forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zlatna serija - Veseli četvrtak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 345

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14527 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 06/02/2018 : 18:53:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Meni se jako sviđa ova ideja što će u ovoj ediciji biti mix različitih junaka. Nego, neće valjda biti ono na kraju "nastavlja se.."?

Razmišljao sam, zamisli sad sljedeći broj 2 ide Dylan Dog i na kraju se nastavlja, a broj 3 bude potpuno neki drugi junak, pa treba čekati nekoliko brojeva dok se opet ne pojavi Dylan Dog da pročitamo završetak priče..

Ako ste me skužili, Dylana sam uzeo samo kao nekakav primjer.

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/02/2018 : 19:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Zivo me interesuje sta ce izdavati od Dilana u Zlatnoj seriji kada je vec cela njegova produkcija obuhvacena: u Superbuku se izdaju maxiji, giganti i almanasi i druge kratke price, u Obojenom programu se izdaje kolorfest, a u Planeti mrtvih epizode iz specijala koje imaju veze s planetom mrtvih.
Sta jos ima da se izda od Dilana?

Ima magazini.
Inace Ludens uredno izdaje, zasebno i kronoloski, redovne, Gigante, Maxije, Specijale i Almanahe straha...Libellus izdaje redovne trobrojce i kolor fest, i objavio je dvije price Dylanovog susreta s Martinom Mystereom. A Fibra je izbacila kratku pricu Dylana i Ken Parkera. Inace u Italiji su ti specijali postali Planeta mrtvih,(sad zapoceti u Ludensu). Sve cakumpakum, kronoloski, mogao bi se samo pozaliti na ritam izlaska. Volio bi brze. Imam ja Dylana i od Dnevnika, Slobodne Dalmacije, Abatona, System comicsa i cjeli VC...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 06/02/2018 : 19:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

Meni se jako sviđa ova ideja što će u ovoj ediciji biti mix različitih junaka. Nego, neće valjda biti ono na kraju "nastavlja se.."?

Razmišljao sam, zamisli sad sljedeći broj 2 ide Dylan Dog i na kraju se nastavlja, a broj 3 bude potpuno neki drugi junak, pa treba čekati nekoliko brojeva dok se opet ne pojavi Dylan Dog da pročitamo završetak priče..

ne kapiram!
zašto Dilan,a ne recimo kapetan Miki ili Mister No?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/02/2018 : 19:25:51  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prije je to odlično funkcionisalo, najviše zbog toga jer je ZS imala sedmični ritam. Sa mjesečnim je to malo teže.

Mogli bi na primjer da objave i maxije u novoj ZS.
Jedan Zagorov maxi se većinom sastoji od tri normalne sveskice, ako uzmemo u obzir broj stranica.
Mogli bi da to objave u tri sveske, jedna originalna naslovnica i dvije od Kerca, koje bi on nacrtao samo za ovo izdanje. U suštini maxi bi mogao ići i u dvije sveske.

Što se tiče dodatka, tu bih najviše volio kratke humoristične stripove, samo ne neke tamo nečitljive western stvari, kao što je to nekada slučaj bio.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12238 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/02/2018 : 19:26:06  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:
Originally posted by going going

Zivo me interesuje sta ce izdavati od Dilana u Zlatnoj seriji kada je vec cela njegova produkcija obuhvacena: u Superbuku se izdaju maxiji, giganti i almanasi i druge kratke price, u Obojenom programu se izdaje kolorfest, a u Planeti mrtvih epizode iz specijala koje imaju veze s planetom mrtvih.
Sta jos ima da se izda od Dilana?

Ima magazini.

Pa bice valjda ti magazini(kao naslednici almanaha) objavljeni u sklopu Superbuka jednoga dana?
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2980 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 06/02/2018 : 19:31:53  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
Da ali ko zna.kada
Jos ni u italiji nisu objavljeni u sb.

