Author |
Topic  |
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14474 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 24/02/2018 : 14:26:42
|
quote: Originally posted by FelipeKajetano
po meni zapravo sa ovim brojevima je i krenuo vrh Zagora, najbolja priča je tu, a vrhunske priče će tek doći.
Ja sam stigao kronološki sa čitanjem do "Tigra" (Extra 143-145), sve su vrhunske priče od Extre 93 pa do tuda, a vjerujem da će ih sigurno još biti, a i ove što si spomenuo što nas još očekuju  |
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7901 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 24/02/2018 : 15:43:36
|
Kad dojdu do epizoda Slobodne smanjiti na šest godišnje a ubrzati redovnu seriju da stignemo Talijane. Dosta više tih reprintova... |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14474 Posts
Posted - 24/02/2018 : 19:49:52
|
A izgleda da je nemoguće ju ubrzati, pošto se stripovi moraju neko vrijeme zadržavati na kioscima. Mislim da je 15 komada godišnje neki maksimum  |
|
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8015 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 24/02/2018 : 20:56:15
|
quote: Originally posted by ReemCP
quote: Originally posted by FelipeKajetano
po meni zapravo sa ovim brojevima je i krenuo vrh Zagora, najbolja priča je tu, a vrhunske priče će tek doći.
Ja sam stigao kronološki sa čitanjem do "Tigra" (Extra 143-145), sve su vrhunske priče od Extre 93 pa do tuda, a vjerujem da će ih sigurno još biti, a i ove što si spomenuo što nas još očekuju 
Po meni, taj period što si upravo pročitao, počevši od "Odiseje", a zaključno s "Tigrom" je vrh Zagora. Bilo je poslije vrhunskih epizoda, ali nikad toliko odličnih u seriji. Vrhunac majstorstva majstora Nolitte. Svaka čast Boselliju,Castelliju i Sclaviju, ali nitko ne pripovjeda kao Nolitta. |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4348 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8015 Posts
Posted - 24/02/2018 : 22:01:24
|
quote: Originally posted by dzoni
zaboravio si toninelija
Nisam zaboravio, nabrojao sam samo velikane! |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 24/02/2018 : 22:33:57
|
quote: Originally posted by mpavin
Kad dojdu do epizoda Slobodne smanjiti na šest godišnje a ubrzati redovnu seriju da stignemo Talijane. Dosta više tih reprintova...
Nikako smanjivati, barem ne dok se ne objave kronološki i one epizode koje je SD preskočila prije Nestalog istraživača (21 broj). |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 25/02/2018 : 00:10:21
|
Ti brojevi koje je objavila SD u većini slučajeva imaju očajan otisak pa bi barem zbog toga bilo dobro ponoviti ih. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7901 Posts
Posted - 25/02/2018 : 07:06:48
|
quote: Originally posted by wolf
Kad dojdu do epizoda Slobodne smanjiti na šest godišnje a ubrzati redovnu seriju da stignemo Talijane. Dosta više tih reprintova...
Nikako smanjivati, barem ne dok se ne objave kronološki i one epizode koje je SD preskočila prije Nestalog istraživača (21 broj).
Te epizode je Ludens već objavio... |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7901 Posts
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 25/02/2018 : 10:35:35
|
Zagor extra će ići dalje i nakon što dosegne 'Lov na vuka' i one prethodno od SD preskočene lošnjikave epizode, jer je izvjesno da će se i tad solidno prodavati. Pa sad se u Klasiku repriziraju priče koje su u extri izašle 2010., o čemu onda pričamo. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22361 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 25/02/2018 : 10:54:28
|
Broj 1 je broj 31. Toliko o kronologiji...
