabune, bez obzira na sve, uživao sam i uživam u Itovim mangama
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Još jedan Itov bizarni horor,ovog puta počinje sa morskim stvorenjima koja izlaze na obalu,hodajući na nogama i šireći nesnosni smrad,a pratimo mladi par Tadašija i Kaori koji će se naći u tom vrtlogu čudovišnih događanja. Prilično atmosferičan i neobičan,kako to samo Japanci mogu da naprave,horor,koji se čita jako brzo,pa ako vam je Uzumaki legao,nema ni ovde greške. Prvi tankabon mi je bolji,i nije mi se baš svidelo u kom je to pravcu otišlo.Mada,meni ni Uzumaki nije ostavio neki jači utisak. 3/5
edit:imaju i dve bonus pričice;prva mi je bzvz,a druga,sa pukotinama u obliku ljudskih tela nešto najbolje što sam pročitao od ovog autora.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!