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/02/2018 : 19:36:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
E to ti ne znam. Iako imam i sve VC Superbookove,(zbog Villinih naslovnica), nisam pobornik trpanja svih edicija. Kamoli junaka. Puno je ljepse, kad je to izdano odvojeno i kronoliski, recemo, kao u originalu u Italiji.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27623 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/02/2018 : 20:35:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
je,je:)
Superbook ideja kod DD je nešto najpametnije što su talijani izmislili.
Trebalo je tako i sa drugim serijalima.
A hoće li ova nova ZS kad već stavlja zamjenske naslovnice nastaviti(dugu)tradiciju prekopiranja originalnih naslovnica ili barem skraćivanju epizoda?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14527 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 06/02/2018 : 20:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto
ne kapiram!

Sad ja tebe ne kužim mislio sam, kako se sad već zna da će u ovoj ediciji ići više junaka i da će ritam biti (pretpostavlja se) jednom mjesečno, da bi možda bilo dobro da su kompletne priče po stripu. Jer ako se miksa malo jedan junak, malo drugi, a bude to "nastavlja se..", trebat će par mjeseci proći dok dobijemo nastavak. Ili ako je duža priča, neka onda taj isti junak ide i u sljedećem broju da dobijemo završetak priče.

quote:
Originally posted by King Warrior
Prije je to odlično funkcionisalo, najviše zbog toga jer je ZS imala sedmični ritam. Sa mjesečnim je to malo teže.

Mogli bi na primjer da objave i maxije u novoj ZS.
Jedan Zagorov maxi se većinom sastoji od tri normalne sveskice, ako uzmemo u obzir broj stranica.
Mogli bi da to objave u tri sveske, jedna originalna naslovnica i dvije od Kerca, koje bi on nacrtao samo za ovo izdanje. U suštini maxi bi mogao ići i u dvije sveske.

Što se tiče dodatka, tu bih najviše volio kratke humoristične stripove, samo ne neke tamo nečitljive western stvari, kao što je to nekada slučaj bio.

Da da, prije je taj tjedni ritam bio super i onda to nije bio problem

Može i to sa Maxijom, ali kako sam spomenuo, neka onda (ako je Maxi od Zagora primjerice) povežu ta 2-3 broja zaredom da bude cjelina, pa onda sljedeći broj novi junak.

Ja sam zvao SNK i rezervirao oba primjerka, pa sad što bog da. Nikada ništa ne duplam, ali ovo sam namjerno ovako napravio jer se ne nadam puno da ću uspjet doći do tog primjerka sa ŽT-om. Opet, znam da bi mi bilo žao da ne uzmem i ovu "moderniju" verziju.

Veseli me kako sam pričao što će ići više junaka, recimo ja Dylana nisam nikad prije čitao i ne skupljam ga, ali me veseli što ću ga čitati, pa možda na ovaj način otkriti i neke dr. junake. Zato mislim da je to sjajno

Jedino mi se ne sviđaju te priče oko manjeg tiraža, ali sa ostalim sam zadovoljan.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 06/02/2018 : 20:40:46  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
ne kapiram!

Sad ja tebe ne kužim mislio sam, kako se sad već zna da će u ovoj ediciji ići više junaka i da će ritam biti (pretpostavlja se) jednom mjesečno, da bi možda bilo dobro da su kompletne priče po stripu. Jer ako se miksa malo jedan junak, malo drugi, a bude to "nastavlja se..", trebat će par mjeseci proći dok dobijemo nastavak. Ili ako je duža priča, neka onda taj isti junak ide i u sljedećem broju da dobijemo završetak priče.

ma zezam se čoveče

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14527 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 06/02/2018 : 20:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
ma zezam se čoveče

Onda ok, i mislio sam da je nešto tako

Ima ona pjesma "kad će taj petak", ali kad će taj četvrtak više

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19501 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 06/02/2018 : 20:57:12  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Ako citatelji podrze tu ediciju nije vrag da nebi mogla dvotjedno...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17117 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 06/02/2018 : 21:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
A možda bude išla svakih 12 sati :)
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14527 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 06/02/2018 : 21:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Nije lose ni mjesecno ritam, samo da dodjemo do ŽT-e