Baš tako. Neka se spoje sa SD, a onda ćemo da vidimo šta i kako dalje. Hronologija je ionako u klincu od samog početka. |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14474 Posts
Posted - 25/02/2018 : 13:27:40
|
@Spock - aha, odličan je ovaj period koji sam prošao, ali vjerujem da će biti još dobrih priča znam da mi je recimo onaj "Ludi Hakaram" prije bio super (kod nas Extra 199: Skidači glava), Extra 271: Noć potopa itd., extre koje nam trebaju još izaći, a čitao prije "Zeleno blato" i "Ljudi žabe", bit će tu još odličnih priča.
Najbitnije je da sa Extrom doguramo do SD, pa da imamo nekakvu cjelinu Zagora, da imamo sve priče. Vjerojatno ste vidjeli i možda pročitali u onoj temi "Voajeri.." na forumu, ja sam svoju kolekciju Zagora složio kronološki sa ubačenim onim specijalima u boji (jubilarci) na odgovarajuća mjesta.
Ako Extra nastavi i sa "Vukom", mislim da nema smisla smanjivati na svaka 2 mjeseca ili sl., pošto sa redovnim ne možeš ubrzati više nego kako je. A i svjesni ste da kad se nešto prodaje, onda im nema smisla to "smanjivati" sa ritmom ili recimo "gasiti" ediciju.
Razumijem kolegu DODSFERDa i wolfa što su pisali, popravio bi se otisak i kronologija, iako jasno je da od samog početka je kronologija u banani, ali bar onda da isprave ovaj period od "Vuka". Jer ako se ne varam, tim preslagivanjem u SD redovnom se izgubila i jedna naslovnica, te 12 stanica stripova - sjećam se da se tako pisalo.
Pitao bih vas samo na kraju, ako Extra i ponovi taj SD period, što ćete napraviti sa svojom kolekcijom SD redovni? Hoćete ih zadržati ili će ići u prodaju.. |
|
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8015 Posts
Posted - 25/02/2018 : 14:08:20
|
quote: Originally posted by ReemCP
@Spock - aha, odličan je ovaj period koji sam prošao, ali vjerujem da će biti još dobrih priča znam da mi je recimo onaj "Ludi Hakaram" prije bio super (kod nas Extra 199: Skidači glava), Extra 271: Noć potopa itd., extre koje nam trebaju još izaći, a čitao prije "Zeleno blato" i "Ljudi žabe", bit će tu još odličnih priča.
Pitao bih vas samo na kraju, ako Extra i ponovi taj SD period, što ćete napraviti sa svojom kolekcijom SD redovni? Hoćete ih zadržati ili će ići u prodaju..
Od Zagora je skoro sve recenzirano, pa je lako provjeriti. Ja sam kronološki odradio Zagora. Istina, trebalo mi je nekoliko godina, ali pravo me impresionirao samo Nolitta i taj period. Kao dijete sam gutao Bosellijevu sjeverno-američku odiseju, a ovo sam pročitao tek prije par godina. Unatoč nostalgiji koja me veže za Bosellija, pa i Toninellija, taj Nolittin period je uvjerljivo najbolji. Sclavi je O.K. u Zagoru, a dobio sam dojam da se Castelli sprdao s Zagorom i njegove priče su sprdnja.
Kada dođemo do "Lova na vuka", prestajem s kupovinom Zagora u potpunosti! |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14474 Posts
Posted - 25/02/2018 : 15:36:16
|
I meni će sigurno trebati nekoliko godina dok sve prođem, a sad kako čitam Extru, pomalo je doziram sa čitanjem dr.junaka, jer računam da ćemo Extru spojiti sa "Vukom" negdje za manje od 3 godine, pa kako čitam kronološki želim da ostanem u tom kontinuitetu priča 
Tako da kad se izda taj zadnji "službeni" Extra 321, da odmah nastavim kronološki čitanje sa "Vukom". |
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 25/02/2018 : 15:59:15
|
Ako Ludens ponovi SD period vjerojatno ću uzimati, a ovisno o količini prostora (kojeg je sve manje) odlučiti što napraviti sa starim brojevima. Što se tiče Castellija on meni ima 3 odlične priče, ali mu je zato ostatak većinom teški krš, puno bolji dojam je ostavio na Mister Nou. |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17086 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 25/02/2018 : 16:15:10
|
Podržavam. |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14474 Posts
Posted - 25/02/2018 : 16:27:09
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Ako Ludens ponovi SD period vjerojatno ću uzimati, a ovisno o količini prostora (kojeg je sve manje) odlučiti što napraviti sa starim brojevima.
