forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zlatna serija - Veseli četvrtak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 345

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 07/02/2018 : 09:30:36  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jozzinelli

[quote]Originally posted by djukak

Baš smo se prisećali i komentarisali s tim čovekom, stripovi nikad nisu bili posebno jeftini, u odnosu na neke druge časopise,
samo što je platežna moć bila veća u ono vreme. Znam da su i meni moji, kad odemo u grad, kupovali uvek samo po jedan,
eventualno dva komada, kupiti nekoliko odjednom bi bio pojam, iako su trafike bile pune stripova.
Barem je tako bilo u mom slučaju, pošto sam zavisio od roditeljskih donacija,
da je cena stvarno bila toliko mizerna, verovatno bi mi tada kupovali po više brojeva.

Potpis.
Glupost o jeftinin stripovima u Jugoslaviji je previše puta ponovljena pa se počela doživljavat ka istina. Stripovi su koštali otprilike isto ka i danas. Za Bonelli strip sa kioska si otprilike isto ka i danas moga dobit 2-3 kugle sladoleda, kutiju duvana ili 2-3 kila kruva. Srića da mi je otac volija Asteriksa i Taličnoga Toma jer da nije, AZ vjerovatno ne bi nikad proša kroz moje ruke jer je bija izrazito skup.
Kad uzmeš u obzir tiraže i kvalitetu izdanja ispada da je u stvari u Jugi strip bija skuplji nego sad.
Jedino se ne slažen sa ovin šta si napisa o platežnoj moći. Nije onda platežna moć bila veća nego si ima puno manje izbora na šta ćeš potrošit lovu.
Većinu stripova san kupova liti na Pelješcu. KAd bi dobija od matere ili oca 20 Kn(U tadašnjin dinarima naravno)moga san u slastičarni uzet 3 kugle sladoleda ili kupit strip. Moj stariji ima 11 godina i sad kad smo na Pelješcu i kad mu dan 20 Kn dnevno može ih potrošit na 50 stvari.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ninel
Senior Member

Serbia
1591 Posts

Member since 16/11/2004

Posted - 07/02/2018 : 09:51:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ninel a Private Message  Reply with Quote
Stripovi u Jugi su bili puno jeftiniji nego sada. Recimo, Politikin Zabavnik je 1973 godine koštao 3 dinara, a Diznijeva knjiga Svet mašte 75 dinara. Vidljivo je kakav je bio omer izmedju knjige i stripa. A knjige su koštale otprilike koliko i sad.

http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 10:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Kako vec rekoh, dobro se sjecam kupovanja stripova po kioscima u Jugoslaviji. I definitivno su roto izdanja bila jeftinija nego sad. Razlog; prosti da ne moze prostiji, veci tiraz (kudikamo veci), i losiji kvalitet izdanja. Rijetko sto, bi bilo skuplje, recimo Gigant, kad se pojavio na trafici. Ili prvi broj Strip arta, koji je odudarao kvalitetom od svega ostalog, pa naravno i paprenom cijenom za to doba.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 10:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by Jozzinelli

[quote]Originally posted by djukak

Baš smo se prisećali i komentarisali s tim čovekom, stripovi nikad nisu bili posebno jeftini, u odnosu na neke druge časopise,
samo što je platežna moć bila veća u ono vreme. Znam da su i meni moji, kad odemo u grad, kupovali uvek samo po jedan,
eventualno dva komada, kupiti nekoliko odjednom bi bio pojam, iako su trafike bile pune stripova.
Barem je tako bilo u mom slučaju, pošto sam zavisio od roditeljskih donacija,
da je cena stvarno bila toliko mizerna, verovatno bi mi tada kupovali po više brojeva.