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/02/2018 : 21:49:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

A možda bude išla svakih 12 sati :)

he, he...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

955 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 06/02/2018 : 22:30:06  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
2100 komada je izašlo u ZS i LMS. Nostalgičari-lijepo si uzmete u ruke koji god hoćete od tih primjeraka,pa dok tako prevrćete po njima lakše ćete dočekati da dođe na police ova nova serija...
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5234 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 07/02/2018 : 00:55:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
Ako ovo nije neka šala,
kupovat ću sve ono što će doći u SNK
Perfektan RETRO, povratak u mlađe dane, preodgoj sina

Papir će biti bolji od ZS/LMS, uvez bolji, nadam se i OK prijevod..
Već sada su fora ova izvitoperena slova "Ranč slobode" - sve jako jako podsjeća na srednju školu i žute naslovnice iz izloga kod ljute tete na kiosku

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1672 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 07/02/2018 : 01:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by djukak

Evo čitam komentare na ovom linku sa B92 i ima likova koji kažu da je preskupo ovo izdanje, kao kupovali bi daje 50 - 120 dinara.
Kakvi likovi, bože sačuvaj
pa najbolje bi bilo da im se stripovi dele besplatno....

Pre 2-3 nedelje me je čovek ('71. godište) iz mog sela pitao da li imam nešto od stripova da mu dam na čitanje ili da mu prodam.
On ih je kupovao i čitao do pre 30-ak godina, a sad mu dunulo ponovo da ih čita (i sakuplja), ali samo ZS i LMS.
Poklonio sam mu desetak brojeva koje sam odabrao za srećan novi početak, mahom Teksa i Malog Rendžera (nisu duplikati u pitanju)
i napomenuo mu da ima i sad Teksa i Zagora na kioscima.
Kaže primetio je, ali nije spreman da plati više od 100 dinara za strip.
Nada se da može da nabavi negde ove stare za 50-100 dinara, makar bili i slabije očuvani (bitno da ne budu bez korica).

Možda u Hrvatskoj (i u Bosni i Hercegovini?) ova suma jeste smešna,
ali u Srbiji, gde su prosečni prihodi 200-300 evra mesečno, ljudima (onima koji imaju ženu i decu) je mnogo da daju i taj 1 evro za strip.
Naravno, govorim o potencijalnoj strip publici, većina stripofila i kolekcionara je ipak malo bolje situirana,
na sreću strip izdavača.

Ali, ranije su većinu konzumenata proizvoda jugoslovenske (Dnevnikove) strip industrije činili upravo ti, neobavezni kupci,
koji nisu obraćali pažnju na to da li je strip presavijen na ćošku, kakva je štampa, kakav je papir i slično.
Baš smo se prisećali i komentarisali s tim čovekom, stripovi nikad nisu bili posebno jeftini, u odnosu na neke druge časopise,
samo što je platežna moć bila veća u ono vreme. Znam da su i meni moji, kad odemo u grad, kupovali uvek samo po jedan,
eventualno dva komada, kupiti nekoliko odjednom bi bio pojam, iako su trafike bile pune stripova.
Barem je tako bilo u mom slučaju, pošto sam zavisio od roditeljskih donacija,
da je cena stvarno bila toliko mizerna, verovatno bi mi tada kupovali po više brojeva.

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27623 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/02/2018 : 01:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote

I meni su roditelji kad smo išli u grad kupovali samo 1 strip(i čevape:))

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17906 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 07/02/2018 : 07:11:10  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

koji si ti lozac nemoguceg

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2980 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 07/02/2018 : 08:04:39  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jozzinelli

Možda u Hrvatskoj (i u Bosni i Hercegovini?) ova suma jeste smešna,
ali u Srbiji, gde su prosečni prihodi 200-300 evra mesečno, ljudima (onima koji imaju ženu i decu) je mnogo da daju i taj 1 evro za strip.
Naravno, govorim o potencijalnoj strip publici, većina stripofila i kolekcionara je ipak malo bolje situirana,
na sreću strip izdavača.

