Drustvo, da li bi mi neko znao reci na kojoj stranici Groucho "Horrorpoppina" (Superbook 28, Specijal 7) Groucho u originalu kaze "Siamo qua per un qui pro quo"?
Barbatova se metatekstualno bavila problemom serijala mnogo bolje i mnogo pre Dubokog svemira u Preko praga. Ta epizoda je vrhunska, za razliku od Rekijonijeve koja je jedva solidna.
Mostrip je vrhunski strip dogadjaj! Svaka cast momcima na organizaciji, kapa do poda i samo naprijed! Na moju zalost ovaj put nije bio niko iz DD staffa kao gost, tako da sto se crteza tice, evo nesto potpuno drugacije: kako izgleda kada Walter Venturi i Slobodan Markovic (aka Bane Kerac), koji su u Bonelliju najpoznatiji po Zagoru, crtaju Dylana. :D Venturi cak rece da mu je ovo prvi Dog u zivotu.
Ludens je počeo tamo gdje je Slobodna Dalmacija stala.
SD extra je izdala prvih 12 epizoda i onda je Ludens preuzeo od broja 13, u procesu zamijenivši brojeve: 27 sa 192, 30 sa 193, 39 sa 172 i 48 sa 174. Onda extra ide do broja 88 pa preskače do 208 i izdaje se ono što je VČ već pokrio.
Redovni počinje brojem 62 ili original 139 (SD je izdala od 66 do 138, nastavljajući tamo gdje je Dnevnik stao). Pritom preskaču 4 broja koji su izdati u extri, izdaju od 139 do 207 i onda prave preskok do 300 i nastavljaju redovnu koju danas imamo.
Prvi dio stripa do kada se radnja odvija u ludnici je jako dobar,posebno su me se dojmile scene gdje je doktor Phibes htio napraviti lobotomiju nad Dylanom.Još više me se dojmila scena dijaloga između smrti i Dylana,po meni to je najbolji dio ovog stripa.Drugi dio stripa je dosta pao kvalitetom,vode se bespotrebni razgovori,Dylan s nekim ljudima šetka po pustom Londonu,završava s dijalogom između Jacka i Dylana u nekoj dimenziji i Dylan se budi...na kraju kraj ubrzan ali zadovoljavajući.Još mi se svidjela fora Groucha.Šteta, da se nastavila radnja prvog djela stripa bio bi fantastičan,ovako strip se završava točno s dijalogom spomenutim između Dylana i smrti. Priča: 7 Scenarij: 7 Crtež: 9 Naslovnica: 8
Uf kakav kupus malo sam shvatio.Nema veze,ionako DD jedan strip-jedna epizoda.
Evo ti jedan life hack: na s.com portalu fino odeš na naslovnice originalnog talijanskog izdanja i usporedno samo gledaš u kojim su domaćim izdanjima te epizode objavljene. Tako čitaš kronološki bez problema. Ili nabavi Libellus pa polako prati njih.
Uf kakav kupus malo sam shvatio.Nema veze,ionako DD jedan strip-jedna epizoda.
Evo ti jedan life hack: na s.com portalu fino odeš na naslovnice originalnog talijanskog izdanja i usporedno samo gledaš u kojim su domaćim izdanjima te epizode objavljene. Tako čitaš kronološki bez problema. Ili nabavi Libellus pa polako prati njih.
Ocjena Gavrana (DD LU 138) Inače skoro nikada ne komentiram prijevod jer ne mislim da je toliko loš kod mnogih izdanja kao što drugi misle ali ovo moram komentirati:Ocjena Gavrana?! Ma dajte ljudi. Pa već bi i Gavranova ocjena bilo bolje ali definitivno je Gavranov sud najbolji izbor. E sad ako je to palo na pamet nama laicima kako onda nije nekome tko je profi? Svašta. Ovo je u rangu Noćne more na moru (za koju mi se čini da je moguće da je prevoditeljica mislila da je baš fora ili tako nešto i da ju je začudilo zašto je to svima taj naslov loš). Strip je odličan ali je u više - manje kopija SAW serijala (čiji sam veliki ljubitelj) i to mi je snizilo ocjenu jer kao da gledam film. Ok je donekle uzeti ideju ili spojiti više ideja u jednu ali ovo je fakat čisto kopiranje. Inače, kraj je odličan. Scenarij: da nije kopija bilo bi 8/10, ovako 6/10 Crtež:6/10
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
Malko citam dylana u zadnje vrijeme. Kad sam poceo citati ocjenu gavrana sjetio sam se zasto sam ga prestao citati tamo prije petnaestak godina. Vidim da retardirani Chiaverotti ima dostojne nasljednike.