Potpis.
Glupost o jeftinin stripovima u Jugoslaviji je previše puta ponovljena pa se počela doživljavat ka istina. Stripovi su koštali otprilike isto ka i danas. Za Bonelli strip sa kioska si otprilike isto ka i danas moga dobit 2-3 kugle sladoleda, kutiju duvana ili 2-3 kila kruva. Srića da mi je otac volija Asteriksa i Taličnoga Toma jer da nije, AZ vjerovatno ne bi nikad proša kroz moje ruke jer je bija izrazito skup.
Kad uzmeš u obzir tiraže i kvalitetu izdanja ispada da je u stvari u Jugi strip bija skuplji nego sad.
Jedino se ne slažen sa ovin šta si napisa o platežnoj moći. Nije onda platežna moć bila veća nego si ima puno manje izbora na šta ćeš potrošit lovu.
Većinu stripova san kupova liti na Pelješcu. KAd bi dobija od matere ili oca 20 Kn(U tadašnjin dinarima naravno)moga san u slastičarni uzet 3 kugle sladoleda ili kupit strip. Moj stariji ima 11 godina i sad kad smo na Pelješcu i kad mu dan 20 Kn dnevno može ih potrošit na 50 stvari.

Asteriksov zabavnik je zbilja bija skuplji, ali Zagori i Blekovi su bili dostupni svima. Svi su ih kupovali za deparac. Masovno. Cili je kvart i grad bija pun romana. Roto izdanja su bila svugdi, svak je ima na stotine ZS-a i LMS-a. Stripoteka, Denisa, Eksova itd. Jedino je Strip Art odudara cijenom,(prican za trafiku), i pojava Deremaje i Najamnika od Marketprinta. Oni su bili skupi. Albumi Decjih novina su sramezljivo izlazili ali imali smo i njih. A onda su poceli izlazit tad vrlo cijenjeni Safirovi albumi. Svak je od nas klinaca ima svoj broj, pod kojim su mu dolazili albumi iz Sarajeva,(tocnije iz Ilidze). Ti su bili skupi. Ali Markovi, Texovi, Alan Fordovi, ne...100%.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27624 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/02/2018 : 10:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ivane a di je tu svizac?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17906 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 07/02/2018 : 10:36:54  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
gledam čitam FUTURU iz 1993.

pretplata na tri broja 6 DM

znači jedan je na kioscima iznosio 400 tolara :D

treba znati da ona cijena kroz marke iz 1983. ili 1993. nisu današnje marke tojest euri :D
kad neko kaže da su stripovi prije bili jeftini... jesu iz današnje perspektive inflacije svega

prije su bojleri koštali kao jedna plata o tome niko ne govori

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 07/02/2018 : 10:42:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
400 tolara je sada 1,60€....jeftino
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 10:52:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ivane a di je tu svizac?

Zaj mi je ako ne virujes, a i zaj mi je ako ti nisi ima hrpe,jarpe romana ka mi...pune sobe, ormari, kutije... cila ekipa. Cili kvart.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3504 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 07/02/2018 : 10:57:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
Kupio sam danas prvi broj nove Zlatne serije. Verovatno cu sledece nedelje kupiti i verziju sa ZT.
Prvi utisci su veoma povoljni. Strip ima 130 strana, a tekstualni dodatak je u boji. Jedino sto mi se ne svidja to je logo VC u gornjem desnom uglu ove verzije bez ZT. Ali dobro, ukusi su razliciti pa se nekome mozda to i svidi. Korice su plastificirane kao i i ostala izdanja od VC u redovnoj seriji, a sledeci broj je DD u dve price: "Ponovo radi bioskop" i "Saldo".
Sve u svemu jako lepo izdanje i sto se mene tice ja cu ga uzimati.

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153

Edited by - ddeki on 07/02/2018 10:58:20
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19507 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/02/2018 : 11:13:41  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ddeki

Kupio sam danas prvi broj nove Zlatne serije. Verovatno cu sledece nedelje kupiti i verziju sa ZT.
Prvi utisci su veoma povoljni. Strip ima 130 strana, a tekstualni dodatak je u boji. Jedino sto mi se ne svidja to je logo VC u gornjem desnom uglu ove verzije bez ZT. Ali dobro, ukusi su razliciti pa se nekome mozda to i svidi. Korice su plastificirane kao i i ostala izdanja od VC u redovnoj seriji, a sledeci broj je DD u dve price: "Ponovo radi bioskop" i "Saldo".
Sve u svemu jako lepo izdanje i sto se mene tice ja cu ga uzimati.