U BiH prosečna plata je oko 440 Evra.
Ali realno, nije moguće u današnje vreme objaviti strip za 1 Evro.
Možda da su tiraži veći, da je kvalitet ločiji i šta znam.
Imam utisak da, ako bi sada neki izdavač objavio Zagora sa kvalitetom i papirom naslovnice kao u staroj ZS, da bi ga razapeli.
Jednostavno to nije moguće.
Mislim da cena između 2 i 3 Evra po boneli stripu na kiosku uopšte nije velika.

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9563 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 07/02/2018 : 08:27:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Žao mi ljudi iz Veselog četvrtka. U najboljoj vjeri htjeli su napraviti posvetu legendarnoj zlatnoj seriji ali i da to bude moderna edicija koja će pratiti njihove druge stripove. Hvalevrijedan potez i lijep namig vjernim dosadašnjim čitateljima ali su premjestili ŽUTU TRAKU. Što je izgleda, kad ljudi napokon shvate da je ona i na prvoj naslovnici, ravno svetogrđu i veleizdaji. Većina komentara, pogotovo na fb su jadni. I pritom ne mislim na one dijelove koji se odnose na osobne preferencije jer na to ljudi imaju apsolutno pravo već onaj drugi dio koji gotovo u svakom komentaru neupitno slijedi. A to je baratanje sa fiktivnim pučanstvo koji bi kupio maltene čitav tiraž (ča čitav, nadoštampavali bi ga!!) samo kad bi ih zlice iz veselog četvtka poslušali. Oni poznaju ljudi i ti ljudi znaju ljude koji bi kupovali ali jer su ubernostalgični ali sada definitivno neće jer oni to tako ne zamišljaju.

Moje mišljenje je da takvi ljudi ne postoje.
Ako i postoje a znači da sada ne kupuju ne postoji garancija da bi i kasnije kupovali.
Jer slučajni čitatelj kojih je nekad izgleda bilo danas ih nema nigjde. Nigdje, osim u Japanu.
Kako ne mislim da ljudi koji znaju ljude lažu najvjerojatnije mi izgleda da ljudi znaju isti krug ljudi od nekih 20 koji kad ljudi koji čitaju stripove to spomenu ovi kažu da bi to kupovali kad bi bila to kao nekad zlatna serija.

20 ljudi. u vrh glave.

Žao mi ljudi iz VČa.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 07/02/2018 : 08:36:52  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Danas ćemo vidjeti prve slike iznutra kad prvi kupci dobiju svoje primjerke!😍

A ovo sto je Deers napisao... nekad (često) nije lako biti izdavač.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 08:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

I meni su roditelji kad smo išli u grad kupovali samo 1 strip(i čevape:))

Dobro pamtim, da su nas matere slale u spizu,(bilo je puno manje vozila po cestama i bili smo non stop po ulici), i uvik bi ostalo sice za ZS i LMS. Uvik. Znaci posli svake obavljene spize po primjerak stripa. Svi mi, copor dice. A pazili smo ih i vec tad uspostavili pravila kako ih cuvat i sta se nesmi. Minjali smo se i igrali razne ugre u romane,( sa slijama, topavanje, do zida, na franje, na karte...). ZS i LMS su bili svugdi, na trafikama u skolskin borsama po kucama, svugdi...kakva vrimena, ej...sve puno romana...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 09:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Danas ćemo vidjeti prve slike iznutra kad prvi kupci dobiju svoje primjerke!😍

A ovo sto je Deers napisao... nekad (često) nije lako biti izdavač.

Jedva cekamo! Ko ce prvi? Ajde kolege iz Srbije...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 345 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.52 seconds. Snitz Forums 2000