Da, ni ja još ne znam u tom slučaju što ću sa svojima, jer sam si baš fino složio posebnu policu gdje mi je samo Zagor. Vidjet ćemo, imamo vremena još dosta za razmislit 
|
|
Edited by - ReemCP on 25/02/2018 16:27:26 |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Posted - 25/02/2018 : 16:44:40
|
quote: Originally posted by King Warrior
Broj 1 je broj 31. Toliko o kronologiji...
Baš tako. Neka se spoje sa SD, a onda ćemo da vidimo šta i kako dalje. Hronologija je ionako u klincu od samog početka.
Kako rekoh - neka dođu do Nestalog istraživača pa poslije ako će ići i 4 godišnje mi je svejedno.
Ovo s preskokom 31 epizode nije do Ludensa, ali 21 epizodu su sprčkali u SD. Kad već nema prilike za ispravak početka, barem da isprave u ovom dijelu. Ovim tenmpom to bi bilo manje od dvije godine, nije strašno.
I doista ne vidim na koji bi način usporavanje extra izdanja ubrzalo ritam redovne serije, kako neki sugeriraju. |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14474 Posts
Posted - 25/02/2018 : 16:55:55
|
quote: Originally posted by wolf I doista ne vidim na koji bi način usporavanje extra izdanja ubrzalo ritam redovne serije, kako neki sugeriraju.
Ja isto ne vidim kako bi se redovni ubrzali u slučaju usporavanje Extre 
Pošto je neki minimum da strip bude 3 tjedna na kiosku, a kad dođe novi, stari se miče sa kioska.
Možda jedino kad bi u tom slučaju tada Extra išla svaka 2 mjeseca, a u mjesecu kad nema Extre, da izađu 2 redovna. Iako sumnjam da će si Ludens to ići tako komplicirati, a ako se ne varam, Mladjo je bio nešto govorio da smije samo u jednom trenutku biti jedan strip izložen od neke edicije. |
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22361 Posts
Posted - 25/02/2018 : 17:06:20
|
Tako je. Te dvije edicije su zasebne i nisu ovisne jedna o drugoj. Ukoliko neko želi Zagora hronološki, onda najbolje uzeti Libellus. Sve po redu, tvrde korice za vječnost. Čista perfekcija. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 25/02/2018 : 17:11:28
|
Samo što nakon nekog vremena dosadi onaj natpis "nastavlja se" i skidanje sa polica dvije knjige da bi pročitao jednu priču.  |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22361 Posts
Posted - 25/02/2018 : 17:13:56
|
S druge strane, u jednoj knjizi imaš tri orginalne sveske, pa moraš manje knjiga skidati sa polica nego što bi to uradio sa sveskama. :D |
Edited by - King Warrior on 25/02/2018 17:17:45 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22361 Posts
Posted - 25/02/2018 : 17:15:39
|
quote: Originally posted by Spock
Istina, trebalo mi je nekoliko godina, ali pravo me impresionirao samo Nolitta i taj period. Kao dijete sam gutao Bosellijevu sjeverno-američku odiseju, a ovo sam pročitao tek prije par godina. Unatoč nostalgiji koja me veže za Bosellija, pa i Toninellija, taj Nolittin period je uvjerljivo najbolji.
Post godine! Fino je vidjeti da ima još uvijek ljudi sa dobrim ukusom. |
 |
|
Topic  |
|