i bez tebe bi zvao danas striparnicu, sad to radim iz ovih stopa!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7883 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 07/02/2018 : 11:13:43  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
znaci definitivno dilan i to magazin..mislio sam da pitam ima li slicica nastavka zutu traku, ali sam se sjetio da je i u dnevnikovoj zs nekad bila a nekad nije traka u slicici nastavka..
Go to Top of Page

LK
Starting Member

86 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 07/02/2018 : 11:18:15  Show Profile Show Extended Profile  Send LK a Private Message  Reply with Quote
Ok je izdanje. Od 4-13 strane tekstovi o staroj ZS, zatim strip. Pa 4 stranice teksta i slika o Teksu i potom drugi kraći strip Teksa.
Jedino što mi se ne sviđa što je sledeći broj najvaljen tek za 29. Mart, čekaćemo 1 mesec i 3 nedelje do narednog broja.

U životu postoje razlicite tacke gledišta. Verujemo da stvarnost odgovara našem pogledu, ne sumnjajuci da je pogled lican i da ga ne dele i ostali.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19507 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/02/2018 : 11:24:28  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by LK

Ok je izdanje. Od 4-13 strane tekstovi o staroj ZS, zatim strip. Pa 4 stranice teksta i slika o Teksu i potom drugi kraći strip Teksa.
Jedino što mi se ne sviđa što je sledeći broj najvaljen tek za 29. Mart, čekaćemo 1 mesec i 3 nedelje do narednog broja.

čekaj, to taj sa Villom ili žutom trakom?
mislim da ce tempo zavisit od interesovanja pa..nedam puno na taj datum pažnje...tako je i Mladenovič pričao u intervjuju.
više pokupimo, brže novi broj!

Go to Top of Page

LK
Starting Member

86 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 07/02/2018 : 11:30:13  Show Profile Show Extended Profile  Send LK a Private Message  Reply with Quote
Ne, telleru. Sledeće nedelje izlazi broj sa žutom trakom a drugi broj u kom će biti Dilan Dog je najavljen za 29. Mart. Tempo od 6-7 nedelja po broju je nešto što me ni malo ne raduje.

U životu postoje razlicite tacke gledišta. Verujemo da stvarnost odgovara našem pogledu, ne sumnjajuci da je pogled lican i da ga ne dele i ostali.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9563 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 07/02/2018 : 11:31:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Pa ima smisla što se Dylana tiče. Dobrodošli u Wickedford izlazi tek krajem drugoga tako da prije toga ne bi bilo poželjno očekivati epizodu Ponovo radi bioskop.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19507 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/02/2018 : 11:34:43  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by LK

Ne, telleru. Sledeće nedelje izlazi broj sa žutom trakom a drugi broj u kom će biti Dilan Dog je najavljen za 29. Mart. Tempo od 6-7 nedelja po broju je nešto što me ni malo ne raduje.

aha, hvala..ni mene to ne veseli nimalo..
ali ako se taj prvi broj brzo razproda nema razloga da ne ubrzaju ediciju...ja mislim da sad najviše zavisi od nas..

Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 07/02/2018 : 11:45:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
Jel ova edicija crno-bela ili u boji?

Najavljena epizoda Saldo originalu je crno-belo-CRVENA... bilo bi super da ta priča bude u boji, tj sa tom crvenom. Čak i da ne bude, najverovatnije ću uzeti.

Edited by - Jocko on 07/02/2018 11:45:47
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 07/02/2018 : 12:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:
Originally posted by LK

aha, hvala..ni mene to ne veseli nimalo..
ali ako se taj prvi broj brzo razproda nema razloga da ne ubrzaju ediciju...ja mislim da sad najviše zavisi od nas..

Ne zavisi ništa nažalost od nas, tj od čitalaca... I MM debeljuca se prodaje sasvim solidno pa to nije ubrzalo njegovu prodaju... Dobro je što je ritam ZS 6-7 nedelja, moglo je i to da ide na 3 meseca...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19507 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/02/2018 : 12:22:09  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ma dobro...ja sam iz uvodnika Mladenoviča razabrao da tempo zavisi od interesovanja...
sad, možda sam krivo shvatio..
ali je razumljivo da nisu najavili novi broj za tjedan dana, ni sami neznaju kakav če prijem ta edicija dobit.
ja ipak mislim da bi to skoro moglo brže.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/02/2018 : 12:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Jedno off-topic pitanje za znalce (neko je na ranijim stranicama spominjao ovo, ali ja nisam bas dobro informisan pa molim znalce sa foruma da mi napisu nesto vise, iako i nije toliko off-topic jer se radi o Marku i Mister Nou):

-koji je to novi Mister No koji krece uskoro u Itaiji i o cemu se radi, nisam znao za ovo?
-zasto je "Ludens" stao sa Markom, neko je spomenuo problem sa pravima - ranije se po topicima pricalo kako im je slaba prodaja pa su zato stali, ovo sa pravima je za mene potpuno nova informacija, i potpuno mi je nejasno kakvi sad mogu biti problemi sa pravima nakon vec toliko izdatih brojeva?
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 12:28:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

Jedno off-topic pitanje za znalce (neko je na ranijim stranicama spominjao ovo, ali ja nisam bas dobro informisan pa molim znalce sa foruma da mi napisu nesto vise, iako i nije toliko off-topic jer se radi o Marku i Mister Nou):

-koji je to novi Mister No koji krece uskoro u Itaiji i o cemu se radi, nisam znao za ovo?
-zasto je "Ludens" stao sa Markom, neko je spomenuo problem sa pravima - ranije se po topicima pricalo kako im je slaba prodaja pa su zato stali, ovo sa pravima je za mene potpuno nova informacija, i potpuno mi je nejasno kakvi sad mogu biti problemi sa pravima nakon vec toliko izdatih brojeva?

Mister No ti ide nekakva edicija o njegovim mladim danima. Znaci zivot prije cuvenog serijala.
Mark je u "banani", nista od njega u Ludensu. Nastavak izdavanja nakon ovoliko brojeva je stao jer se rodbina ne moze dogovoriti o pravima. Citaj podjeli love.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 12:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by LK

Da taj ritam od mjesec ipo, od broja do broja je iznenadenje.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14530 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 07/02/2018 : 12:32:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:
Originally posted by ---dp---

Mark je u "banani", nista od njega u Ludensu. Nastavak izdavanja nakon ovoliko brojeva je stao jer se rodbina ne moze dogovoriti o pravima. Citaj podjeli love.

Navodno je Ludens skupio 4 potpisa od njih 7, a ne mogu se nikako dogovoriti sa ovim preostalim 3 i tako je stalo nažalost..

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 07/02/2018 : 12:33:14  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Kako vec rekoh, dobro se sjecam kupovanja stripova po kioscima u Jugoslaviji. I definitivno su roto izdanja bila jeftinija nego sad.

I ja se dobro sićan, a koliko se sićan nisan stripove kupova jer su bili jeftini nego zato šta su me interesirali i zato šta san za zabavu ima na raspolaganju 2 medija.
Današnja dica(I odrasli naravno) ne kupuju stripove jer ih stripovi ne interesiraju i zato šta za zabavu na raspolaganju imaju 572 medija.
18 Kn za kiosk strip je današnjen klincu sića isto ka šta je i tebi to bila sića. Ne kupuju jer ih ne interesira a ne zato šta je skupo.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19507 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/02/2018 : 12:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
dok ne netko drugi a vidim da več je..ali ne škodi...
-MISTER NO doživi renesansu u Italiji, izlazi u novoj ediciju čini mi se AUDACE ili nešto slićno i idu priče izgleda iz mladosti...puno se još i nezna...
-MARK je imao odličnu prodaju ali se zakompliciralo sa nasljednicima prava, valjda jih ima 7, to su valjda unuci Guzzona,Sinchetta,Sartorisa...
navodno su 4 dala potpise a ostala 3 još ne...valjda se prava dobivaju za tekuću godina pa kad je ta iztekla zaledeno izdanje...šteta, ja se još nadam da kad-tad Ludens nastavi!

Edited by - teller on 07/02/2018 12:36:23
Go to Top of Page
Page: of 345  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.72 seconds. Snitz Forums 2000